| | |
25.09.2012 22:42 -
oprava předního světlometu s xenonem
|
2507601
|
|
navisl
|
|
|
Bohuel jsem pátek nedaleko od domova svou C5 naboural (bolístku nafotím a a dám do fóra), včela na volantu a bylo hotovo. odnesl to blatník, nárazník, nádr ostřikovačů, pravé pneu a přední reflektor s xenonem a o ten mi teď jde. Vnitřek zdá se je v pořádku, ale plá světlometu je prasklý ze předu i ze zadu. C5 II řady mají nekolik typů výbavy světlometů, samozřejmě i za různé ceny. Moje otázka ted zní jsou pouzdra vech reflektorů totoná a lií se jen vnitřky? Na vrakáči jsem světlomet zatím nedohnal a tak uvauji. Pokud by pouzdra reflektorů byly stejné koupil tu nejlevnějí a jedndue bych je přehodil. Poradíte, máte zkuenost? Pořád jde jen o peníze...
Cena nového originálu podle servisu je kolem 25 tisíc, nového neoriginálu kolem 19 tisíc, na netu nový Valeo(vlastně originál) kolem 15 tisíc, na vrakáči nevím, nikde kde jsem se dotazoval jej nemají.
Bohuel jsem pátek nedaleko od domova svou C5 naboural (bolístku nafotím a a dám do fóra), včela na volantu a bylo hotovo. odnesl to blatník, nárazník, nádr ostřikovačů, pravé pneu a přední reflektor s xenonem a o ten mi teď jde. Vnitřek zdá se je v pořádku, ale plá světlometu je prasklý ze předu i ze zadu. C5 II řady mají nekolik typů výbavy světlometů, samozřejmě i za různé ceny. Moje otázka ted zní jsou pouzdra vech reflektorů totoná a lií se jen vnitřky? Na vrakáči jsem světlomet zatím nedohnal a tak uvauji. Pokud by pouzdra reflektorů byly stejné koupil tu nejlevnějí a jedndue bych je přehodil. Poradíte, máte zkuenost? Pořád jde jen o peníze...
Cena nového originálu podle servisu je kolem 25 tisíc, nového neoriginálu kolem 19 tisíc, na netu nový Valeo(vlastně originál) kolem 15 tisíc, na vrakáči nevím, nikde kde jsem se dotazoval jej nemají.
|
|
25.09.2012 22:44 -
Re: oprava předního světlometu s xenonem
|
2507603
|
|
jumep
|
|
|
niekto to tu riesil pri c5 1 a tam to bolo rovnake ...
akurat prehodit to je dost ohubu ...
niekto to tu riesil pri c5 1 a tam to bolo rovnake ...
|
|
25.09.2012 22:46 -
|
2507604
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
.link.
http://www.c5club.cz/inzerce/prodej-nahradnich-dilu/1865-xenony-c5-ii#.UGIYAFEyR8E
|
|
25.09.2012 22:53 -
|
2507607
|
|
navisl
|
|
|
jumep napsal(a): niekto to tu riesil pri c5 1 a tam to bolo rovnake ...
proč, v čem je problém?
proč, v čem je problém?
|
|
25.09.2012 22:54 -
|
2507608
|
|
jumep
|
|
|
tu sa bavime len o tom "skle" ktore musis vyrezat a nalepit
tu sa bavime len o tom "skle" ktore musis vyrezat a nalepit
|
|
25.09.2012 22:58 -
|
2507609
|
|
navisl
|
|
|
rozumím, vyřezat je největí problém
rozumím, vyřezat je největí problém
|
|
25.09.2012 23:05 -
|
2507612
|
|
navisl
|
|
|
Mikra napsal(a):
dík za tip
dík za tip
|
|
25.09.2012 23:09 -
|
2507615
|
|
navisl
|
|
|
jumep napsal(a): tu sa bavime len o tom "skle" ktore musis vyrezat a nalepit
chtělo by to skouknout nějaký víc rozbitý ne začnu řeit, v kadym případě dík za rady porady, dám info jak jsem pořeil...
chtělo by to skouknout nějaký víc rozbitý ne začnu řeit, v kadym případě dík za rady porady, dám info jak jsem pořeil...
|
|
15.10.2012 00:32 -
|
2512893
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
No, jestli ti jde jen o sundani toho skla...., jsem nekde nahodou narazil na link, kde je videt jak se to sundava v troube. Dava to tam na 5min, opakovaně, pri teplote tusím 215stupnu.
.link.
takto na videu to vypada jednoduse
Taky to jde horkovzduskou, opet davam link. .link.
děj vedet jak jsi dopadl.
No, jestli ti jde jen o sundani toho skla...., jsem nekde nahodou narazil na link, kde je videt jak se to sundava v troube. Dava to tam na 5min, opakovaně, pri teplote tusím 215stupnu.
http://www.youtube.com/watch?v=tBLPwW9vJA0
takto na videu to vypada jednoduse :-)
Taky to jde horkovzduskou, opet davam link. http://www.youtube.com/watch?v=sbSDj48WcPI&feature=related
|
|
15.10.2012 09:17 -
|
2512949
|
|
navisl
|
|
|
STRUCTOR napsal(a): No, jestli ti jde jen o sundani toho skla...., jsem nekde nahodou narazil na link, kde je videt jak se to sundava v troube. Dava to tam na 5min, opakovaně, pri teplote tusím 215stupnu.
.link.
takto na videu to vypada jednoduse
Taky to jde horkovzduskou, opet davam link. .link.
To se mi líbí, fakt super, to by bylo dobré řeení. Teď u jen aby kryty světel byly stejný a vnitřek světla byl neporuený. A při té příleitosti tam vloit jetě LEDky? Jak by se asi na LEDky tvářily na TK? Asi by musely být vypnutelný od normálního svícení.
A bylo by to za pár babek.
To se mi líbí, fakt super, to by bylo dobré řeení. Teď u jen aby kryty světel byly stejný a vnitřek světla byl neporuený. A při té příleitosti tam vloit jetě LEDky? Jak by se asi na LEDky tvářily na TK? Asi by musely být vypnutelný od normálního svícení.
A bylo by to za pár babek.
|
|
15.10.2012 09:27 -
|
2512951
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
OT: Ty xenony na C5 I jsem tu resil ja, ale prehodit lze opravdu jen predni sklo, to je shodne. Samotne telo svetlometu je jine, ma bud neco navic nebo neco min, zakladni tvar skorepiny je ale shodny.
OT: Ty xenony na C5 I jsem tu resil ja, ale prehodit lze opravdu jen predni sklo, to je shodne. Samotne telo svetlometu je jine, ma bud neco navic nebo neco min, zakladni tvar skorepiny je ale shodny.
|
|
16.10.2012 08:07 -
|
2513133
|
|
navisl
|
|
|
RimmerCZ napsal(a): OT: Ty xenony na C5 I jsem tu resil ja, ale prehodit lze opravdu jen predni sklo, to je shodne. Samotne telo svetlometu je jine, ma bud neco navic nebo neco min, zakladni tvar skorepiny je ale shodny.
Dík za info, tak e u II. řady to bude s největí pravděpodobností stejné.
Dík za info, tak e u II. řady to bude s největí pravděpodobností stejné.
|
|
02.04.2015 20:48 -
|
2804518
|
|
jarda 68
|
|
|
čauky kde hledat kdy nesvítí přední xenon ani parkovačka a pojistky v interiéru na tlumené jsou ok nenapadlo mě jetě zkusit dálkové ale blinkr jde dík
čauky kde hledat kdy nesvítí přední xenon ani parkovačka a pojistky v interiéru na tlumené jsou ok nenapadlo mě jetě zkusit dálkové ale blinkr jde dík
|
|
02.04.2015 22:17 -
|
2804617
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Já myslím e nejdřív vyměnit árovky.
Já myslím e nejdřív vyměnit árovky. :-)
|
|
14.01.2016 17:55 -
|
2908741
|
|
Boris1959
|
Město: Náchod, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Sice mě nejde o opravu světla,ale byl jsem přesunut sem.Nesvítí mě v levém předním světle ádná árovka,pojistky jsou v pořádku.Nevíte někdo,čím by to mohlo být.e by odeel xenon,halogen i obrysovka se mě moc nezdá.Dík za tipy.
Sice mě nejde o opravu světla,ale byl jsem přesunut sem.Nesvítí mě v levém předním světle ádná árovka,pojistky jsou v pořádku.Nevíte někdo,čím by to mohlo být.e by odeel xenon,halogen i obrysovka se mě moc nezdá.Dík za tipy.
|
|
23.07.2018 13:53 -
oprava předního světlometu s xenonem
|
3172319
|
|
Tommm
|
Město: Čelákovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravím,
nesvítí mi v pravém světlometu xenon (vyměněn za nový) ani parkovačka (vyměnit jsem jetě nezkusil, je moné e je jen prasklá a nemá to s xenonem nic společného). Dálkové svítí.
Provedena výměna pojistek 10 i 11 v motorovém prostoru. Provedena výměna xenonu za nový.
V nejbliích dnech budu zkouet, zda-li a kam jde áva, nicméně nemáte někdo nějaké nápady? Nemůu jezdit bez světla
Díky!
Zdravím,
nesvítí mi v pravém světlometu xenon (vyměněn za nový) ani parkovačka (vyměnit jsem jetě nezkusil, je moné e je jen prasklá a nemá to s xenonem nic společného). Dálkové svítí.
Provedena výměna pojistek 10 i 11 v motorovém prostoru. Provedena výměna xenonu za nový.
V nejbliích dnech budu zkouet, zda-li a kam jde áva, nicméně nemáte někdo nějaké nápady? Nemůu jezdit bez světla :-(
Díky! :palec
|
|
23.07.2018 15:29 -
|
3172357
|
|
jruze
|
|
|
Tommm napsal(a): Zdravím,
V nejbliích dnech budu zkouet, zda-li a kam jde áva, nicméně nemáte někdo nějaké nápady? Nemůu jezdit bez světla
Díky!
Jednotka ve světle - jsou dva druhy
Jednotka ve světle - jsou dva druhy:nevim
|
|
24.07.2018 23:00 -
|
3172646
|
|
Tommm
|
Město: Čelákovice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zítra mrknu. Lze prohodit pravou za levou a potvrdit si tak závadu?
Zítra mrknu. Lze prohodit pravou za levou a potvrdit si tak závadu?
|
|
| |
|
|