| | |
13.02.2019 16:46 -
Re: Přední sedadla / C5 III
|
3207309
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Zdravím,
opět se vracím k nedořeené otázce nefungující masáe. S diagnostikou jsem se dobral k této závadě:
F7A7 - Jednotka paměti polohy sedadla řidiče - Závada motoru nebo snímače vertikálního seřízení bederních opěrek není charakterizován. Místní
Podle serviceboxu takové samostatné díly neexistují, pouze díl 8957 VF CELEK OPĚRKY V BEDERNÍ OBLASTI.
Předpokládám, e snímač i motorek je součástí toho celku, který stojí 14 000 a rozebrání sedačky bude taky dobrá zábava.
Dále jsem zkusil spustit test masání funkce, který skončil s výsledkem ukončen.
Ne se pustím do kupování nového dílu nebo shánění přijatelné pouité sedačky, rád bych se zeptal alespoň jestli jsem na správné stopě. Výpis z diag je v příloze. Díky.
Zdravím,
opět se vracím k nedořeené otázce nefungující masáe. S diagnostikou jsem se dobral k této závadě:
F7A7 - Jednotka paměti polohy sedadla řidiče - Závada motoru nebo snímače vertikálního seřízení bederních opěrek není charakterizován. Místní
Podle serviceboxu takové samostatné díly neexistují, pouze díl 8957 VF CELEK OPĚRKY V BEDERNÍ OBLASTI.
Předpokládám, e snímač i motorek je součástí toho celku, který stojí 14 000 a rozebrání sedačky bude taky dobrá zábava.
Dále jsem zkusil spustit test masání funkce, který skončil s výsledkem ukončen.
Ne se pustím do kupování nového dílu nebo shánění přijatelné pouité sedačky, rád bych se zeptal alespoň jestli jsem na správné stopě. Výpis z diag je v příloze. Díky.
|
|
26.02.2019 17:39 -
|
3209385
|
|
ret33
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 162 |
|
|
Zdravím,
tak budu pokračovat ve svém monologu.
Máte někdo prosím návod (ideálně ze servisní dokumentace) na rozebrání elektrické sedačky, chci zkusit vyměnit ten modul bederní opěrky. Děkuji.
Zdravím,
tak budu pokračovat ve svém monologu.
Máte někdo prosím návod (ideálně ze servisní dokumentace) na rozebrání elektrické sedačky, chci zkusit vyměnit ten modul bederní opěrky. Děkuji.
|
|
28.02.2019 12:22 -
|
3209674
|
|
dontike
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Vycvaknout zezadu vrchní plast z boku, na krajích (tahat spíe dolů) a pak uprostřed (směrem nahorů). Je na to potřeba trochu hrubí přístup. Pak u zůstane jen dolní plast ten jde sundat v pohodě. Pro přístup k bederce to bude stačit.
Vycvaknout zezadu vrchní plast z boku, na krajích (tahat spíe dolů) a pak uprostřed (směrem nahorů). Je na to potřeba trochu hrubí přístup. Pak u zůstane jen dolní plast ten jde sundat v pohodě. Pro přístup k bederce to bude stačit.
|
|
08.04.2019 10:19 -
|
3215529
|
|
ret33
|
|
|
Tak dokončím téma nefunkční masáe sedačky. Problém je v motorcích ovládání bederní opěrky.
Samostatně se neprodávají, v Citroenu prodávají pouze celek bederní opěrky 8957 VF, za který chtějí lidových 14 600 Kč. Take nezbývá, ne hledat na vrakoviti.
Samotná oprava je velmi jednoduchá, stačí vycvaknout dva zadní plasty sedačky, odpojit konektory motorků, vycvaknou motorky, nasadit nové a ve zpátky sloit. Práce je to tak na 15 minut.
Tak dokončím téma nefunkční masáe sedačky. Problém je v motorcích ovládání bederní opěrky.
Samostatně se neprodávají, v Citroenu prodávají pouze celek bederní opěrky 8957 VF, za který chtějí lidových 14 600 Kč. Take nezbývá, ne hledat na vrakoviti.
Samotná oprava je velmi jednoduchá, stačí vycvaknout dva zadní plasty sedačky, odpojit konektory motorků, vycvaknou motorky, nasadit nové a ve zpátky sloit. Práce je to tak na 15 minut.
|
|
08.04.2019 10:30 -
|
3215530
|
|
janys
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 55 |
|
|
Před 3 týdny manelku zvalcoval na jiní spojce v Praze kamion. Take auto je totálka, ona natěstí bez krábence. V sedačce mám funkční masání motorek pokud by byl zájem. Zatím si auto pojiovna nevzala...
Před 3 týdny manelku zvalcoval na jiní spojce v Praze kamion. Take auto je totálka, ona natěstí bez krábence. V sedačce mám funkční masání motorek pokud by byl zájem. Zatím si auto pojiovna nevzala...
|
|
08.04.2019 13:25 -
|
3215558
|
|
jruze
|
|
|
janys napsal(a): Před 3 týdny manelku zvalcoval na jiní spojce v Praze kamion. Take auto je totálka, ona natěstí bez krábence. V sedačce mám funkční masání motorek pokud by byl zájem. Zatím si auto pojiovna nevzala...
Co je sedačkám, jsou s výhřevem, jaké čalounění, el. ovládání s pamětí, cena ?
Já to půjčil mladýmu a jeho zase odtlačil z boku kamion o 1.5m dostrany ne mu dolo e mu něco překáí(pravá strana- zadní dveře,vnějí zrcátko atd..) co za celé auto ? zavolej nebo poli tel.-zavolám.
Co je sedačkám, jsou s výhřevem, jaké čalounění, el. ovládání s pamětí, cena ?
Já to půjčil mladýmu a jeho zase odtlačil z boku kamion o 1.5m dostrany ne mu dolo e mu něco překáí(pravá strana- zadní dveře,vnějí zrcátko atd..) co za celé auto ? zavolej nebo poli tel.-zavolám.;-)
|
|
26.11.2019 15:07 -
Masání sedadlo
|
3249071
|
|
amerifff
|
Město: Hostouń, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dobrý den vem,
u asi 2 měsíce mi nejde masání sedadlo. Předtím bezproblémově fungovalo. Kdy zmáčknu tlačítko na masá, rozsvítí se zeleně ( e je aktivní ) a sedadlo se mi malinko nafoukne, tak 1 vteřinu a pak se zas vrátí a zelená kontrolka se zhasne. Prostě se to zapne a za 1 vteřinu se to zase vypne. Setkali jste se s tím ? Můete mi, prosím, poradit, co s tím ? Jezdím dálky do práce a masá vyuívám opravdu často...
Děkuji předem.
Dobrý den vem,
u asi 2 měsíce mi nejde masání sedadlo. Předtím bezproblémově fungovalo. Kdy zmáčknu tlačítko na masá, rozsvítí se zeleně ( e je aktivní ) a sedadlo se mi malinko nafoukne, tak 1 vteřinu a pak se zas vrátí a zelená kontrolka se zhasne. Prostě se to zapne a za 1 vteřinu se to zase vypne. Setkali jste se s tím ? Můete mi, prosím, poradit, co s tím ? Jezdím dálky do práce a masá vyuívám opravdu často...
Děkuji předem.
|
|
26.11.2019 15:27 -
Re: Masání sedadlo
|
3249073
|
|
ivanivan
|
|
|
Podobně mi reagovalo vyhřívání a byl to vypálený konektor. Zkus pohledat pod sedačkou.
Podobně mi reagovalo vyhřívání a byl to vypálený konektor. Zkus pohledat pod sedačkou.
|
|
27.11.2019 09:18 -
|
3249109
|
|
Jergu
|
Město: Bechyně, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
A nebo zkus sedalo seřídit do jiné polohy (sklon sedáku a opěradla).
A nebo zkus sedalo seřídit do jiné polohy (sklon sedáku a opěradla).
|
|
05.10.2020 20:51 -
|
3285271
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Ahoj. U to tu bylo zmiňováno. Masá sedačky. Nejen, e neběí, ale ani nejde seřídit vertikální část bederní opěrky - slyím, jak se motorek snaí/kňučí, ale zní to jak zaseknuté. Potřebuji se tedy dostat do sedačky k mechanizmu bederní opěrky.
Byl by někdo ochoten polopaticky vysvětlit, jak na to? U to tu bylo psáno, ale tomu vysvětlení nerozumím a nerad bych něco zbytečně urval. Díky.
Jo a původně to dělalo to, e jsem pro zapnutí masáe musel přejet do jiné polohy, jak je také popisováno. Ale časem se to zjevně sekne úplně.
Ahoj. U to tu bylo zmiňováno. Masá sedačky. Nejen, e neběí, ale ani nejde seřídit vertikální část bederní opěrky - slyím, jak se motorek snaí/kňučí, ale zní to jak zaseknuté. Potřebuji se tedy dostat do sedačky k mechanizmu bederní opěrky.
Byl by někdo ochoten polopaticky vysvětlit, jak na to? U to tu bylo psáno, ale tomu vysvětlení nerozumím a nerad bych něco zbytečně urval. Díky. :palec
Jo a původně to dělalo to, e jsem pro zapnutí masáe musel přejet do jiné polohy, jak je také popisováno. Ale časem se to zjevně sekne úplně.
|
|
11.10.2020 11:31 -
|
3285980
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Tak nikdo nic? Nikdo jetě nerozebíral zadní část sedačky řidiče na C5 X7?
Sakra, to jsem myslel, e tu máme větí odborníky.
To vypadá na otázku za zlatého bludiáka.
Tak nikdo nic? Nikdo jetě nerozebíral zadní část sedačky řidiče na C5 X7?
Sakra, to jsem myslel, e tu máme větí odborníky. :-))))
To vypadá na otázku za zlatého bludiáka. :-d
|
|
11.10.2020 12:24 -
|
3285984
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Mozes byt teda prvy
Mozes byt teda prvy :-d
|
|
11.10.2020 21:22 -
|
3286081
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
Rozdelaval jsem 2x.
Z boku sedacky smerem do boku byloupnout plastove cepy, dost rady se lamou, ale jde to opravit, to uz jsem taky delal.
Vyloupnout plastovym podberakem co je na demontaz tapecu a pomahat tazenim doboku jakoby ke sloupku a spolujezdci.
Jak jsou obe stribrne strany vytazeny pak zezadu odspoda zatahnout od sedacky a trochu nahoru. Spodni velka castt z vrchu odtlacit a vytahnout. Drzi na plastovych zacvakavackach.
Rozdelaval jsem 2x.
Z boku sedacky smerem do boku byloupnout plastove cepy, dost rady se lamou, ale jde to opravit, to uz jsem taky delal.
Vyloupnout plastovym podberakem co je na demontaz tapecu a pomahat tazenim doboku jakoby ke sloupku a spolujezdci.
Jak jsou obe stribrne strany vytazeny pak zezadu odspoda zatahnout od sedacky a trochu nahoru. Spodni velka castt z vrchu odtlacit a vytahnout. Drzi na plastovych zacvakavackach.
|
|
19.11.2020 10:37 -
|
3291141
|
|
Tony_Z
|
|
|
Carlíku děkuji. Tak nějak to lo. Dodávám pár fotek pro představu, jak to tam je uchycené.
Jinak zaseklá masá stačila promazat a opět funguje.
Carlíku děkuji. Tak nějak to lo. Dodávám pár fotek pro představu, jak to tam je uchycené.
Jinak zaseklá masá stačila promazat a opět funguje. :-))
Přílohy: IMG_20201117_152751.jpg ( 1817763b ) - IMG_20201117_153238.jpg ( 4644813b ) - IMG_20201117_153606.jpg ( 3868559b ) - |
|
19.11.2020 10:56 -
|
3291169
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
NZ. Super prace, ja vzdy fotit nejak zapominam. Mam teda zlateho bludistaka?
Jinak kdyby nekdo zlomil ten bocni plastovy cuplik jde to snadno opravit, uz jsem delal 2x pomoci PL navodu z youtubu.
.link.
A jeste s cim jsem se setkal, kdyby nekdo chtel menit cele sedacky kus za kus, tak jsem se setkal ze zapojeni konektoru nebylo uplne identicke konkretne sedacky polokuze rok 2008 a 2010 obe vyhrev, elektrika a masaz. Zasadni veci napajeni, airbagy stejny , ale blbinky jako osvetleni zadnich nohou a jeste cosik bylo jinak nakonec to dopadlo prehozenim cele kabelaze z jedne na druhou.
NZ. Super prace, ja vzdy fotit nejak zapominam. :palec Mam teda zlateho bludistaka?
Jinak kdyby nekdo zlomil ten bocni plastovy cuplik jde to snadno opravit, uz jsem delal 2x pomoci PL navodu z youtubu.
https://m.youtube.com/watch?v=yP3omdjgc-Y
A jeste s cim jsem se setkal, kdyby nekdo chtel menit cele sedacky kus za kus, tak jsem se setkal ze zapojeni konektoru nebylo uplne identicke konkretne sedacky polokuze rok 2008 a 2010 obe vyhrev, elektrika a masaz. Zasadni veci napajeni, airbagy stejny , ale blbinky jako osvetleni zadnich nohou a jeste cosik bylo jinak nakonec to dopadlo prehozenim cele kabelaze z jedne na druhou.
|
|
19.05.2021 08:36 -
Elektrická sedačka spolujazdca
|
3310684
|
|
valdo24
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahojte, minulí týdeň som kúpil C5 Tourer exclusive a elektrický pojazd dopredu dozadu na spolujazdcovej sedačke nefunguje. Motor posuvu funguje, ale zistil som e chýba prepojenie z motora na druhú stranu (hriadež, bowden) vid. foto prílohe.
Kde také niečo zohna kúpi ? pripadne ako niečo takého vyrobi ?
Ďakujem vežmi pekne
Ahojte, minulí týdeň som kúpil C5 Tourer exclusive a elektrický pojazd dopredu dozadu na spolujazdcovej sedačke nefunguje. Motor posuvu funguje, ale zistil som e chýba prepojenie z motora na druhú stranu (hriadež, bowden) vid. foto prílohe.
Kde také niečo zohna kúpi ? pripadne ako niečo takého vyrobi ? :nevim
Ďakujem vežmi pekne :-)
Přílohy: HTB1fIEeigvD8KJjSsplq6yIEFXaR.jpg ( 54370b ) - X7 Seat and Lighting Memory units C.png ( 229035b ) - |
|
18.02.2023 18:41 -
Re: Elektrická sedačka spolujazdca / C5 III
|
3356393
|
|
Jetik
|
Město: Mala Ida, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 62 |
|
|
Prosím o pomoc.
Má niekto návod, ako odmontova bočný panel elektricky ovládaného sedadla spolujazdca (obrázok). Ulomil sa mi ovládač pohybu operadla a skúsil by som ho vystui a zlepi, ale musím sa k tomu dosta zozadu a to bez demontáe panelu nepôjde. Poradí mi niekto, ako postupova?
Vežmi pekne ďakujem za akúkožvek radu.
Prosím o pomoc.
Má niekto návod, ako odmontova bočný panel elektricky ovládaného sedadla spolujazdca (obrázok). Ulomil sa mi ovládač pohybu operadla a skúsil by som ho vystui a zlepi, ale musím sa k tomu dosta zozadu a to bez demontáe panelu nepôjde. Poradí mi niekto, ako postupova?
Vežmi pekne ďakujem za akúkožvek radu.
Přílohy: IMG_20230218_175150.jpg ( 7389749b ) - |
|
| |
|
|