| | |
21.05.2014 08:12 -
Re: Nefunkční klimatizace / C5 III
|
2698179
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Právě i kvůli ivotnosti chladičů, sahary...si tady někdo namontoval na zimu origo Citroen chránič grilů uvedený v návodu na auto. Zřejmě to bude i v tomto směru uitečný doplněk - je to někde v jiném vlákně.
Právě i kvůli ivotnosti chladičů, sahary...si tady někdo namontoval na zimu origo Citroen chránič grilů uvedený v návodu na auto. Zřejmě to bude i v tomto směru uitečný doplněk - je to někde v jiném vlákně.
|
|
21.05.2014 12:10 -
|
2698225
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
jj, kupoval som si ho presne kvôli tomu. Je na spodnú čas grilu a zakrýva po celej írke chladič klímy, intercooler napravo je u nezakrytý.
jj, kupoval som si ho presne kvôli tomu. Je na spodnú čas grilu a zakrýva po celej írke chladič klímy, intercooler napravo je u nezakrytý.
|
|
24.05.2014 21:21 -
|
2699121
|
|
monkus
|
Město: Banská Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 59 |
|
|
Tak dnes po prehliadkde v servise. Zistený únik z chladiča, len zaujímavé, e úplne navrchu. Take zjavne to nebude len sožou.
Tak dnes po prehliadkde v servise. Zistený únik z chladiča, len zaujímavé, e úplne navrchu. Take zjavne to nebude len sožou.
|
|
29.05.2014 15:39 -
|
2700428
|
|
xstepi
|
Město: Úvaly, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
1/ kde jste nali nejčastěji úniky u C5 III?
2/ je moný únik skrze hřídel kompresoru?
3/ dá se vymontovat výparník bez kompletní demontáe palubovky?
4/ dá se vymontovat chladič klimatizace bez demontáe nárazníku a pokud ne, je to sloitý ho sundat?
5/ víte o nějakém specializovaném servisu klimatizací v Praze a okolí kde jsou fakt ikovní a nechtějí jen vyměňovat díly za nové?
Klimatizace mi 14 dní po doplnění přestane fungovat. Začne z průduchů jít chraptivý zvuk jako z ledničky, který vůbec nechladí. V motorovém prostoru je vidět pod UV popraek barviva na vodním chladiči a také trochu na kompresoru, ale odkud to pochází nevím a také si myslím e to není hlavní zdroj úniku. Zkrátka jak tam ten vzduch v motorovém prostoru proudí tak se to dostává vude. Čekal bych velikou fosforeskující skvrnu, ale nikde na dostupných viditelných místech není. Díky za pomoc. Začínám být bezradný a do servisu, kde se budou UČIT rozdělávat palubovku kvůli výparníku to dávat nechci. Díky
1/ kde jste nali nejčastěji úniky u C5 III?
4/ dá se vymontovat chladič klimatizace bez demontáe nárazníku a pokud ne, je to sloitý ho sundat?
5/ víte o nějakém specializovaném servisu klimatizací v Praze a okolí kde jsou fakt ikovní a nechtějí jen vyměňovat díly za nové?
Klimatizace mi 14 dní po doplnění přestane fungovat. Začne z průduchů jít chraptivý zvuk jako z ledničky, který vůbec nechladí. V motorovém prostoru je vidět pod UV popraek barviva na vodním chladiči a také trochu na kompresoru, ale odkud to pochází nevím a také si myslím e to není hlavní zdroj úniku. Zkrátka jak tam ten vzduch v motorovém prostoru proudí tak se to dostává vude. Čekal bych velikou fosforeskující skvrnu, ale nikde na dostupných viditelných místech není. Díky za pomoc. Začínám být bezradný a do servisu, kde se budou UČIT rozdělávat palubovku kvůli výparníku to dávat nechci. Díky
|
|
29.05.2014 18:47 -
|
2700463
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nejste? Kdy jsem tam byl já, tak to vypadalo, e jste. A funguje to taky tak. Výborně.
Jetě jste nekoupili tu plničku?
Nejste? Kdy jsem tam byl já, tak to vypadalo, e jste. :-d A funguje to taky tak. Výborně. :palec
Jetě jste nekoupili tu plničku?
|
|
10.06.2014 15:00 -
|
2704666
|
|
XEgc
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Zdravím,
mám dotaz, přestala mi chladit klima, při kontrole zjitěno e je uplně prázdná. Doplněno s reflexní látkou a do pár dnů byla klima zase prázdná. Diagnóza - netěsnost okolo hřídele kompresou. Servis říká e jedinou moností je výměna kompresoru.
Diagnostika v servisu mi přila dost laxní a nevěrohodná a trochu se mi nechce věřit e je to opravdu kompresor. Máte někdo zkuenost s tím e by byla netěsnost na kompresoru?
A pokud to bude kopresor jsou i jiné monosti ne výměna celého kompresoru za nový?
Díky za odpověď.
Zdravím,
mám dotaz, přestala mi chladit klima, při kontrole zjitěno e je uplně prázdná. Doplněno s reflexní látkou a do pár dnů byla klima zase prázdná. Diagnóza - netěsnost okolo hřídele kompresou. Servis říká e jedinou moností je výměna kompresoru.
Diagnostika v servisu mi přila dost laxní a nevěrohodná a trochu se mi nechce věřit e je to opravdu kompresor. Máte někdo zkuenost s tím e by byla netěsnost na kompresoru?
A pokud to bude kopresor jsou i jiné monosti ne výměna celého kompresoru za nový?
Díky za odpověď.
|
|
10.06.2014 15:38 -
|
2704672
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
zdar...zkus servis sate.cz....minimalne poradej...mam je vyskouseny...i kompresor je z dilu co se daj koupit ale po dilech stoji dvakrat vic nez celej novej.jetej se zarukou je taky volba...
zdar...zkus servis sate.cz....minimalne poradej...mam je vyskouseny...i kompresor je z dilu co se daj koupit ale po dilech stoji dvakrat vic nez celej novej.jetej se zarukou je taky volba...
|
|
10.06.2014 16:35 -
|
2704673
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Jestli ti to řekli v City Caru (Citroen CB), tak na ty bych moc nedal
Jestli ti to řekli v City Caru (Citroen CB), tak na ty bych moc nedal
|
|
10.06.2014 20:42 -
|
2704738
|
|
XEgc
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
City Caru se vyhýbám jako čert kříi
nemá tip na někoho spolehlivého v Budějovicích?
City Caru se vyhýbám jako čert kříi :-)
nemá tip na někoho spolehlivého v Budějovicích?
|
|
10.06.2014 20:51 -
|
2704739
|
|
xstepi
|
Město: Úvaly, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
jruze napsal(a): xstepi napsal(a): 1/ kde jste nali nejčastěji úniky u C5 III?
90% je KO kondenztor - na X7 běná věc u po 4.létech ivota.Jde ven bez demontáe nárazníku,je moné i přes kompresor(nepravděpodobné),výparník bez demontáe přístrojovky nelze,nejsme specializovaný servis na klima.
Díky moc za radu. Dal jsem na Tebe a podíval jsem se na celý chladič tak, e jsem demontoval ventilátor. I bez UV-lampy viditelný flek. Chladič jsem vyměnil za nový od Valea a dal nové těsnící o-krouky. Zadní kovové víčko na ventilátoru jsem přestříkl bezbarvým lakem pro jistotu. Na chladiči jsou dva průměry. Na vstupu i výstupu jiný. Poté jsem nechal naplnit a zatím se to zdá být v pořádku. V posledních horkých dnech se mi tedy zdálo, e má klima nedostatečný výkon aby to uchladila, ale asi to tak bude normální...nebo ne snad?
Jinak já amatér jsem to měl přehozené za 6 hodin na dvoře s běným nářadím a cena chladiče mě vyla na 2600,-.
Díky moc za radu. Dal jsem na Tebe a podíval jsem se na celý chladič tak, e jsem demontoval ventilátor. I bez UV-lampy viditelný flek. Chladič jsem vyměnil za nový od Valea a dal nové těsnící o-krouky. Zadní kovové víčko na ventilátoru jsem přestříkl bezbarvým lakem pro jistotu. Na chladiči jsou dva průměry. Na vstupu i výstupu jiný. Poté jsem nechal naplnit a zatím se to zdá být v pořádku. V posledních horkých dnech se mi tedy zdálo, e má klima nedostatečný výkon aby to uchladila, ale asi to tak bude normální...nebo ne snad?
Jinak já amatér jsem to měl přehozené za 6 hodin na dvoře s běným nářadím a cena chladiče mě vyla na 2600,-.
Přílohy: 20140531_134305.jpg ( 863200b ) - 1 20140601_114321.jpg ( 1129688b ) - 2 20140603_185343.jpg ( 869566b ) - 3 |
|
05.05.2015 22:24 -
|
2817828
|
|
Pepes
|
Město: Luka nad Jihlavou, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 15 |
|
|
xstepi napsal(a): 1/ kde jste nali nejčastěji úniky u C5 III?
Klimatizace mi 14 dní po doplnění přestane fungovat. Začne z průduchů jít chraptivý zvuk jako z ledničky, který vůbec nechladí. V motorovém prostoru je vidět pod UV popraek barviva na vodním chladiči a také trochu na kompresoru, ale odkud to pochází nevím a také si myslím e to není hlavní zdroj úniku. Zkrátka jak tam ten vzduch v motorovém prostoru proudí tak se to dostává vude. Čekal bych velikou fosforeskující skvrnu, ale nikde na dostupných viditelných místech není. Díky za pomoc. Začínám být bezradný a do servisu, kde se budou UČIT rozdělávat palubovku kvůli výparníku to dávat nechci. Díky Já měl také nefunkční klimu a pod kompresorem a chladičem barvivo a v servisu na to koukali UV lampou kde to teče asi 20cet minut a pak jsem osahal hadice a jedna tekla.
Já měl také nefunkční klimu a pod kompresorem a chladičem barvivo a v servisu na to koukali UV lampou kde to teče asi 20cet minut a pak jsem osahal hadice a jedna tekla.
|
|
14.05.2016 01:11 -
|
2950997
|
|
operatorXM
|
Město: Hrotovice, Auto: Citroen C6 2.7 HDi | Počet příspěvků: 138 |
|
|
Prázdná klimatizace - shnilý kondenzátor (chladič) - výměna + naplnění v Citroenu - 8400 Kč.
Prázdná klimatizace - shnilý kondenzátor (chladič) - výměna + naplnění v Citroenu - 8400 Kč.
|
|
11.08.2020 17:04 -
|
3279771
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
SOS první pomoc: jsem v Rakousku a nemám teď čas na servisy.
Přestala mi z ničeho nic fungovat klima: auto 7 dní stálo, po nastartování nechladí, nikde nic nepíe, kontrolka zapnutá, vypnout a zapnout ani znovu nastartovat nepomohlo.
Plněná před rokem. Nikdy nezlobila.
Nejde nějak v terénu zjistit, co to můe být ne se dostanu do servisu? Děkuji za radu
SOS první pomoc: jsem v Rakousku a nemám teď čas na servisy.
Přestala mi z ničeho nic fungovat klima: auto 7 dní stálo, po nastartování nechladí, nikde nic nepíe, kontrolka zapnutá, vypnout a zapnout ani znovu nastartovat nepomohlo.
Nejde nějak v terénu zjistit, co to můe být ne se dostanu do servisu? Děkuji za radu
|
|
11.08.2020 20:34 -
|
3279790
|
|
jumep
|
|
|
najskor prazdna, alebo nezopne cievku lebo je zla?
najskor prazdna, alebo nezopne cievku lebo je zla?
|
|
11.08.2020 20:59 -
|
3279791
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
jumep napsal(a): alebo nezopne cievku lebo je zla?
Jak to poznám?
Btw pojistky 12 ve skříňce a 11 v motoru jsou ok.
Jak to poznám?
Btw pojistky 12 ve skříňce a 11 v motoru jsou ok.
|
|
12.08.2020 14:08 -
|
3279841
|
|
myneur
|
|
|
myneur napsal(a): Přestala mi z ničeho nic fungovat klima: auto 7 dní stálo, po nastartování nechladí, nikde nic nepíe, kontrolka zapnutá, vypnout a zapnout ani znovu nastartovat nepomohlo.
Tak prej odeel kompresor. Prej repas 11k, originál 23k, druhovýroba 12k. Fuj.
Tak prej odeel kompresor. Prej repas 11k, originál 23k, druhovýroba 12k. Fuj.
|
|
12.08.2020 18:17 -
|
3279884
|
|
jumep
|
|
|
ono vedia povedat ze kompresor je KO aj ked zhori len cievka ktora sa da vymenit (lebo citroen ju nepredava)
ono vedia povedat ze kompresor je KO aj ked zhori len cievka ktora sa da vymenit (lebo citroen ju nepredava)
|
|
13.08.2020 18:46 -
|
3280021
|
|
myneur
|
|
|
konkrétně odela elektronika ovládání spojky kompresoru
Nechal jsem to vyměnit za repas. Nael jsem servis, co to byl schopen udělat do druhého dne i s objednáním dílů. Jinak bych v současném vedru zhynul bídnou smrtí neb v sobotu jedu do výcarska a to by nedopadlo dobře.
konkrétně odela elektronika ovládání spojky kompresoru
Nechal jsem to vyměnit za repas. Nael jsem servis, co to byl schopen udělat do druhého dne i s objednáním dílů. Jinak bych v současném vedru zhynul bídnou smrtí neb v sobotu jedu do výcarska a to by nedopadlo dobře.
|
|
| |
|
|