| | |
20.01.2020 17:18 -
Re: Problémy s topením v C5 III
|
3255153
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
vzadu za motorem jsou do kabiny dve trubky k topeni
pokud jsou obe zhruba stejne teple priprav se na vymenu radiatoru
pokud je jedna horka a druha studena muzes mit zavzdusnene
vzadu za motorem jsou do kabiny dve trubky k topeni
|
|
22.01.2020 22:22 -
|
3255370
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Měl jsem taky unik chladící kapaliny a vypadalo to na ten kovový díl z diagramu v příloze (č.11). Mělo by se jednat o díl značený 1351KW. V originále za 7900 kaček s DPH, tak jsem si sehnal na forech pěknou pouitou, viz. druhé foto. Při opravě se zjistilo, e to teklo jinde a díl mi zatím zbyl, mám doma. Kdyby někdo potřeboval, napite a domluvíme se.
Měl jsem taky unik chladící kapaliny a vypadalo to na ten kovový díl z diagramu v příloze (č.11). Mělo by se jednat o díl značený 1351KW. V originále za 7900 kaček s DPH, tak jsem si sehnal na forech pěknou pouitou, viz. druhé foto. Při opravě se zjistilo, e to teklo jinde a díl mi zatím zbyl, mám doma. Kdyby někdo potřeboval, napite a domluvíme se.
Přílohy: IMG_8897 2.JPG ( 3452304b ) - diagram chlazení v6 (min 2,7 hdi) IMG_7353.JPG ( 3856947b ) - kus k dispozici |
|
24.01.2020 10:23 -
|
3255777
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
autodiag napsal(a): vzadu za motorem jsou do kabiny dve trubky k topeni
Dnes som to kontroloval, jedna je tepla - nie horúca, druha je jemne letná. Pežový filter som dnes vymenil, starý vyzeral byt ok ale predsa. Nepomohlo, auto stále slabo kúri, voda sa zohreje o jednu paličku menej ako olej (údaj z pristrojovky). Cez spätnú trubicku do nadrzky sa vracia kvapalina bez bubliniek, hladina vody stabilná.. Začínam byt zúfalý. Nejaké nápady?
Dnes som to kontroloval, jedna je tepla - nie horúca, druha je jemne letná. Pežový filter som dnes vymenil, starý vyzeral byt ok ale predsa. Nepomohlo, auto stále slabo kúri, voda sa zohreje o jednu paličku menej ako olej (údaj z pristrojovky). Cez spätnú trubicku do nadrzky sa vracia kvapalina bez bubliniek, hladina vody stabilná.. Začínam byt zúfalý. Nejaké nápady?
|
|
24.01.2020 12:55 -
|
3255836
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
pato88 napsal(a): Dnes som to kontroloval, jedna je tepla - nie horúca, druha je jemne letná. Pežový filter som dnes vymenil, starý vyzeral byt ok ale predsa. Nepomohlo, auto stále slabo kúri, voda sa zohreje o jednu paličku menej ako olej (údaj z pristrojovky). Cez spätnú trubicku do nadrzky sa vracia kvapalina bez bubliniek, hladina vody stabilná.. Začínam byt zúfalý. Nejaké nápady?
Já jsem na tom tak, e strana u řidiče topí pořád.
U spolujezdce pokud začnu vytáčet motor, tak nakonec také, ale pouze pokud drím otáčky motoru, jinak fouká vlaný vzduch.
Jednu trubku mám studenou druhou vařicí.
Při odvzduňování jak za tepla, tak za studena ze vech tří odvzduňováků a pořád pravá strana blbě topí.
Někde jsem nael tip to zkusit odvzdunit v prudkém kopci.
Já jsem na tom tak, e strana u řidiče topí pořád.
U spolujezdce pokud začnu vytáčet motor, tak nakonec také, ale pouze pokud drím otáčky motoru, jinak fouká vlaný vzduch.
Jednu trubku mám studenou druhou vařicí.
Při odvzduňování jak za tepla, tak za studena ze vech tří odvzduňováků a pořád pravá strana blbě topí.
Někde jsem nael tip to zkusit odvzdunit v prudkém kopci.
|
|
29.10.2020 17:10 -
|
3288711
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Zdravím tak mám problém po předání moji X7 mladému dnes přiel e mu nejde teplý vzduch dozadu těmi bočnímy výdechy na sloupkách u dveří vepředu topí dobře na obou stranách ale dozadu jen studený vzduch má něco patně nastavené? Vzadu vozí dítě a musí výdechy zavírat aby na něj nefoukal studený vzduch dokáe někdo poradit? Díky
Zdravím tak mám problém po předání moji X7 mladému dnes přiel e mu nejde teplý vzduch dozadu těmi bočnímy výdechy na sloupkách u dveří vepředu topí dobře na obou stranách ale dozadu jen studený vzduch má něco patně nastavené? Vzadu vozí dítě a musí výdechy zavírat aby na něj nefoukal studený vzduch dokáe někdo poradit? Díky
|
|
30.10.2020 08:11 -
|
3288756
|
|
Pagvelius
|
|
|
Kdy jsem teď naposled jel ráno (C5 II), tak mi el studený vzduch vude krom čelního skla. Měl jsem zapnuté automatické rozdělování vzduchu. Kdy jsem to přepnul na nohy a kolena, u foukal teplý. Tak jestli to není podobné. Jinak nevím.
Kdy jsem teď naposled jel ráno (C5 II), tak mi el studený vzduch vude krom čelního skla. Měl jsem zapnuté automatické rozdělování vzduchu. Kdy jsem to přepnul na nohy a kolena, u foukal teplý. Tak jestli to není podobné. Jinak nevím.
|
|
30.10.2020 13:40 -
|
3288771
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Jo díky vyzkouíme taky má zapnutou automatiku tak to přeladíme na manual.
Jo díky vyzkouíme taky má zapnutou automatiku tak to přeladíme na manual.
|
|
26.11.2020 10:18 -
|
3292326
|
|
sage
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj kolegové, mám také problém s topením, topí velice málo.
Myslím, e bude asi zanesený výměník topení, řeil ji někdo jeho výměnu u C5X7 2,2HDI biturbo 125kW?
Dá se výměník vyndat z boxu topení bez demontáe celého topení a palubní desky?
Předem děkuji za odpovědi, Martin.
Ahoj kolegové, mám také problém s topením, topí velice málo.
Myslím, e bude asi zanesený výměník topení, řeil ji někdo jeho výměnu u C5X7 2,2HDI biturbo 125kW?
|
|
26.11.2020 14:25 -
|
3292415
|
|
sage
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Díky moc za rychlou odpověď.
Díky moc za rychlou odpověď.:-)
|
|
29.11.2020 18:14 -
|
3292830
|
|
pato88
|
Město: Oravská Jasenica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) | Počet příspěvků: 71 |
|
|
sage napsal(a): Ahoj kolegové, mám také problém s topením, topí velice málo.
Ahoj, zaujímalo by má ako si priiel nato e bude asi zanesený výmenník?
Ahoj, zaujímalo by má ako si priiel nato e bude asi zanesený výmenník?
|
|
30.11.2020 16:43 -
|
3292935
|
|
sage
|
|
|
Ahoj Pato88, původně jsem myslel, e budu mít problém s klapkama, ale toto nepotvrdilo,
klapky se dle testu diagnostikou prý hýbou v pořádku a teplotní čidla fungují.
Trubky k výměníku jsou horké, ale přesto topí velice málo.
Take se myslím, e to bude u jen tím zaneseným výměníkem.
Pročetl jsem příspěvky k topení a několik lidí řeilo patné topení, ale pomohla jim třeba
výměna pinavého kabin. filtru, to mi nepomohlo, několikrát jsem systém odvzdunil, také to nepomohlo.
Zeptám se, jestli někdo z majitelů C5X7 ji řeil prasklou klapku na topení?
Dá se klapka koupit samostatně jako díl?
Ahoj Pato88, původně jsem myslel, e budu mít problém s klapkama, ale toto nepotvrdilo,
klapky se dle testu diagnostikou prý hýbou v pořádku a teplotní čidla fungují.
Trubky k výměníku jsou horké, ale přesto topí velice málo.
Take se myslím, e to bude u jen tím zaneseným výměníkem.
Pročetl jsem příspěvky k topení a několik lidí řeilo patné topení, ale pomohla jim třeba
výměna pinavého kabin. filtru, to mi nepomohlo, několikrát jsem systém odvzdunil, také to nepomohlo.
Zeptám se, jestli někdo z majitelů C5X7 ji řeil prasklou klapku na topení?
Dá se klapka koupit samostatně jako díl?
|
|
30.11.2020 17:35 -
|
3292936
|
|
jumep
|
|
|
klapku som este nepocul zlomenu
ale prasknuty vymenik a zaneseny uz ano
zaneseny by si mal v podstate poznat podla toho ze obe trubky su rovnako teple, cize to nic neochladzuje
klapku som este nepocul zlomenu
ale prasknuty vymenik a zaneseny uz ano
zaneseny by si mal v podstate poznat podla toho ze obe trubky su rovnako teple, cize to nic neochladzuje
|
|
30.11.2020 19:07 -
|
3292937
|
|
jruze
|
|
|
Odpoj od topeni - napoj na to hadici od vodovodu a protlač krz to vodu ( obousměrně) - jinak prodávají čistič chladičů. Obě hadice k topení jsou teplé? Odvzduněné to je ? Voda v motoru je jak teplá ? To co jsem koupil také topí o 50% méně ne ostatní ale jete jsem na to ani nekoukal proč
Odpoj od topeni - napoj na to hadici od vodovodu a protlač krz to vodu ( obousměrně) - jinak prodávají čistič chladičů. Obě hadice k topení jsou teplé? Odvzduněné to je ? Voda v motoru je jak teplá ? To co jsem koupil také topí o 50% méně ne ostatní ale jete jsem na to ani nekoukal proč:nevim
|
|
01.12.2020 11:52 -
|
3293014
|
|
sage
|
|
|
Díky za odpovědi a rady, zkusím tedy jetě propláchnout z obou stran vodou.
Jinak u jsem proplachoval vodou, ale jen z jedné strany, voda protéká, ale asi nedostatečně, zlepení nenastalo.
Odvzduněno je, hadice jsou teplé, vratná míň.
Zkusím nejprve ten oboustranný proplach vodou, z té chemie mám trochu strach, aby to neseralo těsnění
a nezačalo téct.
Termostat jsem dal také nový, ale také bez zlepení.
Díky za odpovědi a rady, zkusím tedy jetě propláchnout z obou stran vodou.
Jinak u jsem proplachoval vodou, ale jen z jedné strany, voda protéká, ale asi nedostatečně, zlepení nenastalo.
Zkusím nejprve ten oboustranný proplach vodou, z té chemie mám trochu strach, aby to neseralo těsnění
a nezačalo téct.
|
|
01.12.2020 18:43 -
|
3293045
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
sage napsal(a): Díky za odpovědi a rady, zkusím tedy jetě propláchnout z obou stran vodou.
a nezačalo téct.
vymenik je vicemene zaneseny vapnikem(vodni kamen) staci tenka krusta ktere pusobi jako izolant..neexperimentuj a vyne ho je to zbytecna strata casu
vymenik je vicemene zaneseny vapnikem(vodni kamen) staci tenka krusta ktere pusobi jako izolant..neexperimentuj a vyne ho je to zbytecna strata casu
|
|
02.12.2020 13:20 -
|
3293185
|
|
sage
|
|
|
Tak jsem udělal oboustranný proplach nejprve vodou, pak jsem výměník naplnil jetě čističem Liqui Molly
dle návodu a nechal 1/2 hodiny působit, pak opět proplach vodou z obou stran a lepí to nakonec je.
Ale stejně ten výměník asi nechám udělat, a to je v cajku.
Jetě jednou dík za rady.
Tak jsem udělal oboustranný proplach nejprve vodou, pak jsem výměník naplnil jetě čističem Liqui Molly
dle návodu a nechal 1/2 hodiny působit, pak opět proplach vodou z obou stran a lepí to nakonec je.
Ale stejně ten výměník asi nechám udělat, a to je v cajku.
Jetě jednou dík za rady.:-)
|
|
| |
|
|