| | |
02.03.2009 15:09 -
Páté dveře kufru / C5 I II break
|
520492
|
|
Luky29
|
Město: Vsetín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ahojte, nejdou mi otevřít kufrové dveře.Zřejmě hapruje centrál, protoe, kdy si dám ucho k zámku a zamknu, tak u 5.dveří nic neslyím. Ostatní dveře se zamykají a odemykají normálně. Máte s tím někdo zkuenosti?
Ahojte, nejdou mi otevřít kufrové dveře.Zřejmě hapruje centrál, protoe, kdy si dám ucho k zámku a zamknu, tak u 5.dveří nic neslyím. Ostatní dveře se zamykají a odemykají normálně. Máte s tím někdo zkuenosti?
|
|
02.03.2009 19:02 -
Re: Páté dveře kufru / C5 I II break
|
520504
|
|
jumep
|
|
|
u break neviem, ale hatchback ma vzadu elektronicky zamok a ten nejako nepotrebuje zamykat
to co mackas ked otvaras kufor neni ziadne tiahlo ale gombik
priklonil by som sa ku asi klasickej veci u break - kontrole kablov
u break neviem, ale hatchback ma vzadu elektronicky zamok a ten nejako nepotrebuje zamykat :)
to co mackas ked otvaras kufor neni ziadne tiahlo ale gombik
priklonil by som sa ku asi klasickej veci u break - kontrole kablov
|
|
04.03.2009 10:42 -
|
520564
|
|
Luky29
|
Město: Vsetín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
No káblíky bych rád zkontrolova¨l, ale já nemůu ten kufr otevřít ani zevnitř, jak je to naznačeno v manuálu. Strkal jsem tam kalenou tyčku pr. cca 2-3mm, ale prostě mi to nelo. A pokud neotevřu kufr, tak tapecínunk nejde sundat bez pokození...Asi budu muset do servisu.
No káblíky bych rád zkontrolova¨l, ale já nemůu ten kufr otevřít ani zevnitř, jak je to naznačeno v manuálu. Strkal jsem tam kalenou tyčku pr. cca 2-3mm, ale prostě mi to nelo. A pokud neotevřu kufr, tak tapecínunk nejde sundat bez pokození...Asi budu muset do servisu.
|
|
04.03.2009 18:20 -
|
520573
|
|
jumep
|
|
|
zasa neviem ako break, ale hatch sa da uvolnit ten plast a odsrobovat drzak zamku s tym ze sa to otvori cele ...
zasa neviem ako break, ale hatch sa da uvolnit ten plast a odsrobovat drzak zamku s tym ze sa to otvori cele ...
|
|
04.03.2009 18:28 -
|
520575
|
|
Darja
|
|
|
Přitroublý dotaz ke dvířkám kufru... Určitě tam je nějaké čidlo otevření... Kdepak je? Podezřívám, e mi to zlobí. Někdy mi to zahlásí otevřený kufr (třeba po půl hodině jízdy), ani bych do něj lezla. Úasné to je například v zácpě, kdy auto ztvrdne, a já jedu krokem s ebřiňákem.
Přitroublý dotaz ke dvířkám kufru... Určitě tam je nějaké čidlo otevření... Kdepak je? Podezřívám, e mi to zlobí. Někdy mi to zahlásí otevřený kufr (třeba po půl hodině jízdy), ani bych do něj lezla. Úasné to je například v zácpě, kdy auto ztvrdne, a já jedu krokem s ebřiňákem.:nevim
|
|
04.03.2009 18:39 -
|
520578
|
|
jumep
|
|
|
v zamku su dva spinace (mozno ze len jeden, ale predpokladam ze dva (nerozoberal som ho este, ale rozoberem a budem mat nahradne diely, ak vydrzis do zrazu )) jeden sa zopne ked je otvoreny kufor a zamok je presunuty do otvorenej polohy, ked jazycek je len v polovicnej polohe tak je otvoreny kufor ale auto si mysli ze je zatvoreny a druhy ktory ho zamyka - zaistuje, predpokladam ze sa ti vytlacil uz pliesok v mikrospinaci a ten sa obcas zopne a auto si mysli ze je otvoreny kufor .... ak sa to bude dat vymenit a bezbolestne rozobrat tak ti dam vedet, mam jeden zlomeny zamok, ale po el. stranke funkcny
v zamku su dva spinace (mozno ze len jeden, ale predpokladam ze dva (nerozoberal som ho este, ale rozoberem a budem mat nahradne diely, ak vydrzis do zrazu :) )) jeden sa zopne ked je otvoreny kufor a zamok je presunuty do otvorenej polohy, ked jazycek je len v polovicnej polohe tak je otvoreny kufor ale auto si mysli ze je zatvoreny a druhy ktory ho zamyka - zaistuje, predpokladam ze sa ti vytlacil uz pliesok v mikrospinaci a ten sa obcas zopne a auto si mysli ze je otvoreny kufor .... ak sa to bude dat vymenit a bezbolestne rozobrat tak ti dam vedet, mam jeden zlomeny zamok, ale po el. stranke funkcny
|
|
17.07.2009 15:11 -
|
873919
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
ahoj vichni, zítra ráno mám jet na dovču, chtěl jsem nastěhovat věci do PONORKY a hle dveře nejdou otevřítco stím? Baterku u jsem zkouel odpojit - bez výsledku, pokusil jsem odendat vnitřní dekl, ale nedostanu se na spínač, myslím si e jediná volba je odendat litu v místě poznávací značky a to hlavní jak jí odenedat, neporadil by někdo. Děkuji moc
ahoj vichni, zítra ráno mám jet na dovču, chtěl jsem nastěhovat věci do PONORKY a hle dveře nejdou otevřít:-((((co stím? Baterku u jsem zkouel odpojit - bez výsledku, pokusil jsem odendat vnitřní dekl, ale nedostanu se na spínač, myslím si e jediná volba je odendat litu v místě poznávací značky a to hlavní jak jí odenedat, neporadil by někdo. Děkuji moc
|
|
17.07.2009 17:55 -
|
873925
|
|
jumep
|
|
|
break = na 90% zlomene kable, tj. neviem ci ti pomoze vybrat vypinac
break = na 90% zlomene kable, tj. neviem ci ti pomoze vybrat vypinac
|
|
26.12.2009 16:58 -
|
1429859
|
|
easy
|
|
|
mam problém s patými dveřmi po jejich zavřeni je nemohu otevřit z venku není tu nějaká vnitřní páčka nebo pouze elektronika prosim poraďte jak dovnitř.Díky Easy
mam problém s patými dveřmi po jejich zavřeni je nemohu otevřit z venku není tu nějaká vnitřní páčka nebo pouze elektronika prosim poraďte jak dovnitř.Díky Easy
|
|
26.12.2009 17:03 -
|
1429860
|
|
jumep
|
|
|
cvakne ti zamok alebo je to ticho?
dostanes sa do toho cez kufor z auta, ked das dole tapacirung (resp. neviem isto, ale myslim ze je tam niekde aj diera na nudzove otvorenie)
edit: a ak to necvaka, chybu hladaj v kabloch najskor
cvakne ti zamok alebo je to ticho?
dostanes sa do toho cez kufor z auta, ked das dole tapacirung (resp. neviem isto, ale myslim ze je tam niekde aj diera na nudzove otvorenie)
edit: a ak to necvaka, chybu hladaj v kabloch najskor
|
|
26.12.2009 17:34 -
|
1429861
|
|
easy
|
|
|
zamek necvaka .tapecirung mam sundany alek zamku vedou jen dva kablíky.je tam vyborny pristup ale zadne nouzove otvirani
zamek necvaka .tapecirung mam sundany alek zamku vedou jen dva kablíky.je tam vyborny pristup ale zadne nouzove otvirani:-(
|
|
26.12.2009 17:40 -
|
1429863
|
|
jumep
|
|
|
toto pise servisny manual: (skus pozret ten normalny ci tam nieco o tom neni)
Logika zamykání a odemykání je stejná jako u zadních výklopných dveří verze sedan .
Spínač zámku otevřeného zadního okna a spínač zámku otevřených zadních výklopných dveří jsou elektricky připojeny paralelně .
Kadé tlačítko otevírání má svou cestu na jednotce BSI .
Kdy je otevřené zadní okno, vnitřní (podle modelu) a vnějí tlačítka otevírání zadních výklopných dveří jsou dezaktivovaná .
Kdy jsou otevřené zadní výklopné dveře, je dezaktivované tlačítko otevírání zadního okna .
Zadní výklopné dveře je mono otevřít zevnitř zavazadlového prostoru .
Zadní okno je moné mechanicky otevřít zevnitř zavazadlového prostoru bez demontáe obloení .
este hladam
toto pise servisny manual: (skus pozret ten normalny ci tam nieco o tom neni)
Logika zamykání a odemykání je stejná jako u zadních výklopných dveří verze sedan .
Spínač zámku otevřeného zadního okna a spínač zámku otevřených zadních výklopných dveří jsou elektricky připojeny paralelně .
Kadé tlačítko otevírání má svou cestu na jednotce BSI .
Kdy je otevřené zadní okno, vnitřní (podle modelu) a vnějí tlačítka otevírání zadních výklopných dveří jsou dezaktivovaná .
Kdy jsou otevřené zadní výklopné dveře, je dezaktivované tlačítko otevírání zadního okna .
Zadní výklopné dveře je mono otevřít zevnitř zavazadlového prostoru .
Zadní okno je moné mechanicky otevřít zevnitř zavazadlového prostoru bez demontáe obloení .
este hladam
|
|
26.12.2009 18:12 -
|
1429867
|
|
jumep
|
|
|
takze viac nemozem nejako najst, ale ked pozres na ten obrazok, na tom zamku by mala byt dierocka a cez tu by to malo ist otvorit
takze viac nemozem nejako najst, ale ked pozres na ten obrazok, na tom zamku by mala byt dierocka a cez tu by to malo ist otvorit
Přílohy: 8449a52a[2].jpg ( 79860b ) - |
|
26.12.2009 18:20 -
|
1429872
|
|
easy
|
|
|
Děkuju, zítra se na to juknu.
Děkuju, zítra se na to juknu.
|
|
27.12.2009 14:44 -
|
1429901
|
|
dr.ada
|
Město: Kdyně,Hluboká, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Ahoj toto jsem řeil je to tak 3 měsíce, Jumep má pravdu je tam malá dírka, stačí tam strčit malý roubovák a jde to odblokovat,celý problém je, e jsem měl přeruený drát (chyběl tam tak 1cm drátu )v gumové přechodce na levé straně pátých dveří u pantu. Sundáním gumové řechodky a naletováním jiného drátku (kus do sloupku a dalí naletování o kus dál) aby nedolo k opětovnému přeruení - celý problém se vyřeil - moná tam bude jiný zádrhel kdo ví, dej vědět jak jsi dopadl
Ahoj toto jsem řeil je to tak 3 měsíce, Jumep má pravdu je tam malá dírka, stačí tam strčit malý roubovák a jde to odblokovat,celý problém je, e jsem měl přeruený drát (chyběl tam tak 1cm drátu:-)) )v gumové přechodce na levé straně pátých dveří u pantu. Sundáním gumové řechodky a naletováním jiného drátku (kus do sloupku a dalí naletování o kus dál) aby nedolo k opětovnému přeruení - celý problém se vyřeil - :nevim moná tam bude jiný zádrhel kdo ví, dej vědět jak jsi dopadl
|
|
10.08.2010 15:56 -
|
2352570
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Koukám to co řeil dr.ada je příčinou i dalích nevarů pátých dveří Breaku. Minulý týden mi přestalo svítit osvětlení v kufru. Tím pádem nelo ani nastavit výku zadní části vozu při otevřených dveřích a také se mi na displeji nezobrazil symbol otevřených dveří. Prostě BSI si sitauaci vyhodnotila tak, e ádné 5. dveře otevřené nejsou.... příčinou byl přeruený kablík v gumové průchodce na levé straně pátých dveří u pantu. Doslova ten drát odpadnul v jednom místě. Letovačku nemám jako dr.ada , take jsem drát prostě spojil běnými el.spojkami na tenké drátky a zaizoloval. Aby bylo moné stáhnout trochu tu gumovou průchodku pryč (pro opravu) tak pouijte torx 30 na demontá asi 6 kusů hvězdicových roubků, které drí boční litu kryjící káble. Po oddělání lity je moné gumovou průchodku odsunout po kabelech dále a najdete pokozené místo. Jinak jak jsem na to koukal, pokud jsou dveře otevřené na maximální polohu, tak ty kabele v gumě jsou pěkně nataené.... taky mohly být trochu volnějí.
Koukám to co řeil dr.ada je příčinou i dalích nevarů pátých dveří Breaku. Minulý týden mi přestalo svítit osvětlení v kufru. Tím pádem nelo ani nastavit výku zadní části vozu při otevřených dveřích a také se mi na displeji nezobrazil symbol otevřených dveří. Prostě BSI si sitauaci vyhodnotila tak, e ádné 5. dveře otevřené nejsou.... příčinou byl přeruený kablík v gumové průchodce na levé straně pátých dveří u pantu. Doslova ten drát odpadnul v jednom místě. Letovačku nemám jako dr.ada , take jsem drát prostě spojil běnými el.spojkami na tenké drátky a zaizoloval. Aby bylo moné stáhnout trochu tu gumovou průchodku pryč (pro opravu) tak pouijte torx 30 na demontá asi 6 kusů hvězdicových roubků, které drí boční litu kryjící káble. Po oddělání lity je moné gumovou průchodku odsunout po kabelech dále a najdete pokozené místo. Jinak jak jsem na to koukal, pokud jsou dveře otevřené na maximální polohu, tak ty kabele v gumě jsou pěkně nataené.... taky mohly být trochu volnějí.
|
|
16.10.2010 11:29 -
|
2358679
|
|
TomasH
|
Město: Pribram, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ahoj,
také mám zablokované páté dveře. Při odemykání v zámku necvakne, zkontroloval jsem kabelové svazky vč. gumové průchodky, vypadá ve ok. Zámek má tři piny, jeden je pro spínač a druhý (pravděpodobně edivý vodič) bude pro motorek. Při odemykání centrálem se na tomto vodiči nic neděje - trvale 0V. Při odpojení konektoru od motorku tak je na tomto vodiči cca. 8V nezávisle zda se zamyká či odemyká. Netuím, kde by mohl být problém.
Ahoj,
také mám zablokované páté dveře. Při odemykání v zámku necvakne, zkontroloval jsem kabelové svazky vč. gumové průchodky, vypadá ve ok. Zámek má tři piny, jeden je pro spínač a druhý (pravděpodobně edivý vodič) bude pro motorek. Při odemykání centrálem se na tomto vodiči nic neděje - trvale 0V. Při odpojení konektoru od motorku tak je na tomto vodiči cca. 8V nezávisle zda se zamyká či odemyká. Netuím, kde by mohl být problém.
|
|
16.10.2010 14:51 -
|
2358690
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pravdepodobne zlomeny drat v pruchodce
za draty postupne tahej ,pokud bude preruseny utrhnes buzirku a poznas ktery..vizuelne to prehlednes
draty jsou tam tri protoze jeden je spinac osvetleni a zbyle dva motorek (otvirani/zavirani pomoci polarity jednotlivych vodicu)
pravdepodobne zlomeny drat v pruchodce
za draty postupne tahej ,pokud bude preruseny utrhnes buzirku a poznas ktery..vizuelne to prehlednes
draty jsou tam tri protoze jeden je spinac osvetleni a zbyle dva motorek (otvirani/zavirani pomoci polarity jednotlivych vodicu)
|
|
16.10.2010 17:44 -
|
2358705
|
|
TomasH
|
Město: Pribram, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Diky za rady, jeste jsem to zkoumal, a vypada to, ze ten motorek co je v zamku nema silu. Zamek jsem mel venku a zkousel jsem ho na 12V ze zdroje a obcas proste nema silu odblokovat zamek. Tech 12V v konektoru pro motorek vypada dobre. Nechtel jsem ten pin zatezovat rezistorem, jestli je tvrde to bych mohl jeste vyzkouset. Jeste si nejsem jisty s tou funkci otevirani a zavirani, prislo mi, ze ten zamek jen zacvakne a pri otevreni se pohne motor jednim smerem, aby se odjistil. Ale pri zamykani jsem tam nic nenameril. Jen pri otevreni kufru je tam 12V na chvili.
Diky za rady, jeste jsem to zkoumal, a vypada to, ze ten motorek co je v zamku nema silu. Zamek jsem mel venku a zkousel jsem ho na 12V ze zdroje a obcas proste nema silu odblokovat zamek. Tech 12V v konektoru pro motorek vypada dobre. Nechtel jsem ten pin zatezovat rezistorem, jestli je tvrde to bych mohl jeste vyzkouset. Jeste si nejsem jisty s tou funkci otevirani a zavirani, prislo mi, ze ten zamek jen zacvakne a pri otevreni se pohne motor jednim smerem, aby se odjistil. Ale pri zamykani jsem tam nic nenameril. Jen pri otevreni kufru je tam 12V na chvili.
|
|
16.10.2010 18:29 -
|
2358708
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
dej tam misto motorku zarovku,mela by se roznout jak pri odemceni tak pri zamceni
jinak vedeni je az do BSI
dej tam misto motorku zarovku,mela by se roznout jak pri odemceni tak pri zamceni
jinak vedeni je az do BSI
|
|
| |
|
|