| | |
16.11.2010 16:26 -
Re: Přední stěrače - výměna gumiček, nové lity, apod.
|
2362816
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Zajimavy je, ze treba novy banany na Octavkach nebo Passatech dle moji zkusenosti vydrzely 2-3 roky minimalne....
Zajimavy je, ze treba novy banany na Octavkach nebo Passatech dle moji zkusenosti vydrzely 2-3 roky minimalne....
|
|
16.11.2010 17:10 -
|
2362832
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Koukni ke mně do profilu, já kupuji tyhle a za ty peníde docela dobrý. Měním je taky asi 2x ročně, protoe nemám rád tu rozmazanou prouhovanou vrstvičku vody na skle. A taky se mi osvěčilo, po pouití stěračů natočit gumičky jakoby jely stěrače zase nahoru na okno. Tak je v klidu zatíený ten břit co stírá při pohybu nahoru a odlehčený břit stítající při pohybu dolů a krásně za sebou vodu uklidí.
Koukni ke mně do profilu, já kupuji tyhle a za ty peníde docela dobrý. Měním je taky asi 2x ročně, protoe nemám rád tu rozmazanou prouhovanou vrstvičku vody na skle. A taky se mi osvěčilo, po pouití stěračů natočit gumičky jakoby jely stěrače zase nahoru na okno. Tak je v klidu zatíený ten břit co stírá při pohybu nahoru a odlehčený břit stítající při pohybu dolů a krásně za sebou vodu uklidí.
|
|
17.11.2010 14:48 -
|
2362938
|
|
Matt
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 54 |
|
|
..... Valeo X-TRM je celkom dobrá vožba, no ja som pri predchádzajúcich autách pouíval k maximálnej spokojnosti Bosch Aerotwin. Teraz mám na mojej C5 origo a stierajú suprovo. Celkom dobrou radou môe by kúpa originálov v Citroene - teraz tam majú na ne akciové ceny
..... Valeo X-TRM je celkom dobrá vožba, no ja som pri predchádzajúcich autách pouíval k maximálnej spokojnosti Bosch Aerotwin. Teraz mám na mojej C5 origo a stierajú suprovo. Celkom dobrou radou môe by kúpa originálov v Citroene - teraz tam majú na ne akciové ceny :palec
|
|
17.11.2010 23:03 -
|
2362998
|
|
fordík
|
Město: Kvasiny, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 42 |
|
|
jumep napsal(a): jo a BOSCH neboli nic moc .... tie valea na tom boli xkrat lepsie (moj dojem)
Nic moc myslí ramínkové BOSCH?
Já před rokem koupil originál Citroën (Bosch) 6426.JH 475mm/ 6426.JG 605mm, komplet za 1124,- se spoilerem a zatím OK. Banány jsem nezkouel, tak nemohu hodnotit. Vdy jsem volil ramínkové a spokojenost. Je fakt, e na toto provedení nelze koupit náhradní gumičky, co je negativní. Třeba na zadní stěrač jsem pořídil náhradní gumičku v Mototechně za 29,- Kč a stačila pouze polovina. .
.link.
jo a BOSCH neboli nic moc .... tie valea na tom boli xkrat lepsie (moj dojem)
Nic moc myslí ramínkové BOSCH?:nevim
Já před rokem koupil originál Citroën (Bosch) 6426.JH 475mm/ 6426.JG 605mm, komplet za 1124,- se spoilerem a zatím OK. Banány jsem nezkouel, tak nemohu hodnotit. Vdy jsem volil ramínkové a spokojenost. Je fakt, e na toto provedení nelze koupit náhradní gumičky, co je negativní. Třeba na zadní stěrač jsem pořídil náhradní gumičku v Mototechně za 29,- Kč a stačila pouze polovina. :palec.
http://www.c5club.cz/profiles/ford%EDk.html?kod=32&ids=ford%EDk&gal=35017593
|
|
17.11.2010 23:05 -
|
2362999
|
|
jumep
|
|
|
banany bosch
banany bosch
|
|
18.11.2010 18:41 -
|
2363155
|
|
Myák
|
Město: Tinov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 174 |
|
|
Bosch aero twin jsou super, zatím. Mám je zatím asi čtyři měsíce, ale pořád stírají jak první den a vzhledem k ceně doufám, e jetě hodně dlouho budou.
Bosch aero twin jsou super, zatím. Mám je zatím asi čtyři měsíce, ale pořád stírají jak první den a vzhledem k ceně doufám, e jetě hodně dlouho budou.
|
|
18.11.2010 21:20 -
|
2363172
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
caute.Tie som si kupil Bosch stierače okolo 40eur.Preiel ani nie rok a su v fuč!Teraz mam s tesca silico asi cca za 5 eur u druhý mesiac a zatil parada.
caute.Tie som si kupil Bosch stierače okolo 40eur.Preiel ani nie rok a su v fuč!Teraz mam s tesca silico asi cca za 5 eur u druhý mesiac a zatil parada.:-))
|
|
19.11.2010 08:36 -
|
2363363
|
|
Dutch
|
|
|
Tak pan Tobolík mi odepsal, e je pole na reklamaci dodavateli, zatím koupím nějaké lupky a uvidíme jak reklamace dopadne.
Tak pan Tobolík mi odepsal, e je pole na reklamaci dodavateli, zatím koupím nějaké lupky a uvidíme jak reklamace dopadne.
|
|
21.11.2010 12:16 -
|
2363625
|
|
Dutch
|
|
|
Já koupil tyhle, za ty smesny penize...uvidime....dam report jak vydrzely...
.link.
Já koupil tyhle, za ty smesny penize...uvidime....dam report jak vydrzely...
http://aukro.cz/item1327096343_sterace_typu_flat_nejlevnejsi.html
|
|
05.12.2010 22:01 -
Pravý stěrač odchází první?
|
2365398
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Taky vám jako první odchází malý pravý stěrač? Při cestě nahoru začne vibrovat a skákat po skle. Přitom velký levý jede pořád v klidu.. Gumičky dolu stírají pěkně, ale nahoru to skáče a drnčí. Jde s tím něco dělat?
Taky vám jako první odchází malý pravý stěrač? Při cestě nahoru začne vibrovat a skákat po skle. Přitom velký levý jede pořád v klidu.. Gumičky dolu stírají pěkně, ale nahoru to skáče a drnčí. Jde s tím něco dělat?
|
|
05.12.2010 22:34 -
Re: Pravý strač odchází první?
|
2365401
|
|
jumep
|
|
|
valea mi toto nerobili, cokolvek ine ano
zatial som nenasiel nic co by chodilo ako tie valea
valea mi toto nerobili, cokolvek ine ano
zatial som nenasiel nic co by chodilo ako tie valea
|
|
05.12.2010 22:42 -
Re: Pravý strač odchází první?
|
2365403
|
|
vydraX
|
|
|
zrovna hledám, jaké stěrače koupit, jeliko u nic moc nestírají, tak musím vyměnit...
zrovna hledám, jaké stěrače koupit, jeliko u nic moc nestírají, tak musím vyměnit...
|
|
06.12.2010 07:20 -
Re: Pravý stěrač odchází první?
|
2365409
|
|
JirkaŘ
|
|
|
myneur: Kdy se podívá z boku na profil stěračů, tak by oproti dráku měly být kolmo. Jene u starých , jetých provozem to je tak e břit stěrače je provozem větinou vychýlen do jedné ze stran. Take ANO , jeden úkon zvládnou dobře, ale při opačném jdou jakoby břitem proti chodu a skáčou.... nejvíce je to poznat v mrazu kdy je guma stěrače ztuhlá.
Pomůe opravdu jen výměna stěrače, nebo alespoň výměna gumiček stěračů.
.link.
myneur: Kdy se podívá z boku na profil stěračů, tak by oproti dráku měly být kolmo. Jene u starých , jetých provozem to je tak e břit stěrače je provozem větinou vychýlen do jedné ze stran. Take ANO , jeden úkon zvládnou dobře, ale při opačném jdou jakoby břitem proti chodu a skáčou.... nejvíce je to poznat v mrazu kdy je guma stěrače ztuhlá.
Pomůe opravdu jen výměna stěrače, nebo alespoň výměna gumiček stěračů.
http://www.c5club.cz/showpic/technika/technika/145597040
|
|
06.12.2010 15:12 -
|
2365435
|
|
Zaborák
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Mám ten samý problém u moji C5/II, stirátka jsou celogumová origo a dlouho nepouívaná, zvyklá jen leet. Pomohlo by nakroucení ramínek?
Mám ten samý problém u moji C5/II, stirátka jsou celogumová origo a dlouho nepouívaná, zvyklá jen leet. Pomohlo by nakroucení ramínek?
|
|
06.12.2010 15:31 -
|
2365436
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
myslím e by pomohlo , pokud nepouívá stěrače - tedy nejezdí autem - jim odlehčit aby nybyli furt přitlačený ke sklu , podloením ramínka , nebo úplným odklopením .
myslím e by pomohlo , pokud nepouívá stěrače - tedy nejezdí autem - jim odlehčit aby nybyli furt přitlačený ke sklu , podloením ramínka , nebo úplným odklopením .
|
|
13.12.2010 07:34 -
|
2365831
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
V Hypernově (tedy Hyper - Albert) za 89 + 69 Kč a super! Jako jedny z mála ani neposkakují při zpětném chodu ani na suchém skle. O ivotnosti si nedělám iluze, ale při té ceně je mohu kupovat pokadé, kdy zaprí
U minulého auta taky s Bosch nic moc a pak noname nějaké silikonové gumičky byly super.
V Hypernově (tedy Hyper - Albert) za 89 + 69 Kč a super! Jako jedny z mála ani neposkakují při zpětném chodu ani na suchém skle. O ivotnosti si nedělám iluze, ale při té ceně je mohu kupovat pokadé, kdy zaprí :-)
U minulého auta taky s Bosch nic moc a pak noname nějaké silikonové gumičky byly super.
|
|
13.12.2010 10:09 -
|
2365835
|
|
Dutch
|
|
|
Ja koupil ty banany z aukra /za 99 kus/ a zatím vyborny, tak uvidime jak dlouho vydrzi - az zacnou mazat nebo carkovat dam report...
Ja koupil ty banany z aukra /za 99 kus/ a zatím vyborny, tak uvidime jak dlouho vydrzi - az zacnou mazat nebo carkovat dam report...
|
|
07.01.2011 09:34 -
|
2368674
|
|
Dutch
|
|
|
Dnes mi dorazily penize za vyreklamovane sterace od p. Tobolika. Chtel jsem vymenu zbozi, ale odepsal, ze nema takove sterace, ktere by vydrzely 2 roky. Ty moje vydrzeli pul roku /VALEO X-TRM/. Asi budu kupovat ty za 99 z aukra - zatim stale drzi, stiraji pekne...
Dnes mi dorazily penize za vyreklamovane sterace od p. Tobolika. Chtel jsem vymenu zbozi, ale odepsal, ze nema takove sterace, ktere by vydrzely 2 roky. Ty moje vydrzeli pul roku /VALEO X-TRM/. Asi budu kupovat ty za 99 z aukra - zatim stale drzi, stiraji pekne...
|
|
07.01.2011 10:24 -
|
2368680
|
|
tief
|
|
|
ono existuju sterace co vydrzi dva roky ? ja myslel ze sa maji menit kazdy rok
ono existuju sterace co vydrzi dva roky ? ja myslel ze sa maji menit kazdy rok
|
|