| | |
13.10.2012 16:24 -
Natankování patného paliva
|
2512517
|
|
děda
|
|
|
Ahoj chlapy.Jen se chci poradit.Troku jsem zazmatkoval u pumpy.No troku víc.Natankoval jsem místo benzínu naftu ale jen 9L.Hned se mi sevřelo v krku.Tak jsem tam pak natlačil 40L u sell toho nitra co teď vichni chválej no samozřejmě u benzínu:Nemůe se stát něco s motorem?Jako jede to v pohode.necuká.Díky za radu
Ahoj chlapy.Jen se chci poradit.Troku jsem zazmatkoval u pumpy.No troku víc.Natankoval jsem místo benzínu naftu ale jen 9L.Hned se mi sevřelo v krku.Tak jsem tam pak natlačil 40L u sell toho nitra co teď vichni chválej no samozřejmě u benzínu:Nemůe se stát něco s motorem?Jako jede to v pohode.necuká.Díky za radu:-(:-(:-(
|
|
13.10.2012 17:54 -
Re: Natankování patného paliva
|
2512524
|
|
flyteSVK
|
|
|
Nie je to take tragicke ako keby si natankoval benzin do nafty, ale osobne by som to asi vypustil a pouzil niekam do kosacky.
Nie je to take tragicke ako keby si natankoval benzin do nafty, ale osobne by som to asi vypustil a pouzil niekam do kosacky.
|
|
13.10.2012 18:46 -
|
2512528
|
|
děda
|
|
|
No moc se mi to vypoutět nechce natankoval jsem za 2000,-kč je to dohromady 48L to v sekačce neprojezdím ani za 3 roky.Ale zase se to bojím riskovat.Vím e by mohli trpět vstřiky.Já toti natankoval nejdřív 9L nafty a pak 14L benzínu.Potom sem musel jet domu pro prachy a dotankoval jsem jetě 25L.No a kdy jsem jel domů tak to trochu cukalo.Pak sem dotankoval těch 25L au to jelo v pohodě.
No moc se mi to vypoutět nechce natankoval jsem za 2000,-kč je to dohromady 48L to v sekačce neprojezdím ani za 3 roky:-o.Ale zase se to bojím riskovat.Vím e by mohli trpět vstřiky.Já toti natankoval nejdřív 9L nafty a pak 14L benzínu.Potom sem musel jet domu pro prachy a dotankoval jsem jetě 25L.No a kdy jsem jel domů tak to trochu cukalo.Pak :nevimsem dotankoval těch 25L au to jelo v pohodě.
|
|
13.10.2012 19:01 -
|
2512540
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
A zase něco projede (třeba po 100km), tak to znovu dotankuj a takhle několikrát za sebou, abys to co nejvíce ředil. 9L bych neviděl jako takovou trágu v plný nádri. Ta 1.8i je beztak zvyklá rát olej ve velkym
A zase něco projede (třeba po 100km), tak to znovu dotankuj a takhle několikrát za sebou, abys to co nejvíce ředil. 9L bych neviděl jako takovou trágu v plný nádri. Ta 1.8i je beztak zvyklá rát olej ve velkym :-D
|
|
13.10.2012 19:04 -
|
2512541
|
|
dlavem
|
|
|
Co na to kat.?
Co na to kat.?:-o
|
|
13.10.2012 19:08 -
|
2512542
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
dlavem napsal(a): Co na to kat.?
K tomu a se tu vyjádří nějakej odborník. Na druhou stranu kdykoliv by ti to seralo trochu oleje, tak by el do háje i kat... A to se neděje.
Myslím, e katu by více vadil olovnatej benzín ne ta nafta. Ale jak říkám, je to otázka na nějakého místního odborníka. Já jen střílím od boku,
K tomu a se tu vyjádří nějakej odborník. Na druhou stranu kdykoliv by ti to seralo trochu oleje, tak by el do háje i kat... A to se neděje.
Myslím, e katu by více vadil olovnatej benzín ne ta nafta. Ale jak říkám, je to otázka na nějakého místního odborníka. Já jen střílím od boku, :-)
|
|
13.10.2012 19:29 -
|
2512545
|
|
děda
|
|
|
Ok.Tak snad se tady nějaký odborník najde.Uvidíme.Vem zatim dík
Ok.Tak snad se tady nějaký odborník najde.Uvidíme.Vem zatim dík:palec
|
|
13.10.2012 19:41 -
|
2512546
|
|
milda67
|
|
|
nevím jak je to u c5,ale kamarádovi se to jednou stalo na Xantii 1,8i a to tam hrkl 20litrů nafty, taky z toho ílel, nakonec dotankoval do plné N98, a jezdil, chvíli to pěkně hulilo,sem tam zacukalo a pak u to jezdilo,postupně dotankovával a jezdil. Je to u aspon tři roky a auto jezdí dodneka a motor bez problémů
nevím jak je to u c5,ale kamarádovi se to jednou stalo na Xantii 1,8i a to tam hrkl 20litrů nafty, taky z toho ílel, nakonec dotankoval do plné N98, a jezdil, chvíli to pěkně hulilo,sem tam zacukalo a pak u to jezdilo,postupně dotankovával a jezdil. Je to u aspon tři roky a auto jezdí dodneka a motor bez problémů:-)
|
|
13.10.2012 19:53 -
|
2512556
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Pokud dojde k omylu a je do benzinu natankována nafta nebo naopak, vytvoří se směs, která rozhodně ovlivní emise vozidla. Proto by měla být z nádre odstraněna a natankováno správné palivo. To samozřejmě není jednoduchá záleitost a mnohdy je vyloučeno to udělat okamitě, take je v praxi nutné volit řeení nepřihlíející k emisím, ale pouze k udrení provozuschopnosti motoru.
Je-li do nádre benzinového motoru natankována omylem nafta, je obvykle nutné tuto směs z nádre odstranit a natankovat čistý benzin. Bez problémů lze spálit pouze směs obsahující několik procent nafty, při obsahu více procent u bude přecházet do olejové náplně takové mnoství nespálené nafty, e olej v motoru začne přibývat a znehodnotí se. Při obsahu nafty v benzinu kolem deseti procent u se projevují při chodu motoru pozorovatelné potíe, případně nelze studený motor vůbec nastartovat. V případě, e je do benzinu natankována směsná nafta , mohou být tyto problémy jetě intenzivnějí.
Pokud dojde k omylu a je do benzinu natankována nafta nebo naopak, vytvoří se směs, která rozhodně ovlivní emise vozidla. Proto by měla být z nádre odstraněna a natankováno správné palivo. To samozřejmě není jednoduchá záleitost a mnohdy je vyloučeno to udělat okamitě, take je v praxi nutné volit řeení nepřihlíející k emisím, ale pouze k udrení provozuschopnosti motoru.
Je-li do nádre benzinového motoru natankována omylem nafta, je obvykle nutné tuto směs z nádre odstranit a natankovat čistý benzin. Bez problémů lze spálit pouze směs obsahující několik procent nafty, při obsahu více procent u bude přecházet do olejové náplně takové mnoství nespálené nafty, e olej v motoru začne přibývat a znehodnotí se. Při obsahu nafty v benzinu kolem deseti procent u se projevují při chodu motoru pozorovatelné potíe, případně nelze studený motor vůbec nastartovat. V případě, e je do benzinu natankována směsná nafta , mohou být tyto problémy jetě intenzivnějí.:nevim
|
|
13.10.2012 20:08 -
|
2512560
|
|
dlavem
|
|
|
Tak uvidí ráno jestli nastartuje+asi bych zkrátil interval výměny oleje protoe u Tebe to je o dost víc ne jen 10% paliva-pouze můj osobní názor.
Tak uvidí ráno jestli nastartuje+asi bych zkrátil interval výměny oleje protoe u Tebe to je o dost víc ne jen 10% paliva-pouze můj osobní názor.:nevim
|
|
13.10.2012 20:35 -
|
2512566
|
|
děda
|
|
|
OK.Tak ráno uvidím a kdy nastartuju tak budu hlídat hladinu oleje.Nic jiného nezbývá.
OK.Tak ráno uvidím a kdy nastartuju tak budu hlídat hladinu oleje.Nic jiného nezbývá.:nevim
|
|
13.10.2012 21:43 -
|
2512581
|
|
jumep
|
|
|
nebral by som to tragicky, ale ako bolo povedane, ried to ako bude mozne
celkovo do nadrze das 68+ l (naposledy som dosiel na pumpu a natlacil tam tych 68l, takze relativne este o trocha viac tam je ako 68l)
takze ak to bereme ako plnu nadrz tak tam mas 9l nafty na 59l benzinu
u stareho karburatora by to bolo uplne jedno, ten by s tym isiel normalne, v tvojom pripade ked nastartujes rano "v pohode" tak to ried ako bolo povedane, po 100km dotlac benzin a nie v-power ale nieco co si si isty ze je 98 alebo vyssie oktanove cislo
nebral by som to tragicky, ale ako bolo povedane, ried to ako bude mozne
celkovo do nadrze das 68+ l (naposledy som dosiel na pumpu a natlacil tam tych 68l, takze relativne este o trocha viac tam je ako 68l)
takze ak to bereme ako plnu nadrz tak tam mas 9l nafty na 59l benzinu
u stareho karburatora by to bolo uplne jedno, ten by s tym isiel normalne, v tvojom pripade ked nastartujes rano "v pohode" tak to ried ako bolo povedane, po 100km dotlac benzin a nie v-power ale nieco co si si isty ze je 98 alebo vyssie oktanove cislo
|
|
13.10.2012 21:43 -
|
2512582
|
|
zico
|
|
|
1, neboj, tvoj waagen to zvladne
2, ako si vobec do hrdla nadrze dostal naftovu pistol ?
1, neboj, tvoj waagen to zvladne
2, ako si vobec do hrdla nadrze dostal naftovu pistol ?
|
|
13.10.2012 22:56 -
|
2512590
|
|
felix81
|
Město: Praha, Auto: C8 2.2 HDi 94kw | Počet příspěvků: 292 |
|
|
No starej igul nebo wartburq zkousli i poměr 1:1 nafta benzín. Sice to čudilo, ale jelo to. Ale v tomhle případě bych radi odsál hadičkou 20l té míchaniny a dolil čistým benzínem. Tu míchaninu bych pak nalil do vozu kde je to umák. A jak píí výe: často to pak dořeďoval dalím benzínem.
No starej igul nebo wartburq zkousli i poměr 1:1 nafta benzín. Sice to čudilo, ale jelo to. Ale v tomhle případě bych radi odsál hadičkou 20l té míchaniny a dolil čistým benzínem. Tu míchaninu bych pak nalil do vozu kde je to umák. A jak píí výe: často to pak dořeďoval dalím benzínem.
|
|
13.10.2012 23:18 -
|
2512591
|
|
Darja
|
|
|
To se děje furt... nafta do benálu, benál do nafty, vony ty pistole sou málo barevný asi, lidi to tam i přesto narvou do hrdla
Jak píou kluci... Buď vyčistit, nebo pořád tankovat... a ředit benzínem. Natankuj si do auta kanystr a furt dolejvej nebo tankuj...
To se děje furt... nafta do benálu, benál do nafty, vony ty pistole sou málo barevný asi, lidi to tam i přesto narvou do hrdla :)
Jak píou kluci... Buď vyčistit, nebo pořád tankovat... a ředit benzínem. Natankuj si do auta kanystr a furt dolejvej nebo tankuj...
|
|
14.10.2012 07:06 -
|
2512598
|
|
děda
|
|
|
pistole mi tam la uplně v pohodě.Já mám toti u 13 auto a benzíňákaka mám druhého,take sem tankoval pořád naftu.Ale u mě přestali bavit naftáci byl to samej problém.Vystřídal jsem 7 značek vozů a zatim vede citroen a peugeot 407.Ale jak říkám jak jsou to ojetá auta z hdi tak nic moc.
:-):-):-)pistole mi tam la uplně v pohodě.Já mám toti u 13 auto a benzíňákaka mám druhého,take sem tankoval pořád naftu.Ale u mě přestali bavit naftáci byl to samej problém.Vystřídal jsem 7 značek vozů a zatim vede citroen a peugeot 407.Ale jak říkám jak :-)jsou to ojetá auta z hdi tak nic moc.
|
|
15.10.2012 16:19 -
|
2513007
|
|
děda
|
|
|
ředim jak to jen jde.Malinko to pocukává ale jen drobně při niích otáčkách.Tak snad to cía přeije.Drte mi palce
ředim jak to jen jde.Malinko to pocukává ale jen drobně při niích otáčkách.Tak snad to cía přeije.Drte mi palce;-)
|
|
15.10.2012 21:40 -
|
2513086
|
|
Hanz 397
|
|
|
děda napsal(a): ředim jak to jen jde.Malinko to pocukává ale jen drobně při niích otáčkách.Tak snad to cía přeije.Drte mi palce
Neboj se vlka nic,moje ex 309 1,4i se pomalu skoro překolila na naftu. Kdy to někdo natankoval a my to v práci vytáhli,tak jsem to přidával normálně do nádre a jak si chrochtal. Jen tam tý nafty nesmělo být moc-to pak prskal,hulil a protestoval.
Tímto samozřejmě nechci nikoho nabádat k tomu,aby to dělal-motoru to kodí,o tom ádná,ale na Paoutovi u nebylo,co zk...t,tak to bylo umák.
Neboj se vlka nic,moje ex 309 1,4i se pomalu skoro překolila na naftu. Kdy to někdo natankoval a my to v práci vytáhli,tak jsem to přidával normálně do nádre a jak si chrochtal. Jen tam tý nafty nesmělo být moc-to pak prskal,hulil a protestoval.
Tímto samozřejmě nechci nikoho nabádat k tomu,aby to dělal-motoru to kodí,o tom ádná,ale na Paoutovi u nebylo,co zk...t,tak to bylo umák.
|
|
16.10.2012 14:23 -
|
2513199
|
|
děda
|
|
|
ok.Tak to snad dopadne dobře
ok.Tak to snad dopadne dobře;-)
|
|
14.01.2022 07:27 -
|
3331715
|
|
NMC
|
|
|
Ahoj, v dokumentaci je pro benzínové C5 schváleno palivo N95 a N98. 98 oktanový benzín se vak ji nenabízí, místo něj je vude prémiový 100 oktanový. Dá se do naich C5 také pouít?
Ahoj, v dokumentaci je pro benzínové C5 schváleno palivo N95 a N98. 98 oktanový benzín se vak ji nenabízí, místo něj je vude prémiový 100 oktanový. Dá se do naich C5 také pouít?
|
|
| |
|
|