| | |
19.01.2017 18:16 -
Vyhřívání sedadel / C5 III
|
3029735
|
|
Thomko28
|
Město: Egre, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravim, vlastnim citroen c5 a nehriali mi sedacky, nakoniec som nasiel chybu v sedakoch (prepalena spirala). Sedacky su v tmavohnedej kozi, ta pena pod kozou je prilepena k caluneniu, cize bez roztrhania tam neviem dat nove vyhrievacie teleso.
Neviete mi poradit ako to zfunkcnit?
Zdravim, vlastnim citroen c5 a nehriali mi sedacky, nakoniec som nasiel chybu v sedakoch (prepalena spirala). Sedacky su v tmavohnedej kozi, ta pena pod kozou je prilepena k caluneniu, cize bez roztrhania tam neviem dat nove vyhrievacie teleso.
Neviete mi poradit ako to zfunkcnit? :nevim
|
|
19.01.2017 22:59 -
Re: Vyhřívání sedadel / C5 III
|
3029890
|
|
ivanivan
|
|
|
Koukni na C5I a ll. Je to stejné. Je to problém. Dal jsem nakonec na sedadlo plnohodnotný vyhřívaný potah z Globusu.
Koukni na C5I a ll. Je to stejné. Je to problém. Dal jsem nakonec na sedadlo plnohodnotný vyhřívaný potah z Globusu.
|
|
24.10.2017 10:10 -
Re: Vyhřívání sedadla / C5 I, II
|
3104011
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Dá sa opravi vyhrievanie sedáku na X7? Ak áno, máte nejaký stručný popis na demontá?
Spolujazdcova hreje celá OK, vodičova len operadlo - sedák nie.
Dá sa opravi vyhrievanie sedáku na X7? Ak áno, máte nejaký stručný popis na demontá?
Spolujazdcova hreje celá OK, vodičova len operadlo - sedák nie.
|
|
24.10.2017 14:16 -
Re: Vyhřívání sedadla / C5 I, II
|
3104055
|
|
jumep
|
|
|
to byd rad ze aspon to operadlo
plati uplne rovnako ako na predchadzajucich modeloch, je to lepene a vlepene pod potah, s tym nic nespravis
to byd rad ze aspon to operadlo
plati uplne rovnako ako na predchadzajucich modeloch, je to lepene a vlepene pod potah, s tym nic nespravis
|
|
25.10.2017 17:37 -
|
3104435
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Juras555 napsal(a): Kdy u se mi povedlo zmapovat zapojení toho vyhřívacího modulu tak to sem dám, třeba se to bude někomu hodit. Pouil jsem obrázek od BlueSeven tak snad mu to nebude vadit.
edý konektor:
Hlavní napájení - stálé napětí pokud auto nespí
Spínací napájení - objeví se napětí po nastartování motoru, tento vodič je v přívodním konektoru rozdvojen a druhý vede do spínače - regulátoru
Přívod od vypínače - mění se napětí podle pozice kolečka regulátoru
Kostra - je společná pro celý sedák, jedna část vede i do spínače
Zelený konektor:
edý a hnědý vodič - Přívod vyhřívací dečky sedáku
Snímač teploty - informace o teplotě pro termoregulaci
edý malý konektor:
dva černé vodiče - přívod vyhřívací dečky opěráku
pre X7 je rovnaké zapojenie aj popis ako dal @Juras555, len prívod do operadla má tie edý/hnedý drát ako sedačka.
Ja mám preruený sedák a nehreje mi ani operadlo - to som si len myslel
Keď ale dám klemu cez vyhrievanie sedáku, tak operadlo u hreje.
Napadá ma prehodi sedáky so spolujazdcom. Je tam nejaký zádrhel? Na prvý pohžad to vyzerá, e by sa to mohlo da v pohode prehodi len nerád by som niečo urval čo nevidno...
pre X7 je rovnaké zapojenie aj popis ako dal @Juras555, len prívod do operadla má tie edý/hnedý drát ako sedačka.
Ja mám preruený sedák a nehreje mi ani operadlo - to som si len myslel ;-)
Keď ale dám klemu cez vyhrievanie sedáku, tak operadlo u hreje.
Napadá ma prehodi sedáky so spolujazdcom. Je tam nejaký zádrhel? Na prvý pohžad to vyzerá, e by sa to mohlo da v pohode prehodi len nerád by som niečo urval čo nevidno...
Přílohy: Zapojeni modulu vyhrevu.jpg ( 289403b ) - |
|
25.10.2017 19:01 -
|
3104467
|
|
jumep
|
|
|
samozrejme ze je tam zadrhel, sedak ma inak diery
keby sa to dalo prehodit tak by ludia presedene sedaky menili jedna radost zo spolujazdcovej sedacky
jedine kde to pojde zo spolujazdcovej sedacky je ked je volant napravo
samozrejme ze je tam zadrhel, sedak ma inak diery
keby sa to dalo prehodit tak by ludia presedene sedaky menili jedna radost zo spolujazdcovej sedacky
jedine kde to pojde zo spolujazdcovej sedacky je ked je volant napravo :)
|
|
25.10.2017 19:29 -
|
3104475
|
|
sgt
|
|
|
Aké diery? Keď som pokusne skúal dvíha sedák od predu (pozeral som či tam nie je sólo vyhrievacia dečka), tak krásne som mal sedák do 3/4 dvihnutý a bol to len molitan nalepený na látke/koi.
Ty vole, pozrel som si cenu nového sedáku a oni musia by asi zhúlení...
0000886436 POLTÁŘ OBL 1153,39 EUR vč. DPH
Aké diery? Keď som pokusne skúal dvíha sedák od predu (pozeral som či tam nie je sólo vyhrievacia dečka), tak krásne som mal sedák do 3/4 dvihnutý a bol to len molitan nalepený na látke/koi.
Ty vole, pozrel som si cenu nového sedáku a oni musia by asi zhúlení...
0000886436 POLTÁŘ OBL 1153,39 EUR vč. DPH
|
|
25.10.2017 19:58 -
|
3104501
|
|
jumep
|
|
|
to maju nastavene odjakziva tak, preco myslis ze sa tu riesi oprava prosezeneho sedaku na C5 1/2
ak sa dobre pozres, predavaju lavy a pravy, je tam v tom diera kde su uchyty, u elektrickych sedaciek to je lepsie, ale aj tak to nesedi, inak su v tom diery na packy sedacky a plast okolo co je
to maju nastavene odjakziva tak, preco myslis ze sa tu riesi oprava prosezeneho sedaku na C5 1/2
ak sa dobre pozres, predavaju lavy a pravy, je tam v tom diera kde su uchyty, u elektrickych sedaciek to je lepsie, ale aj tak to nesedi, inak su v tom diery na packy sedacky a plast okolo co je
|
|
24.09.2019 12:45 -
Nefunkční vyhřívání sedadla řidiče, C5, X7, 2008
|
3239924
|
|
Myoun
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Máte, prosím, někdo zkuenost s nefunkčním vyhříváním sedadla řidiče (celokoené)? Před pár lety mi to v jednom servise bez problému opravili, e prý tam byly jen přerueny drátky a teď se jim do toho v tom stejném servise u nechtělo, e prý to asi bude vypálené, či tak nějak.
Nemáte prosím tip na nějaký servis?
Děkuji.
Máte, prosím, někdo zkuenost s nefunkčním vyhříváním sedadla řidiče (celokoené)? Před pár lety mi to v jednom servise bez problému opravili, e prý tam byly jen přerueny drátky a teď se jim do toho v tom stejném servise u nechtělo, e prý to asi bude vypálené, či tak nějak.
Nemáte prosím tip na nějaký servis?
Děkuji.
|
|
03.10.2019 22:37 -
|
3241611
|
|
ivanivan
|
|
|
Vypínač vyhřívání na C5X7 můu vyndat rovnou, nebo nejdřív musím demontovat boční plast? Nechci to rvát silou.
Vypínač vyhřívání na C5X7 můu vyndat rovnou, nebo nejdřív musím demontovat boční plast? Nechci to rvát silou.
|
|
06.11.2019 16:50 -
|
3246571
|
|
ivanivan
|
|
|
Ahoj. Zlobí mě vyhřívání C5 X7. Nael jsem vypálený konektor do jednotky vyhřívání č. 1609939180. Bohuel Citroen nabízí pouze svazek za cca 5t. Nemá někdo takový a piny, nebo nevíte, kde ho sehnat?
Ahoj. Zlobí mě vyhřívání C5 X7. Nael jsem vypálený konektor do jednotky vyhřívání č. 1609939180. Bohuel Citroen nabízí pouze svazek za cca 5t. Nemá někdo takový a piny, nebo nevíte, kde ho sehnat?
Přílohy: c5konektor.jpg ( 5128b ) - |
|
06.11.2019 22:25 -
|
3246658
|
|
ivanivan
|
|
|
Díky. Nakonec jsem to nael tady .link. .
Jinak v Číně, ale po bednách .
Díky. Nakonec jsem to nael tady http://www.jb-elektronik.cz/e-shop/index.php?action=detail&id=ID1277 .
Jinak v Číně, ale po bednách :-)))) .
|
|
12.11.2019 11:41 -
|
3247273
|
|
shalafi
|
|
|
Ach jo, tak uz aj ja - jedno miesto na sedaku zacalo vyhrievat o "trochu" viac, pali to tak, ze sa to neda pouzit. Z toho co citam predpokladam, ze som v prdeli ..
Ach jo, tak uz aj ja - jedno miesto na sedaku zacalo vyhrievat o "trochu" viac, pali to tak, ze sa to neda pouzit. Z toho co citam predpokladam, ze som v prdeli ..
|
|
07.12.2019 11:36 -
|
3250230
|
|
shalafi
|
|
|
Tak a teraz u nehreje vôbec .. a zrovna keď začala zima
Tak a teraz u nehreje vôbec .. a zrovna keď začala zima :-((((
|
|
06.02.2022 00:21 -
|
3333548
|
|
marsalek
|
Město: Köln, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 35 |
|
|
MIli kolegove, prave jsem opravil vyhrate konektory pro pripojeni RJ vyhrivani sedacky. Prodavaji se sice samostatne konektory, ale piny je potreba lisovat a priznejme si, kdo z nas ma ty spravne krimpovaci kleste Takze jsem si zaridil konektor s jiz nakrimpovanymi piny a ty jsem klasickymi spojkami nalisoval na kabely po odstrizeni puvodniho vyhrateho konektoru.
MIli kolegove, prave jsem opravil vyhrate konektory pro pripojeni RJ vyhrivani sedacky. Prodavaji se sice samostatne konektory, ale piny je potreba lisovat a priznejme si, kdo z nas ma ty spravne krimpovaci kleste :-) Takze jsem si zaridil konektor s jiz nakrimpovanymi piny a ty jsem klasickymi spojkami nalisoval na kabely po odstrizeni puvodniho vyhrateho konektoru.
Přílohy: IMG_20220204_190253.jpg ( 266405b ) - Vypaleny konektor IMG_20220204_190525.jpg ( 311392b ) - IMG_20220204_190825.jpg ( 389398b ) - IMG_20220204_191009.jpg ( 302580b ) - IMG_20220204_191936.jpg ( 1151195b ) - |
|
06.02.2022 20:18 -
|
3333702
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jo, tyhle dutinky jsou tak dobrý na to, aby ti shořel celý svazek... A mimochodem i na ně jsou potřeba kletě.
Kletě stojí pár korun a dají se koupit na netu. Jasně, kvůli dvěma tekrům nemá asi cenu je kupovat, ale vdycky najde někoho v okolí, kdo je má...
Jo, tyhle dutinky jsou tak dobrý na to, aby ti shořel celý svazek... A mimochodem i na ně jsou potřeba kletě.
Kletě stojí pár korun a dají se koupit na netu. Jasně, kvůli dvěma tekrům nemá asi cenu je kupovat, ale vdycky najde někoho v okolí, kdo je má...
|
|
06.02.2022 22:40 -
|
3333749
|
|
marsalek
|
Město: Köln, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Ahoj Hanz 397,
zrejme mas spatnou zkusenost s podobnymi lisovacimi spojkami. Tu Ti urcite nerozmluvim A prislo se tehdy na duvod, proc ty spoje byly chybne resp. proc shorel cely svazek?
Pouzil jsem spojky, ktere jsou dimenzovany na proud, na ktery je dimenzovan i vodic. Vodice, ktere jsou nalisovane v novem konektoru, jsem navic pouzil s vetsim prurezem nez puvodni vodice. Pri krimpovani tencich puvodnich vodicu jsem pouzival plnici drat, aby byly tenci vodice dostatecne slisovane. U kazdeho spoje jsem delal tahovou zkousku. Pracovne krimpuji konektory pro kosmonautiku, leccos lita v kosmu, co jsem krimpoval, takze nemam obavy ani o ty spoje na fotkach Spoje pro kosmonautiku se testuji mj. na vibrace a teplotni cykly. Ale pokud si tim clovek neni jisty, tak at si kazdy vybere svuj postup, se kterym bude spokojeny a bude pro nej spolehlivy. U soukromych projektu nemam obavy ani z pajenych spoju, kdyz clovek umi letovat.
Pokud bys mel moznost koupit nekde levne ty krimpovaci kleste na piny do tech stekru, budu rad. Ja jsem je nasel u vyrobce za asi 330,- Euro. Z toho duvodu jsem zvolil variantu s pouzitim jiz nakrimpovanych stekru. Pokud jsi ale myslel kleste na ty dutinky, tak ty tady ma myslim kazdy, co dela do autoelektriky Ty uz se pouzivaji par desetileti. At zije Knipex
Zdravim do CR a preju vse dobre
Kaja
Ahoj Hanz 397,
zrejme mas spatnou zkusenost s podobnymi lisovacimi spojkami. Tu Ti urcite nerozmluvim :-) A prislo se tehdy na duvod, proc ty spoje byly chybne resp. proc shorel cely svazek?
Pouzil jsem spojky, ktere jsou dimenzovany na proud, na ktery je dimenzovan i vodic. Vodice, ktere jsou nalisovane v novem konektoru, jsem navic pouzil s vetsim prurezem nez puvodni vodice. Pri krimpovani tencich puvodnich vodicu jsem pouzival plnici drat, aby byly tenci vodice dostatecne slisovane. U kazdeho spoje jsem delal tahovou zkousku. Pracovne krimpuji konektory pro kosmonautiku, leccos lita v kosmu, co jsem krimpoval, takze nemam obavy ani o ty spoje na fotkach :-) Spoje pro kosmonautiku se testuji mj. na vibrace a teplotni cykly. Ale pokud si tim clovek neni jisty, tak at si kazdy vybere svuj postup, se kterym bude spokojeny a bude pro nej spolehlivy. U soukromych projektu nemam obavy ani z pajenych spoju, kdyz clovek umi letovat.
Pokud bys mel moznost koupit nekde levne ty krimpovaci kleste na piny do tech stekru, budu rad. Ja jsem je nasel u vyrobce za asi 330,- Euro. Z toho duvodu jsem zvolil variantu s pouzitim jiz nakrimpovanych stekru. Pokud jsi ale myslel kleste na ty dutinky, tak ty tady ma myslim kazdy, co dela do autoelektriky :) Ty uz se pouzivaji par desetileti. At zije Knipex :-)
Zdravim do CR a preju vse dobre
Kaja
|
|
07.02.2022 00:00 -
|
3333758
|
|
Hanz 397
|
|
|
Bohuel s nimi opravdu mám jen patné zkuenosti...
Párkrát jsem opravoval kabelá, kde pouili dutinky, jako spoj a vdycky uhořela dutinka a kabel několik cm od ní. I to jde samozřejmě opravit nastavením, ale je to peklo.
Já osobně pouívám i na spoje krimpovací spojky a nikdy se mi nestalo, e by spoj odeel. Osobně mi třeba u těch dutinek i vadí, e nevidí fyzicky ten spoj, jako takový. To u krimpovacích spojek jo.
A takový celkem sluný kletě za rozumnou cenu (jasně Heco to není) dělá třeba Yato. Já je od nich mám, jako sadu s různými hlavicemi a fungují.
No a spojky kupuju u svého daaaavno bývalého zaměstnavatele (doteď se mi nepovedlo zjistit jejich dodavatele).... Sice stojí nesmysl, ale krásně se s nimi dělá a fungují na 100%, co se o jiných, co jsem zkusil, říct nedá...
Bohuel s nimi opravdu mám jen patné zkuenosti...
Párkrát jsem opravoval kabelá, kde pouili dutinky, jako spoj a vdycky uhořela dutinka a kabel několik cm od ní. I to jde samozřejmě opravit nastavením, ale je to peklo.
Já osobně pouívám i na spoje krimpovací spojky a nikdy se mi nestalo, e by spoj odeel. Osobně mi třeba u těch dutinek i vadí, e nevidí fyzicky ten spoj, jako takový. To u krimpovacích spojek jo.
A takový celkem sluný kletě za rozumnou cenu (jasně Heco to není) dělá třeba Yato. Já je od nich mám, jako sadu s různými hlavicemi a fungují.
No a spojky kupuju u svého daaaavno bývalého zaměstnavatele (doteď se mi nepovedlo zjistit jejich dodavatele).... Sice stojí nesmysl, ale krásně se s nimi dělá a fungují na 100%, co se o jiných, co jsem zkusil, říct nedá...
|
|
| |
|
|