| | |
13.05.2018 20:42 -
Zatekanie okolo anteny
|
3156809
|
|
Devilian
|
|
|
Ahojte. Na mojom citroene som objavil mensi problem. Pri cisteni interieru jednou firmou mi oznamili, ze mi okolo anteny zatiaklo trochu vody do interieru. Skusil som ju pohybat a pri pohybe dozadu sa cele tesnenie vpredu zodvihlo. Takze som nasiel problem. Chcem sa teda opytat, riesil to uz niekto? Ako by som sa dostal k uchyteniu tejto anteny? A myslite, ze silikon to vyriesi?
Ahojte. Na mojom citroene som objavil mensi problem. Pri cisteni interieru jednou firmou mi oznamili, ze mi okolo anteny zatiaklo trochu vody do interieru. Skusil som ju pohybat a pri pohybe dozadu sa cele tesnenie vpredu zodvihlo. Takze som nasiel problem. Chcem sa teda opytat, riesil to uz niekto? Ako by som sa dostal k uchyteniu tejto anteny? A myslite, ze silikon to vyriesi? :)
|
|
13.05.2018 21:20 -
Re: Zatekanie okolo anteny
|
3156816
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pomerne bezna vec,hlavne u x7
ne silikon nepomuze,bohuzel....
sundej ji a podivej se kde tece ...vetsinou stvrdne tesneni a pokud tece dovnitr tak elektronika bude take v rozkladu a prekontroluj si i vnitrni zadni vnejsi osvetleni
pomerne bezna vec,hlavne u x7
ne silikon nepomuze,bohuzel....
sundej ji a podivej se kde tece ...vetsinou stvrdne tesneni a pokud tece dovnitr tak elektronika bude take v rozkladu a prekontroluj si i vnitrni zadni vnejsi osvetleni
|
|
13.05.2018 21:27 -
|
3156817
|
|
Devilian
|
|
|
Dakujem za radu. Dufam ze nezateka dlho, ale to tesnenie asi uz bude stvrdnute. Ako ju ale dam dole? To musi asi ist dole tapacir, a to som este neskusal
Ale vysvetlovalo by to ten mizerny signal radia. A co s tym mozem teda spravit? Novu antenu? Mozem kupit nejaky univerzal, popripade zralociu plutvu?
Dakujem za radu. Dufam ze nezateka dlho, ale to tesnenie asi uz bude stvrdnute. Ako ju ale dam dole? To musi asi ist dole tapacir, a to som este neskusal :)
Ale vysvetlovalo by to ten mizerny signal radia. A co s tym mozem teda spravit? Novu antenu? Mozem kupit nejaky univerzal, popripade zralociu plutvu?
|
|
13.05.2018 21:32 -
|
3156818
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pod tapcem jsou konektory a matka....
nenadela s tym nic,doporucuju origo,ale zaleyi na tobe...
pod tapcem jsou konektory a matka....
nenadela s tym nic,doporucuju origo,ale zaleyi na tobe...
|
|
13.05.2018 22:50 -
|
3156838
|
|
Bobr53
|
|
|
Neboj se toho, stačí trochu odchýlit tapecírunk, matka je velká cca 22 (pokud si dobře vzpomínám) a zkontroluj konektory - budou tam asi tři, někdy je velký přechodový odpor ve spoji.
Ztvrdlé těsnění stačí nahradit silikonem a matici přitáhnout a je to
Jo a ta raločí ploutev - je to vespod normální běná anténa C5 a místo klasického prutu má přiroubovaný tiák s vyleptanou anténou a nahoře je jen raločí krytka - ta můe být přilepená taky silikonem.
Neboj se toho, stačí trochu odchýlit tapecírunk, matka je velká cca 22 (pokud si dobře vzpomínám) a zkontroluj konektory - budou tam asi tři, někdy je velký přechodový odpor ve spoji.
Ztvrdlé těsnění stačí nahradit silikonem a matici přitáhnout a je to :-))
Jo a ta raločí ploutev - je to vespod normální běná anténa C5 a místo klasického prutu má přiroubovaný tiák s vyleptanou anténou a nahoře je jen raločí krytka - ta můe být přilepená taky silikonem.
|
|
14.05.2018 06:51 -
|
3156847
|
|
autodiag
|
|
|
..jojo univerzalni silikon natahnes na prase pod antenou a stejne zase potece..samozdrejme silikonem se da opravit vse i celni okno jsem nekolikrat videl,proti gustu ...po tobe bych chtel auto
prechodak ? v antenim kon ektoru pod strechou ? ..mno muze byt nevidel jsem ale nerikam ne,zvlast kdyz do nich potece
ploutev je nadherna a ten signal jakej ma a taky jak ta ploutev dobre ostrikuje zadni sklo
..jojo univerzalni silikon natahnes na prase pod antenou a stejne zase potece..samozdrejme silikonem se da opravit vse i celni okno jsem nekolikrat videl,proti gustu :) ...po tobe bych chtel auto :)
prechodak ? v antenim kon ektoru pod strechou ? ..mno muze byt nevidel jsem ale nerikam ne,zvlast kdyz do nich potece
ploutev je nadherna a ten signal jakej ma a taky jak ta ploutev dobre ostrikuje zadni sklo :palec
|
|
14.05.2018 07:48 -
|
3156850
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
Pokud tam bude někdo rvát silikon, tak na auto vdy jen NEUTRÁLNÍ - alkoxy, oxim...
Univerzál, sanitár - ten co smrdí po octu NE nikdy - ten způsobuje korozi kovů... to platí i na zde rozířenou aplikaci pod zadní brzdiče.
Pokud tam bude někdo rvát silikon, tak na auto vdy jen NEUTRÁLNÍ - alkoxy, oxim...
Univerzál, sanitár - ten co smrdí po octu NE nikdy - ten způsobuje korozi kovů... to platí i na zde rozířenou aplikaci pod zadní brzdiče.
|
|
14.05.2018 08:56 -
|
3156860
|
|
Devilian
|
|
|
Tiez ma napadol prvy silikon Ale nie to tam nalepit, ale normalne spravit po obvode tenku vrstvu, nechat to den uplne zaschnut, a potom to tam naspat prisrobovat. Vody je tam len malo, maly flak, takze to moc nevidno. No uvidim, kazdopadne sa rozhodnem podla stavu elektriky. Antena uz dobre nechyta, takze ju asi aj tak vymenim. Dam tam original a hotovo.
Tiez ma napadol prvy silikon :) Ale nie to tam nalepit, ale normalne spravit po obvode tenku vrstvu, nechat to den uplne zaschnut, a potom to tam naspat prisrobovat. Vody je tam len malo, maly flak, takze to moc nevidno. No uvidim, kazdopadne sa rozhodnem podla stavu elektriky. Antena uz dobre nechyta, takze ju asi aj tak vymenim. Dam tam original a hotovo.
|
|
14.05.2018 09:47 -
|
3156861
|
|
jumep
|
|
|
kedze nemas navi, tak origo antena stoji 38E v citroene
kedze nemas navi, tak origo antena stoji 38E v citroene
|
|
14.05.2018 18:48 -
|
3156921
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ja bych asi spis nez silikon zvolil nejakou gumu stejnych,nebo podobnych vlastnosti, inteligentne upravil stejne jako stary orginal, pokud to je teda mozne,stejne tu antenu musi sundat, taktez tesneni a pak uz neni problem nahradit stejnym tvarem.
Ja bych asi spis nez silikon zvolil nejakou gumu stejnych,nebo podobnych vlastnosti, inteligentne upravil stejne jako stary orginal, pokud to je teda mozne,stejne tu antenu musi sundat, taktez tesneni a pak uz neni problem nahradit stejnym tvarem.:nevim
|
|
14.05.2018 19:51 -
|
3156926
|
|
jumep
|
|
|
je to moc tvarovane na to aby si to tak vyrobil
je to moc tvarovane na to aby si to tak vyrobil
|
|
14.05.2018 19:54 -
|
3156927
|
|
autodiag
|
|
|
Zdento ty jeden Krkovicko,antena je shnila a nova stoji 38 neboli necelej litr (1000kc )
Zdento ty jeden Krkovicko,antena je shnila a nova stoji 38 neboli necelej litr (1000kc :) :) )
|
|
14.05.2018 21:04 -
|
3156939
|
|
jruze
|
|
|
Nacpete tam Gumu na okna - a to a zjisti ze je posmrti (co je skoro pokadé kdy se do ni dostane voda) útrpné i se střechou
Nacpete tam Gumu na okna - a to a zjisti ze je posmrti (co je skoro pokadé kdy se do ni dostane voda) útrpné i se střechou :-))))
|
|
14.05.2018 21:19 -
|
3156956
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vy ste hrozný puntičkáři , no tak se tam dá dřevěná podloka, jde dobře opracovávat a hlavně vodou nabobtná a nic nepustí do vnitř ani ven.
Neměl jsem to nikdy rozebrané, tak jestly nejde ničím nahradit, tak není o čem, koupit novou anténu a je po problémech, ne to nějak pitvořit a bude tam zatékat stále.
Ale stejně, za ten litr by bylo moře jahoďáku.
Vy ste hrozný puntičkáři :-)), no tak se tam dá dřevěná podloka, jde dobře opracovávat a hlavně vodou nabobtná a nic nepustí do vnitř ani ven. :-))))
Neměl jsem to nikdy rozebrané, tak jestly nejde ničím nahradit, tak není o čem, koupit novou anténu a je po problémech, ne to nějak pitvořit a bude tam zatékat stále. ;-)
Ale stejně, za ten litr by bylo moře jahoďáku. :-d
|
|
15.05.2018 16:38 -
|
3157236
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jetě nikdo nenavrhnul montání pěnu. Tý u jsem na autech viděl taky hodně.
Jetě nikdo nenavrhnul montání pěnu. Tý u jsem na autech viděl taky hodně. :-))
|
|
15.05.2018 17:23 -
|
3157277
|
|
autodiag
|
|
|
..pokud mozno vysokoexpanzni,any to lepe prilehlo
..pokud mozno vysokoexpanzni,any to lepe prilehlo :-)))):-)))):-))))
|
|
15.05.2018 17:49 -
|
3157290
|
|
jumep
|
|
|
ta sa snad pouziva na "vyvaranie" podbehov
ale hadam stacilo offtopicu
ta sa snad pouziva na "vyvaranie" podbehov
ale hadam stacilo offtopicu
|
|
15.05.2018 20:26 -
|
3157384
|
|
Devilian
|
|
|
Tak existuje aj obojstranna gumena paska, popripade lepidlo ale kedze radio uz nechyta signal ako kedysi, vymenim radsej antenu za novu a hotovo. Potom sa ozvem, ako to dopadlo a vyzeralo.
Tak existuje aj obojstranna gumena paska, popripade lepidlo :) ale kedze radio uz nechyta signal ako kedysi, vymenim radsej antenu za novu a hotovo. Potom sa ozvem, ako to dopadlo a vyzeralo.
|
|
| |
|
|