| | |
01.05.2019 16:19 -
Re: Poničení při odtahu
|
3220395
|
|
mevi
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
vrata na C5 mam v litoměřicích za cenu jakou si řekne
775221703
vrata na C5 mam v litoměřicích za cenu jakou si řekne :)
775221703
|
|
24.05.2019 13:54 -
|
3223545
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Pánové, jak vám dlouho trvalo vystavení krycího dopisu pojiovnou?
Moje auto je od 13. května opravený, stojí v servisu, kterej mi ho prý nemůe předat, dokud nedostane z pojiovny krycí dopis. U jsou to tedy dva týdny a pořád nic.
Já být teda pojiovnou, trochu bych se divil, kdy bych zadal maximální cenu opravy 32 tisíc a přila by mi faktura na 31950,- (je to tak, opravdu to takhle nacenili).
Pánové, jak vám dlouho trvalo vystavení krycího dopisu pojiovnou?
Moje auto je od 13. května opravený, stojí v servisu, kterej mi ho prý nemůe předat, dokud nedostane z pojiovny krycí dopis. U jsou to tedy dva týdny a pořád nic.
Já být teda pojiovnou, trochu bych se divil, kdy bych zadal maximální cenu opravy 32 tisíc a přila by mi faktura na 31950,- (je to tak, opravdu to takhle nacenili).
|
|
24.05.2019 15:22 -
|
3223546
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Mam skusenost len s havarijn. poistenim. Auto som dal do Citroenu, o 10 dni opravene a odovzdane, akurat som platil 50 spoluucast. Mne akurat vydali auto a dali kopiu faktury (5500) za opravu. Zevraj by to bolo aj o 3 dni skor, avsak neskoro si vsimli aj prasknuty uchyt na nadobke LDS, takze musela byt dalsia doobhliadka. Avsak ci v dobe odovzdania auta uz mal servis peniaze na ucte, to neviem.
Mam skusenost len s havarijn. poistenim. Auto som dal do Citroenu, o 10 dni opravene a odovzdane, akurat som platil 50 spoluucast. Mne akurat vydali auto a dali kopiu faktury (5500) za opravu. Zevraj by to bolo aj o 3 dni skor, avsak neskoro si vsimli aj prasknuty uchyt na nadobke LDS, takze musela byt dalsia doobhliadka. Avsak ci v dobe odovzdania auta uz mal servis peniaze na ucte, to neviem.
|
|
24.05.2019 21:05 -
|
3223576
|
|
jruze
|
|
|
Pokud to budu brát podle mne tak po prohlídce je dáno co uznávají na výměnu, co na opravu a v jakém rozsahu = to jsou dané fakta
No auto opravím a předám zákazníkovi - ostatní je u moje věc. A jsou dvě monosti a) doloit nákup dílů (ty proplatí pokud byly uznány na výměnu při prohlídce)
b) rozpočtem - tam je zase ve dáno pojiovnou (tam je to různé= některé odečítají 40% některé 50% ceny novích dílů ale nemusí se dokládat nákup) = záleí co je výhodnějí ale obě monosti jsou dané a není o důvod dret auto po opravě a nevydat zákazníkovi (takto to funguje u mne)
Pokud to budu brát podle mne tak po prohlídce je dáno co uznávají na výměnu, co na opravu a v jakém rozsahu = to jsou dané fakta;-)
No auto opravím a předám zákazníkovi - ostatní je u moje věc. A jsou dvě monosti a) doloit nákup dílů (ty proplatí pokud byly uznány na výměnu při prohlídce)
b) rozpočtem - tam je zase ve dáno pojiovnou (tam je to různé= některé odečítají 40% některé 50% ceny novích dílů ale nemusí se dokládat nákup) = záleí co je výhodnějí ale obě monosti jsou dané;-) a není o důvod dret auto po opravě a nevydat zákazníkovi (takto to funguje u mne):-p
|
|
31.05.2019 09:06 -
|
3224251
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Tak mam konečně auto. Hurá.
Průser je, e nefunguje tak, jak má.
První divnou věcí je, e v krabici v autě byl kří od kol. Já ho mam vdycky u rezervy, take někdo ho pouíval. Prý nepouíval. Nemam důkaz, jsem v hajzlu.
Druhou věcí bylo, e brzdy byly tak zarezlý, e jsem se nemohl ani rozjet. Takhle jsem to v ivotě nemusel utrhnout...
No a třetí věc je boí. Auto měří patně rychlost. Regulérně měří o 20km/h méně, ne měřit má. Při vypnutým zapalování a při klidu je rafička a tak, e zakrývá odometr. Nezvedne se. Říkal jsem si, proč to ve 135 tak řve a pak jsem zjistil, e u tam mam skoro 3000 otáček a jedu téměř 160...
Servis samozřejmě argumentoval,e se to při opravě karoserie a skla stát nemohlo. Tomu já i věřim. Ale netuim, jestli s tim autem fakt někde ta odtahovka nepráskla a tohle se nepokazilo.
Poradili odpojit a zapojit baterku a resetovat tak řidicí jednotku. Tak uvidíme.
Ach jo.
Tak mam konečně auto. Hurá.
Průser je, e nefunguje tak, jak má.
První divnou věcí je, e v krabici v autě byl kří od kol. Já ho mam vdycky u rezervy, take někdo ho pouíval. Prý nepouíval. Nemam důkaz, jsem v hajzlu.
Druhou věcí bylo, e brzdy byly tak zarezlý, e jsem se nemohl ani rozjet. Takhle jsem to v ivotě nemusel utrhnout...
No a třetí věc je boí. Auto měří patně rychlost. Regulérně měří o 20km/h méně, ne měřit má. Při vypnutým zapalování a při klidu je rafička a tak, e zakrývá odometr. Nezvedne se. Říkal jsem si, proč to ve 135 tak řve a pak jsem zjistil, e u tam mam skoro 3000 otáček a jedu téměř 160...
Servis samozřejmě argumentoval,e se to při opravě karoserie a skla stát nemohlo. Tomu já i věřim. Ale netuim, jestli s tim autem fakt někde ta odtahovka nepráskla a tohle se nepokazilo.
Poradili odpojit a zapojit baterku a resetovat tak řidicí jednotku. Tak uvidíme.
Ach jo.
|
|
31.05.2019 11:01 -
|
3224254
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Přendat rafičku, taky sem to tak měl padené, udělala mi to nějak sama ... Ty brzdy zarezly jak to stálo a chcalo na to ... to bývá.
Přendat rafičku, taky sem to tak měl padené, udělala mi to nějak sama ... Ty brzdy zarezly jak to stálo a chcalo na to ... to bývá.
|
|
31.05.2019 11:19 -
|
3224255
|
|
Jarduk
|
|
|
Přendat?
Mluvíme o tomhle .link. ?
Mimochodem teď mi do telefonu borec, co to vezl, řekl, e jsem na nich vlastně vydělal, protoe to sklo muselo být načatý, kdy se vysklilo jenom těma ranama do sloupku. Některý lidi fakt mají kliku, e nejde dát ránu přes telefon.
Přendat?
Mluvíme o tomhle http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/demontaz-pristrojoveho-panelu-a-oprava-tachometru ?
Mimochodem teď mi do telefonu borec, co to vezl, řekl, e jsem na nich vlastně vydělal, protoe to sklo muselo být načatý, kdy se vysklilo jenom těma ranama do sloupku. Některý lidi fakt mají kliku, e nejde dát ránu přes telefon.
|
|
31.05.2019 11:56 -
|
3224256
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
jo, ale ty jen sundá sklo a stáhne rafiku a nasadí znovu ...
jo, ale ty jen sundá sklo a stáhne rafiku a nasadí znovu ...
|
|
31.05.2019 12:50 -
|
3224257
|
|
Jarduk
|
|
|
Aha, super, to zní snadno. Dneska po práci na to kouknu.
Aha, super, to zní snadno. Dneska po práci na to kouknu.
|
|
31.05.2019 12:54 -
|
3224258
|
|
PATaMAT
|
|
|
vyndá budíky, sundá sklo - packy zezadu, nasadí na konektor bez skla, zapne klíček, nasadí rafiku na nulu a pojede projet. Bude to OK tak nasadí sklo a zaklapne budíky ... pojede projet a zjistí e se to zase nějak pohlo, tak to udělá celé znovu ... a ak dále a to bude Ok
vyndá budíky, sundá sklo - packy zezadu, nasadí na konektor bez skla, zapne klíček, nasadí rafiku na nulu a pojede projet. Bude to OK tak nasadí sklo a zaklapne budíky ... pojede projet a zjistí e se to zase nějak pohlo, tak to udělá celé znovu ... a ak dále a to bude Ok :-d
|
|
31.05.2019 14:03 -
|
3224259
|
|
Jarduk
|
|
|
Super. Díky. Kdybyste viděli dneska někoho, kdo v okolí Kladna jezdí na padesátce 70 a tak dál, buďte trochu shovívaví.
Super. Díky. Kdybyste viděli dneska někoho, kdo v okolí Kladna jezdí na padesátce 70 a tak dál, buďte trochu shovívaví. :-))))
|
|
31.05.2019 14:32 -
|
3224260
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Jarduk napsal(a): No a třetí věc je boí. Auto měří patně rychlost. Regulérně měří o 20km/h méně, ne měřit má. Při vypnutým zapalování a při klidu je rafička a tak, e zakrývá odometr. Nezvedne se. Říkal jsem si, proč to ve 135 tak řve a pak jsem zjistil, e u tam mam skoro 3000 otáček a jedu téměř 160...
Nechci te strasit, ale obavam se, ze toto by mohl byt pozustatek nejake rany.
Me se toto totiz na jednickove C5 stalo, kdyz jsem bouchnutim do pristrojovky "opravoval" ventilator topeni, ktery mel vakl v konektoru. Pri bouchnuti do palubni desky se to vetsinou chytlo nez jsem to opravil poradne. No a pri tom se mi jednou nebo dvakrat stalo, ze se mi uvolnila rucicka tachometru a musel jsem to "zkalibrovat" tak jak popisuje PATaMAT. Jezdil jsem asi tyden se sundanym plexi z budiku a ladil polohu podle rychlosti z GPS
Nechci te strasit, ale obavam se, ze toto by mohl byt pozustatek nejake rany.
Me se toto totiz na jednickove C5 stalo, kdyz jsem bouchnutim do pristrojovky "opravoval" ventilator topeni, ktery mel vakl v konektoru. Pri bouchnuti do palubni desky se to vetsinou chytlo nez jsem to opravil poradne. No a pri tom se mi jednou nebo dvakrat stalo, ze se mi uvolnila rucicka tachometru a musel jsem to "zkalibrovat" tak jak popisuje PATaMAT. Jezdil jsem asi tyden se sundanym plexi z budiku a ladil polohu podle rychlosti z GPS :-)
|
|
31.05.2019 20:50 -
|
3224282
|
|
jruze
|
|
|
Na C5 II je to jednoduí ne na C5I Jinak praskají ty ručičky - já to dělám tak e na ní nasadím smrovačku lehce ohřeji aby se stáhla a nasadím (u C5II) přesně na 0 a je to OK.
Na C5 II je to jednoduí ne na C5I Jinak praskají ty ručičky - já to dělám tak e na ní nasadím smrovačku lehce ohřeji aby se stáhla a nasadím (u C5II) přesně na 0 a je to OK.;-)
|
|
01.06.2019 11:36 -
|
3224329
|
|
Jarduk
|
|
|
Tak to bylo fakt super jednoduchý. Jen mě zarazilo, jaká malá rána stačí, aby se raficka pootočila na ose.
Dneska jsem si jetě vimnul, jak mne vylepili disky. Parádní práce. Kdybych já měl dukaz, e před odtahem byly disky jako nový, tam je nechám proplatit i tohle. Vechny 4 jsou omlaceny. Jsem zvědavej, co jetě najdu.
Tak to bylo fakt super jednoduchý. Jen mě zarazilo, jaká malá rána stačí, aby se raficka pootočila na ose.
Dneska jsem si jetě vimnul, jak mne vylepili disky. Parádní práce. Kdybych já měl dukaz, e před odtahem byly disky jako nový, tam je nechám proplatit i tohle. Vechny 4 jsou omlaceny. Jsem zvědavej, co jetě najdu.
Přílohy: IMG_20190531_180728.jpg ( 5637149b ) - |
|
02.06.2019 20:39 -
|
3224473
|
|
jumep
|
|
|