| | |
27.10.2014 19:55 -
Re: Rozvody / Peugeot 607 2.2 HDi
|
2745739
|
|
edo172
|
|
|
OK tu je kod na to tesnivo pod trysku v kelly .Objednávací kód: BO F00VC17503
Ok tak radej pojdem kupi tych 5 za tie tesniva mi u neako nebude chyba.
OK tu je kod na to tesnivo pod trysku v kelly .Objednávací kód: BO F00VC17503
Ok tak radej pojdem kupi tych 5 za tie tesniva mi u neako nebude chyba.
|
|
27.10.2014 22:16 -
|
2745785
|
|
jumep
|
|
|
podlozky pod striky vzdy nove a aj ked zatiahnes strik a das ho zasa von lebo nieco tak zasa nove ...
podlozky pod striky vzdy nove a aj ked zatiahnes strik a das ho zasa von lebo nieco tak zasa nove ...
|
|
28.10.2014 04:20 -
|
2745811
|
|
edo172
|
|
|
jumep vďaka za info.Objednal som u sadu (raaz,napinak,kolik),rozvodovy remeň,aj drakovany,ete pojdem kupi neaky sprey na karbon aby tie trysky ili lahie von a aj tie podloky pod trysky.Manualy vďaka Vam u mam,take dufam e to by som mal ma asi vetko čo budem potrebova.Myslim e tento tyden mi to asi ete nepride no uvidime.Joj a ete budem isto potrebova aj vežku davku astia aby li trysky žahko vytiahnu von.(ete taka podotazka: vyhrievaju sa tie nove tesniva pod trysky aby boli mäkie alebo sa rovno pouiju?)Zatiaž vďaka
jumep vďaka za info.Objednal som u sadu (raaz,napinak,kolik),rozvodovy remeň,aj drakovany,ete pojdem kupi neaky sprey na karbon aby tie trysky ili lahie von a aj tie podloky pod trysky.Manualy vďaka Vam u mam,take dufam e to by som mal ma asi vetko čo budem potrebova.Myslim e tento tyden mi to asi ete nepride no uvidime.Joj a ete budem isto potrebova aj vežku davku astia :-d aby li trysky žahko vytiahnu von.(ete taka podotazka: vyhrievaju sa tie nove tesniva pod trysky aby boli mäkie alebo sa rovno pouiju?)Zatiaž vďaka
|
|
28.10.2014 09:48 -
|
2745835
|
|
jumep
|
|
|
vycistim to, nasadim to a zlozim to, nic nenahrievam a este som nemal problem
a este potrebujes tesniaci tmel / silikon na zatesnenie sania ked to budes skladat
a hlavne nezabudnut ze aj trubku egr musis odpojit
ja davam dole aj Ylonku a tiez stifty po strikoch musia dole
este jeden trik ked tie striky nejdu, povolit tie stifty a vytacat pomaly pomocou nich, dostatnes ten strik tak o centimeter hore
vycistim to, nasadim to a zlozim to, nic nenahrievam a este som nemal problem
a este potrebujes tesniaci tmel / silikon na zatesnenie sania ked to budes skladat
a hlavne nezabudnut ze aj trubku egr musis odpojit
ja davam dole aj Ylonku a tiez stifty po strikoch musia dole
este jeden trik ked tie striky nejdu, povolit tie stifty a vytacat pomaly pomocou nich, dostatnes ten strik tak o centimeter hore
|
|
28.10.2014 18:42 -
|
2746053
|
|
edo172
|
|
|
no bol som v garai pozrie na tu raaz.Nebolo to jednoduche potiahnu to na tom mieste(na 3tej hodine)tak som sa pokusil odiahnu to rubovakom.Veď si to nakoniec mote pozrie sami:
.link.
.link.
.link.
Som zvedavy na vae nazory či je ta reaz v stave zrelej na vymenu.Ale u som aj objednal novu.Ak uvaite e je to v poriadku tak mi reaz zostane do rezervy alebo ju radej vymenim keď u ju budem ma.
jumep vďaka za ten trik ak nepojdu striky lahko von.
Ete taky dotaz.Odhadom sa mi zda,e tie tifty ktore dria trysku tak tam je 30torx?A matičky su 7 alebo 8 imbus?
Vďaka.....No jruze aj tvoj postup prace sa mi celkom pači!Hlavne e je to učinne!
no bol som v garai pozrie na tu raaz.Nebolo to jednoduche potiahnu to na tom mieste(na 3tej hodine)tak som sa pokusil odiahnu to rubovakom.Veď si to nakoniec mote pozrie sami:
http://uloz.to/x9CQwTrR/a-3gp
http://uloz.to/xn73xGZu/b-3gp
http://uloz.to/xYjuBFfL/c-3gp
Som zvedavy na vae nazory či je ta reaz v stave zrelej na vymenu.Ale u som aj objednal novu.Ak uvaite e je to v poriadku tak mi reaz zostane do rezervy:-) alebo ju radej vymenim keď u ju budem ma.
jumep vďaka za ten trik ak nepojdu striky lahko von.
Ete taky dotaz.Odhadom sa mi zda,e tie tifty ktore dria trysku tak tam je 30torx?A matičky su 7 alebo 8 imbus?
Vďaka.....No jruze aj tvoj postup prace sa mi celkom pači!Hlavne e je to učinne!
|
|
28.10.2014 22:28 -
|
2746235
|
|
jumep
|
|
|
to vypada ako vola na ockach
maticky su imbus 7 a torx ma ine oznacnie ten opacne a myslim ze je to 8
to vypada ako vola na ockach
maticky su imbus 7 a torx ma ine oznacnie ten opacne a myslim ze je to 8
|
|
29.10.2014 04:26 -
|
2746288
|
|
edo172
|
|
|
tak predsa sa mi zdalo e niečo tam bolo poču pri tom rozvode.No uvidime keď sa vymeni reaz či sa to zlepi aj keď nebol to a neaky hrozny zvuk.Ano viem e opačny torx ma ine označenie snaď ho mame v sade v praci
tak predsa sa mi zdalo e niečo tam bolo poču pri tom rozvode.No uvidime keď sa vymeni reaz či sa to zlepi aj keď nebol to a neaky hrozny zvuk.Ano viem e opačny torx ma ine označenie snaď ho mame v sade v praci:-d
|
|
06.11.2014 19:01 -
|
2748428
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak u proběhla výměna? Pokud ano, v jakém stavu byl ten řetěz, napínák a ostatní věci s tím spojené.
Tak u proběhla výměna? Pokud ano, v jakém stavu byl ten řetěz, napínák a ostatní věci s tím spojené.
|
|
06.11.2014 20:03 -
|
2748449
|
|
edo172
|
|
|
Nie ete neprebehla a teraz v nedelu sa do toho idem pusti.Neako som mal ine doleitejie veci.Ale iste tu dam poznatky ake som zistil pri vymene.To som zvedavy ako mi to pojde.....
Nie ete neprebehla a teraz v nedelu sa do toho idem pusti.Neako som mal ine doleitejie veci.Ale iste tu dam poznatky ake som zistil pri vymene.To som zvedavy ako mi to pojde.....
|
|
09.11.2014 17:18 -
|
2749792
|
|
edo172
|
|
|
Tak dnes som sa do toho pustil.Rozobera treba skoro vetko čo je na motore .Tie striky ili von celkom dobre toho som sa bal asi najviac.Aj tifty strikov ili celkom dobre.Trocha viac času som stratil vyberanim vakuovej (podtlakovej)pumpy,lebo ta spodna matica la von dos na figu.Je k nej blby pristup ale nakoniec sa podarilo ju vyrubova.Vačky som vybral, vymenil reaz a z ćasti som to poskladal.Tu je foto reaze pred vymenou a po vymene.Neviem kožko ma by vyahana reaz aby ju trebalo meni ale pri pohžade je vidno e ta stara je volnejia ako nova.Zajtra by som to mal dokonči a to som vežmi zvedavy či bude poču neaky rozdiel.
.link. .link.
Tak dnes som sa do toho pustil.Rozobera treba skoro vetko čo je na motore :-d .Tie striky ili von celkom dobre toho som sa bal asi najviac.Aj tifty strikov ili celkom dobre.Trocha viac času som stratil vyberanim vakuovej (podtlakovej)pumpy,lebo ta spodna matica la von dos na figu.Je k nej blby pristup ale nakoniec sa podarilo ju vyrubova.Vačky som vybral, vymenil reaz a z ćasti som to poskladal.Tu je foto reaze pred vymenou a po vymene.Neviem kožko ma by vyahana reaz aby ju trebalo meni ale pri pohžade je vidno e ta stara je volnejia ako nova.Zajtra by som to mal dokonči a to som vežmi zvedavy či bude poču neaky rozdiel.
http://uloz.to/x25d8mDi/rataz-stara-jpg http://uloz.to/xo3D3ouS/retaz-nova-2-jpg
|
|
09.11.2014 17:22 -
|
2749794
|
|
jumep
|
|
|
bez napinaku jak keby si nic nefotil
bez napinaku jak keby si nic nefotil
|
|
09.11.2014 17:43 -
|
2749800
|
|
edo172
|
|
|
mysli to tak,e bez napinaku sa neda zisti či je rozdiel medzi starou a novou reazou?
mysli to tak,e bez napinaku sa neda zisti či je rozdiel medzi starou a novou reazou?
|
|
10.11.2014 17:21 -
|
2750163
|
|
edo172
|
|
|
Tak dnes som to bol posklada a skuka tartu.Ilo to celkom dobre.Nahodil som rozvod.remeň zakrytoval potom nahodil remeň aternatora a skusil natartova.Na prvy krat nenatartovalo,lebo boli prazdne trubky k vstrekovačom.Znova som natlačil naftu a na druhy krat u naskočil motor.Je to oveža tichi chod motora ako zo starou reazou.Nebudem sa s nikym naahova ani sprieća,lebo nemam skusenosti,kedy sa ma meni reaz a či bolo treba alebo nebolo treba meni tu reaz,proste som ju vymenil motor ide tichie a hotovo.Ďakujem vetkym,ktory sa podelili o svoje skusenosti a pomohli mi pri tejto vymene vačkovej reaze
Ete foto novej reaze s napinakom.Na starej reazi bol vysunuty napinak na 8 mm a na novej je 5 mm take neake zlepenie tu je
.link.
.link.
Tak dnes som to bol posklada a skuka tartu.Ilo to celkom dobre.Nahodil som rozvod.remeň zakrytoval potom nahodil remeň aternatora a skusil natartova.Na prvy krat nenatartovalo,lebo boli prazdne trubky k vstrekovačom.Znova som natlačil naftu a na druhy krat u naskočil motor.Je to oveža tichi chod motora ako zo starou reazou.Nebudem sa s nikym naahova ani sprieća,lebo nemam skusenosti,kedy sa ma meni reaz a či bolo treba alebo nebolo treba meni tu reaz,proste som ju vymenil motor ide tichie a hotovo.Ďakujem vetkym,ktory sa podelili o svoje skusenosti a pomohli mi pri tejto vymene vačkovej reaze :palec;-)
Ete foto novej reaze s napinakom.Na starej reazi bol vysunuty napinak na 8 mm a na novej je 5 mm take neake zlepenie tu je :-d
http://uloz.to/xV18LzV5/nova-retaz-10-jpg
http://uloz.to/x1dbnGYX/nova-retaz-11-jpg
|
|
10.11.2014 18:50 -
|
2750197
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak zlepení tam určitě má kdy je motor tií a napínák nemusí tolik tlačit, já si počkám na ortel mistrů na srazu, chrastí e je slyet i kdy stojím před motorem, ztichne a kdy nasadím sluchátka a pustím nějaké to duc duc.
Tak zlepení tam určitě má kdy je motor tií a napínák nemusí tolik tlačit, já si počkám na ortel mistrů na srazu, chrastí e je slyet i kdy stojím před motorem, ztichne a kdy nasadím sluchátka a pustím nějaké to duc duc. :-))))
|
|
12.11.2014 04:52 -
|
2750927
|
|
edo172
|
|
|
Nechcem zaklada novu temu tak piem to tu.Mam na vas zasa otazočku.Teraz keď som mal porozoberanu dos velku čas motora,tak pri naslednom čisteni a skladany som zistil jednu vec.Ta Ylonka,ktora je na sani,su na nej 2 podtlakove klapky(alebo ako to nazva),tak ta od intercoleru ta je otvorena naplno,ale ta od vymeniku(spodna)tak ta je celkom zatvorena.Ma to tak by?Podotykam,e tie klapky na Ylonke su vyradene z činnosti(zablendovane),lebo tie tenučke hadičky su odpojene take vzduch ku klapkam neprudi(urobil mi to tak jeden čo pracuje v Citroene asi pred 3 rokmi)Včera som to mal na diagnostike a vimol som si,e turbo pekne tlači ale -poadovany tlak mal by 988 a skutočny bol 1022.Počitać motora tie udava rechodna zavada.Signal tlaku turba.Koherekce k atmosferickemu tlaku.
Ja len či ta zatvorena klapka (od vymeniku) nema vplyv nato,e tlak od turba je väči (lebo turbo tlači vetok tlak len cez intercoler) a preto je ten rozdiel.Ďakujem za vae postrehy a rady.
Nechcem zaklada novu temu tak piem to tu.Mam na vas zasa otazočku.Teraz keď som mal porozoberanu dos velku čas motora,tak pri naslednom čisteni a skladany som zistil jednu vec.Ta Ylonka,ktora je na sani,su na nej 2 podtlakove klapky(alebo ako to nazva),tak ta od intercoleru ta je otvorena naplno,ale ta od vymeniku(spodna)tak ta je celkom zatvorena.Ma to tak by?Podotykam,e tie klapky na Ylonke su vyradene z činnosti(zablendovane),lebo tie tenučke hadičky su odpojene take vzduch ku klapkam neprudi(urobil mi to tak jeden čo pracuje v Citroene asi pred 3 rokmi)Včera som to mal na diagnostike a vimol som si,e turbo pekne tlači ale -poadovany tlak mal by 988 a skutočny bol 1022.Počitać motora tie udava :Prechodna zavada.Signal tlaku turba.Koherekce k atmosferickemu tlaku.
Ja len či ta zatvorena klapka (od vymeniku) nema vplyv nato,e tlak od turba je väči (lebo turbo tlači vetok tlak len cez intercoler) a preto je ten rozdiel.Ďakujem za vae postrehy a rady.
|
|
12.11.2014 06:03 -
|
2750930
|
|
jruze
|
|
|
edo172 napsal(a): Nechcem zaklada novu temu tak piem to tu.Mam na vas zasa otazočku.Teraz keď som mal porozoberanu dos velku čas motora,tak pri naslednom čisteni a skladany som zistil jednu vec.Ta Ylonka,ktora je na sani,su na nej 2 podtlakove klapky(alebo ako to nazva),tak ta od intercoleru ta je otvorena naplno,ale ta od vymeniku(spodna)tak ta je celkom zatvorena.Ma to tak by?Podotykam,e tie klapky na Ylonke su vyradene z činnosti(zablendovane),lebo tie tenučke hadičky su odpojene take vzduch ku klapkam neprudi(urobil mi to tak jeden čo pracuje v Citroene asi pred 3 rokmi)Včera som to mal na diagnostike a vimol som si,e turbo pekne tlači ale -poadovany tlak mal by 988 a skutočny bol 1022.Počitać motora tie udava rechodna zavada.Signal tlaku turba.Koherekce k atmosferickemu tlaku.
Klapky tak mají být,na tlak turba to nemá vliv ale na 2.2HDI je turbo otevřené naplno a regulace omezuje výkon turba - pokud ti to hlásí vysoký tlak turba(to ti bude hlásit v otáčkách a při jízdě +- nad 2000 ot) tak regulace nechodí - ovládání je podtlakem a bude někde netěsnost.
Klapky tak mají být,na tlak turba to nemá vliv ale na 2.2HDI je turbo otevřené naplno a regulace omezuje výkon turba - pokud ti to hlásí vysoký tlak turba(to ti bude hlásit v otáčkách a při jízdě +- nad 2000 ot) tak regulace nechodí - ovládání je podtlakem a bude někde netěsnost.:-o;-)
|
|
12.11.2014 09:39 -
|
2750953
|
|
jumep
|
|
|
tie klapky su tam kvoli fapu, toto bastlenie mam strasne rad ked niekto to odpoji miesto vyriesenia problemu ...
ak ti to udava danu chybu, pravdepodobne je nieco s tlakovym cidlom (konkretne henta chyba)
ak ti vsetko chodi a nenaskaku antipollution / nudzak, premaz to, ak sa to nevrati tak to uz neries
tie klapky su tam kvoli fapu, toto bastlenie mam strasne rad ked niekto to odpoji miesto vyriesenia problemu ...
ak ti to udava danu chybu, pravdepodobne je nieco s tlakovym cidlom (konkretne henta chyba)
ak ti vsetko chodi a nenaskaku antipollution / nudzak, premaz to, ak sa to nevrati tak to uz neries
|
|
13.11.2014 15:45 -
|
2751228
|
|
edo172
|
|
|
jumep:Veď prave do nudzaku mi to nehade ani antipolution nenaskakuje auto aha dobre ja nevidim problem.Len som sa pytal na tie klapky.Čo ma na mysli aby som premazal,aby sa čo nevratilo?Prepač ale kdy sem blbej,tak se ptam.....
jruze:aku regulaciu ma na mysli.Netesnos by som mal hžada smerom od vytlaku turba ďalej k intercoleru a tymto smerom?Aj tu plati to čo som napisal u vyie kdy sem blbej,tak se ptam!
Vďaka vam obom za radu
jumep:Veď prave do nudzaku mi to nehade ani antipolution nenaskakuje auto aha dobre ja nevidim problem.Len som sa pytal na tie klapky.Čo ma na mysli aby som premazal,aby sa čo nevratilo?Prepač ale kdy sem blbej,tak se ptam.....
jruze:aku regulaciu ma na mysli.Netesnos by som mal hžada smerom od vytlaku turba ďalej k intercoleru a tymto smerom?Aj tu plati to čo som napisal u vyie kdy sem blbej,tak se ptam!
Vďaka vam obom za radu :palec
|
|
13.11.2014 20:37 -
|
2751358
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Promazat ty chyby v diagnostice a jezdit. Kdy to jede a nepadá do nouzáku, ani nevyskakuje nějaká hláka, tak neřeit. Kdy se chyba vrátí, potom je co řeit.
Promazat ty chyby v diagnostice a jezdit. Kdy to jede a nepadá do nouzáku, ani nevyskakuje nějaká hláka, tak neřeit. Kdy se chyba vrátí, potom je co řeit.
|
|
| |
|
|