| | |
04.05.2018 07:34 -
Re: Tané zařízení - montá
|
3154950
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
autodiag napsal(a): tak treba proto aby se v aute zachovala el. instalace jak ma byt ...kdyby jsi videl tolik bastlu co ja asi by jsi pochopil proc radeji origo..a zase tak draha ta jednotka oproti uni el. instalaci neni a nemas v aute zadne doprasene kabelaze
zelezo je asi skoro jedno ,sami pouzivame ale spis Bosal...
To je právě ten rozdíl, ta jednotka HAK-POL není vůbec uni, je přímo na určitou řadu Citroenů - má konektory jaké mají být, má kabely jaké mají být, take ádný bastl ani doprasená kabelá. To si dost plete s tzv. "Univerzální jednotkou" - která umí i více automobilek, musí různě cvakat dráty atd...
To je právě ten rozdíl, ta jednotka HAK-POL není vůbec uni, je přímo na určitou řadu Citroenů - má konektory jaké mají být, má kabely jaké mají být, take ádný bastl ani doprasená kabelá. To si dost plete s tzv. "Univerzální jednotkou" - která umí i více automobilek, musí různě cvakat dráty atd...
|
|
04.05.2018 08:55 -
|
3154954
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mozna se dost pletu,jak pises ,ale co se koukam tak tve polske tazne,resp el.instalace moc konektorame neoplyva ..taznych instalujeme pomerne dost a dlouho nato ,abych rozeznal univerzal od jednotky jen pro typ auta
origo jednotka stoji cca 6000 (dle kabelaze) a v podstate ji jen nacvaknu,protoze je na ni vse pripravene
uni HAK-POL stoji cca 3000 (coz podle me neni 3x levnejsi) musim ji napinovat a pridat ke stavajici kabelazi a pokud se dobre divam na jejich nabidku jednotka je univerzalni PSA ne primo C5 X7,pokud jsem se nekde prehledl,coz se mohlo stat,a je to jak jsi psal ze se jen nacvaka nebude stat to same co uni ale o cca 600-1000 vic...
origo jednotka oproti univerzalni neni jen CAN spinac, ale ma mimo jine i ochranu vystupu a aktivne po CAN komunikuje a tim pane auto vi ze ma tazne
ano mas urcite pravdu v tom ze je to levnejsi reseni...nekdo da prednost cene nekdo originalite
je to rozdil cca 2000+- coz je rozdil, ale pro me zas tak velkej neni protoze usetrim cas pri montazi a mam v aute to co tam opravdu patri a bez yasahu do kabelaze
u sve Toyoty jsem, ale dal Bosal kabelaz ktera je primo na auto i s konektory ,protoze origo stoji 11000 oproti Bosalu za 3800,to jde originalita stranou
mozna se dost pletu,jak pises ,ale co se koukam tak tve polske tazne,resp el.instalace moc konektorame neoplyva :nevim ..taznych instalujeme pomerne dost a dlouho nato ,abych rozeznal univerzal od jednotky jen pro typ auta
origo jednotka stoji cca 6000 (dle kabelaze) a v podstate ji jen nacvaknu,protoze je na ni vse pripravene
uni HAK-POL stoji cca 3000 (coz podle me neni 3x levnejsi) musim ji napinovat a pridat ke stavajici kabelazi a pokud se dobre divam na jejich nabidku jednotka je univerzalni PSA ne primo C5 X7,pokud jsem se nekde prehledl,coz se mohlo stat,a je to jak jsi psal ze se jen nacvaka nebude stat to same co uni ale o cca 600-1000 vic...
origo jednotka oproti univerzalni neni jen CAN spinac, ale ma mimo jine i ochranu vystupu a aktivne po CAN komunikuje a tim pane auto vi ze ma tazne
ano mas urcite pravdu v tom ze je to levnejsi reseni...nekdo da prednost cene nekdo originalite
je to rozdil cca 2000+- coz je rozdil, ale pro me zas tak velkej neni protoze usetrim cas pri montazi a mam v aute to co tam opravdu patri a bez yasahu do kabelaze
u sve Toyoty jsem, ale dal Bosal kabelaz ktera je primo na auto i s konektory ,protoze origo stoji 11000 oproti Bosalu za 3800,to jde originalita stranou :-))))
|
|
04.05.2018 09:36 -
|
3154959
|
|
sivock
|
|
|
konqui: Děkuji za recenzi. Pokud je na kabelái přísluný konektor k zapojení do stávající přípravy, je to výborná zpráva a je to jedna z cest kterou jít.
Citroen mi nabídl celou kabelá za 3569,- s DPH (jednotka, kabelá, zásuvka, montání materiál), tedy takový rozdíl v ceně to nebyl. Avak po týdnu (po mailové urgenci centrálního skladu na SK) mi oznámili, e ji nedodají.
Jetě mě napadla jedna monost: V Citroenu mají v nabídce samotnou jednotku, která je skladem a je i v ČR. Tedy koupit v Citroenu originální jednotku a někde sehnat jen kabelá.
jumep, autodiag: Je zásuvka pod levou schánkou stejná v C5 facelift i v X7?
autodiag: Koukám v AutoKelly na elektroinstalaci BOSAL, tato by měla být pro mě dle typu auta .link. . Pokud tuto má vyzkouenu, také jedna z moností. Má zkuenost s 13ti pólovou zásuvkou BOSAL? Zda tam funguje ve jak má?
Děkuji vem diskutujícím za informace.
konqui: Děkuji za recenzi. Pokud je na kabelái přísluný konektor k zapojení do stávající přípravy, je to výborná zpráva a je to jedna z cest kterou jít.
Citroen mi nabídl celou kabelá za 3569,- s DPH (jednotka, kabelá, zásuvka, montání materiál), tedy takový rozdíl v ceně to nebyl. Avak po týdnu (po mailové urgenci centrálního skladu na SK) mi oznámili, e ji nedodají.
Jetě mě napadla jedna monost: V Citroenu mají v nabídce samotnou jednotku, která je skladem a je i v ČR. Tedy koupit v Citroenu originální jednotku a někde sehnat jen kabelá.
jumep, autodiag: Je zásuvka pod levou schánkou stejná v C5 facelift i v X7?
autodiag: Koukám v AutoKelly na elektroinstalaci BOSAL, tato by měla být pro mě dle typu auta https://www.autokelly.cz/Product/BS-041-239/3567184/39849642;39850140;158965;159028;159657;34052421;33903418 . Pokud tuto má vyzkouenu, také jedna z moností. Má zkuenost s 13ti pólovou zásuvkou BOSAL? Zda tam funguje ve jak má?
Děkuji vem diskutujícím za informace. :palec
|
|
04.05.2018 10:59 -
|
3154968
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ono se jednotka a kabelaz vzdy objednava zvlast...to co jsem psal bylo pro X7 to na objednani je
ano pripojeni je vzadu vlevo....
ten bosal se bezne dodava ale elektronika a kabelaz je ECS,tak jako 90% vsech co se dodavaji...
ja si ji dal protoze cenovy rozdil vice jak 6 je i na me dost
je jedno jestli si das 13 nebo 7 polovou..s 13 je vice kabelaze a je drazsi... pokud nemas karavan,je zbytecna
co ale budes muset i kdyz jje kabelaz na typ auta i s konektory,je najit drat od mlhovky,prerusit ho a propojit s kabelazi
a take budes muset najit nekoho kdo se ti pod tu instalaci podepise vyda fakturu a typovy list,jinak ji do TP nedostanes
ono se jednotka a kabelaz vzdy objednava zvlast...to co jsem psal bylo pro X7 to na objednani je
ano pripojeni je vzadu vlevo....
ten bosal se bezne dodava ale elektronika a kabelaz je ECS,tak jako 90% vsech co se dodavaji...
ja si ji dal protoze cenovy rozdil vice jak 6 je i na me dost :)
je jedno jestli si das 13 nebo 7 polovou..s 13 je vice kabelaze a je drazsi... pokud nemas karavan,je zbytecna
co ale budes muset i kdyz jje kabelaz na typ auta i s konektory,je najit drat od mlhovky,prerusit ho a propojit s kabelazi
a take budes muset najit nekoho kdo se ti pod tu instalaci podepise vyda fakturu a typovy list,jinak ji do TP nedostanes
|
|
04.05.2018 11:38 -
|
3154973
|
|
sivock
|
|
|
autodiag: ND v katalogu označený 9428 C9 je ve pohromadě, jednotka i s kabeláí.
Teď koukám do katalogu na X7 a jednotka je totoná, tudí bych z logiky věci usoudil, e můu pouít tento svazek z X7 na mé auto. Ale mají tam tři různé objednací čísla a u vech v popisu píí e součástí je i BSR (co by měla být přísluná jednotka). Osobně bych to tipoval na 9428 F6.
typový list samozřejmě mám, zároveň i akreditovanou firmu která jen potvrdí správnost instalace a karavan právě tahat budu, proto 13pól.
autodiag: ND v katalogu označený 9428 C9 je ve pohromadě, jednotka i s kabeláí.
Teď koukám do katalogu na X7 a jednotka je totoná, tudí bych z logiky věci usoudil, e můu pouít tento svazek z X7 na mé auto. Ale mají tam tři různé objednací čísla a u vech v popisu píí e součástí je i BSR (co by měla být přísluná jednotka). Osobně bych to tipoval na 9428 F6.
typový list samozřejmě mám, zároveň i akreditovanou firmu která jen potvrdí správnost instalace a karavan právě tahat budu, proto 13pól.
|
|
04.05.2018 19:49 -
|
3155048
|
|
autodiag
|
|
|
nevim v jakem katalogu hledas ale na x7 je dostupne tohle :
9428 F8 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST TURBODIESEL DT20C OD Č.OND 11923 -
9428 F7 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST VSTŘIKOVÁNÍ ES9A OD Č.OND 11923 NEBO TURBO
DIESEL DW10BTED4 BEZ FILTRU FAP OD Č.OND 11923 NEBO VSTŘI -
9428 F6 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST A DO Č.OND 11922 -
9428 C6 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ DOPLNĚK OD Č.OND 11681 A DO Č.OND 11922 -
9688 EL ŘÍDICÍ JEDNOTKA PŘÍVĚSU PRO ELEKTRICKÝ SVAZEK TANÉHO ZAŘÍZENÍ
nevim v jakem katalogu hledas ale na x7 je dostupne tohle :
9428 F8 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST TURBODIESEL DT20C OD Č.OND 11923 -
9428 F7 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST VSTŘIKOVÁNÍ ES9A OD Č.OND 11923 NEBO TURBO
DIESEL DW10BTED4 BEZ FILTRU FAP OD Č.OND 11923 NEBO VSTŘI -
9428 F6 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ 13 CEST A DO Č.OND 11922 -
9428 C6 ELEKTRICKÝ SVAZEK PRO TANÉ ZAŘÍZENÍ DOPLNĚK OD Č.OND 11681 A DO Č.OND 11922 -
9688 EL ŘÍDICÍ JEDNOTKA PŘÍVĚSU PRO ELEKTRICKÝ SVAZEK TANÉHO ZAŘÍZENÍ
|
|
04.05.2018 20:51 -
|
3155053
|
|
jruze
|
|
|
A co toho jde na vozejk s led světlama ?
A co toho jde na vozejk s led světlama ?
|
|
04.05.2018 21:22 -
|
3155055
|
|
jumep
|
|
|
teraz som kupoval krabicu na X7 a idem ju davat do C5 2
je tam par rozdielov, co sa v podstate nezapne
teraz som kupoval krabicu na X7 a idem ju davat do C5 2
je tam par rozdielov, co sa v podstate nezapne
|
|
15.05.2018 17:39 -
Re: Tané zařízení - montá přípojky X7 HDI 2011
|
3157280
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Díval jsem na zapojení elektropřípojky na TZ C5 HDi break 2011 - je to Erich Jaeger 736941. Přijde mi to jednoduché - připojit + a kostru a pak 3 vodiče na CAN. Není mi vak z obrázku jasné připojení toho plus -vodič 4 - PU fialový odizolují, nakonektorují a spojují přes konektor s vodičem 1- RD červený. Není mi vak z obrázku jasné, zda jej jen přeruují nebo vodič 4 pokračuje na původní místo a 1 je k němu jen připojená ?? poradí někdo ? A jetě související dotaz - povede se diagnostikou Delphi aktivovat funkce TZ ? Momentálně nemám auto ani diagn u sebe, tak abych věděl, zda musím shánět někoho s Lexií či nikoli. Děkuji
Díval jsem na zapojení elektropřípojky na TZ C5 HDi break 2011 - je to Erich Jaeger 736941. Přijde mi to jednoduché - připojit + a kostru a pak 3 vodiče na CAN. Není mi vak z obrázku jasné připojení toho plus -vodič 4 - PU fialový odizolují, nakonektorují a spojují přes konektor s vodičem 1- RD červený. Není mi vak z obrázku jasné, zda jej jen přeruují nebo vodič 4 pokračuje na původní místo a 1 je k němu jen připojená ?? poradí někdo ? A jetě související dotaz - povede se diagnostikou Delphi aktivovat funkce TZ ? Momentálně nemám auto ani diagn u sebe, tak abych věděl, zda musím shánět někoho s Lexií či nikoli. Děkuji
Přílohy: c5 ele.pdf ( 372133b ) - c5 ele1.pdf ( 267215b ) - |
|
15.05.2018 17:46 -
|
3157288
|
|
jumep
|
|
|
kkz, tieto uni krabicky, to je strasne
pricom ked kupis original, je tam uplne vsetko, len napojis, nasrobujes a nakonfigurujes diagostikou
preco by som mal strihat kabelaz?
inak original je tam iny konektor nez na obrazku
kkz, tieto uni krabicky, to je strasne
pricom ked kupis original, je tam uplne vsetko, len napojis, nasrobujes a nakonfigurujes diagostikou
preco by som mal strihat kabelaz?
inak original je tam iny konektor nez na obrazku
|
|
15.05.2018 17:47 -
|
3157289
|
|
autodiag
|
|
|
to je presne jeden z bastlu ktere jsem myslel....bud naprase zacvaknes draty k sobe a do roka a do dne bude radost hledat poruchu nebo musis drati prestrihat dat konektory a pospojovat
proc proste nepouzijes original a koukas po podobnych nesmyslech,je nutne tak "setrit" ?
to je presne jeden z bastlu ktere jsem myslel....bud naprase zacvaknes draty k sobe a do roka a do dne bude radost hledat poruchu nebo musis drati prestrihat dat konektory a pospojovat
proc proste nepouzijes original a koukas po podobnych nesmyslech,je nutne tak "setrit" ?
|
|
15.05.2018 17:57 -
|
3157296
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Děkuji pánové za vyčinění, moná oprávněné, ale elektropřípojku mám u doma (prostě stalo se, objednával jsem ji od Jageera jednu na Peugeota a tam ádný problém nebyl, jen konektory cvak cvak ). Take pokud můete poradit k tomuto, uvítám. Dle druhého obrázku (připojení CAN) se mi zdá, e + je z konektoru odstřihnutý - co mi trochu nedává smysl, ale třeba to tak má být.
Děkuji pánové za vyčinění, moná oprávněné, ale elektropřípojku mám u doma (prostě stalo se, objednával jsem ji od Jageera jednu na Peugeota a tam ádný problém nebyl, jen konektory cvak cvak :-d). Take pokud můete poradit k tomuto, uvítám. Dle druhého obrázku (připojení CAN) se mi zdá, e + je z konektoru odstřihnutý - co mi trochu nedává smysl, ale třeba to tak má být.
|
|
15.05.2018 19:52 -
|
3157367
|
|
xantia.hd
|
|
|
Odpovím si sám - pomoc hledej na konci své ruky/hlavy - jiný výrobce přípojek to má popsáno trochu lépe - zapojení 6 pinového konektoru (zřejmě příprava pro orig. přípojku) - take ve mi je jasné. A nevidím nic tak zásadního, napojit něco mimo konektor, pokud je to uděláno profesionálně, je spolehlivost spoje moná lepí ne konektor. Ano, uznávám, originál kabelá s konektory je elegantní a nejjednoduí. Bohuel dle minulé dobré zkuenosti jsem netuil, e přípojka C5 není v tomto provedení.
Odpovím si sám - pomoc hledej na konci své ruky/hlavy :-d - jiný výrobce přípojek to má popsáno trochu lépe - zapojení 6 pinového konektoru (zřejmě příprava pro orig. přípojku) - take ve mi je jasné. A nevidím nic tak zásadního, napojit něco mimo konektor, pokud je to uděláno profesionálně, je spolehlivost spoje moná lepí ne konektor. Ano, uznávám, originál kabelá s konektory je elegantní a nejjednoduí. Bohuel dle minulé dobré zkuenosti jsem netuil, e přípojka C5 není v tomto provedení.
|
|
16.06.2018 00:37 -
|
3164791
|
|
Karelx
|
|
|
Pánové,
je tato kabelá OK pro tané zařízení v CII? po studiu diskusí si myslím, e by se dala pouít. Karel
.link.
Pánové,
je tato kabelá OK pro tané zařízení v CII? po studiu diskusí si myslím, e by se dala pouít. Karel
http://www.autodoplnky-domansky.cz/citroen-60?product_id=1320
|
|
16.06.2018 08:00 -
|
3164800
|
|
autodiag
|
|
|
ano tato kabelaz je origo
myslim kdyz jim reknes co mas za auto poslou ti presne tu jednotku ktera tam ma byt
ano tato kabelaz je origo
myslim kdyz jim reknes co mas za auto poslou ti presne tu jednotku ktera tam ma byt
|
|
06.09.2018 07:01 -
|
3178901
|
|
stenda
|
Město: Nový Jáchymov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 83 |
|
|
Ahoj, mohl by mi někdo poradit, jestli mám a kde, připravenou kabelá s konektorem na taný? To musím sundat tapec na levé straně kufru? Nebo se to musí tahat zepředu? V dílně mi řekli něco o napojení na světla, tak jsem jim řekl, e takhle ne, e musí být typová instalace a e je tam někde příprava. Pro leí upřesnění VIN VF7RERHRH76795531 Moc děkuji
Ahoj, mohl by mi někdo poradit, jestli mám a kde, připravenou kabelá s konektorem na taný? To musím sundat tapec na levé straně kufru? Nebo se to musí tahat zepředu? V dílně mi řekli něco o napojení na světla, tak jsem jim řekl, e takhle ne, e musí být typová instalace a e je tam někde příprava. Pro leí upřesnění VIN VF7RERHRH76795531 Moc děkuji
|
|
06.09.2018 09:25 -
|
3178906
|
|
gtv8
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 73 |
|
|
Ahoj, na C5 I, mám natazenych 12V od zasuvky mezi sedadly, pak signaly jsou od leveho svetla.
Ahoj, na C5 I, mám natazenych 12V od zasuvky mezi sedadly, pak signaly jsou od leveho svetla.
|
|
06.09.2018 10:31 -
|
3178913
|
|
stenda
|
Město: Nový Jáchymov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 83 |
|
|
Na C5 I je to jinak. Tady bez bastlu je potřeba typová, ale nevím, kde je přesně ta příprava, jestli tam je.
Na C5 I je to jinak. Tady bez bastlu je potřeba typová, ale nevím, kde je přesně ta příprava, jestli tam je.
|
|
06.09.2018 13:43 -
|
3178943
|
|
jumep
|
|
|
jo, lavy tapec v kufri, je to tam zabalene v molitane
a vpredu nad BSI je treba doplnit poistku
jo, lavy tapec v kufri, je to tam zabalene v molitane
a vpredu nad BSI je treba doplnit poistku
|
|
06.09.2018 13:53 -
|
3178952
|
|
stenda
|
|
|
Díky moc
Díky moc
|
|
| |
|
|