| | |
28.10.2016 20:41 -
Poár palubovky
|
3006806
|
|
Pedro
|
Město: Ostrava , Auto: Citroën Xantia Break 2.0 HDi Kat. (80kW) | Počet příspěvků: 127 |
|
|
Sice se nejedná o citroen ale snad někdo poradí.Bráchovi vyhořel v garái Ford galaxy. Začalo to uvnitř palubky, ta prohořela a plameny olehly přední skolo a tapec střechy. Pak se to zřejmě z nedostatku o2 samo uhasilo. Natěstí, jinak je nad garáí je uskladněno seno a to by byl hukot. Jsou ohořelé budíky zevnitř, rádio apod. Celý svazek el. instalace je cca 60 cm totálně ohořelý. Původně jsem myslel ,e pokozenou část vystříhneme a naletujeme nové dráty ale v tom svazku je snad 100 drátů, tak nevím podle čeho by jsme se orientovali. Navíc jsou tpečené zásuvky v okolí poáru.
Zbývá jedině demontá komplet el. svazku a sehnat nový nebo to vystřihávat a nahradit novými dráty, ale i tak je třeba sehnat mnohé zásuvky.
S tou demontáí mám obavy, e ty dráty půjdou prahy a dozadu k pátým dveřím a po cestě různé odbočky.palubka a přístroje by u nebyl takový problém.
Co vy na to? Jsou ty dráty nějak značené?
Sice se nejedná o citroen ale snad někdo poradí.Bráchovi vyhořel v garái Ford galaxy. Začalo to uvnitř palubky, ta prohořela a plameny olehly přední skolo a tapec střechy. Pak se to zřejmě z nedostatku o2 samo uhasilo. Natěstí, jinak je nad garáí je uskladněno seno a to by byl hukot. Jsou ohořelé budíky zevnitř, rádio apod. Celý svazek el. instalace je cca 60 cm totálně ohořelý. Původně jsem myslel ,e pokozenou část vystříhneme a naletujeme nové dráty ale v tom svazku je snad 100 drátů, tak nevím podle čeho by jsme se orientovali. Navíc jsou tpečené zásuvky v okolí poáru.
Zbývá jedině demontá komplet el. svazku a sehnat nový nebo to vystřihávat a nahradit novými dráty, ale i tak je třeba sehnat mnohé zásuvky.
S tou demontáí mám obavy, e ty dráty půjdou prahy a dozadu k pátým dveřím a po cestě různé odbočky.palubka a přístroje by u nebyl takový problém.
Co vy na to? Jsou ty dráty nějak značené?
|
|
28.10.2016 21:03 -
Re: Poár palubovky
|
3006811
|
|
jumep
|
|
|
kazda automobilka si riesi oznacovanie po svojom a riesene spojenia kabelaze
ale predpokladam ze to bude celkovy zvazok a dnes je moderne pouzivat oznacovanie kabelaze ako cisla
osobne by som to ale cele radsej rozobral a vymenil a tiez treba najst este povodcu toho
kazda automobilka si riesi oznacovanie po svojom a riesene spojenia kabelaze
ale predpokladam ze to bude celkovy zvazok a dnes je moderne pouzivat oznacovanie kabelaze ako cisla
osobne by som to ale cele radsej rozobral a vymenil a tiez treba najst este povodcu toho
|
|
28.10.2016 21:18 -
|
3006812
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Asi bych to viděl tak, e pokud jde o to zachránit toto konkrétní auto, tak z jiného toho samého druhu auta (Ford Galaxy), který bude například po havárii, tak vypreparovat kompletní kabelá... přitom se dívat a fotit si, co a kde je zapojené. Já si tímto způsobem z jiné C5 vzal kompletní systém VDO navigace a do svého auta namontoval. A nebyla to práce na dvě hodiny... s tím, musí počítat. Na ten centrální svazek bylo napojeno docela dost věcí...osvětlení, rádio, telematika, navigační jednotka, ovládací panel VDO, zobrazovací displej, palubní deska, airbag spolujezdce, jednotka airbagů, ovládání výky vozidla, vypínač ESP... Přeji hodně těstí. Posílám pár fotek pro ilustraci. Celou práci mám zdokumentovanou zde: .link.
Asi bych to viděl tak, e pokud jde o to zachránit toto konkrétní auto, tak z jiného toho samého druhu auta (Ford Galaxy), který bude například po havárii, tak vypreparovat kompletní kabelá... přitom se dívat a fotit si, co a kde je zapojené. Já si tímto způsobem z jiné C5 vzal kompletní systém VDO navigace a do svého auta namontoval. A nebyla to práce na dvě hodiny... s tím, musí počítat. Na ten centrální svazek bylo napojeno docela dost věcí...osvětlení, rádio, telematika, navigační jednotka, ovládací panel VDO, zobrazovací displej, palubní deska, airbag spolujezdce, jednotka airbagů, ovládání výky vozidla, vypínač ESP... Přeji hodně těstí. :palec Posílám pár fotek pro ilustraci. Celou práci mám zdokumentovanou zde: http://jirkarimanek.rajce.idnes.cz/Citroen_C5_montaz_VDO_navigace%2C_CD_jednotky_a_barevneho_displeje/
Přílohy: DSCN3454.JPG ( 748951b ) - centrální svazek DSCN3458.JPG ( 881131b ) - pojmenování některých konektorů IMG_20160604_152756.jpg ( 3203980b ) - z průběhu překopávky elektro instalace IMG_20160604_154432.jpg ( 3633362b ) - Tu kabel...tu kabel...tam kabel! DSCN5176.JPG ( 667896b ) - hotovo! |
|
29.10.2016 16:37 -
|
3007019
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
sharan/galaxy/alhambra ma napojeni svazku dozadu ve sloupku na kazde strane,vetsina je na leve strane
to same propojeni je v mezistene...zbyvajici propojeni je pres jednotku elektroniky pod volantem
sharan/galaxy/alhambra ma napojeni svazku dozadu ve sloupku na kazde strane,vetsina je na leve strane
to same propojeni je v mezistene...zbyvajici propojeni je pres jednotku elektroniky pod volantem
|
|
29.10.2016 21:13 -
|
3007118
|
|
mrazek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
čus bus ,je to tak ale těsně mimo
čus bus ,je to tak ale těsně mimo :palec
|
|
30.10.2016 11:26 -
|
3007245
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..kdyz ja si pamatuju jen ty auta vetsinou ..
..kdyz ja si pamatuju jen ty auta vetsinou :)..
|
|
| |
|
|