| | |
11.02.2016 12:16 -
Re: Problem udrzet auto na ceste ,bocny vitr
|
2918018
|
|
brixtr
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 191 |
|
|
no jen mě to napadlo myslel jsem e by to nějak lo kdy svým způsobem se auto automaticky samo zvedá v závislosti na rychlosti
no jen mě to napadlo myslel jsem e by to nějak lo kdy svým způsobem se auto automaticky samo zvedá v závislosti na rychlosti
|
|
11.02.2016 12:25 -
|
2918019
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Osobně to co píe bych bral jako velkou plochu C5 pro vítr a ten vítr byl hodně silný, létaly střechy i stromy, take se není co divit.
Asi bych se nezaobíral logickými věcmi jako jsou gumy, čepy, vůle v řízení a podobné věci z jednoducého důvodu. toto ve se projeví i bez větru. patné gumy tě rozhází nebo dupou i v naprostém bezvětří, vůle v řízení pozná velmi snadno v zatáčkách, take závady které jsou trvalé mechanické určitě nejsou důvodem toho, e to plave ve větru, ale plave to stále.
Novějí auta mají elektroniku, která vyrovnává boční vítr sama a ty o tom ani neví. Neznám to u C5, ale mám Fiestu, nový model a ta má eltkronický vyrovnávač bočního větru a funguje to jednodue, kdy foukne boční vítr a auto má snahu jít do strany automatika sama natočí kola přední proti tomuto posunu a vyrovnává auto do rovné jízdy, přední kola jakoby kmitají proti větru stejně, jakoby se kmitalo volantem na vyrovnání bočního tlaku větru, taky se musí malinko pootočit volantem, zde to dělá elektronika sama. Samozřejmě do určité síly větru, ale funguje to velmi dobře. Myslím e u to mají stadardtně vichni kdo pouívají elektrický posilovač řízení jako má fiesta.
Osobně to co píe bych bral jako velkou plochu C5 pro vítr a ten vítr byl hodně silný, létaly střechy i stromy, take se není co divit.
Asi bych se nezaobíral logickými věcmi jako jsou gumy, čepy, vůle v řízení a podobné věci z jednoducého důvodu. toto ve se projeví i bez větru. patné gumy tě rozhází nebo dupou i v naprostém bezvětří, vůle v řízení pozná velmi snadno v zatáčkách, take závady které jsou trvalé mechanické určitě nejsou důvodem toho, e to plave ve větru, ale plave to stále.
Novějí auta mají elektroniku, která vyrovnává boční vítr sama a ty o tom ani neví. Neznám to u C5, ale mám Fiestu, nový model a ta má eltkronický vyrovnávač bočního větru a funguje to jednodue, kdy foukne boční vítr a auto má snahu jít do strany automatika sama natočí kola přední proti tomuto posunu a vyrovnává auto do rovné jízdy, přední kola jakoby kmitají proti větru stejně, jakoby se kmitalo volantem na vyrovnání bočního tlaku větru, taky se musí malinko pootočit volantem, zde to dělá elektronika sama. Samozřejmě do určité síly větru, ale funguje to velmi dobře. Myslím e u to mají stadardtně vichni kdo pouívají elektrický posilovač řízení jako má fiesta.
|
|
11.02.2016 16:48 -
|
2918036
|
|
máca
|
|
|
sgt napsal(a): Tak to bude ma asi nejakú vôžu na podvozku, práve X7 je odolná proti vetru. Nepamätám si, e by som nejaký vietor niekedy cítil za volantom
No nevím, moc se mi to nezdá, Před tím jsem měla tourera r.v.2011 a také to dělal.
Ale e bych cítila vyloeně velké plavání, to ne, jen trochu cítím prostě, e je vítr. Je to na otevřeném úseku dálnice, kde i audiny a bmw jeli za mnou a nepředjíděly.
No nevím, moc se mi to nezdá, Před tím jsem měla tourera r.v.2011 a také to dělal.:nevim
Ale e bych cítila vyloeně velké plavání, to ne, jen trochu cítím prostě, e je vítr. Je to na otevřeném úseku dálnice, kde i audiny a bmw jeli za mnou a nepředjíděly.
|
|
11.02.2016 16:54 -
|
2918039
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Tak to je jasný, e u kombíka to je citelnějí - větí plocha do které se můe vítr opřít..
U liftbacku jsem o větru nevěděl, v porovnání s kombíkem..
Tak to je jasný, e u kombíka to je citelnějí - větí plocha do které se můe vítr opřít.. ;)
U liftbacku jsem o větru nevěděl, v porovnání s kombíkem.. :-)
|
|
11.02.2016 18:29 -
|
2918073
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
BlueSeven - Já ho pochopil tak, e by chtěl nastavit, aby se to sníilo jetě ní, ne se mu to teď sniuje..
BlueSeven - Já ho pochopil tak, e by chtěl nastavit, aby se to sníilo jetě ní, ne se mu to teď sniuje.. ;)
|
|
11.02.2016 18:39 -
|
2918075
|
|
brixtr
|
|
|
asi sem to blbě napsal, ale ano přesně tak sem to myslel. Proto jsem psa zda by to nelo udělat na dia. přenastavit to klesani jetě ni ne ted.
Nechci s tím frajeřit ale předce jenom by to mohlo líp sedět si myslím
asi sem to blbě napsal, ale ano přesně tak sem to myslel. Proto jsem psa zda by to nelo udělat na dia. přenastavit to klesani jetě ni ne ted.
Nechci s tím frajeřit ale předce jenom by to mohlo líp sedět si myslím ;-)
|
|
11.02.2016 18:40 -
|
2918077
|
|
jumep
|
|
|
mozes prepisat mapu BHI a poslat to aj nizsie tak, ale to diagnostikou a nejako jednoducho nespravis, rovnako bez velmi dobrych znalosti celeho systemu
a tiez zasa plati ze vyrobca auta nieco spocital a spravil tak ako spravil ... taketo experimentovanie nie je moc dobre
mozes prepisat mapu BHI a poslat to aj nizsie tak, ale to diagnostikou a nejako jednoducho nespravis, rovnako bez velmi dobrych znalosti celeho systemu
a tiez zasa plati ze vyrobca auta nieco spocital a spravil tak ako spravil ... taketo experimentovanie nie je moc dobre
|
|
11.02.2016 18:44 -
|
2918078
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
máca napsal(a): No nevím, moc se mi to nezdá, Před tím jsem měla tourera r.v.2011 a také to dělal.
Před časem jsem se to pokouel řeit také-tu jako by nestabilitu a proel jsem takovýmto vývojem:
1/-zadní ramena (uloení)..u jrui-výsledek 0..pobral jsem to jako prevenci
2/přední silenty (na ramenech) - výsledek 0-opět jako prevence
3/nové gumy- výsledek:mám vyí vzorek na gumách
4/geometrie u jiného servisu-nastavení rozbíhavosti na skoro max tj. -3.(původně kolem -1 a v jiných servisech
ne dvakrát předtím. -výsledek..znatelně se to zlepilo (hlavně citlivost na vítr a vyjeté podélné koleje)
5/-asi to nejdůleitějí.. ..po ujetí pár tis. km jsem si zvyknul na to e je to vlastnost autíčka a jezdím tak,e to ji umím odhadnout a předvídat
Asi to je i otázka času,ne si člověk na autíčko zvykne..
Před časem jsem se to pokouel řeit také-tu jako by nestabilitu a proel jsem takovýmto vývojem:
1/-zadní ramena (uloení)..u jrui-výsledek 0..pobral jsem to jako prevenci
2/přední silenty (na ramenech) - výsledek 0-opět jako prevence
3/nové gumy- výsledek:mám vyí vzorek na gumách
4/geometrie u jiného servisu-nastavení rozbíhavosti na skoro max tj. -3.(původně kolem -1 a v jiných servisech
ne dvakrát předtím. :-)-výsledek..znatelně se to zlepilo (hlavně citlivost na vítr a vyjeté podélné koleje)
5/-asi to nejdůleitějí.. :-)..po ujetí pár tis. km jsem si zvyknul na to e je to vlastnost autíčka a jezdím tak,e to ji umím odhadnout a předvídat
Asi to je i otázka času,ne si člověk na autíčko zvykne..:palec
|
|
11.02.2016 18:47 -
|
2918080
|
|
DeFuckTo
|
|
|
No ona servisní poloha je právě (i) ta dole.. Jinak kdy ojebe snímání rychlosti, aby si auto myslelo, e stojí, tak si během jízdy můe zmáčknout ipku dolu a ono to půjde..
No ona servisní poloha je právě (i) ta dole.. ;-) Jinak kdy ojebe snímání rychlosti, aby si auto myslelo, e stojí, tak si během jízdy můe zmáčknout ipku dolu a ono to půjde.. :-))))
|
|
11.02.2016 18:51 -
|
2918084
|
|
brixtr
|
|
|
předpokládám e oblnutím snímače rychlosti by to odnesl i tachometr co bych nerad.nebo sem vedle?
předpokládám e oblnutím snímače rychlosti by to odnesl i tachometr co bych nerad.nebo sem vedle?
|
|
11.02.2016 18:57 -
|
2918085
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Tak já to myslel ze srandy, určitě bych to nedělal, to auto pracuje hodně podle rychlosti. Krom jiného např. posilovač s proměnlivym účinkem.. Jinak pokud vím, tak ano, tacháč by ti neel, ale i to lze řeit jinak. Ale fakt to nedělej..
Koukám, e má jedničku, tam sice neni proměnlivej účinek, ale i tak posilovač od nějaké rychlosti vypíná a kdyby si to měl při 130kmh citlivý jako kdy auto stojí, tak bys nemálo kaskadéřil..
Tak já to myslel ze srandy, určitě bych to nedělal, to auto pracuje hodně podle rychlosti. Krom jiného např. posilovač s proměnlivym účinkem.. ;) Jinak pokud vím, tak ano, tacháč by ti neel, ale i to lze řeit jinak. Ale fakt to nedělej.. ;-)
Koukám, e má jedničku, tam sice neni proměnlivej účinek, ale i tak posilovač od nějaké rychlosti vypíná a kdyby si to měl při 130kmh citlivý jako kdy auto stojí, tak bys nemálo kaskadéřil.. :-)
|
|
11.02.2016 19:03 -
|
2918087
|
|
brixtr
|
|
|
nápad to byl slibnej ale neuskutečnitelnej
sebevrah nejsem natěstí
nápad to byl slibnej ale neuskutečnitelnej :D
sebevrah nejsem natěstí :D
|
|
11.02.2016 22:30 -
|
2918162
|
|
brixtr
|
|
|
a ted to hlavní. dle meho by to mohlo při vyí rychlosti vůči větru pomoct. mue to ovem i ukodit?
a ted to hlavní. dle meho by to mohlo při vyí rychlosti vůči větru pomoct. mue to ovem i ukodit?
|
|
12.02.2016 09:51 -
|
2918209
|
|
Devilian
|
|
|
Tiez som mal tento problem. Po kupe C5 auto plavalo po dialnici tak, ze som zastavil na odpocivadle a vymontoval pneumatiky, ci tam nie je nejaky bordel a nie su zle namontovane. Potom som to prestal riesit, a teraz to zmizlo. Neviem ci to bolo nejakou vymenou, ale skor by som povedal, ze to bude tym, ze perovanie je uz trochu tvrdsie (caka ma vymena guli). Z toho pre mna vyplyva, ze ak je auto v poriadku, tak za komfort sa plati. Osobne sa mi ale paci viac taketo tvrdsie, pretoze lepsie drzi stopu a 150 po dialnici ide bez problemov.
Tiez som mal tento problem. Po kupe C5 auto plavalo po dialnici tak, ze som zastavil na odpocivadle a vymontoval pneumatiky, ci tam nie je nejaky bordel a nie su zle namontovane. Potom som to prestal riesit, a teraz to zmizlo. Neviem ci to bolo nejakou vymenou, ale skor by som povedal, ze to bude tym, ze perovanie je uz trochu tvrdsie (caka ma vymena guli). Z toho pre mna vyplyva, ze ak je auto v poriadku, tak za komfort sa plati. Osobne sa mi ale paci viac taketo tvrdsie, pretoze lepsie drzi stopu a 150 po dialnici ide bez problemov.
|
|
| |
|
|