| | |
18.10.2010 14:22 -
Re: Regulace podsvícení
|
2358851
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Jestli se nepletu, je to automatický stmívání (proti oslnění řidiče)
Jestli se nepletu, je to automatický stmívání (proti oslnění řidiče) :palec
|
|
15.07.2012 21:46 -
|
2492503
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Chcem sa opytat ci osvetlenie pristrojovky nema vplyv na automaticke zapnutie svetiel. Mne sa zda ze ked ho stlmim tak mi svetla zopnu pri vačom ere.
Chcem sa opytat ci osvetlenie pristrojovky nema vplyv na automaticke zapnutie svetiel. Mne sa zda ze ked ho stlmim tak mi svetla zopnu pri vačom ere.
|
|
15.01.2017 04:26 -
|
3028727
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
Priatelia, nemá niekto náhodou skúsenosti s tým, e či sa dá nastavi na X7-mičke regulácia podsvietenia prístrojovky na základe čidla? Mne to idie len manuálne (narozdiel od starej jednotkovej C5-ky) a je to otrava
Priatelia, nemá niekto náhodou skúsenosti s tým, e či sa dá nastavi na X7-mičke regulácia podsvietenia prístrojovky na základe čidla? Mne to idie len manuálne (narozdiel od starej jednotkovej C5-ky) a je to otrava :nevim
|
|
15.01.2017 07:55 -
|
3028735
|
|
Miklásek
|
Město: Dolná Súča, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 134 |
|
|
BlueSeven napsal(a): Na C5 II to je také manuálně, ne dle čidla. Neplete si to s podsvětlením displeje?
nie nie... mal som predtým C5-I Exclusive r.v. 2003-2004 a tam, keď som stiahol podsvietenie prístrojovky (budíky, tlačidlá, displej navigácie) napríklad na minimum aby ma to v noci neoslňovalo, tak keď som napríklad cez deň voiel do tunela a rozsvietili sa mi svetlá pomocou čidla, tak bolo vidie ako podsvietenie mení intenzitu s vonkajím osvetlením. Keď som vak mal podsvietenie na maximum, tak sa neregulovalo nič.
nie nie... mal som predtým C5-I Exclusive r.v. 2003-2004 a tam, keď som stiahol podsvietenie prístrojovky (budíky, tlačidlá, displej navigácie) napríklad na minimum aby ma to v noci neoslňovalo, tak keď som napríklad cez deň voiel do tunela a rozsvietili sa mi svetlá pomocou čidla, tak bolo vidie ako podsvietenie mení intenzitu s vonkajím osvetlením. Keď som vak mal podsvietenie na maximum, tak sa neregulovalo nič.
|
|
15.01.2017 08:05 -
|
3028740
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jestli si dobre pamatuju tak pokud mas denni sviceni,tj nemas zaple svetla packou tak se nic nedeje
pokud nemas denni sviceni a svetla se ti rozinaji automatikou (cidlo v zrcadku) tak se stlumi dle intenzity,prikladne zminovany vjezd do tunelu..v tomto rezimu nejdou dalkova svetla a nesviti tusim osvetleni SPZ
jestli si dobre pamatuju tak pokud mas denni sviceni,tj nemas zaple svetla packou tak se nic nedeje
pokud nemas denni sviceni a svetla se ti rozinaji automatikou (cidlo v zrcadku) tak se stlumi dle intenzity,prikladne zminovany vjezd do tunelu..v tomto rezimu nejdou dalkova svetla a nesviti tusim osvetleni SPZ
|
|
15.01.2017 08:18 -
|
3028744
|
|
Miklásek
|
|
|
autodiag napsal(a): jestli si dobre pamatuju tak pokud mas denni sviceni,tj nemas zaple svetla packou tak se nic nedeje
No, a práve tak mi to nefunguje. Ak zapnem svetlá manuálne, alebo mi ich zapne svetelné čidlo, tak sa mi intenzita osvetlenia prístrojovky nastaví tak ako som si to nastavil naposledy. Čo je naprd práve za krásnych slnečných dní, keď vojdem napríklad do tunela, alebo musím svetlá zapnú manuálne kvôli prívesnému vozíku a vtedy sa mi stiahne podsvietenie (lebo v noci ho mám stiahnuté na minimum), e na displejoch nieje skoro nič vidie a tak si ich musím manuálne nastavi na vyí jas
Preto by ma zaujímalo či niekto z vás diagnosticky skúsených nevie či sa to dá na X7-mičke nastavi tak aby sa mi potom podsvietenie nastavovalo automaticky podža intenzity... U nás v Citroene sa na to u ani nepýtam, lebo to je ako hrach na stenu hádza...
No, a práve tak mi to nefunguje. :-(((( Ak zapnem svetlá manuálne, alebo mi ich zapne svetelné čidlo, tak sa mi intenzita osvetlenia prístrojovky nastaví tak ako som si to nastavil naposledy. Čo je naprd práve za krásnych slnečných dní, keď vojdem napríklad do tunela, alebo musím svetlá zapnú manuálne kvôli prívesnému vozíku a vtedy sa mi stiahne podsvietenie (lebo v noci ho mám stiahnuté na minimum), e na displejoch nieje skoro nič vidie a tak si ich musím manuálne nastavi na vyí jas :-(
Preto by ma zaujímalo či niekto z vás diagnosticky skúsených nevie či sa to dá na X7-mičke nastavi tak aby sa mi potom podsvietenie nastavovalo automaticky podža intenzity... U nás v Citroene sa na to u ani nepýtam, lebo to je ako hrach na stenu hádza...
|
|
15.01.2017 09:21 -
|
3028758
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Automaticky???
Taktiez sa mi prepne podla poslednej volby, ziadna automaticka regulacia podla jasu
Este to upresnim
Ak sa mi zapnu svetla koli tomu ze prsi, teda, ze idu stierace, tak podsvietenie ostane zapnute na urovni, aku som mal nastavene bez zapnutych svetiel. Vtedy myslim ze sa ani neda prestavit to podsvietenie, proste nereaguje na tie gombiky. Ale ked sa zotmi a stierace stale idu, tak to uz prepne na nocne podsvietenie a aj jeho regulacia je funkcna. Aspon tak to mam odsledovane, ak si dobre spominam. Viem ze som z toho bol dakedy v panike, ze sa mi neda regulovat to podsvietenie a potom som odsledoval, ze sa to neda prave vtedy, ak sa zapnu svetla koli stieracom. Neviem preco sa v Citroene takto rozhodli, no je to niekedy troska blbe, nekomfortne
Hlavne na dlhej ceste. Vtedy treba svetla zapnut manualne vypinacom
Automaticky???
Taktiez sa mi prepne podla poslednej volby, ziadna automaticka regulacia podla jasu
Este to upresnim
Ak sa mi zapnu svetla koli tomu ze prsi, teda, ze idu stierace, tak podsvietenie ostane zapnute na urovni, aku som mal nastavene bez zapnutych svetiel. Vtedy myslim ze sa ani neda prestavit to podsvietenie, proste nereaguje na tie gombiky. Ale ked sa zotmi a stierace stale idu, tak to uz prepne na nocne podsvietenie a aj jeho regulacia je funkcna. Aspon tak to mam odsledovane, ak si dobre spominam. Viem ze som z toho bol dakedy v panike, ze sa mi neda regulovat to podsvietenie a potom som odsledoval, ze sa to neda prave vtedy, ak sa zapnu svetla koli stieracom. Neviem preco sa v Citroene takto rozhodli, no je to niekedy troska blbe, nekomfortne
Hlavne na dlhej ceste. Vtedy treba svetla zapnut manualne vypinacom
|
|
18.01.2017 14:49 -
|
3029435
|
|
shalafi
|
|
|
v diag sa da zapnut automatika podla svetelneho senzora. Obcas to trochu preblikne - mozno nejaka divna hodnota zo senzora, blbo nastavene hodnoty, alebo co. Je to ale naozaj len obcas a asi na pol sekundy - pre mna urcite lepsie ako sa stale hrat so statickym nastavenim na palubke. Mozno pre to prelikavanie to zostalo len v diagnostike a nedostupne beznemu zakaznikovi.
v diag sa da zapnut automatika podla svetelneho senzora. Obcas to trochu preblikne - mozno nejaka divna hodnota zo senzora, blbo nastavene hodnoty, alebo co. Je to ale naozaj len obcas a asi na pol sekundy - pre mna urcite lepsie ako sa stale hrat so statickym nastavenim na palubke. Mozno pre to prelikavanie to zostalo len v diagnostike a nedostupne beznemu zakaznikovi.
|
|
| |
|
|