| | |
25.04.2022 17:07 -
Dopravní nehoda s C5
|
3338650
|
|
RoboMcD
|
Město: Třeboň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Moje téma o výkové regulaci odpruení ji nebylo aktuální: rozbila jsem pravou přední část mé C5.
Byla to moje chyba, nikomu se nic nestalo.
Opravy s pouitými díly jsou téměř u konce, svařili pouitý vnitřní "blatník" (nevím, jak se to přesně jmenuje) a měli problémy s uvedením pouitého hydraulického čerpadla do provozu.
(přeloeno pomocí google translate, tak se omlouvám za patnou četinu)
Moje téma o výkové regulaci odpruení ji nebylo aktuální: rozbila jsem pravou přední část mé C5.
:-((((
Byla to moje chyba, nikomu se nic nestalo.
Opravy s pouitými díly jsou téměř u konce, svařili pouitý vnitřní "blatník" (nevím, jak se to přesně jmenuje) a měli problémy s uvedením pouitého hydraulického čerpadla do provozu.
(přeloeno pomocí google translate, tak se omlouvám za patnou četinu)
Přílohy: 2022 01 C5 accident details repair 003-cr.jpg ( 119993b ) - můj chudák C5 IMG_3225cr.jpg ( 195034b ) - tohle auto mi stálo v cestě 2022 01 C5 accident details repair 053c_resize.jpg ( 61956b ) - zničené části byly odstraněny 2022 01 C5 accident details repair 055_resize.JPG ( 75829b ) - odstraněný uvnitř blatníku 2022 01 C5 accident details repair 056c_resize.jpg ( 77871b ) - pouitý uvnitř blatníku |
|
25.04.2022 17:19 -
Re: Dopravní nehoda s C5
|
3338656
|
|
RoboMcD
|
Město: Třeboň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
jetě nějaké obrázky
jetě nějaké obrázky
Přílohy: 2022 01 C5 accident details repair 058c_resize.jpg ( 75365b ) - výměna vnitřního blatníku - 1 2022 01 C5 accident details repair 059c_resize.jpg ( 71176b ) - výměna vnitřního blatníku - 2 2022 01 C5 accident details repair 074c_resize.jpg ( 75754b ) - nový pouitý blatník |
|
25.04.2022 21:14 -
|
3338783
|
|
jruze
|
|
|
A proč by se musela resetovat - dej tam tu co tam patří a nemusí nic resetovat
A proč by se musela resetovat - dej tam tu co tam patří a nemusí nic resetovat
|
|
25.04.2022 23:48 -
|
3338818
|
|
RoboMcD
|
|
|
Protoe jsem měl před nehodou problém. Chystal jsem se najít gará s lexií
.link.
Veselí je odtud jen 20 minut, pokud máte pouitelné auto. Jako jsem to měl před nehodou
Protoe jsem měl před nehodou problém. Chystal jsem se najít gará s lexií
http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2377442-problem-s-vyskou-na-zadni-naprave/8/
Veselí je odtud jen 20 minut, pokud máte pouitelné auto. Jako jsem to měl před nehodou :)
|
|
26.04.2022 07:59 -
|
3338872
|
|
jruze
|
|
|
No ale x7 2.0 hdi se neseřizujě diagnostikou ale mechanicky - bude zřejmě zarezlé tahli ( kloubek) nebo načatý korektor 😉 . Pokud při kolizy dolo k pokození BHI vyměnit za odpovídající jiné a zkontrolovat stav zadního korektoru a ovládání - korektor bych koupil noví ( cena +-1300,-) , kloubek podle stavu 😉 diagnostika není a tak potřeba a potom se dá dojet na doseřízení , případně na diagnostiku .
No ale x7 2.0 hdi se neseřizujě diagnostikou ale mechanicky - bude zřejmě zarezlé tahli ( kloubek) nebo načatý korektor 😉 . Pokud při kolizy dolo k pokození BHI vyměnit za odpovídající jiné a zkontrolovat stav zadního korektoru a ovládání - korektor bych koupil noví ( cena +-1300,-) , kloubek podle stavu 😉 diagnostika není a tak potřeba a potom se dá dojet na doseřízení , případně na diagnostiku .
|
|
26.04.2022 08:38 -
|
3338875
|
|
RoboMcD
|
|
|
teď jsou to praktické informace, které mohu pouít.
teď jsou to praktické informace, které mohu pouít. Zajdu se podívat do garáe, v jakém stavu jsou ty konektory.
teď jsou to praktické informace, které mohu pouít. :palec
teď jsou to praktické informace, které mohu pouít. Zajdu se podívat do garáe, v jakém stavu jsou ty konektory.
|
|
27.04.2022 08:11 -
|
3339042
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): A Jardo, jak se seřizují ty co mají 3 korektory? Měli to některé 2,2 viděl sem to i na posledních 2,0Hdi.
To ale není tento případ ( a pole vin) a jedná se podle mne o výměnu pokozeného BHI - kdy tam dá to co tam patří výka se nezmění nebo ? A myslím e více korektorů měli jen 150, 3.0 a moná některé 120 a C6 ale nevím přesně ( vin - má to počítač ?)
A kdy u tak dotaz jaký je rozdíl C5II elektronika s + a bez + , nebo C5 I + a C5 II + = lze zaměnit ( mám tu C5+ a KO elektronika - nezvedá zadek = na 90% je KO el. cívka v elektronice nebo ventil ) - korektory to vidí ale zvednu to jen diag a to jen předek , zadek bez tlaku ( čerpadlo spíná , korektory vidí ale vypne jen tepelná pojistka a auto se nehne - jen předek a diag ) chyby ádné ?
To ale není tento případ ( a pole vin) a jedná se podle mne o výměnu pokozeného BHI - kdy tam dá to co tam patří výka se nezmění nebo ? A myslím e více korektorů měli jen 150, 3.0 a moná některé 120 a C6 ale nevím přesně ( vin - má to počítač ?)
A kdy u tak dotaz jaký je rozdíl C5II elektronika s + a bez + , nebo C5 I + a C5 II + = lze zaměnit ( mám tu C5+ a KO elektronika - nezvedá zadek = na 90% je KO el. cívka v elektronice nebo ventil ) - korektory to vidí ale zvednu to jen diag a to jen předek , zadek bez tlaku ( čerpadlo spíná , korektory vidí ale vypne jen tepelná pojistka a auto se nehne - jen předek a diag ) chyby ádné ?
|
|
29.04.2022 10:33 -
|
3339137
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jruze napsal(a): ( mám tu C5+ a KO elektronika - nezvedá zadek = na 90% je KO el. cívka v elektronice nebo ventil ) - korektory to vidí ale zvednu to jen diag a to jen předek , zadek bez tlaku ( čerpadlo spíná , korektory vidí ale vypne jen tepelná pojistka a auto se nehne - jen předek a diag ) chyby ádné ?
Na moji otázku si odpověděl otázkou ...
poslední roky výroby C5 2.0 BlueHDi jsem viděl se třema korektorama, má to tak i 2,2.
V předu jeden, vzadu dva u kol. Moje otázka byla jak se to seřizuje, předpokládal jsem, e tvůj velící, kolící, řídící od kterého čerpá informace tě náleitě poučil. Jak vidím, ví o tom prd...a ani neví, e to mají i některé 2,0 HDi
Nemám přístup do online verze, tak e aktuální nejnovějí informace nemám, tak e jen starý BackUp s 2,2 viz příloha ...
Co se týče tvého problému se zadkem tak tam se asi seká jádro v cívce elektromagnetu, které ovládá vpoutěcí ventil, pravděpodobnost 99,9%. Nebo se můe sekat i přesuvný propojovací pístek v těle ventilu - ale to je málo pravděpodobné.
Na moji otázku si odpověděl otázkou ...
poslední roky výroby C5 2.0 BlueHDi jsem viděl se třema korektorama, má to tak i 2,2.
V předu jeden, vzadu dva u kol. Moje otázka byla jak se to seřizuje, předpokládal jsem, e tvůj velící, kolící, řídící od kterého čerpá informace tě náleitě poučil. Jak vidím, ví o tom prd...a ani neví, e to mají i některé 2,0 HDi :-))))
Nemám přístup do online verze, tak e aktuální nejnovějí informace nemám, tak e jen starý BackUp s 2,2 viz příloha ...
Co se týče tvého problému se zadkem :-p tak tam se asi seká jádro v cívce elektromagnetu, které ovládá vpoutěcí ventil, pravděpodobnost 99,9%. Nebo se můe sekat i přesuvný propojovací pístek v těle ventilu - ale to je málo pravděpodobné.
Přílohy: 3_korektory.jpg ( 440334b ) - |
|
30.04.2022 08:37 -
|
3339183
|
|
jruze
|
|
|
Já sice online přístup mám a tři nebo čtyř korektorová auta mají počítač a seřizují se přes tento a diagnostikou ale to zcela určitě nebude tento případ😉 ohledně mého dotazu k elektronice a rozdílu mezi +a- jestli je ? Xenon a H7 je jen si nejsem jistý jestli i u H+ ( podle mne by nemusel) A tlak dozadu jsem u rozchodil jene to jezdilo tisíce Km ve spodní poloze mimoto do toho nalili něco mezi olejem a hydraulikou ( a snad i vodu - černé sračky+ asi OTH ) take po výměně komplet BHI a nádobky asi dobré ale odnesli to z.pístnice chčijou tak e to protýká jak zpět tak ven , manety roztrhané ale u aspoň úspěch 😉jinak dík za info a za klasické rýpnutí - u se mi stýskalo😜 jinak ti mohu poslat i prac. postup seřizování (vícekorektoru)
Já sice online přístup mám a tři nebo čtyř korektorová auta mají počítač a seřizují se přes tento a diagnostikou ale to zcela určitě nebude tento případ😉 ohledně mého dotazu k elektronice a rozdílu mezi +a- jestli je ? Xenon a H7 je jen si nejsem jistý jestli i u H+ ( podle mne by nemusel) A tlak dozadu jsem u rozchodil jene to jezdilo tisíce Km ve spodní poloze mimoto do toho nalili něco mezi olejem a hydraulikou ( a snad i vodu - černé sračky+ asi OTH ) take po výměně komplet BHI a nádobky asi dobré ale odnesli to z.pístnice chčijou tak e to protýká jak zpět tak ven , manety roztrhané ale u aspoň úspěch 😉jinak dík za info a za klasické rýpnutí - u se mi stýskalo😜 jinak ti mohu poslat i prac. postup seřizování (vícekorektoru)
|
|
10.05.2022 12:55 -
|
3340103
|
|
RoboMcD
|
|
|
c5 opraveno.
Jak jste zde řekl, hydraulika nyní funguje bez problémů.
O pět dní později (včera) začalo pravé přední zavěení hodně unikat: interně kaput.
Nyní nutně potřebuji najít nový pouitý tlumič pro toto auto, protoe v neděli bych měl začít jezdit do Holandska. Jsem kvůli tomu trochu natvaný.
c5 opraveno. :-))
Jak jste zde řekl, hydraulika nyní funguje bez problémů. :palec
O pět dní později (včera) začalo pravé přední zavěení hodně unikat: interně kaput. :-(:-((((
Nyní nutně potřebuji najít nový pouitý tlumič pro toto auto, protoe v neděli bych měl začít jezdit do Holandska. Jsem kvůli tomu trochu natvaný.
Přílohy: IMG_3758cr.jpg ( 191692b ) - konečně zase domů. |
|
10.05.2022 19:18 -
|
3340150
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
.link.
Lepsi cenu jsem nenasel.
https://autozet.cz/109539-predni-pistnice-prava-citroen-c5-iii-5271l6
Lepsi cenu jsem nenasel.
|
|
10.05.2022 22:29 -
|
3340185
|
|
RoboMcD
|
|
|
Carlík napsal(a): .link.
Lepsi cenu jsem nenasel.
bohuel nedostupné
bohuel nedostupné
Přílohy: veerpoot online.jpg ( 36357b ) - nedostupne |
|
11.05.2022 11:33 -
|
3340245
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Pisou skladem na externim skladu dostupne do 7 dni.
.link.
Pisou skladem na externim skladu dostupne do 7 dni.
http://www.auto-francie.cz/p/hydraulicky-valec-perovani-pravy-citroen-c5-c6-5271l6-5271k0-5271k6-5271k8-5271l45271k1
|
|
| |
|
|