| | |
08.03.2015 11:30 -
Pomoc pro kamarádku s C3
|
2795547
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte, kámoka bojuje u čtvrt roku se servisy, poslal jsem ji i za C5kařem ve Frýdku-Místku, kam jezdím já, ale ani on to na 3x neopravil. Nevíte, co můe mít jetě patně, kde je chyba? Tady je její popis:
Čau, tak posílám ty příznaky na to auto (Citroen C3, rok výroby 2007, motor 1,1), dělá to ji cca 3 měsíce. Prvně to začalo po 200 km, nyní se závada projevu po 20 km, po zahřátí motoru:
- klesání otáček
- cukání motoru během jízdy
- problikávání displeje a také světel (zřetelné ve tmě)
- dojem vypadávání jednoho válce
Provedené opravy:
- výměna svíček 2x, cívky, pročitění krtící klapky, pročitěné ventily, vyměněno palivové čerpadlo (poté mi naskočila na displeji kontrola emise), olej a vechny filtry měním kadý rok, kolikanásobná diagnostika,
- na diagnostice v citroenu bylo sděleno, e se jedná o lambdu sondu, ovem v jiných servisech mi bylo sděleno, e ji není třeba vyměnit, jeliko nesvítí kontrolka na displeji řidiče ...
Dík za pomoc
Ahojte, kámoka bojuje u čtvrt roku se servisy, poslal jsem ji i za C5kařem ve Frýdku-Místku, kam jezdím já, ale ani on to na 3x neopravil. Nevíte, co můe mít jetě patně, kde je chyba? Tady je její popis:
Čau, tak posílám ty příznaky na to auto (Citroen C3, rok výroby 2007, motor 1,1), dělá to ji cca 3 měsíce. Prvně to začalo po 200 km, nyní se závada projevu po 20 km, po zahřátí motoru:
- klesání otáček
- cukání motoru během jízdy
- problikávání displeje a také světel (zřetelné ve tmě)
- dojem vypadávání jednoho válce
Provedené opravy:
- výměna svíček 2x, cívky, pročitění krtící klapky, pročitěné ventily, vyměněno palivové čerpadlo (poté mi naskočila na displeji kontrola emise), olej a vechny filtry měním kadý rok, kolikanásobná diagnostika,
- na diagnostice v citroenu bylo sděleno, e se jedná o lambdu sondu, ovem v jiných servisech mi bylo sděleno, e ji není třeba vyměnit, jeliko nesvítí kontrolka na displeji řidiče ...
Dík za pomoc :-)
|
|
08.03.2015 11:46 -
Re: Pomoc pro kamarádku s C3
|
2795548
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
A nedaly vám na skúku v citroene tu lambdu?Aby bolo na isto,e to je chyba!Ja by som to skusil aspon universal tie vídu na cca 30e!Asi u do toho dost vrazila
A nedaly vám na skúku v citroene tu lambdu?Aby bolo na isto,e to je chyba!Ja by som to skusil aspon universal tie vídu na cca 30e!Asi u do toho dost vrazila:-(
|
|
08.03.2015 13:16 -
|
2795567
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
nemoze prerazat rampa, teda niektory kabel k sviecke? mne sa zda ze som to videl opravovane v nejakej fakture od predchadzajuceho majitela nasej c3
nemoze prerazat rampa, teda niektory kabel k sviecke? mne sa zda ze som to videl opravovane v nejakej fakture od predchadzajuceho majitela nasej c3
|
|
08.03.2015 14:27 -
|
2795590
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Znam spoustu aut co maji k.o lambdu a jezdi normalne...tak nevim, spis si rikam kdyz dvakrat menili svicky ani jednou nevymenili i kabliky k nim? Ale ja mechanik nejsem na to tu jsou jini machri..asi to bude neco v kabelech kdyz i problikavaji svetla.
Znam spoustu aut co maji k.o lambdu a jezdi normalne...tak nevim, spis si rikam kdyz dvakrat menili svicky ani jednou nevymenili i kabliky k nim? Ale ja mechanik nejsem na to tu jsou jini machri..asi to bude neco v kabelech kdyz i problikavaji svetla.
|
|
08.03.2015 15:44 -
|
2795638
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
ena měla podobné příznaky u Clia a byli to kabely s cívkama ke svíčkám, u kamaráda zase zlobil po zahřátí motoru imobilizér.
ena měla podobné příznaky u Clia a byli to kabely s cívkama ke svíčkám, u kamaráda zase zlobil po zahřátí motoru imobilizér.
|
|
08.03.2015 19:53 -
|
2795693
|
|
Hanz 397
|
|
|
Úplně nejdřív ze veho bych zkontroloval kostru agregátu (samozřejmě uchycení kontaktů aku,vechny kostry aspoň v motorovém prostoru,...) To toti můe způsobovat vechny tyhle "závady"..
K tý lambdě: jde o interpretaci chyby-pokud houpe volnoběh,vypadává zapalování jednoho válce,bude nejspí uloená chyba lambda-regulace,co NIKDY neznamená vadou lambdasondu,jene to spousta lidí netuí...(u jsem to tu někde psal). Na základě toho,pokud nepomůe kontrola/oprava koster,bych se Zaměřil na systém sání vzduchu.
Ale.... vechno to jsou obecný rady,který ti tu dá kadej,protoe jsme nikdo to auto neviděli a neměli jsme ho na diagnostice...
Jinak jsi to mohl dát sem: .link.
Úplně nejdřív ze veho bych zkontroloval kostru agregátu (samozřejmě uchycení kontaktů aku,vechny kostry aspoň v motorovém prostoru,...) To toti můe způsobovat vechny tyhle "závady"..
K tý lambdě: jde o interpretaci chyby-pokud houpe volnoběh,vypadává zapalování jednoho válce,bude nejspí uloená chyba lambda-regulace,co NIKDY neznamená vadou lambdasondu,jene to spousta lidí netuí...(u jsem to tu někde psal). Na základě toho,pokud nepomůe kontrola/oprava koster,bych se Zaměřil na systém sání vzduchu.
Ale.... vechno to jsou obecný rady,který ti tu dá kadej,protoe jsme nikdo to auto neviděli a neměli jsme ho na diagnostice...
Jinak jsi to mohl dát sem: http://www.c5club.cz/diskuze/vseobecna-ne-technicka-diskuze/2676882-c3-peripetie/#.VPyai3yG9bo
|
|
08.03.2015 21:52 -
|
2795756
|
|
jumep
|
|
|
c3 1.1 - mal som vadny strik
a presne, toto je skor elektrickeho razu, niekde nieco blbne, je to na hladanie
c3 1.1 - mal som vadny strik
a presne, toto je skor elektrickeho razu, niekde nieco blbne, je to na hladanie
|
|
09.03.2015 17:51 -
|
2795878
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
V podstatě to samý dělalo kamarádovi na renaultu(teď nevim jestli megane nebo clio) a bylo to baterkou..
V podstatě to samý dělalo kamarádovi na renaultu(teď nevim jestli megane nebo clio) a bylo to baterkou.. :nevim
|
|
09.03.2015 21:59 -
|
2796006
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tie si myslím, e baterka. Mesiac dozadu také isté auto, vežmi podobné problémy. Baterka k.o. a po výmene ok.. A na C3 dos blbo odchádzajú alternátory. Idú nejdú, kolíe napätie a raz prestanú dobíja úplne. Samozrejme kontrolka dobíjania veselo zhasnutá. Keď rieili kontrolku dobíjania (a kopu ďalích vecí) asi jedli tie aby...
Tie si myslím, e baterka. Mesiac dozadu také isté auto, vežmi podobné problémy. Baterka k.o. a po výmene ok.. A na C3 dos blbo odchádzajú alternátory. Idú nejdú, kolíe napätie a raz prestanú dobíja úplne. Samozrejme kontrolka dobíjania veselo zhasnutá. Keď rieili kontrolku dobíjania (a kopu ďalích vecí) asi jedli tie aby...
|
|
09.03.2015 22:00 -
|
2796018
|
|
jumep
|
|
|
kontrolka dobijania je rovnako sialeno robena aj na c5, musi to 5min nedobijat nijako az potom to ohlasi problem ...
kontrolka dobijania je rovnako sialeno robena aj na c5, musi to 5min nedobijat nijako az potom to ohlasi problem ...
|
|
09.03.2015 22:29 -
|
2796069
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na baterii bych to nehádal, píe e se to projevuje po 20km, po zahřátí motoru, to by musel alternátor za tu dobu v pohodě dobít, musela by se u projevit při startu, pokud by byla patná a blbla by při jízdě, podruhé by to u nenastartoval.
Na baterii bych to nehádal, píe e se to projevuje po 20km, po zahřátí motoru, to by musel alternátor za tu dobu v pohodě dobít, musela by se u projevit při startu, pokud by byla patná a blbla by při jízdě, podruhé by to u nenastartoval.
|
|
09.03.2015 22:38 -
|
2796079
|
|
jruze
|
|
|
Na C3 se serou teď nevím přesně 2. nebo 3. vstřik a nebo jednotka motoru - typnul bych jednotku - je to jejich bolest.Můj typ jednotka (a mám pocit e se bude patně zhánět) - je to trochu z ruky - do Ostravy se mi jet nechce ,poslat jednotku potou je nelogické páč jde o diagnostikování související s celím autem a takhle to nejde. Pokud je tam někdo schopnej dát přesnějí info . hlásí to na střídačku dva válce v chybě? - to chcípání sedí také a dalí stádium bude e to nepůjde nastartovat,bude to hlásit chybu zapalování a pokud to chytne tak na tři a bude to chcípat a houpat.(bude to navádět na výměnu zap.cívky- nepomůe to.)
Na C3 se serou teď nevím přesně 2. nebo 3. vstřik a nebo jednotka motoru - typnul bych jednotku - je to jejich bolest.Můj typ jednotka (a mám pocit e se bude patně zhánět);-) - je to trochu z ruky - do Ostravy se mi jet nechce ,poslat jednotku potou je nelogické páč jde o diagnostikování související s celím autem a takhle to nejde. Pokud je tam někdo schopnej dát přesnějí info . hlásí to na střídačku dva válce v chybě? - to chcípání sedí také a dalí stádium bude e to nepůjde nastartovat,bude to hlásit chybu zapalování a pokud to chytne tak na tři a bude to chcípat a houpat.(bude to navádět na výměnu zap.cívky- nepomůe to.)
|
|
09.03.2015 22:51 -
|
2796089
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
A moze sposobit riadiaca jednotka motora vypadky svetiel????
A moze sposobit riadiaca jednotka motora vypadky svetiel????
|
|
10.03.2015 16:17 -
|
2796293
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Předám info dál, kámoka si to tu čte. Dnes si pro to znova jede, buď to bude ok, nebo ne a potom by to řeila dál...
Předám info dál, kámoka si to tu čte. Dnes si pro to znova jede, buď to bude ok, nebo ne a potom by to řeila dál...
|
|
| |
|
|