| | |
05.02.2014 17:32 -
Re: Ostřikovače
|
2665113
|
|
lenkal123
|
|
|
No to by odpovídalo, ale zkouela jsem profouknout- syčí, take vzduch jde skrz. Popíu postup rozpojím hadičky (u kapoty) fouknu tam kompresorem tlak a stane se e stříknu li pak na přední okno (za stavu rozpojených hadiček) tak z hadičky jde voda, profouknu ventilek (je to jakoby plastový kousek, který spojuje hadičku s tou, co u je pod kapotou) a zapojím hadičky - stříknu, spustí se stěrače, ale voda stříká zezadu. Chci zkusit jetě rozebrat ten starý, vyčistit a dát ho tam zpátky, ale mno jako enská si na to sama netroufnu, tak počkám na nějakou muskou asistenci, ale jsem sama zvědavá, čím to nakonec bude. Člověk si řekne, tak a ostřikuje jen předek a je to bez problému. No jo, ale je to koda
Jestli se teda tím zpětným ventilkem myslelo toto plastový kousek ve tvaru L (oba rozměry stejně velké) a je to spojovací článek mezi hadičkou co vede z nádobky a hadičkou, která vede pod kapotou smerem k ostřikovacím tryskám. tu jsem měla na mysli já. ALe jestli je jinde etě něco jinýho budu hledat
No to by odpovídalo, ale zkouela jsem profouknout- syčí, take vzduch jde skrz. Popíu postup :-) rozpojím hadičky (u kapoty) fouknu tam kompresorem tlak a stane se e stříknu li pak na přední okno (za stavu rozpojených hadiček) tak z hadičky jde voda, profouknu ventilek (je to jakoby plastový kousek, který spojuje hadičku s tou, co u je pod kapotou) a zapojím hadičky - stříknu, spustí se stěrače, ale voda stříká zezadu. Chci zkusit jetě rozebrat ten starý, vyčistit a dát ho tam zpátky, ale mno jako enská si na to sama netroufnu, tak počkám na nějakou muskou asistenci, ale jsem sama zvědavá, čím to nakonec bude. Člověk si řekne, tak a ostřikuje jen předek a je to bez problému. No jo, ale je to koda :-)
Jestli se teda tím zpětným ventilkem myslelo toto plastový kousek ve tvaru L (oba rozměry stejně velké) a je to spojovací článek mezi hadičkou co vede z nádobky a hadičkou, která vede pod kapotou smerem k ostřikovacím tryskám. tu jsem měla na mysli já. ALe jestli je jinde etě něco jinýho budu hledat
|
|
06.02.2014 01:04 -
|
2665222
|
|
jruze
|
|
|
lenkal123 napsal(a): No to by odpovídalo, ale zkouela jsem profouknout- syčí, take vzduch jde skrz. Popíu postup rozpojím hadičky (u kapoty) fouknu tam kompresorem tlak a stane se e stříknu li pak na přední okno (za stavu rozpojených hadiček) tak z hadičky jde voda, profouknu ventilek (je to jakoby plastový kousek, který spojuje hadičku s tou, co u je pod kapotou) a zapojím hadičky - stříknu, spustí se stěrače, ale voda stříká zezadu. Chci zkusit jetě rozebrat ten starý, vyčistit a dát ho tam zpátky, ale mno jako enská si na to sama netroufnu, tak počkám na nějakou muskou asistenci, ale jsem sama zvědavá, čím to nakonec bude. Člověk si řekne, tak a ostřikuje jen předek a je to bez problému. No jo, ale je to koda
Čerpadlo ostřikovačů - 10-15cm hadička- zpětný ventil(sítko)-hadička k tryskám - kolínko ..... tohle ale vypadá na rozdělovací váleček přímo na čerpadýlku(bordel v nádobce který se dostane mezi váleček a blokuje ho) - myslím e ten mechanik co opravoval prasklou nádobku jí nevyčistil (a trochu odbočím : a navrhl reklamaci(na rozvody) - úniku oleje asi mezi blokem a ol.čerpadlem (né guferem) v místě olejového kanálku ? )- nebo se pletu?
Čerpadlo ostřikovačů - 10-15cm hadička- zpětný ventil(sítko)-hadička k tryskám - kolínko .....;-) tohle ale vypadá na rozdělovací váleček přímo na čerpadýlku(bordel v nádobce který se dostane mezi váleček a blokuje ho) - myslím e ten mechanik co opravoval prasklou nádobku jí nevyčistil (a trochu odbočím : a navrhl reklamaci(na rozvody) - úniku oleje asi mezi blokem a ol.čerpadlem (né guferem) v místě olejového kanálku ? )- nebo se pletu?
|
|
06.02.2014 09:10 -
|
2665246
|
|
fanda C5
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 77 |
|
|
jruze napsal(a): Čerpadlo ostřikovačů - 10-15cm hadička- zpětný ventil(sítko)-hadička k tryskám - kolínko ..... tohle ale vypadá na rozdělovací váleček přímo na čerpadýlku(bordel v nádobce který se dostane mezi váleček a blokuje ho) - myslím e ten mechanik co opravoval prasklou nádobku jí nevyčistil (a trochu odbočím : a navrhl reklamaci(na rozvody) - úniku oleje asi mezi blokem a ol.čerpadlem (né guferem) v místě olejového kanálku ? )- nebo se pletu?
Zdravím, taky jsem měl problém s motorkem ostřikovačů a rozebral jsem co lo, pravda byla ta, e pína ádná a přesto stříkal jak chtěl a nebo málo. Po rozebrání onoho rozdělovače jsem zjistil, e je nabobtnalá guma pístku co uzavírá vodu na jednu či druhou stranu. V podstatě to bylo přivřené na obě strany, stačí vzít smirek a pístek kousek odbrousit, samo kolmo na podélnou osu pístku. Jde to dobře, stačí troku, tak aby tam něco zbylo. Po této opravě ve OK. Naleptávají tu gumu ty dobroty co tam lejeme na zimu, ale i moná ty letní, nejlepí je asi čistá kohoutkova na léto a na tu zimu se nedá holt nic dělat.
Zdravím, taky jsem měl problém s motorkem ostřikovačů a rozebral jsem co lo, pravda byla ta, e pína ádná a přesto stříkal jak chtěl a nebo málo. Po rozebrání onoho rozdělovače jsem zjistil, e je nabobtnalá guma pístku co uzavírá vodu na jednu či druhou stranu. V podstatě to bylo přivřené na obě strany, stačí vzít smirek a pístek kousek odbrousit, samo kolmo na podélnou osu pístku. Jde to dobře, stačí troku, tak aby tam něco zbylo. Po této opravě ve OK. Naleptávají tu gumu ty dobroty co tam lejeme na zimu, ale i moná ty letní, nejlepí je asi čistá kohoutkova na léto a na tu zimu se nedá holt nic dělat.
|
|
06.02.2014 13:59 -
|
2665338
|
|
lenkal123
|
|
|
Nepletete - myslím tím, e se jedná o to samé vozidlo. Porucha ostřikovačů se vyskytla a v posledních týdnech, s nádobkou nesouvisíOpravoval ji dědula, který sám řekl e si na únik oleje netrofne a vyslovil domněnku, kterou vyslovil. Vy jste nám ve vysvětlil a za to samozřejmě děkuju. Váíme si vás jako technika rozhodně, i proto jsem se teď obrátila se SZ ohledně topení, které bysme asi řeili v březnu. Rozhodně bysme si vás nechtěli nijak nazlobit Za tip na ostřikovače díky, zítra to snad budeme řeit tak informaci předám. Bez čistýho skla se jezdit nedá
Nepletete - myslím tím, e se jedná o to samé vozidlo. Porucha ostřikovačů se vyskytla a v posledních týdnech, s nádobkou nesouvisíOpravoval ji dědula, který sám řekl e si na únik oleje netrofne a vyslovil domněnku, kterou vyslovil. Vy jste nám ve vysvětlil a za to samozřejmě děkuju. Váíme si vás jako technika rozhodně, i proto jsem se teď obrátila se SZ ohledně topení, které bysme asi řeili v březnu. Rozhodně bysme si vás nechtěli nijak nazlobit Za tip na ostřikovače díky, zítra to snad budeme řeit tak informaci předám. Bez čistýho skla se jezdit nedá
|
|
26.05.2014 07:56 -
|
2699489
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Niekde som tu čítal e sa dajú vymeni trisky ostrekovačov čelného skla na C5/I za trisky z C5/II.Má s tým niekto praktickú skúsenos?Tie moje ledva dočiahnu na okno a za jazdy u vôbec nezvládajú ostrek...Ďakujem
Niekde som tu čítal e sa dajú vymeni trisky ostrekovačov čelného skla na C5/I za trisky z C5/II.Má s tým niekto praktickú skúsenos?Tie moje ledva dočiahnu na okno a za jazdy u vôbec nezvládajú ostrek...Ďakujem
|
|
26.05.2014 17:01 -
|
2699576
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
stoja okolo 10/ks mne ich menil Jumep talze postup si nepamatam.
Skus ale ihlou poskrabkat tie strbiny trysky, mne to pomohlo na C5I. Ak to nepomoze skus odpojit hadicku v tom kolienku (prava strana kapoty) a vyskusaj streknut s otvorenou kapotou. Zistis ci sti vobec ide tlak do trasiek.
stoja okolo 10/ks mne ich menil Jumep talze postup si nepamatam.
Skus ale ihlou poskrabkat tie strbiny trysky, mne to pomohlo na C5I. Ak to nepomoze skus odpojit hadicku v tom kolienku (prava strana kapoty) a vyskusaj streknut s otvorenou kapotou. Zistis ci sti vobec ide tlak do trasiek.;-)
|
|
26.05.2014 17:21 -
|
2699579
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Měl jsem tam takové se roubkem a u nioc moc. Koupil jsem nové, celoplastové a je to OK.
Měl jsem tam takové se roubkem a u nioc moc. Koupil jsem nové, celoplastové a je to OK.
Přílohy: Obal trysek ostřikovače.PDF ( 219985b ) - Tryska ostřikovače moje původní.jpg ( 694820b ) - Nová tryska ostřikovače pro C5 I.jpg ( 214803b ) - |
|
26.05.2014 17:52 -
|
2699612
|
|
Renegade01
|
|
|
Citrus:Ďakujem, zajtra prečistím a prefuknem kompresorom.
Maxifik:Ja mam ten typ co je označená ako pôvodná, s druhou som sa zatiaž nestretol, aj ked som na parkoviskách pozeral na iné C5-ky.
Citrus:Ďakujem, zajtra prečistím a prefuknem kompresorom.
Maxifik:Ja mam ten typ co je označená ako pôvodná, s druhou som sa zatiaž nestretol, aj ked som na parkoviskách pozeral na iné C5-ky.
|
|
26.05.2014 18:19 -
|
2699619
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Ten obal je od těch nových.
Ten obal je od těch nových.
|
|
26.05.2014 19:11 -
|
2699646
|
|
Renegade01
|
|
|
Takze ak si v Citroene kúpim nové triesky tak budú takéto plastové?Celkom dobre vyzerajú a ak vraví ze si spokojný tak niet co čisti a prefukovat... Zajtra smer Citroen Nitra
Takze ak si v Citroene kúpim nové triesky tak budú takéto plastové?Celkom dobre vyzerajú a ak vraví ze si spokojný tak niet co čisti a prefukovat... Zajtra smer Citroen Nitra
|
|
26.05.2014 19:59 -
|
2699662
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
no jo...ja len aby si nezistil po vymene trysiek, ze boli OK a zasa budes kupovat cerpadlo ostrekov.
A ak mas bordel v nadrzke tak sa ti zanesu aj nove trysky.
Kazdopadne bysom vyskusal ci tlaci cerpadlo a potom smer citroen
no jo...ja len aby si nezistil po vymene trysiek, ze boli OK a zasa budes kupovat cerpadlo ostrekov.
;-)
A ak mas bordel v nadrzke tak sa ti zanesu aj nove trysky.
Kazdopadne bysom vyskusal ci tlaci cerpadlo a potom smer citroen
|
|
27.05.2014 15:27 -
|
2699856
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Renegade01 napsal(a): Vyčisti alebo prepuknú trysky mi nerobí problém len som si vimol ze ked pustim ostrekovače tak nedáva suvisli prúd vody ale ako keby dávkovanie ... Je to v poriadku?
Ostřikovač rozprauje souvisle,nedávkuje,jak píe najk,profouknout dovnitř,já bych je ale před profouknutím sundal,jinak jetě zkontroluj nádrku,zda v ní neplave nějakej sajrajt,hadičky také profouknout,kdy bude ve v pořádku,pak bych se teprve zajímal o kontakty a čerpadlo,ve ale nasvědčuje na přicpané trysky nebo hadičky. Také bych zkontroloval zpětný ventil a sítko,je tam víc věcí,kde to můe bít přicpane.
Ostřikovač rozprauje souvisle,nedávkuje,jak píe najk,profouknout dovnitř,já bych je ale před profouknutím sundal,jinak jetě zkontroluj nádrku,zda v ní neplave nějakej sajrajt,hadičky také profouknout,kdy bude ve v pořádku,pak bych se teprve zajímal o kontakty a čerpadlo,ve ale nasvědčuje na přicpané trysky nebo hadičky.;-) Také bych zkontroloval zpětný ventil a sítko,je tam víc věcí,kde to můe bít přicpane.
|
|
04.11.2014 11:38 -
|
2747975
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jako zimní přípravu jsem vystříkal vekerou vodu a nahradil ji tím modrým sajrajtem. Ale překvapilo mne, e během vystříkání na mne počítač nehulákal, e mám málo vody. Take buď tam snímání nemám nebo nefunguje. Nemám xenony a tedy ani ostřikovače světel. Montovalo se čidlo i na taková auta? Pokud ano, tak prostě neměří. O nic nejde, jen mne to zajímá.
Minulá C5 naopak v zimě hulákala pořád i při plné nádri
Jako zimní přípravu jsem vystříkal vekerou vodu a nahradil ji tím modrým sajrajtem. Ale překvapilo mne, e během vystříkání na mne počítač nehulákal, e mám málo vody. Take buď tam snímání nemám nebo nefunguje. Nemám xenony a tedy ani ostřikovače světel. Montovalo se čidlo i na taková auta? Pokud ano, tak prostě neměří. O nic nejde, jen mne to zajímá.
Minulá C5 naopak v zimě hulákala pořád i při plné nádri :-)
|
|
04.11.2014 12:44 -
|
2747978
|
|
jumep
|
|
|
robili to aj bez toho (kable tam su, len nezapojene)
robili to aj bez toho (kable tam su, len nezapojene)
|
|
15.12.2014 12:39 -
|
2764752
|
|
wytek
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Taky jsem byl postien nefunkčními ostřikovači, nejprve přední sklo, pak zadní, tak jsem asi po 3 měsících jedění bez ostřikovačů (s hrůzou, kdy mě zamrzne plná nádrka letní kapaliny) vyměnil motorek - i se sundáním nárazníku práce na půl hodinky (také díky radám z fóra). Rozhodně to doporučuji jako nejrozumnějí řeení této situace.
Taky jsem byl postien nefunkčními ostřikovači, nejprve přední sklo, pak zadní, tak jsem asi po 3 měsících jedění bez ostřikovačů (s hrůzou, kdy mě zamrzne plná nádrka letní kapaliny) vyměnil motorek - i se sundáním nárazníku práce na půl hodinky (také díky radám z fóra). Rozhodně to doporučuji jako nejrozumnějí řeení této situace.
|
|
17.09.2015 14:45 -
|
2863445
|
|
foliino
|
Město: Bakov nad Jizerou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Krásný den , měla bych takovou prosbičku nefunguje nám morotek. Zmáčknu páčku na ostřikování a motorek se nesepne. Nevíte někdo co stím ? Děkuji
Krásný den , měla bych takovou prosbičku nefunguje nám morotek. Zmáčknu páčku na ostřikování a motorek se nesepne. Nevíte někdo co stím ? Děkuji
|
|
18.09.2015 09:56 -
|
2863963
|
|
cacaminek
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Něco podobného jsem měl u c4. Byl zarezlý motůrek a prasklá pojistka. Samozřejmě jsem zkouel motůrek opravit ale nemělo to smysl stejně jsem nakonec musel koupit nový. Ale doporučuji začít od pojistky..
Něco podobného jsem měl u c4. Byl zarezlý motůrek a prasklá pojistka. Samozřejmě jsem zkouel motůrek opravit ale nemělo to smysl stejně jsem nakonec musel koupit nový. Ale doporučuji začít od pojistky..
|
|
| |
|
|