| | |
04.12.2012 08:13 -
Ostřikovače světel / C5 III
|
2527988
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Zdar chlapi. Vzhledem k relativně vysoké spotřebě kapaliny do ostřikovačů (zimou počínaje), která je zapříčiněna automatickým oplachem zaplých světlometů pokadé, kdy ochčiju přední okno by mě zajímalo, zda neni nějaký fígl, jak se cíleně vyhnout oplachu světlometů při ostřiku oken. Rada typu - vypni si světla- nebude asi to pravý. Kupodivu - na předchozím autě (uber Zuperb) to bylo vyřeeno jednodue - krátké cvrnknutí do páčky ostřikovače - pouze okno, delí - lo to i s xenonama. A to zkouim, jak chci, vdycky to jde společně a jsou to kvanta vody... Zejména v tomhle počasí je spotřeba nemrzky dosavadním způsobem doslova enormní...
Zdar chlapi. Vzhledem k relativně vysoké spotřebě kapaliny do ostřikovačů (zimou počínaje), která je zapříčiněna automatickým oplachem zaplých světlometů pokadé, kdy ochčiju přední okno by mě zajímalo, zda neni nějaký fígl, jak se cíleně vyhnout oplachu světlometů při ostřiku oken. Rada typu - vypni si světla- nebude asi to pravý. Kupodivu - na předchozím autě (uber Zuperb) to bylo vyřeeno jednodue - krátké cvrnknutí do páčky ostřikovače - pouze okno, delí - lo to i s xenonama. A to zkouim, jak chci, vdycky to jde společně a jsou to kvanta vody... Zejména v tomhle počasí je spotřeba nemrzky dosavadním způsobem doslova enormní...
|
|
04.12.2012 12:16 -
Re: Ostřikovače světel / C5 III
|
2528052
|
|
jumep
|
|
|
uz sa to tu riesilo ...
standartne to nejde, maximalne vyhodit poistku a neostrekovat, alebo tu niekto nasiel nejaku krabicu co das medzi motor ostrekovacov a napajanie a ono ostrekuje svetla az kazde 3tie streknutie
ono je predpoklad ze ked mas zakydane okno, mas rovnako zakydane svetla (pripadne este viac ako okno)
uz sa to tu riesilo ...
standartne to nejde, maximalne vyhodit poistku a neostrekovat, alebo tu niekto nasiel nejaku krabicu co das medzi motor ostrekovacov a napajanie a ono ostrekuje svetla az kazde 3tie streknutie
ono je predpoklad ze ked mas zakydane okno, mas rovnako zakydane svetla (pripadne este viac ako okno)
|
|
04.12.2012 14:48 -
|
2528126
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
tady je diskuze, kde se to resilo pro C5 II, argumenty pro a proti jsou shodne i pro C5 III
.link.
tady je diskuze, kde se to resilo pro C5 II, argumenty pro a proti jsou shodne i pro C5 III :)
http://www.c5club.cz/diskuze/ostatni-technicka-diskuze/1429571-ostrikovace-svetel-c5-ii
|
|
06.12.2012 10:51 -
|
2528642
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Ostrekovanie je pekná vec, ale mono by stačilo ma len 1 ostrek svetiel, nie sklo + svetlá, potom znova svetlá (a väčinou to pri menej rýchlosti nakydá aj na sklo )
Ostrekovanie je pekná vec, ale mono by stačilo ma len 1 ostrek svetiel, nie sklo + svetlá, potom znova svetlá (a väčinou to pri menej rýchlosti nakydá aj na sklo :-d )
|
|
15.12.2014 13:30 -
Re: Obrysová světla / C5III
|
2764766
|
|
Robi.J
|
Město: Koper, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
díky moc za rad...árovky obě fuč...vyřeeno.Klakson podle veho odeel úplně...no cena nového (ne Origo) je celkem v pohodě.jetě jsem zjistil nebo spí nezjistil,jak fungují ostřikovače světlometů...společně s ostřikovačem skel nebo je to zvlá?
díky moc za rad...árovky obě fuč...vyřeeno.Klakson podle veho odeel úplně...no cena nového (ne Origo) je celkem v pohodě.jetě jsem zjistil nebo spí nezjistil,jak fungují ostřikovače světlometů...společně s ostřikovačem skel nebo je to zvlá?
|
|
15.12.2014 13:54 -
|
2764771
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ostřikování světel je stejné jako u C5 II, přečti si toto vlákno a zjistí jak funguje, nebo pouij vpravo nahoře vyhledávač.
Ostřikování světel je stejné jako u C5 II, přečti si toto vlákno a zjistí jak funguje, nebo pouij vpravo nahoře vyhledávač. ;-)
|
|
15.12.2014 16:40 -
|
2764782
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Ostřikovače světel fungují s ostřikovačem čelního skla ale spotřeba nemrznoucí směsi je tak velká e to mám vypnutý v řídící jednotce co je asi i tvůj případ. Krom toho to postřiká celý auto tak e nedoporučuji. J.C.
Ostřikovače světel fungují s ostřikovačem čelního skla ale spotřeba nemrznoucí směsi je tak velká e to mám vypnutý v řídící jednotce co je asi i tvůj případ. Krom toho to postřiká celý auto tak e nedoporučuji. J.C.
|
|
15.12.2014 16:55 -
|
2764783
|
|
Robi.J
|
Město: Koper, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
díkes....jsem nechtěl otvírat nový téma a ...jsem byl línej hledat (přiznání je polehčující okolnost)
díkes....jsem nechtěl otvírat nový téma a ...jsem byl línej hledat (přiznání je polehčující okolnost) :-p
|
|
15.12.2014 17:58 -
|
2764793
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ostřikovače světel nefungujou pořád jenom při ostříknutí okna. Kdy je zapnutý tzv. denní svícení, tak pokud není tma, tak nejdou rozsvítit dálkový, mlhovky a ostřik světel se taky nekoná.
Ale jestlipak si pánové uvědomujete, e to tam výrobce nedal z rozmaru, ale protoe to tam být musí. Ani technickou nemusí projít bez ostřiku xenonů. A na vás někdo bude blikat, e ho oslňujete, vzpomeňte si na to a otřete si světla. Xenony s čirou optikou nemají rádi zaneřáděný skla. Rozptyluje to světlo, take je patně vidět, zato protijedoucí auta vás viděj o 100% líp. Oslňujete. Fuj. Hanba.
Ostřikovače světel nefungujou pořád jenom při ostříknutí okna. Kdy je zapnutý tzv. denní svícení, tak pokud není tma, tak nejdou rozsvítit dálkový, mlhovky a ostřik světel se taky nekoná.
Ale jestlipak si pánové uvědomujete, e to tam výrobce nedal z rozmaru, ale protoe to tam být musí. Ani technickou nemusí projít bez ostřiku xenonů. A na vás někdo bude blikat, e ho oslňujete, vzpomeňte si na to a otřete si světla. Xenony s čirou optikou nemají rádi zaneřáděný skla. Rozptyluje to světlo, take je patně vidět, zato protijedoucí auta vás viděj o 100% líp. Oslňujete. Fuj. Hanba.
|
|
15.12.2014 19:11 -
|
2764834
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
V tomhle případě zcela souhlasím s Mikrou, u tak se najdou tací, kteří jetě pořád blikají dálkovými světly na auta s potkávacím xenonem, protoe mají pocit ze je to oslňuje. pinavý xenon fakt oslňuje, ten světelný tok je brutální! Sorry za off-topic, ale musel jsem. Dalí příspěvky u prosím k tématu.
V tomhle případě zcela souhlasím s Mikrou, u tak se najdou tací, kteří jetě pořád blikají dálkovými světly na auta s potkávacím xenonem, protoe mají pocit ze je to oslňuje. pinavý xenon fakt oslňuje, ten světelný tok je brutální! Sorry za off-topic, ale musel jsem. Dalí příspěvky u prosím k tématu.
|
|
10.01.2015 15:33 -
|
2773374
|
|
JoeFreemaN
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím vechny,
po dlouhém hlednání jsem nenael odpověď na můj problém tak zkusím poloit dotaz -> mám nefunkční ostřikovače světlometů => kdy ostřikuju (i v noci) standardně čelní sklo tak se světla nikdy neostříknou a to i v případě, e páčku drím dlouho. Nevíte co s tím? Nemůe to být deaktivované někde v řídící jednotce? V manualu jsem se nedočetl, e by to lo nějak deaktivovat a naopak. Prosím o radu, díky.
Zdravím vechny,
po dlouhém hlednání jsem nenael odpověď na můj problém tak zkusím poloit dotaz -> mám nefunkční ostřikovače světlometů => kdy ostřikuju (i v noci) standardně čelní sklo tak se světla nikdy neostříknou a to i v případě, e páčku drím dlouho. Nevíte co s tím? Nemůe to být deaktivované někde v řídící jednotce? V manualu jsem se nedočetl, e by to lo nějak deaktivovat a naopak. Prosím o radu, díky.
|
|
10.01.2015 15:51 -
|
2773384
|
|
jumep
|
|
|
deaktivovat to ide diagnostikou a je uplne normalne ze odide motorcek (zatece a zhrdzavie)
nic ine ako vymena motorceka sa neda spravit a vydrz noveho neni tiez bohvieaka ...
deaktivovat to ide diagnostikou a je uplne normalne ze odide motorcek (zatece a zhrdzavie)
nic ine ako vymena motorceka sa neda spravit a vydrz noveho neni tiez bohvieaka ...
|
|
10.01.2015 17:42 -
|
2773385
|
|
bew
|
Město: Ďura u Ostravy, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Mozna budu delat chytreho ale zeptam se - to neostrikovani je u tebe "odvzdycky" nebo az "odnekdy". Ja kdyz ted nedavno kupoval svou C5, tak mi bylo receno, ze pokud bych chtel vyradit ostrikovac svetel z provozu, tak ze staci vyndat jednu z pojistek (ale uspesne jsem zapomel jeji oznaceni). Tak me jen napada - nemuze byt vadna pojistka?
JoeFreemaN napsal(a): Zdravím vechny,
Mozna budu delat chytreho ale zeptam se - to neostrikovani je u tebe "odvzdycky" nebo az "odnekdy". Ja kdyz ted nedavno kupoval svou C5, tak mi bylo receno, ze pokud bych chtel vyradit ostrikovac svetel z provozu, tak ze staci vyndat jednu z pojistek (ale uspesne jsem zapomel jeji oznaceni). Tak me jen napada - nemuze byt vadna pojistka? :nevim
|
|
10.01.2015 19:58 -
|
2773433
|
|
jumep
|
|
|
on ma podla profilu C5 2, cize facelift a teda pisal do zleho vlakna .... tam je to uplne jednoznacne ...
on ma podla profilu C5 2, cize facelift a teda pisal do zleho vlakna .... tam je to uplne jednoznacne ...
|
|
11.01.2015 13:05 -
|
2773833
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
a má xenony? Pokud ne, tak nebude mít ani ostřikovač. Já tam mám taky jen záslepky, i kdy mám exclusive
a má xenony? Pokud ne, tak nebude mít ani ostřikovač. Já tam mám taky jen záslepky, i kdy mám exclusive
|
|
11.01.2015 13:11 -
|
2773837
|
|
jumep
|
|
|
C51 a 2 mali pri exclusive vzdy xenony, az X7 z nejakeho dovodu vyviedli ze xenon je aj pri exclusive priplatkovka
C51 a 2 mali pri exclusive vzdy xenony, az X7 z nejakeho dovodu vyviedli ze xenon je aj pri exclusive priplatkovka
|
|
11.01.2015 15:30 -
|
2773895
|
|
jumep
|
|
|