| | |
21.01.2020 14:10 -
Prosím o pár rad - tipů...
|
3255199
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj,
Potřeboval bych nějaké informace/rady k mému autu. Koupil jsem C5 2.0 HDi, automat, rv. 2012 s nájezdem 170 tkm - auto bylo dotaené z Rakouska od prvního majitele, ale nikde jsem nenael nějakou servisní historii mimo servisky ze který jsem toho moc nevyčetl... v první řadě jsem nechal vyměnit olej v motoru a vechny filtry.
Chtěl bych se zeptat co ve obnáí výměna oleje v převodovce, protoe v servisu mi řekl, e to na automatu jetě nedělal - je tedy lepí v autorizovaném servisu? Dalí otázka - nějak jsem nepřiel na to, jestli lze regulovat otáčky ventilátoru při zapnutí ofuku skel - pokud zapnu, jede to hned na plno a při pokusu o sníení otáček se vypne ofuk a jde to na topení - ofuk čelního skla jede jen naplno? Dalí dotaz - jde nějakým způsobem "deaktivovat" automatická "ruční" brzda při vypnutí motoru?
Poslední, dá se říci nepodstatný dotaz - máte nějak vyřeený drák na nápoje? V autě je sice klimatizovaná přihrádka, ale kdy si člověk koupí po dlouhé cestě na pumpě kafe, tak není kam dát - nějakej tip?
Díky za jakoukoliv normální odpověď...
Ahoj,
Potřeboval bych nějaké informace/rady k mému autu. Koupil jsem C5 2.0 HDi, automat, rv. 2012 s nájezdem 170 tkm - auto bylo dotaené z Rakouska od prvního majitele, ale nikde jsem nenael nějakou servisní historii mimo servisky ze který jsem toho moc nevyčetl... v první řadě jsem nechal vyměnit olej v motoru a vechny filtry.
Chtěl bych se zeptat co ve obnáí výměna oleje v převodovce, protoe v servisu mi řekl, e to na automatu jetě nedělal - je tedy lepí v autorizovaném servisu? Dalí otázka - nějak jsem nepřiel na to, jestli lze regulovat otáčky ventilátoru při zapnutí ofuku skel - pokud zapnu, jede to hned na plno a při pokusu o sníení otáček se vypne ofuk a jde to na topení - ofuk čelního skla jede jen naplno? Dalí dotaz - jde nějakým způsobem "deaktivovat" automatická "ruční" brzda při vypnutí motoru?
Poslední, dá se říci nepodstatný dotaz - máte nějak vyřeený drák na nápoje? V autě je sice klimatizovaná přihrádka, ale kdy si člověk koupí po dlouhé cestě na pumpě kafe, tak není kam dát - nějakej tip?
|
|
21.01.2020 21:39 -
Re: Prosím o pár rad - tipů...
|
3255230
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Ahoj, s tím drákem má pravdu, není to nic moc. Já mám asi origo výklopný v přední loketce a vyjíděcí loketce na zadních sedačkách. Je to ale na nic, kolikrát i zapomenu, e jsem si koupil kafe a najdu ho v zavřené loketce po týdnu. Je pár lidí, kteří nali řeení. Musí mít ale ten prostor pod rádiem k dispozici, já tam mám to velké rádio přes celý panel. Někde jsem četl, e jsou nějaké dráčky nad rádio, ale e není levné opravovat rádio kam se to kafe vylilo .link.
Kdy najde chytré řeení, budu rád za tip.
S výměnou v převodovce bych počkal, ne blíe pozná auto. Občas si troku cukne i automat ve funglovkách. Minulý týden jsem převáel XC90 s 300 km najeto a za studena taky cukal. Převodovky si automobilky kupují od subdodavatelů, tj. někde ve specializovaném servisu na automaty budou mít více zkueností. Snad tady na foru jsem četl, e je třeba dát pozor na to, aby se jen nedoplnil olej, ale vyměnil, snad se i propláchla a e je potřeba dolévat na víckrát,nebo něco takového. Samozřejmě je potřeba dobře utěsnit, ale to je jasné. Mě doporučovali .link. ale zatím jsem tam nemusel. Budu rád za referenci, kdyby si to zkusil.
A tá automatická brzda se snad dá nastavit levým kolečkem na voolantu před nastartováním vozidla. Zkus návod, který jsem přiloil, pokud nemá český/slovenský.
Ahoj, s tím drákem má pravdu, není to nic moc. Já mám asi origo výklopný v přední loketce a vyjíděcí loketce na zadních sedačkách. Je to ale na nic, kolikrát i zapomenu, e jsem si koupil kafe a najdu ho v zavřené loketce po týdnu. Je pár lidí, kteří nali řeení. Musí mít ale ten prostor pod rádiem k dispozici, já tam mám to velké rádio přes celý panel. Někde jsem četl, e jsou nějaké dráčky nad rádio, ale e není levné opravovat rádio kam se to kafe vylilo :) https://www.peugeot-club.com/topic/112769-citroen-c5-tourer-x7-by-schreek/?page=2&tab=comments
Kdy najde chytré řeení, budu rád za tip.
S výměnou v převodovce bych počkal, ne blíe pozná auto. Občas si troku cukne i automat ve funglovkách. Minulý týden jsem převáel XC90 s 300 km najeto a za studena taky cukal. Převodovky si automobilky kupují od subdodavatelů, tj. někde ve specializovaném servisu na automaty budou mít více zkueností. Snad tady na foru jsem četl, e je třeba dát pozor na to, aby se jen nedoplnil olej, ale vyměnil, snad se i propláchla a e je potřeba dolévat na víckrát,nebo něco takového. Samozřejmě je potřeba dobře utěsnit, ale to je jasné. Mě doporučovali http://www.frekoservis.cz, ale zatím jsem tam nemusel. Budu rád za referenci, kdyby si to zkusil.
A tá automatická brzda se snad dá nastavit levým kolečkem na voolantu před nastartováním vozidla. Zkus návod, který jsem přiloil, pokud nemá český/slovenský.
Přílohy: C5.pdf ( 10831492b ) - návod x7 |
|
22.01.2020 21:57 -
|
3255351
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Dnes jsem byl v Auto Garant na P10 a nabízel mi taky výměnu oleje v převodovce. e snad to dělají nějakým moderním strojem. Pod tlakem to vytlačí vechen starý olej a natlačí tam nový přesně v mnoství dle specifikace výrobce. Kdyby někdo měl dobrou zkuenost tady, nebo jinde, budu rád za doporučení. Asi to taky nechám udělat.
Dnes jsem byl v Auto Garant na P10 a nabízel mi taky výměnu oleje v převodovce. e snad to dělají nějakým moderním strojem. Pod tlakem to vytlačí vechen starý olej a natlačí tam nový přesně v mnoství dle specifikace výrobce. Kdyby někdo měl dobrou zkuenost tady, nebo jinde, budu rád za doporučení. Asi to taky nechám udělat.
|
|
23.01.2020 08:18 -
|
3255504
|
|
Leonidas.1
|
Město: Pohorská Ves, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 60 |
|
|
Ahoj,
díky za reakci. Já mám to mení rádio, tak to nějak zkusim vymyslet... ale nad radio bych kafe taky asi nedával.
Díky moc za návod na C5 - určitě prolistuji.
Na výměnu oleje v převodovce jsem nakonec zkusil zavolat přímo do Citroenu v Českých Budějovicích - řekli mi cenu i s prací 7500,- Kč tak to není zas a tak hrozný. Někde jsem četl úplně jinou raketu, proto jsem se tak nějak "zhrozil"... Nicméně auto řadí bez kubání tak trochu pojezdim a uvidim. Kadopádně jsem auto koupil u prodejce aut Citroen a dostal jsem na něj jetě záruku rok (nebo do 180 tkm). Pokud se tedy má měnit olej po 60 tkm jak mi řekli i v Citroenu, tak mám jetě deset tisíc na zkouení... Podle papírů, co jsem v autě nael, je auto po prvním majiteli v Rakousku (nějakej stařík), tak snad i KM by mohli sedět.
A to jezdí...
Ahoj,
díky za reakci. Já mám to mení rádio, tak to nějak zkusim vymyslet... ale nad radio bych kafe taky asi nedával.
Díky moc za návod na C5 - určitě prolistuji.
Na výměnu oleje v převodovce jsem nakonec zkusil zavolat přímo do Citroenu v Českých Budějovicích - řekli mi cenu i s prací 7500,- Kč tak to není zas a tak hrozný. Někde jsem četl úplně jinou raketu, proto jsem se tak nějak "zhrozil"... Nicméně auto řadí bez kubání tak trochu pojezdim a uvidim. Kadopádně jsem auto koupil u prodejce aut Citroen a dostal jsem na něj jetě záruku rok (nebo do 180 tkm). Pokud se tedy má měnit olej po 60 tkm jak mi řekli i v Citroenu, tak mám jetě deset tisíc na zkouení... Podle papírů, co jsem v autě nael, je auto po prvním majiteli v Rakousku (nějakej stařík), tak snad i KM by mohli sedět.
A to jezdí... :palec
|
|
26.01.2020 13:34 -
|
3256266
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Ahoj,
Chtěl bych se zeptat co ve obnáí výměna oleje v převodovce, protoe v servisu mi řekl, e to na automatu jetě nedělal - je tedy lepí v autorizovaném servisu? Dalí otázka - nějak jsem nepřiel na to, jestli lze regulovat otáčky ventilátoru při zapnutí ofuku skel - pokud zapnu, jede to hned na plno a při pokusu o sníení otáček se vypne ofuk a jde to na topení - ofuk čelního skla jede jen naplno? Dalí dotaz - jde nějakým způsobem \"deaktivovat\" automatická \"ruční\" brzda při vypnutí motoru?
1. Jedna diskuze = jedno tema, viz pravidla
2. Rozcestnik, najdes tam hodne odkazu: .link.
2. Olej v prevodovce, napr. zde: .link.
3. Ovladani topeni/klimatizace: .link.
4. Parkovaci brzda: .link.
5. Drzak: .link.
toto po case smazu ...
1. Jedna diskuze = jedno tema, viz pravidla
2. Rozcestnik, najdes tam hodne odkazu: https://www.c5club.cz/diskuze/c5club/2402493-rozcestnik-c5/
2. Olej v prevodovce, napr. zde: http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/2344778-automaticka-prevodovka-am6/36/
3. Ovladani topeni/klimatizace: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze-o-c5/168254-ovladani-(funkce)-klimatizace-topeni/13/
4. Parkovaci brzda: http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/2678115-elektricka-parkovaci-brzda-c5-iii/19/
5. Drzak: http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/2432007-chybejici-doplnky-drzaky-do-interieru-c5-iii/
toto po case smazu ...
|
|
| |
|
|