| | |
26.09.2022 18:02 -
Nefunguje centrál u dveří spolujezdce
|
3347872
|
|
mamutik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ahoj. Máte někdo zkuenost s opravou zamykání dveří. Odemknu auto centrálem a dveře spolujezdce zůstanou zamknuté. Občas se to povedlo otevřít opakovaným zamknutím a odemknutím se současným zatáhnutím za kliku dveří. Vypadá to na táhlo zámku, ale nemám zkuenost ani jak se k tomu dostat rozebráním dveří....
Děkuji. TS
Ahoj. Máte někdo zkuenost s opravou zamykání dveří. Odemknu auto centrálem a dveře spolujezdce zůstanou zamknuté. Občas se to povedlo otevřít opakovaným zamknutím a odemknutím se současným zatáhnutím za kliku dveří. Vypadá to na táhlo zámku, ale nemám zkuenost ani jak se k tomu dostat rozebráním dveří....
Děkuji. TS
|
|
26.09.2022 18:58 -
Re: Nefunguje centrál u dveří spolujezdce
|
3347873
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zamek nebo kabelaz dveri
zamek nebo kabelaz dveri
|
|
28.09.2022 17:34 -
|
3347961
|
|
mamutik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Ano, tak jak to popisuje to funguje ... nebo spí nefunguje. Zevnitř to otevřít nejde, otevřu to jen při opakovaném zkouení zamknout-odemknout se současným zatáhnutím za kliku dveří. Nevím jak to vypadá pod tapecem, zkusím někdy rozebrat a třeba to bude jen nějaké táhlo? Nerozebíral jsem jetě tapec dveří, tak kdyby někdo věděl jak nejlépe rozebrat, prosím napite.... dík.
Ano, tak jak to popisuje to funguje ... nebo spí nefunguje. Zevnitř to otevřít nejde, otevřu to jen při opakovaném zkouení zamknout-odemknout se současným zatáhnutím za kliku dveří. Nevím jak to vypadá pod tapecem, zkusím někdy rozebrat a třeba to bude jen nějaké táhlo? Nerozebíral jsem jetě tapec dveří, tak kdyby někdo věděl jak nejlépe rozebrat, prosím napite.... dík.
|
|
28.09.2022 17:38 -
|
3347962
|
|
mamutik
|
|
|
autodiag napsal(a): zamek nebo kabelaz dveri
Jak bych to mohl nejlépe zjistit? Asi budu muset jít do rozebrání tapecu dveří?...
Jak bych to mohl nejlépe zjistit? Asi budu muset jít do rozebrání tapecu dveří?...
|
|
28.09.2022 21:10 -
|
3347965
|
|
.45acp
|
|
|
Taky jsem si původně myslel, e tam budou nějaká táhla a bude něco vypadlé. Ale nic jsem nenael, ani ádné táhlo - třeba jsem patně hledal. Taky jsem tapec poprve sundával. Asi to tu je někde popsané. ádná věda to není.
Taky jsem si původně myslel, e tam budou nějaká táhla a bude něco vypadlé. Ale nic jsem nenael, ani ádné táhlo - třeba jsem patně hledal. Taky jsem tapec poprve sundával. Asi to tu je někde popsané. ádná věda to není.
|
|
29.09.2022 09:05 -
|
3347970
|
|
mamutik
|
|
|
Děkuji za info. Zkusím se pustit do té rozborky dveří a něco najít.... doufám, e by to mohlo být jen něco v mechanice otvírání....ale půjdu metodou pokusu a omylu .
Hezký den.
Děkuji za info. Zkusím se pustit do té rozborky dveří a něco najít.... doufám, e by to mohlo být jen něco v mechanice otvírání....ale půjdu metodou pokusu a omylu :-).
Hezký den.
|
|
29.09.2022 20:43 -
|
3348038
|
|
.45acp
|
|
|
pokud se ti to povede odstranit, dej vědět. Mě to teda po sundání tapecu, zjitění, e není co řeit (moná i nějakém postřiku Konkorem) chvíli chodilo. Ale jak jsem ji psal, občas se to splaí a třeba půl roku to chodí a zas přestane. Bez jakýchkoliv zásahů. Moná na to mají vliv sluneční erupce.
pokud se ti to povede odstranit, dej vědět. Mě to teda po sundání tapecu, zjitění, e není co řeit (moná i nějakém postřiku Konkorem) chvíli chodilo. Ale jak jsem ji psal, občas se to splaí a třeba půl roku to chodí a zas přestane. Bez jakýchkoliv zásahů. Moná na to mají vliv sluneční erupce;-).
|
|
29.09.2022 21:26 -
|
3348043
|
|
mamutik
|
|
|
OK, jestli něco najdu, určitě se pochlubím . Jen zatím netuím, kdy se k tomu dostanu....poradí prosím, kde začít u sundávání tapecu? Nechci zbytečně polámat nějaké ty plastové nýty....dík
OK, jestli něco najdu, určitě se pochlubím :-). Jen zatím netuím, kdy se k tomu dostanu....poradí prosím, kde začít u sundávání tapecu? Nechci zbytečně polámat nějaké ty plastové nýty....dík
|
|
29.09.2022 21:54 -
|
3348044
|
|
.45acp
|
|
|
Určitě to tu někde je. Asi bych se tehdy nepoutěl sám do ničeho bez návodu.
Ale vzpomínám si, e to drí asi jen tři roubky. Jeden je pod kulatou krytlou v "misce" vnitřní kliky a dvě v madle. A pak u jen opatrně uvolňovat tapec přichycený plastovými příchytkami a moc nepotrhat pod ním umístěný igelit, který je ke dveřím přilepený nějakým lepidlem. Ty plastové příchytky některé prasknou, protoe jsou za tu dobu (můj je z r. 2002) ji křehké. Ale určitě by se měli dát koupit (Citroen, AutoKelly, a dalí), a snad ani dnes nestojí majland.
Třeba mě doplní někdo, kdo s tím má větí zkuenosti.
Určitě to tu někde je. Asi bych se tehdy nepoutěl sám do ničeho bez návodu.
Ale vzpomínám si, e to drí asi jen tři roubky. Jeden je pod kulatou krytlou v "misce" vnitřní kliky a dvě v madle. A pak u jen opatrně uvolňovat tapec přichycený plastovými příchytkami a moc nepotrhat pod ním umístěný igelit, který je ke dveřím přilepený nějakým lepidlem. Ty plastové příchytky některé prasknou, protoe jsou za tu dobu (můj je z r. 2002) ji křehké. Ale určitě by se měli dát koupit (Citroen, AutoKelly, a dalí), a snad ani dnes nestojí majland.
Třeba mě doplní někdo, kdo s tím má větí zkuenosti.
|
|
| |
|
|