| | |
05.08.2010 23:41 -
Re: Kuna,plch,my...
|
2352135
|
|
tief
|
|
|
sofistikovane reseni je pry taky nabity kondenzator nezabije ale pouci ( podla kapacity samozrejme ) ...
sofistikovane reseni je pry taky nabity kondenzator :) nezabije ale pouci ( podla kapacity samozrejme ) ...
|
|
06.08.2010 07:53 -
|
2352144
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Do motorovýho prostoru dát molitan (nebo houbičku na nádobí) namočenou do nafty . Poloit třeba do vaničky od jogurtu ...
Ono jim to smrdí a nelezou tam . (vyzkoueno )
Do motorovýho prostoru dát molitan (nebo houbičku na nádobí) namočenou do nafty . Poloit třeba do vaničky od jogurtu ...
Ono jim to smrdí a nelezou tam . (vyzkoueno )
|
|
06.08.2010 15:58 -
|
2352192
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Já jsem tento problém natěstí nikdy neměl, ale u mám proti němu ochranu - nai kočku. Kdy jí bylo půl roku tak začala s průzkumem zahrady a okolí a hlavně lovem. Vechno, co se hýbe buď chytne (myi, uovka...) nebo vyene (lasička). Jenom před velkými psy se schová.
Já jsem tento problém natěstí nikdy neměl, ale u mám proti němu ochranu - nai kočku. Kdy jí bylo půl roku tak začala s průzkumem zahrady a okolí a hlavně lovem. Vechno, co se hýbe buď chytne (myi, uovka...) nebo vyene (lasička). Jenom před velkými psy se schová.
|
|
07.08.2010 08:49 -
|
2352263
|
|
js42
|
|
|
Mě se zatím podobný problém vyhýbá, moná proto, e máme u domu taky kočku. Ale dceři "něco" úplně rozebralo izolaci víka motoru u jejího Focusu. Koupila si tedy od Motipu ji uváděný nástřik, nefungoval, pouze byly vechy místa nástřiku zalepené od přípravku. Já to potom téměř celé dopoledne čistil techničákem. Jinak určitě doporučuji vyzkouet zavěení lidských vlasů v punčoe, pouívá se jako plaič na vechna divoká zvířata. Mám odzkoueno. Ale zaujal mě ten návrch s kondenzátorem od tiefa. Take hodně těstí při boji s přírodou!
Mě se zatím podobný problém vyhýbá, moná proto, e máme u domu taky kočku. Ale dceři "něco" úplně rozebralo izolaci víka motoru u jejího Focusu. Koupila si tedy od Motipu ji uváděný nástřik, nefungoval, pouze byly vechy místa nástřiku zalepené od přípravku. Já to potom téměř celé dopoledne čistil techničákem. Jinak určitě doporučuji vyzkouet zavěení lidských vlasů v punčoe, pouívá se jako plaič na vechna divoká zvířata. Mám odzkoueno. Ale zaujal mě ten návrch s kondenzátorem od tiefa. Take hodně těstí při boji s přírodou:palec!
|
|
11.10.2010 22:09 -
|
2358299
|
|
Brambora
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Take jsem asi dalí obě přírody. Nekupovali jste někdo izolaci kapoty někde (za rozumny peníz) jinde ne v Citroenu?
Take jsem asi dalí obě přírody. Nekupovali jste někdo izolaci kapoty někde (za rozumny peníz) jinde ne v Citroenu?
Přílohy: PA070221.JPG ( 75634b ) - |
|
12.10.2010 06:51 -
|
2358322
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Bráchovi 3 roky zpět kuny (nebo nějaký hlodavec) zdevastoval přesně ten samý díl. Ptal se v Citroenu... a nakonec koupil ten samý díl v Peugeotu. Zkus to samé... a nebo pak vrakovitě (aspoň zjistí cenu nového dílu a cenu za kolik si ji cení na vrakáči )
Bráchovi 3 roky zpět kuny (nebo nějaký hlodavec) zdevastoval přesně ten samý díl. Ptal se v Citroenu... a nakonec koupil ten samý díl v Peugeotu. Zkus to samé... a nebo pak vrakovitě (aspoň zjistí cenu nového dílu a cenu za kolik si ji cení na vrakáči );-)
|
|
18.04.2011 23:51 -
|
2385092
|
|
stejskli
|
|
|
Teď konstruktivně - dá se ta rozeraná izolace mezi motorem a kabinou nějak rozumně opravit??
Myslím, e čím víc se C5 s HDi opěvuje pro skvělé odhlučnění a zvukovou kultivovanost, tím víc můe rozhryzaná a rozpadlá izolace (filc) na velký ploe docela silně ovlivnit i hluk motoru v kabině, ne?
Moje C5 má rozeranou izolaci mezi motorem a kabinou u z Valonska, a odtad u má i německej strojek proti kunám - jmenuje se to Marderscheuche (marder je nejen bojové vozidlo pěchoty, ale i kuna). Dá se ale někde koupit ta izolacni textilie nebo filc - a dají se sehnat ty plastové punty, cvoky nebo co, čím se to přicvakne k autu?
Teď konstruktivně - dá se ta rozeraná izolace mezi motorem a kabinou nějak rozumně opravit??
Myslím, e čím víc se C5 s HDi opěvuje pro skvělé odhlučnění a zvukovou kultivovanost, tím víc můe rozhryzaná a rozpadlá izolace (filc) na velký ploe docela silně ovlivnit i hluk motoru v kabině, ne?
Moje C5 má rozeranou izolaci mezi motorem a kabinou u z Valonska, a odtad u má i německej strojek proti kunám - jmenuje se to Marderscheuche (marder je nejen bojové vozidlo pěchoty, ale i kuna). Dá se ale někde koupit ta izolacni textilie nebo filc - a dají se sehnat ty plastové punty, cvoky nebo co, čím se to přicvakne k autu?
|
|
18.04.2011 23:54 -
|
2385093
|
|
jumep
|
|
|
da sa cely ten filc kupit ako diel
7481 CF - za nejakych 38 EUR
ale zaklad odhlucnenia je zvnutra
edit:
a tie spunty sa daju tiez
6995 X9 - nejakych 14 centov
da sa cely ten filc kupit ako diel
7481 CF - za nejakych 38 EUR
ale zaklad odhlucnenia je zvnutra
edit:
a tie spunty sa daju tiez
6995 X9 - nejakych 14 centov
|
|
19.04.2011 09:57 -
|
2385130
|
|
new
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 5 |
|
|
V drogérii predávajú také vrecúka na mydlo, ktoré sa uviae o vodovodnú batériu. Kúp si to vrecúko a vlo dnu 3-4 tablety naftalínu (dáva sa to do atníkov proti moliam) a polo, alebo zaves to do motorového priestoru kamkožvek, kde je miesto. Ak by si nekúpil to vrecúko, môe poui napr. dámske silónky a do nich môe vloi ten naftalín. Ver, e naftalín úplne stačí proti akýmkožvek zvieratkám. Mám to overené.
V drogérii predávajú také vrecúka na mydlo, ktoré sa uviae o vodovodnú batériu. Kúp si to vrecúko a vlo dnu 3-4 tablety naftalínu (dáva sa to do atníkov proti moliam) a polo, alebo zaves to do motorového priestoru kamkožvek, kde je miesto. Ak by si nekúpil to vrecúko, môe poui napr. dámske silónky a do nich môe vloi ten naftalín. Ver, e naftalín úplne stačí proti akýmkožvek zvieratkám. Mám to overené.:palec
|
|
20.04.2011 10:08 -
|
2385286
|
|
duff74
|
Město: Holeov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 163 |
|
|
Tak v této otázce jsem myslím poměrně kompetentní.... S touto havětí, konkrétně s kunama bojuju cca 10 let více, či méně úspěně. Mám souseda, který si kultivací obydlí a pozemku nedělá vůbec těkou hlavu, take to tam je jak kuní farma. Kadopádně to začalo 120, z které vykousaly tu lutou vatu z prostoru mezi motorem a zadními sedadly, pokračovalo to přes Xsaru, Vectru B, i Zafiru. U Vectry jsem jetě sehnal ten tapec ze spodní strany kapoty, protoe z něho zbyly jen ty obvodové cvoky. U Zafiry jsem u na to hodil bobek a čekal jestli se nepostí do hadic, příp. kabelů. A na to, e mi vytáhly nějaký kabel co má na starost volnoběh, tak se věnovaly tomu tapecu, který demontovaly a nalapaly do motoru.
Začal jsem studovat jak na ně a vyzkouel jsem jak biologickou tak i chemickou cestu, ooje spíe neúspěně.
1. lidské vlasy (nebarvené) v silonce -
2. trus z tygra (potom i ze lva a vlka) -
3. srst z tygra (lva, vlka) -
4. spel sprej na kuny německý (300,-) -
5. elektronický plaič Deramax (cca 460,-) - mám ho asi 2 roky, kuny do motoru chodí, ale nic neničí, take moná trochu funguje, ale je třeba hlídat baterky!
Jetě zkusím ten naftalín, taky jsem slyel, e by to mohlo fungovat.
Dneska je situace taková, e stopy po přítomnosti kuny v motoru jsem nael, ale zatím není nic zničeno (uk, uk,..) Dlouhodobým výzkumem, jsem zjistil:
1. e je primárně baví kubat ten tapec zespod kapoty, příp. na přepáce mezi motorem a kabinou. Pokud jsem odstranil pokozený tapec, tak u ic nezničily. Kabely jsou u takový bonus. Take dávat nový tapec není řeení.
2. e to, co vykou nikam neodnáí (jako, e si vyteplujou hnízdo, apod), prostě je to baví (asi jako děti prolézačky)
3. e se na motor nechodí vyhřívat, protoe jsem osobně viděl jak v zimě lozí do studeného auta, je to hra
4. e u ních asi mají fakt přednost jiné značky, ne Citroen a Opel, protoe majitelé VW jsou na tom hůř.
5. e jsou neskutečně drzé (řekl bych a vyzývavé), protoe jim nedělé problém vlézt do motoru auta, které mám asi 4 m od okna v letě kolem 21.00, co rozhodně není temná noc...
6. u C5 je v motoru poměrně málo volného místa, navíc s deklem zespodu, take si moná vyberou nějaké prostornějí auto. Ąuplé utěsnění motoru není řeením, protoe jsem viděl díru 10 cm vykousanou v plastu podběhu...a cesta je volná.
7. e nad nimi asi nejde zvítězit, jen se s nimi naučit ít a eliminovat následky jejich her
8. e je to milé zvířátko, které rád uvidím někde v lese asi 100 km od mého auta.
9. e jakmile se pustí do brzdových hadic tak je zle...
P.S. omlouvám se za délku příspěvku
Tak v této otázce jsem myslím poměrně kompetentní...:-). S touto havětí, konkrétně s kunama bojuju cca 10 let více, či méně úspěně. Mám souseda, který si kultivací obydlí a pozemku nedělá vůbec těkou hlavu, take to tam je jak kuní farma:nevim. Kadopádně to začalo 120, z které vykousaly tu lutou vatu z prostoru mezi motorem a zadními sedadly, pokračovalo to přes Xsaru, Vectru B, i Zafiru. U Vectry jsem jetě sehnal ten tapec ze spodní strany kapoty, protoe z něho zbyly jen ty obvodové cvoky. U Zafiry jsem u na to hodil bobek a čekal jestli se nepostí do hadic, příp. kabelů. A na to, e mi vytáhly nějaký kabel co má na starost volnoběh, tak se věnovaly tomu tapecu, který demontovaly a nalapaly do motoru.
Začal jsem studovat jak na ně a vyzkouel jsem jak biologickou tak i chemickou cestu, ooje spíe neúspěně.
1. lidské vlasy (nebarvené) v silonce - :-(
2. trus z tygra (potom i ze lva a vlka) - :-(
3. srst z tygra (lva, vlka) - :-(
4. spel sprej na kuny německý (300,-) - :-(
5. elektronický plaič Deramax (cca 460,-) - mám ho asi 2 roky, kuny do motoru chodí, ale nic neničí, take moná trochu funguje, ale je třeba hlídat baterky!
Jetě zkusím ten naftalín, taky jsem slyel, e by to mohlo fungovat.
Dneska je situace taková, e stopy po přítomnosti kuny v motoru jsem nael, ale zatím není nic zničeno (uk, uk,..) Dlouhodobým výzkumem, jsem zjistil:
1. e je primárně baví kubat ten tapec zespod kapoty, příp. na přepáce mezi motorem a kabinou. Pokud jsem odstranil pokozený tapec, tak u ic nezničily. Kabely jsou u takový bonus. Take dávat nový tapec není řeení.
2. e to, co vykou nikam neodnáí (jako, e si vyteplujou hnízdo, apod), prostě je to baví (asi jako děti prolézačky)
3. e se na motor nechodí vyhřívat, protoe jsem osobně viděl jak v zimě lozí do studeného auta, je to hra
4. e u ních asi mají fakt přednost jiné značky, ne Citroen a Opel, protoe majitelé VW jsou na tom hůř.
5. e jsou neskutečně drzé (řekl bych a vyzývavé), protoe jim nedělé problém vlézt do motoru auta, které mám asi 4 m od okna v letě kolem 21.00, co rozhodně není temná noc...
6. u C5 je v motoru poměrně málo volného místa, navíc s deklem zespodu, take si moná vyberou nějaké prostornějí auto. Ąuplé utěsnění motoru není řeením, protoe jsem viděl díru 10 cm vykousanou v plastu podběhu...a cesta je volná.
7. e nad nimi asi nejde zvítězit, jen se s nimi naučit ít a eliminovat následky jejich her
8. e je to milé zvířátko, které rád uvidím někde v lese asi 100 km od mého auta.
9. e jakmile se pustí do brzdových hadic tak je zle...
P.S. omlouvám se za délku příspěvku
|
|
06.11.2014 17:16 -
|
2748404
|
|
luta
|
|
|
tak mě v Brně taky navtívila kuna. U podruhé. Koupil jsem Kemo M100N plaič. Nenapadá někoho kam by la napojit + svorka, aby se to po startování vyplo ?
v krajní nouzi to dám přes relé, a rozepne kdy se ronou parkovačky..ale je to takovej prasobastl..
tak mě v Brně taky navtívila kuna. U podruhé. Koupil jsem Kemo M100N plaič. Nenapadá někoho kam by la napojit + svorka, aby se to po startování vyplo ?
v krajní nouzi to dám přes relé, a rozepne kdy se ronou parkovačky..ale je to takovej prasobastl..
|
|
06.11.2014 19:25 -
|
2748430
|
|
Světlono
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 179 |
|
|
A co zkusit dát na nějaké volnějí místo pod kapotou past na potkana? Kdy to bestii aspoň zlomí noičku, určitě si zapamatuje, e toto auto můe udělat bebí.
A co zkusit dát na nějaké volnějí místo pod kapotou past na potkana? Kdy to bestii aspoň zlomí noičku, určitě si zapamatuje, e toto auto můe udělat bebí.;-)
|
|
08.11.2014 00:21 -
|
2748968
|
|
luta
|
|
|
uvidíme jak zapůsobí plaič. Auto jsem parkoval asi týden zapadané listím u Rosického náměstí a nestačil jsem se divit. Přitom stačí zaparkovat o ulici vedle a je klid
plaičku zkusím zapojit plusem na baterku a mínusem na plus parkovaček a hotovka.. ledky nemám, take při rozsvícení parkovaček bude na plaiči téměř nulový potenciál. to relé je asi zbytečnost..
uvidíme jak zapůsobí plaič. Auto jsem parkoval asi týden zapadané listím u Rosického náměstí a nestačil jsem se divit. Přitom stačí zaparkovat o ulici vedle a je klid :-)
plaičku zkusím zapojit plusem na baterku a mínusem na plus parkovaček a hotovka.. ledky nemám, take při rozsvícení parkovaček bude na plaiči téměř nulový potenciál. to relé je asi zbytečnost.. ;-)
|
|
08.11.2014 07:37 -
|
2748989
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Já mám u dva , moná tři roky namontovanej tento :
.link.
Připojí se na plus a mínus na aku , vypíná se sám při nastartování a zvýení napětí na aku .
Já mám u dva , moná tři roky namontovanej tento :
http://www.format1.cz/eshop-aodha-t-ultrazvukovy-z-os-automobilu-s-nahodne-se-menicim-zvukem-34-82
Připojí se na plus a mínus na aku , vypíná se sám při nastartování a zvýení napětí na aku .
|
|
| |
|
|