| | |
11.04.2019 19:13 -
Poničení při odtahu
|
3216027
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Ahoj chlapi. Bohuel se stalo, e jsem odjel na několik týdnů do zahraničí, mezitím město rozházelo značky na blokové čitění a mně odtáhli auto. S úředníky jsem nakonec vyjednal, e auto bezplatně vrátí, jeliko jsem opravdu zaparkoval před rozmístěním značek a dokonce i před vyhláením čitění na úřední desce.
Odtahovce se ale prý při zpětném nakládání utrhnul popruh a já dneska dostal email s nepěknými fotkami - viz příloha.
Take teď na dálku musím řeit odvoz auta do servisu (musí tam s tím dojet odtahovka). Auto půjde do servisu buď u snad zítra nebo v sobotu. A já právě potřebuju poradit, na co se tam vechno kouknout. Moje zkuenost je taková, e kdy jim nic neřeknu, vyklepou a nabarví střechu, dají nové sklo a hotovo. Já mam ale strach z toho, e jestli auto s sebou nějak seklo o zem, můou být dojebaný koule, pístnice a podobně. Napadá vás jetě něco? Nebo nemáte s podobnou situací někdo zkuenost? Já mam sto chutí jim do toho pojitění zahrnout fakt vechno. Místo práce a zábavy teď v USA řeím tohle...
Já mam i trochu strach, e to pojiovna vezme jako totálku, protoe jenom to sklo, klempířina a lak bude stát podle mýho víc jak celý auto (teď bych prodal tak za 50k?).
Ahoj chlapi. Bohuel se stalo, e jsem odjel na několik týdnů do zahraničí, mezitím město rozházelo značky na blokové čitění a mně odtáhli auto. S úředníky jsem nakonec vyjednal, e auto bezplatně vrátí, jeliko jsem opravdu zaparkoval před rozmístěním značek a dokonce i před vyhláením čitění na úřední desce.
Odtahovce se ale prý při zpětném nakládání utrhnul popruh a já dneska dostal email s nepěknými fotkami - viz příloha.
Take teď na dálku musím řeit odvoz auta do servisu (musí tam s tím dojet odtahovka). Auto půjde do servisu buď u snad zítra nebo v sobotu. A já právě potřebuju poradit, na co se tam vechno kouknout. Moje zkuenost je taková, e kdy jim nic neřeknu, vyklepou a nabarví střechu, dají nové sklo a hotovo. Já mam ale strach z toho, e jestli auto s sebou nějak seklo o zem, můou být dojebaný koule, pístnice a podobně. Napadá vás jetě něco? Nebo nemáte s podobnou situací někdo zkuenost? Já mam sto chutí jim do toho pojitění zahrnout fakt vechno. Místo práce a zábavy teď v USA řeím tohle...
Já mam i trochu strach, e to pojiovna vezme jako totálku, protoe jenom to sklo, klempířina a lak bude stát podle mýho víc jak celý auto (teď bych prodal tak za 50k?).
Přílohy: 20190411_065226_resized.jpg ( 1043544b ) - 20190411_065230_resized.jpg ( 867876b ) - 20190411_065235_resized.jpg ( 883865b ) - 20190411_065243_resized.jpg ( 1139594b ) - |
|
11.04.2019 20:24 -
Re: Poničení při odtahu
|
3216114
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
to su chuji....
Ono u len to sklo je poriadne drahe a u sa ani moc neda zohna
to su chuji....:-((((
Ono u len to sklo je poriadne drahe a u sa ani moc neda zohna
|
|
13.04.2019 21:05 -
|
3216687
|
|
DOUFAK
|
|
|
To měli v Dobřanech vycházku asi ti Největí magoři ne ?! To je ale amaterismus!!!
To měli v Dobřanech vycházku asi ti Největí magoři ne ?! To je ale amaterismus!!!:nevim
|
|
13.04.2019 22:09 -
|
3216718
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Není to k tématu ohledně kody ale u nás zrovna včera měli také uklízet ulice.
Obě auta jsme poctivě uklidili ale spoustu jiných se na to vys...
No a u nás se to u asi neřeí. ádný odtahy, tam kde auta stáli tak to nechali být a máme okolo baráku pořád bordel...
Tak drím palce a to dopadne ke spokojenosti !
Není to k tématu ohledně kody ale u nás zrovna včera měli také uklízet ulice.
Obě auta jsme poctivě uklidili ale spoustu jiných se na to vys...
No a u nás se to u asi neřeí. ádný odtahy, tam kde auta stáli tak to nechali být a máme okolo baráku pořád bordel...
Tak drím palce a to dopadne ke spokojenosti !
|
|
14.04.2019 08:14 -
|
3216747
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
DOUFAK napsal(a): To měli v Dobřanech vycházku asi ti Největí magoři ne ?! To je ale amaterismus!!!
Tohle se stalo na Kladně. Mám tam byt kvůli práci v Praze. Je vtipný, e jsem taky vdycky poctivě přeparkoval a vdycky pozoroval, jak tam ta auta nechávají. Jednou to člověk přeparkovat nemůe a hned mu ho odtáhnou a při návratu jetě takhle vylepí.
Teď přes půl planety instruuji přítelkyni, která se o ve musí starat. Vtipný bylo, e nala i dalí kodu, která nebyla v tom protokolu pro pojiovnu a kdy se na to zeptala, tak ji víceméně řekli, e to tam bylo a i kdyby nebylo, tak je nemoný dokázat opak. e by prej člověk, kterej se dopustí přestupku a odtáhnou mu auto, měl počítat s tím, e se mu auto nemusí vrátit ve stejným stavu. Jestli tohle chlapci mysleli váně, tak u fakt asi nechci ít v týhle parodii na stát.
Tohle se stalo na Kladně. Mám tam byt kvůli práci v Praze. Je vtipný, e jsem taky vdycky poctivě přeparkoval a vdycky pozoroval, jak tam ta auta nechávají. Jednou to člověk přeparkovat nemůe a hned mu ho odtáhnou a při návratu jetě takhle vylepí.
Teď přes půl planety instruuji přítelkyni, která se o ve musí starat. Vtipný bylo, e nala i dalí kodu, která nebyla v tom protokolu pro pojiovnu a kdy se na to zeptala, tak ji víceméně řekli, e to tam bylo a i kdyby nebylo, tak je nemoný dokázat opak. e by prej člověk, kterej se dopustí přestupku a odtáhnou mu auto, měl počítat s tím, e se mu auto nemusí vrátit ve stejným stavu. Jestli tohle chlapci mysleli váně, tak u fakt asi nechci ít v týhle parodii na stát.
|
|
14.04.2019 18:52 -
|
3216881
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Myslím e by tohle mohlo být hodně zajímavé téma pro televizi...
Myslím e by tohle mohlo být hodně zajímavé téma pro televizi...
|
|
22.04.2019 11:38 -
|
3217638
|
|
namaste40
|
Město: Hodonín, Auto: Citroën Xantia II 1.8i X,SX Kat. (74kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Tak todle je fakt síla.
Zahrnul bych na hulváta vechno do toho pojitění.
Mě se stalo to, e při odtahu promáčkli bok, ale to jsem v lakovně vyřeil přes pojiovnu.
Tak todle je fakt síla.
Zahrnul bych na hulváta vechno do toho pojitění.
Mě se stalo to, e při odtahu promáčkli bok, ale to jsem v lakovně vyřeil přes pojiovnu.
|
|
23.04.2019 10:45 -
|
3217780
|
|
Jarduk
|
|
|
Tak jsem dneska byl v servisu a je to víc ne zajímavý.
První fakt je, e servis nemůe sehnat sklo. Prej prvovýroba u není. Tak jsem jim povolil druhovýrobu a případně i vrakovitě v dobrým stavu.
Druhá sranda je, e paní v Citroenu je pravděpodobně na straně pojiovny, protoe se vůbec ani nepokouí naznačovat, e by měla nějaký rozumný řeení situace. Bylo mi prostě oznámeno, e pojiovna prý proplatí maximálně 32 tisíc, protoe hodnotu auta odhadli na 40. Take se pokoueli ukecat totálku. To nechci. Auto znám, vím, co je tam patně, vím, co je tam dobře a za 40k prostě nedostanu srovnatelný komfort (leda stejnou C5). Uitná hodnota auta je bohuel mnohem vyí. Pro mě snad i vyí ne uitná hodnota náhradní káry, kterou jsem zatim dostal (Seat Ibiza 1.0 TSI, verze holobyt). Nebo by jetě bylo moný vzít těch 32k a nechat to opravit někde bokem.
Prý není moný, aby pojiovna proplatila víc. Tak jsem řekl, e v pohodě, e holt zbytek doplatí firma, která způsobila kodu. To prej podle paní z Citroenu taky není moný (sakra proč?) Prostě se to prej musí vejít do 32k. Kolik je odhad a co se stane, kdy to bude draí, paní nevěděla.
Moje ádost o kontrolu podvozku zatím vyuměla. Psal jsem jim, e bych chtěl kontrolu podvozku, kvůli tomu, e auto nebylo v servisní poloze, kdy mu visela některá kola dolů. S tím je jetě taky budu muset prudit.
Take jsem hodně zvědavej, co se stane, kdy to draí bude. Protoe mně je úplně jedno, kdo to zaplatí a kolik to bude stát. Jestli auto nebude ve stejným stavu jako před odtahem, budu tu kodu prostě vymáhat soudně. Klidně jenom z principu.
Tak jsem dneska byl v servisu a je to víc ne zajímavý.
První fakt je, e servis nemůe sehnat sklo. Prej prvovýroba u není. Tak jsem jim povolil druhovýrobu a případně i vrakovitě v dobrým stavu.
Druhá sranda je, e paní v Citroenu je pravděpodobně na straně pojiovny, protoe se vůbec ani nepokouí naznačovat, e by měla nějaký rozumný řeení situace. Bylo mi prostě oznámeno, e pojiovna prý proplatí maximálně 32 tisíc, protoe hodnotu auta odhadli na 40. Take se pokoueli ukecat totálku. To nechci. Auto znám, vím, co je tam patně, vím, co je tam dobře a za 40k prostě nedostanu srovnatelný komfort (leda stejnou C5). Uitná hodnota auta je bohuel mnohem vyí. Pro mě snad i vyí ne uitná hodnota náhradní káry, kterou jsem zatim dostal (Seat Ibiza 1.0 TSI, verze holobyt). Nebo by jetě bylo moný vzít těch 32k a nechat to opravit někde bokem.
Prý není moný, aby pojiovna proplatila víc. Tak jsem řekl, e v pohodě, e holt zbytek doplatí firma, která způsobila kodu. To prej podle paní z Citroenu taky není moný (sakra proč?) Prostě se to prej musí vejít do 32k. Kolik je odhad a co se stane, kdy to bude draí, paní nevěděla.
Moje ádost o kontrolu podvozku zatím vyuměla. Psal jsem jim, e bych chtěl kontrolu podvozku, kvůli tomu, e auto nebylo v servisní poloze, kdy mu visela některá kola dolů. S tím je jetě taky budu muset prudit.
Take jsem hodně zvědavej, co se stane, kdy to draí bude. Protoe mně je úplně jedno, kdo to zaplatí a kolik to bude stát. Jestli auto nebude ve stejným stavu jako před odtahem, budu tu kodu prostě vymáhat soudně. Klidně jenom z principu.
|
|
23.04.2019 11:27 -
|
3217834
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
U nás přestali odtahovat při blokovém ... jinde v Brně to pokračuje co sem viděl, ale u nás u jen fotí a dávaj lístky...
U nás přestali odtahovat při blokovém ... jinde v Brně to pokračuje co sem viděl, ale u nás u jen fotí a dávaj lístky...
|
|
23.04.2019 12:55 -
|
3217855
|
|
VMachy
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Tak to bych byl asi hoodně nasra....
Tak to bych byl asi hoodně nasra....:-(
|
|
23.04.2019 19:29 -
|
3217938
|
|
ZONECZ
|
|
|
Jarduk: Zdravím, pokud s postupem servisu nesouhlasíte, tak bych se do toho vloil sám jako majitel. Docela to pomůe "někdy". Zavolal bych do servisu a vyádal si číslo pojistné události a pojiovnu u které se to řeí. Následně bych zavolal na tu pojiovnu, postačí infolinka a zeptal se na aktuální stav pojistné události. Majitelem vozu jste Vy, take na to máte nárok. Zeptal bych jestli je likvidátorem stanoven limit opravy a v jaké hodnotě. Pokud stanoven je a limit se Vám nelíbí. tak ho můete zkusit rozporovat. Infolinka dá podnět na likvidaci a měl by se Vám někdo do 24h ozvat. Ozve se buď technik nebo likvidátor(dle poj.) a pak je to na tom co si uhádáte v rozhovoru s ním. Občas se to podaří, já jsem uhádal za klientku nárazník.
Jarduk: Zdravím, pokud s postupem servisu nesouhlasíte, tak bych se do toho vloil sám jako majitel. Docela to pomůe "někdy". Zavolal bych do servisu a vyádal si číslo pojistné události a pojiovnu u které se to řeí. Následně bych zavolal na tu pojiovnu, postačí infolinka a zeptal se na aktuální stav pojistné události. Majitelem vozu jste Vy, take na to máte nárok. Zeptal bych jestli je likvidátorem stanoven limit opravy a v jaké hodnotě. Pokud stanoven je a limit se Vám nelíbí. tak ho můete zkusit rozporovat. Infolinka dá podnět na likvidaci a měl by se Vám někdo do 24h ozvat. Ozve se buď technik nebo likvidátor(dle poj.) a pak je to na tom co si uhádáte v rozhovoru s ním. Občas se to podaří, já jsem uhádal za klientku nárazník. :-)
|
|
24.04.2019 14:29 -
|
3218096
|
|
Jarduk
|
|
|
Tady to vypadá, e odtahovka vypadala takto
.link.
Ale co je zajímavý, tak podle protokolu se to stalo asi 500m od baráku, take cestou zpět. Chyběl fakt kousek. Nějak nechápu, proč by měl prasknout popruh, kdy to auto u větinou svojí hmotnosti sedí na vleku. Nebo ne? Nějak si řikam, zda jim to spí nějak nevyklouzlo na křiovatce nebo kruháči...
U nás taky dřív netahali. Vdycky jsem přeparkoval a pak koukal, jak je tam čtvrtka parkovitě a silnice "vyčitěná" kolem nich. Letos jsem prvně pryč, kdy to dělají a hned změní pravidla.
Jinak zatim mi jak Citroen tak pojiovna říká, e ze zákona to funguje opravdu tak, e ačkoliv by oprava stála třeba 50 tisíc, tak pojiovna zaplatí maximálně cenu auta (40 tisíc) a jestli budu chtít auto opravit uplně, musím zbytek doplatit já. Nikoliv ten, kdo auto rozbil, ale prej já. To je vtipná republika tohle. Take jediná monost by byla to doplatit ze svýho a pak ten rozdíl třeba vymáhat soudně po tý odtahovce. Já kdy fakt vidim, jak nám tady vládnou miliardoví zloději a lháři a pak tady člověk řeí blbých pár desítek tisíc, ačkoliv nic neudělal patně...
O tom neautorizovaným taky přemýlim. Ale to sklo je prostě pořád problém. Nový se neprodává a na vrakárnách mi zatím řekli, e je moný koupit jenom celý dveře + pak nalakovat.
Tady to vypadá, e odtahovka vypadala takto
https://www.everlift.cz/temp/aktuality_paragraph_right_horizontal_zoom_128_2.jpg
Ale co je zajímavý, tak podle protokolu se to stalo asi 500m od baráku, take cestou zpět. Chyběl fakt kousek. Nějak nechápu, proč by měl prasknout popruh, kdy to auto u větinou svojí hmotnosti sedí na vleku. Nebo ne? Nějak si řikam, zda jim to spí nějak nevyklouzlo na křiovatce nebo kruháči...
U nás taky dřív netahali. Vdycky jsem přeparkoval a pak koukal, jak je tam čtvrtka parkovitě a silnice "vyčitěná" kolem nich. Letos jsem prvně pryč, kdy to dělají a hned změní pravidla.
Jinak zatim mi jak Citroen tak pojiovna říká, e ze zákona to funguje opravdu tak, e ačkoliv by oprava stála třeba 50 tisíc, tak pojiovna zaplatí maximálně cenu auta (40 tisíc) a jestli budu chtít auto opravit uplně, musím zbytek doplatit já. Nikoliv ten, kdo auto rozbil, ale prej já. To je vtipná republika tohle. Take jediná monost by byla to doplatit ze svýho a pak ten rozdíl třeba vymáhat soudně po tý odtahovce. :-)))) Já kdy fakt vidim, jak nám tady vládnou miliardoví zloději a lháři a pak tady člověk řeí blbých pár desítek tisíc, ačkoliv nic neudělal patně...
O tom neautorizovaným taky přemýlim. Ale to sklo je prostě pořád problém. Nový se neprodává a na vrakárnách mi zatím řekli, e je moný koupit jenom celý dveře + pak nalakovat.
|
|
24.04.2019 20:49 -
|
3218240
|
|
HELLMUT
|
|
|
Jak jsem psal , kontaktujte televizi. Černé ovce nebo Reportéři ČT.
Kdy tam někdo řeí e utopil vodotěsné hodinky od Samsungu , tak odtaení a zničení auta by pro ně mohl být SÓLOKAPR...
Jak jsem psal , kontaktujte televizi. Černé ovce nebo Reportéři ČT.
Kdy tam někdo řeí e utopil vodotěsné hodinky od Samsungu , tak odtaení a zničení auta by pro ně mohl být SÓLOKAPR...
|
|
25.04.2019 18:54 -
|
3218385
|
|
Ivan.pr
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 168 |
|
|
Priklanim se nazoru Helmuta - zavolat televizi - uz i kvůli tomu e je to tema pro plno dalích kolegū
Priklanim se nazoru Helmuta - zavolat televizi - uz i kvůli tomu e je to tema pro plno dalích kolegū
|
|
25.04.2019 20:13 -
|
3218398
|
|
Jarduk
|
|
|
No chlapi, ono neni moc co natáčet. Kudy chodim, tudy se ptam a postup je tady stejnej jako při bouračce. Kdy prostě pojedete, někdo vás nabourá (případně vám jinak rozbije auto), tak není nikde psáno, e vám musí auto dát do původního stavu. On/pojiovna prostě zaplatí kodu do odhadní ceny auta (- nějaký kompenzace a tak dál) a je uplně jedno, e vám to opraví třeba jen polovinu tý kody. Prostě vám nikdo nezaplatí víc, ne je cena auta. Řeknou, e cena auta je X, take tady máte X a můete si koupit stejný auto, jako jste měli před bouračkou.
Co samozřejmě dává částečně smysl, ale na druhou stranu je to u starých aut k natvání.
Take jeliko autorizák, kam se auto hodilo, u 2 týdny neni schopný udělat ani odhad opravy (pořád shání sklo, ale kamkoliv jsem volal já, tak tam jim prej ten autorizák jetě nevolal, asi mají dost času), take přemýlim, zda půjde jim to jetě vzít pryč. Co nevim, zda jetě půjde, kdy u s tím měli jakoby práci. Zkouim objídět místní mení neautorizovaný servisy, který by prostě byly schopný to udělat do tý částky za totálku...
No chlapi, ono neni moc co natáčet. Kudy chodim, tudy se ptam a postup je tady stejnej jako při bouračce. Kdy prostě pojedete, někdo vás nabourá (případně vám jinak rozbije auto), tak není nikde psáno, e vám musí auto dát do původního stavu. On/pojiovna prostě zaplatí kodu do odhadní ceny auta (- nějaký kompenzace a tak dál) a je uplně jedno, e vám to opraví třeba jen polovinu tý kody. Prostě vám nikdo nezaplatí víc, ne je cena auta. Řeknou, e cena auta je X, take tady máte X a můete si koupit stejný auto, jako jste měli před bouračkou.
Co samozřejmě dává částečně smysl, ale na druhou stranu je to u starých aut k natvání.
Take jeliko autorizák, kam se auto hodilo, u 2 týdny neni schopný udělat ani odhad opravy (pořád shání sklo, ale kamkoliv jsem volal já, tak tam jim prej ten autorizák jetě nevolal, asi mají dost času), take přemýlim, zda půjde jim to jetě vzít pryč. Co nevim, zda jetě půjde, kdy u s tím měli jakoby práci. Zkouim objídět místní mení neautorizovaný servisy, který by prostě byly schopný to udělat do tý částky za totálku...
|
|
25.04.2019 20:27 -
|
3218400
|
|
Majo77
|
Město: Pieany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 148 |
|
|
Jarduk napsal(a): Jinak zatim mi jak Citroen tak pojiovna říká, e ze zákona to funguje opravdu tak, e ačkoliv by oprava stála třeba 50 tisíc, tak pojiovna zaplatí maximálně cenu auta (40 tisíc) a jestli budu chtít auto opravit uplně, musím zbytek doplatit já. Nikoliv ten, kdo auto rozbil, ale prej já. To je vtipná republika tohle. Take jediná monost by byla to doplatit ze svýho a pak ten rozdíl třeba vymáhat soudně po tý odtahovce. Já kdy fakt vidim, jak nám tady vládnou miliardoví zloději a lháři a pak tady člověk řeí blbých pár desítek tisíc, ačkoliv nic neudělal patně...
Z akej poistky sa to vlastne vyplaca? Tvojej havarijnej alebo nejakej poistky tej odtahovky? Nechcem byt pesimista, ale toto je klasicky priklad fungovania poistovni. Analogiou k tomuto je da sa povedat aj klasicka buracka kde ty nie si vinnik - vinnikom je sofer druheho auta. Poistky au robene prave preto, aby dokazali riesit taketo situacie za poistnika a nemuseli ich riesit priamo vinnici. A to nie je len o hlupom zakone v Cesku, u nas a myslim ze vo vacsine krajin to takto bohuzial funguje. Ak by si to aj dotiahol k sudu, pochybujem ze nieco vysudis nakolko zmysel poistky je v tom pokryt skodu za vinnika - a tu pokryju tym ze ti najprv ohodnotia skodu + nacenia auto podla software na to urcenym. Jedine co mozes asi urobit je nechat si ohodnotit auto inym obhliadacom - co z mojej skusenosti moc robit nechcu, nakolko ak ti to nahodou oceni na viac ako povodny, tak jeho odhad samozrejme neskor pouzijes pri sudnom procese, ktory sa bude tahat roky...a do tych tahanic by potom predvolavali aj oboch obhliadkarov.
Je to proste svinarna cele.. Drzim palce aby si z toho vysiel s co najmensou stratou.
Z akej poistky sa to vlastne vyplaca? Tvojej havarijnej alebo nejakej poistky tej odtahovky? Nechcem byt pesimista, ale toto je klasicky priklad fungovania poistovni. Analogiou k tomuto je da sa povedat aj klasicka buracka kde ty nie si vinnik - vinnikom je sofer druheho auta. Poistky au robene prave preto, aby dokazali riesit taketo situacie za poistnika a nemuseli ich riesit priamo vinnici. A to nie je len o hlupom zakone v Cesku, u nas a myslim ze vo vacsine krajin to takto bohuzial funguje. Ak by si to aj dotiahol k sudu, pochybujem ze nieco vysudis nakolko zmysel poistky je v tom pokryt skodu za vinnika - a tu pokryju tym ze ti najprv ohodnotia skodu + nacenia auto podla software na to urcenym. Jedine co mozes asi urobit je nechat si ohodnotit auto inym obhliadacom - co z mojej skusenosti moc robit nechcu, nakolko ak ti to nahodou oceni na viac ako povodny, tak jeho odhad samozrejme neskor pouzijes pri sudnom procese, ktory sa bude tahat roky...a do tych tahanic by potom predvolavali aj oboch obhliadkarov.
Je to proste svinarna cele..:nevim Drzim palce aby si z toho vysiel s co najmensou stratou.
|
|
28.04.2019 12:51 -
|
3219377
|
|
tankista
|
Město: Hlubočky 3, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Přesně jak zde někteří píí-řeit z pojistky auta které převáelo to odtahované.Zavolat na jeho pojitovnu a poptat se se kterými autoservisy mají smlouvu na opravy,jeden si vybrat a vyřeit opravu.Samozřejmě e pojitovna bude sledovat ve-odhandní cenu auta vs cenu opravy.Jeliko podle fotek to není totálka tak by neměl být problém opravit do nějakého cenového stropu pojitovny.Ten servis kde to má klidně bombarduj denně telefonáty,nebo se sna spojit s majitelem.Kdy jsem řeil opravu mojí C5(na parkoviti do mne nacouval kombajn)tak majitel měl ve taky na háku-musel jsem sám řeit pojitovnu,pak autorizovaný servis a jetě čekal 3 týdny ne z Francie doly náhradní díly,pak dalí 3 týdny oprava.Ale měl jsem máhradní vozidla(Elyséé a novou C4)Chce to jen pevné nervy a neusnout na vavřínech-jednat,volat,opravovat a ve prověřovat
Přesně jak zde někteří píí-řeit z pojistky auta které převáelo to odtahované.Zavolat na jeho pojitovnu a poptat se se kterými autoservisy mají smlouvu na opravy,jeden si vybrat a vyřeit opravu.Samozřejmě e pojitovna bude sledovat ve-odhandní cenu auta vs cenu opravy.Jeliko podle fotek to není totálka tak by neměl být problém opravit do nějakého cenového stropu pojitovny.Ten servis kde to má klidně bombarduj denně telefonáty,nebo se sna spojit s majitelem.Kdy jsem řeil opravu mojí C5(na parkoviti do mne nacouval kombajn)tak majitel měl ve taky na háku-musel jsem sám řeit pojitovnu,pak autorizovaný servis a jetě čekal 3 týdny ne z Francie doly náhradní díly,pak dalí 3 týdny oprava.Ale měl jsem máhradní vozidla(Elyséé a novou C4)Chce to jen pevné nervy a neusnout na vavřínech-jednat,volat,opravovat a ve prověřovat:palec
|
|
28.04.2019 19:05 -
|
3219503
|
|
Jarduk
|
|
|
No kdy se mi po 3 dnech nikdo ze servisu neozýval, napsal jsem v pátek tzv. vysírací mejl do servisu. Trochu na téma, jaký je stav opravy, zda u tedy mají odhad ceny opravy a konečně mi ho sdělí a e jsem obvolával několik autoskel a vrakáren a vude mi tvrdili, e jsem tenhle týden první, co jim tam volal na sklo pro C5.
Do hodiny jsem měl vcelku nastartovanou servisačku na drátu, e je auto u v lakovně a e jako neni pravda, e se dlouho nic neděje a tak dál. Znova jsem se optal, zda tedy ví ten odhad ceny a ona pořád, e sice neví, ale e se do limitu vejdou. Pak z ní vypadlo, e auto je vlastně v lakovně, ale zatim nesehnali to sklo.
Dalí 2 minuty jsem se pokouel vysvětlit, e samotný sklo se patně shání, ale nael jsem na pár místech celý pátý dveře včetně skla za cenu do 3tisíc. Take dokud je auto v lakovně, tak mají anci to koupit a přelakovat. Po chvíli pochopila, e koupě těch pátých dveří se sklem a jejich přelakování můe vyjít levněji ne samotný nový sklo a jeho výměna. Ale to prej jejich vedoucí skladu určitě ví, take mu to radit neni potřeba.
Přijde mi zvlátní, e začnou opravovat a vůbec netuí, kolik to bude stát. Jenom ví, e se tam vejdou, ačkoliv neví cenu skla nebo těch dveří. Tak uvidíme.
Já mam taky natěstí náhradní auto. Trochu jsem se těil, e dostanu nějakou C4 s novýma tlumičema, ale bohuel je to společná prodejna se Seatem, take jsem dostal Ibizu 1.0 TSi 70kw. Je víceméně nová, najeto asi 8000km. Jako darovanýmu koni se na zuby koukat nemá, ale jak někdo za tohle můe zaplatit přes 400k, fakt nechápu. V interiéru neni jedinej měkčenej plast. Vechno ve vech úloných prostorech lítá zleva doprava. Černá palubovka se doslova zrcadlí do okna. Z výbavy to má jenom manuální klimu a sledování vzdálenosti mezi auty. Do zatáček nevidím, při couvání do řady aut nevidím vůbec na obrubník, na nerovnostech to uskakuje, zvuk motoru přechází ze icího stroje do zahradní sekačky. Zpátečku tam musíte dávat extrémně pomalu, jinak to vezmete přes zuby. Podle mého nemá sycnhron. Opěrka na ruku je 10cm níe, ne bych jí potřeboval.
Ale třeba prostor uvnitř a kufr je na velikost auta super. To se musí nechat. Ten motor je třeba naprosto v pohodě do města a na okresky. Na dálnici není sice do nějakých 150 moc slyet, ale od 120 u prostě nemá ten potřebný zátah. Spotřeba při mixu 50% dálnice cca povolenou rychlostí, 20% okresky a 30% město je přiblině 6,5l/100 km.
U i sedačky trochu vylepili oproti minulosti. Ale stejně mně to naklepává i prsty u nohou, kdy jedu přes nerovnosti. No já jsem jim v servisu říkal, e ta moje skoro 15 let stará herka má vyí uitnou hodnotu ne tohle.
No kdy se mi po 3 dnech nikdo ze servisu neozýval, napsal jsem v pátek tzv. vysírací mejl do servisu. Trochu na téma, jaký je stav opravy, zda u tedy mají odhad ceny opravy a konečně mi ho sdělí a e jsem obvolával několik autoskel a vrakáren a vude mi tvrdili, e jsem tenhle týden první, co jim tam volal na sklo pro C5.
Do hodiny jsem měl vcelku nastartovanou servisačku na drátu, e je auto u v lakovně a e jako neni pravda, e se dlouho nic neděje a tak dál. Znova jsem se optal, zda tedy ví ten odhad ceny a ona pořád, e sice neví, ale e se do limitu vejdou. Pak z ní vypadlo, e auto je vlastně v lakovně, ale zatim nesehnali to sklo.
Dalí 2 minuty jsem se pokouel vysvětlit, e samotný sklo se patně shání, ale nael jsem na pár místech celý pátý dveře včetně skla za cenu do 3tisíc. Take dokud je auto v lakovně, tak mají anci to koupit a přelakovat. Po chvíli pochopila, e koupě těch pátých dveří se sklem a jejich přelakování můe vyjít levněji ne samotný nový sklo a jeho výměna. Ale to prej jejich vedoucí skladu určitě ví, take mu to radit neni potřeba. :-))))
Přijde mi zvlátní, e začnou opravovat a vůbec netuí, kolik to bude stát. Jenom ví, e se tam vejdou, ačkoliv neví cenu skla nebo těch dveří. Tak uvidíme.
Já mam taky natěstí náhradní auto. Trochu jsem se těil, e dostanu nějakou C4 s novýma tlumičema, ale bohuel je to společná prodejna se Seatem, take jsem dostal Ibizu 1.0 TSi 70kw. Je víceméně nová, najeto asi 8000km. Jako darovanýmu koni se na zuby koukat nemá, ale jak někdo za tohle můe zaplatit přes 400k, fakt nechápu. V interiéru neni jedinej měkčenej plast. Vechno ve vech úloných prostorech lítá zleva doprava. Černá palubovka se doslova zrcadlí do okna. Z výbavy to má jenom manuální klimu a sledování vzdálenosti mezi auty. Do zatáček nevidím, při couvání do řady aut nevidím vůbec na obrubník, na nerovnostech to uskakuje, zvuk motoru přechází ze icího stroje do zahradní sekačky. Zpátečku tam musíte dávat extrémně pomalu, jinak to vezmete přes zuby. Podle mého nemá sycnhron. Opěrka na ruku je 10cm níe, ne bych jí potřeboval.
Ale třeba prostor uvnitř a kufr je na velikost auta super. To se musí nechat. Ten motor je třeba naprosto v pohodě do města a na okresky. Na dálnici není sice do nějakých 150 moc slyet, ale od 120 u prostě nemá ten potřebný zátah. Spotřeba při mixu 50% dálnice cca povolenou rychlostí, 20% okresky a 30% město je přiblině 6,5l/100 km.
U i sedačky trochu vylepili oproti minulosti. Ale stejně mně to naklepává i prsty u nohou, kdy jedu přes nerovnosti. No já jsem jim v servisu říkal, e ta moje skoro 15 let stará herka má vyí uitnou hodnotu ne tohle. :-))
|
|
| |
|
|