| | |
04.01.2019 18:34 -
Spotřeba
|
3199802
|
|
Eric 5
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Zdravím hosi mam c5 2hdi 80 kw , a mám spotřebu 12litrů byl sem na diagnostice v citroenu a nic nezjistili nevite co by to mohlo být díky za kadou radu
Zdravím hosi mam c5 2hdi 80 kw , a mám spotřebu 12litrů byl sem na diagnostice v citroenu a nic nezjistili nevite co by to mohlo být díky za kadou radu
|
|
04.01.2019 20:48 -
Re: Spotřeba
|
3199850
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Jde o to co jezdí ... jestli to nastartuje , jede do Kaufu pro pár rohlíků a jogurtů , čeká půl hodiny frontu u pokladny , protoe pro nás udělali dvanáct pokladen ale jedou jen dvě , tak to zase vychladne a pak tři kiláky domů s nákupem , tak to tak klidně teď v zimě můe bejt .
Pokud jede padesát kiláků do práce a odpoledne to stejný domů tak to u je divný . Trochu to přibli . Já se stejnou károu jezdil v průměru za 5,85 ( dlouhodobá za najetých více ne 160 000 km ) , ale nejezdil jsem s tím do Kaufu na nákupy ...
Jde o to co jezdí ... jestli to nastartuje , jede do Kaufu pro pár rohlíků a jogurtů , čeká půl hodiny frontu u pokladny , protoe pro nás udělali dvanáct pokladen ale jedou jen dvě , tak to zase vychladne a pak tři kiláky domů s nákupem , tak to tak klidně teď v zimě můe bejt .
Pokud jede padesát kiláků do práce a odpoledne to stejný domů tak to u je divný . Trochu to přibli . Já se stejnou károu jezdil v průměru za 5,85 ( dlouhodobá za najetých více ne 160 000 km ) , ale nejezdil jsem s tím do Kaufu na nákupy ...
Přílohy: spotřeba.png ( 30161b ) - |
|
05.01.2019 11:55 -
|
3199905
|
|
Eric 5
|
|
|
No to sem zkousel jel jsem do domalic a zpatky do plzne , jel normalne 90 _ 100km a stejne 12litru a at jefu jak koliv porad stejna spotřeba , uz nevím co snim dnes jsem zkousel seslapnou plyn na prazdno a otackomer me pusti na nejves na 50oo tisic otáček
No to sem zkousel jel jsem do domalic a zpatky do plzne , jel normalne 90 _ 100km a stejne 12litru a at jefu jak koliv porad stejna spotřeba , uz nevím co snim dnes jsem zkousel seslapnou plyn na prazdno a otackomer me pusti na nejves na 50oo tisic otáček
|
|
05.01.2019 22:08 -
|
3200048
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
A to má podle palubáku , nebo podle tankování od plna do plna ?
Tak Domalice - Plzeň - Domalice to je tak 110 km .... to není vzdálenost která by se dala brát na nějaký měření spotřeby , pokud jsi nedal plnou a zas pak dolil do plna ... Jestli má podle palubáku třeba těch 12 na sto na řeknu příklad ujetých 3 000 km od posledního nulování , tak těch sto kiláků to nějak zásadně nesrazí v tom průměru .
A to má podle palubáku , nebo podle tankování od plna do plna ?
Tak Domalice - Plzeň - Domalice to je tak 110 km .... to není vzdálenost která by se dala brát na nějaký měření spotřeby , pokud jsi nedal plnou a zas pak dolil do plna ... Jestli má podle palubáku třeba těch 12 na sto na řeknu příklad ujetých 3 000 km od posledního nulování , tak těch sto kiláků to nějak zásadně nesrazí v tom průměru .
|
|
06.01.2019 07:18 -
|
3200050
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Eric 5 napsal(a):
a otackomer me pusti na nejves na 50oo tisic otáček
A co? Rad by si tocil 7-8000 ???
Tu nieco nesedi
A co? Rad by si tocil 7-8000 ???
Tu nieco nesedi
|
|
06.01.2019 08:27 -
|
3200051
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Co tak servis a diagnostika ?
Co tak servis a diagnostika ?
|
|
06.01.2019 21:51 -
|
3200146
|
|
Aresmlok
|
|
|
11,5 litru si vzal dvoulitr 406 Peugeot v benzínu z Rychnova n Kn. do Tábora naloenej po plácačky na zem a stíhací jízdou stylem brzda plyn. Průměrná rychlost přes 70 km v hod. Mimo obec 110 a víc kde to lo.
Lemonek 2 (viz. profil) přes léto průměr 6,4 l a teď v zimě 6,8 l na 100 km. Krátký trasy, sotva se to ohřeje, chcípu motor. Na dlouhých trasách leze průměr k 5 l na 100 stylem brzda plyn. Čím víc ho honím, tím míň ere.
Super kára.
11,5 litru si vzal dvoulitr 406 Peugeot v benzínu z Rychnova n Kn. do Tábora naloenej po plácačky na zem a stíhací jízdou stylem brzda plyn. Průměrná rychlost přes 70 km v hod. Mimo obec 110 a víc kde to lo.
Lemonek 2 (viz. profil) přes léto průměr 6,4 l a teď v zimě 6,8 l na 100 km. Krátký trasy, sotva se to ohřeje, chcípu motor. Na dlouhých trasách leze průměr k 5 l na 100 stylem brzda plyn. Čím víc ho honím, tím míň ere.
Super kára. :palec
|
|
07.01.2019 09:36 -
|
3200193
|
|
jumep
|
|
|
vidim ze zasa tu vsetci riesia nieco na co nebola dana otazka
tak - tato spotreba s danym motorom nie je normalna
- ist s C5 1 do citroenu dnes je uz pomerne zbytocna zalezitost, pre nich uz to auto neexistuje
- to ze diagnostika nenapise ziadnu chybu neznamena ze tam nie je
- nedymi to auto? pri tej spotrebe by to malo byt jak lokomotiva
- ako uz bolo pisane, je to realna spotreba alebo to co pise palubak?
najjednoduchsie co to moze sposobit su pridrete brzdy, loziska
vaha vzduchu, striky KO, motor bez tlakov ... menovat sa da donekonecna, na nejake presnejsie povedanie si dodal malo udajov
jo a ten motor ma maximum 5000 ot.
vidim ze zasa tu vsetci riesia nieco na co nebola dana otazka
- ist s C5 1 do citroenu dnes je uz pomerne zbytocna zalezitost, pre nich uz to auto neexistuje
vaha vzduchu, striky KO, motor bez tlakov ... menovat sa da donekonecna, na nejake presnejsie povedanie si dodal malo udajov
|
|
07.01.2019 10:15 -
|
3200196
|
|
jruze
|
|
|
jumep napsal(a): vidim ze zasa tu vsetci riesia nieco na co nebola dana otazka
Nemá cenu jmenovat nic - jen ho navést na spotřebu ,,normální" a pokud je takto abnormální tak vyjmenováním moných příčin nic nevyřeí ale diagnostikou ano a tam se ho snaíme navést.
Nemá cenu jmenovat nic - jen ho navést na spotřebu ,,normální" a pokud je takto abnormální tak vyjmenováním moných příčin nic nevyřeí ale diagnostikou ano a tam se ho snaíme navést.;-)
|
|
07.01.2019 12:03 -
|
3200204
|
|
Eric 5
|
|
|
Na diagnostice jsem byl přímo v citroenu dali protokol s tim ze je auto ve výborném stavů , a akorad jedna tavada je tam spatene auto radio , a ze prej údajně ma vliv na spotřebu váha vzduchu která je tam nova , ale neni origos od bosche , a k té spotřebe na displeji ukazuje 10,4 ale , real je 12 lit a hetdim jak jezdim
Na diagnostice jsem byl přímo v citroenu dali protokol s tim ze je auto ve výborném stavů , a akorad jedna tavada je tam spatene auto radio , a ze prej údajně ma vliv na spotřebu váha vzduchu která je tam nova , ale neni origos od bosche , a k té spotřebe na displeji ukazuje 10,4 ale , real je 12 lit a hetdim jak jezdim
|
|
07.01.2019 12:15 -
|
3200216
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Eric 5 napsal(a): Na diagnostice jsem byl přímo v citroenu dali protokol s tim ze je auto ve výborném stavů , a akorad jedna tavada je tam spatene auto radio , a ze prej údajně ma vliv na spotřebu váha vzduchu která je tam nova , ale neni origos od bosche , a k té spotřebe na displeji ukazuje 10,4 ale , real je 12 lit a hetdim jak jezdim
A jakou diagnostikou to v Citroenu delali, jestli Bosch, tak ta ti ve nepovi.
A jakou diagnostikou to v Citroenu delali, jestli Bosch, tak ta ti ve nepovi. ;-)
|
|
07.01.2019 14:26 -
|
3200233
|
|
jumep
|
|
|
vycitat chyby a vytlacit protokol nie je diagnostika
vycitat chyby a vytlacit protokol nie je diagnostika
|
|
07.01.2019 17:57 -
|
3200272
|
|
Rio11
|
|
|
Moná je to hloupost nevím jak dlouho to auto má a kolik s nim najel km, ale napadlo mne, podle těch 5000 otáček, zda s tím autem nejezdí jako s benzínem. Znám člověka který nepochopil co to je HDI motor a točí to jako benzín a má spotřebu také hodně velkou.
Moná je to hloupost nevím jak dlouho to auto má a kolik s nim najel km, ale napadlo mne, podle těch 5000 otáček, zda s tím autem nejezdí jako s benzínem. Znám člověka který nepochopil co to je HDI motor a točí to jako benzín a má spotřebu také hodně velkou.
|
|
07.01.2019 18:51 -
|
3200273
|
|
Eric 5
|
|
|
A co teda je diagnostika ? Byl jsem u 2 firem (auto servis) a nikdo mi neřekl příčinu , a s naftou jezdim pořád take vim jak jezdit , a s tim otackomerem je to tak ze na budikach je 7000 otacek a kdyz ho necham volne běet a seslapnu plnej plyn tak kolisaj otacky mezi 4000 az 5000 max mám jetě starou xantii a tam kdy to seslapnu na volbo tak otackomer pustí normalne az na 6000 tisic otáček , tak nevim jestli je to normální
A co teda je diagnostika ? Byl jsem u 2 firem (auto servis) a nikdo mi neřekl příčinu , a s naftou jezdim pořád take vim jak jezdit , a s tim otackomerem je to tak ze na budikach je 7000 otacek a kdyz ho necham volne běet a seslapnu plnej plyn tak kolisaj otacky mezi 4000 az 5000 max mám jetě starou xantii a tam kdy to seslapnu na volbo tak otackomer pustí normalne az na 6000 tisic otáček , tak nevim jestli je to normální
|
|
07.01.2019 19:55 -
|
3200281
|
|
Rio11
|
|
|
K tomu co jsi napsal není co dodat, kdy tam bude na otáčkoměru 12 000, tak tu ručičku tam bude chtět dostat také ?
K tomu co jsi napsal není co dodat, kdy tam bude na otáčkoměru 12 000, tak tu ručičku tam bude chtět dostat také ?
|
|
07.01.2019 20:10 -
|
3200282
|
|
jruze
|
|
|
Eric 5 napsal(a): A co teda je diagnostika ? Byl jsem u 2 firem (auto servis) a nikdo mi neřekl příčinu , a s naftou jezdim pořád take vim jak jezdit , a s tim otackomerem je to tak ze na budikach je 7000 otacek a kdyz ho necham volne běet a seslapnu plnej plyn tak kolisaj otacky mezi 4000 az 5000 max mám jetě starou xantii a tam kdy to seslapnu na volbo tak otackomer pustí normalne az na 6000 tisic otáček , tak nevim jestli je to normální
Přeběhové otáčky jsou tuím 5300ot , kolísají otáčky ? - zřejmě regulátor tlaku a dalí xx věcí.( ono je to těké - dnes mi přivezli C5 II (z jiného servisu - nepojízdnou) měnili a testovali vstřiky,repas vysokotlaku,havky+relé - no zjitění závady mi trvalo 10. minut i s diagnostikou, oprava toho co po...li hodinu a auto jezdí = má cena 1500,- (jejich nevím) - to tak (kdyby to přivezli rovnou tak by to asi bylo napočkání) ono jde o to kdo,jak a čím.
Přeběhové otáčky jsou tuím 5300ot , kolísají otáčky ? - zřejmě regulátor tlaku a dalí xx věcí.( ono je to těké - dnes mi přivezli C5 II (z jiného servisu - nepojízdnou) měnili a testovali vstřiky,repas vysokotlaku,havky+relé - no zjitění závady mi trvalo 10. minut i s diagnostikou, oprava toho co po...li hodinu a auto jezdí = má cena 1500,- (jejich nevím):-d - to tak (kdyby to přivezli rovnou tak by to asi bylo napočkání);-) ono jde o to kdo,jak a čím.
|
|
08.01.2019 12:01 -
|
3200331
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Eric 5 napsal(a): A co teda je diagnostika ? Byl jsem u 2 firem (auto servis) a nikdo mi neřekl příčinu , a s naftou jezdim pořád take vim jak jezdit , a s tim otackomerem je to tak ze na budikach je 7000 otacek a kdyz ho necham volne běet a seslapnu plnej plyn tak kolisaj otacky mezi 4000 az 5000 max mám jetě starou xantii a tam kdy to seslapnu na volbo tak otackomer pustí normalne az na 6000 tisic otáček , tak nevim jestli je to normální
Kámo nerad bych se tě dotknul, ale vypadá to, e jsi absolutně nepolíben tím, co to je motor a jak funguje. Nechce si raději rovnou bez ptaní najít nějakého servisního klubáka v okolí a zastavit se u něho? Sám to fakt asi nedá, ani kdy se zeptá 50x.
Jetě se podívej, zda ti neteče nafta nějakou hadičkou na zem , prostě zda se ti po nastartování nedělá louička pod autem. Protoe pokud za sebou nemá mlhu jak Rákosníček (jen obarvenou na černo - jak u zmínil Jumep), tak nevím, kam jinam by se těch 12L ztrácelo.
Jo a jetě jedna moná blbá otázka... Lije do toho naftu, e? Není to benzín a patně vyplněný profil?
Kámo nerad bych se tě dotknul, ale vypadá to, e jsi absolutně nepolíben tím, co to je motor a jak funguje. Nechce si raději rovnou bez ptaní najít nějakého servisního klubáka v okolí a zastavit se u něho? Sám to fakt asi nedá, ani kdy se zeptá 50x.
Jetě se podívej, zda ti neteče nafta nějakou hadičkou na zem :D, prostě zda se ti po nastartování nedělá louička pod autem. Protoe pokud za sebou nemá mlhu jak Rákosníček (jen obarvenou na černo - jak u zmínil Jumep), tak nevím, kam jinam by se těch 12L ztrácelo.
Jo a jetě jedna moná blbá otázka... Lije do toho naftu, e? Není to benzín a patně vyplněný profil? :)
|
|
08.01.2019 12:33 -
|
3200337
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Eric 5 napsal(a): plnej plyn tak kolisaj otacky mezi 4000 az 5000 max mám jetě starou xantii a tam kdy to seslapnu na volbo tak otackomer pustí normalne az na 6000 tisic otáček , tak nevim jestli je to normální Ne není to normální, neb RHZ v Xantii má přeběhové 5200 - 5400 nebo tak nějak v tom rozsahu, ne víc. O něco Víc to můe být jedině po chipu, ale těch 6000 je moc i tak. něco je patně jak na tvé c5 tak xantii ...
Ta c5,... musí to hulit nebo někde týct pod auto ... takový litry nafty se musí někde projevit, co mnoství oleje v motoru? nepřibývá tam ?
Xantie RHZ má na otáčkoměru stupnici do 6000 a u od 4750 je to črvené ... Myslí, e RHZ v C5 je jiný ???
Ne není to normální, neb RHZ v Xantii má přeběhové 5200 - 5400 nebo tak nějak v tom rozsahu, ne víc. O něco Víc to můe být jedině po chipu, ale těch 6000 je moc i tak. něco je patně jak na tvé c5 tak xantii ...
Ta c5,... musí to hulit nebo někde týct pod auto ... takový litry nafty se musí někde projevit, co mnoství oleje v motoru? nepřibývá tam ?
Xantie RHZ má na otáčkoměru stupnici do 6000 a u od 4750 je to črvené ... ;-) Myslí, e RHZ v C5 je jiný ??? ;-)
|
|
| |
|
|