| | |
06.05.2015 19:26 -
Re: Tané zařízení - montá
|
2818182
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Nemusí mít razítko, ale musí na STK a oni ti dají protokol
Nemusí mít razítko, ale musí na STK a oni ti dají protokol
|
|
06.05.2015 21:02 -
|
2818241
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Kdy to dělá firma, dá certifikát, s tím na policajty a stačí to, pokud si dělá sám, musí absolvovat STK a pak policajti, aspoň takto to probíhalo u mne.
Kdy to dělá firma, dá certifikát, s tím na policajty a stačí to, pokud si dělá sám, musí absolvovat STK a pak policajti, aspoň takto to probíhalo u mne. ;-)
|
|
06.05.2015 22:19 -
|
2818331
|
|
Dany
|
|
|
Na STK musí po montái taného vdy.S typovým listem. Je jedno, kdo to namontoval.
U nás STK na tané stojí 250,- Zápis změn na úřadě za 50,-. Byl jsem si to zařizovat v pondělí, take je to aktuální informace...
Na STK musí po montái taného vdy.S typovým listem. Je jedno, kdo to namontoval.
U nás STK na tané stojí 250,- Zápis změn na úřadě za 50,-. Byl jsem si to zařizovat v pondělí, take je to aktuální informace...
|
|
06.05.2015 22:36 -
|
2818342
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Zřejmě zase něco nového, je pravda, e jsem to absolvoval před 3mi lety, ale dělala mi to firma, dostal jsem potvrzení o montái, certifikát, doel na policajty a ádná STK nemusela probíhat, musí to ale dělat firma, která má na to dané tané zařízení certifikát, nemůe to dělat jakýkoliv servis bez tohoto.
Zřejmě zase něco nového, je pravda, e jsem to absolvoval před 3mi lety, ale dělala mi to firma, dostal jsem potvrzení o montái, certifikát, doel na policajty a ádná STK nemusela probíhat, musí to ale dělat firma, která má na to dané tané zařízení certifikát, nemůe to dělat jakýkoliv servis bez tohoto. ;-)
|
|
06.05.2015 22:45 -
|
2818343
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Kamarád dělal tané cca 2 týdny zpět.. v autorizovaném servisu, originál díl. Dostal orazítkovaný typový list se kterým el na magistrát a nechal si tané zapsat. ádná STK!! Ta je opravdu nutná pouze v případě, e tané montoval někdo, kdo není k tomuto autorizovaný.
Kamarád dělal tané cca 2 týdny zpět.. v autorizovaném servisu, originál díl. Dostal orazítkovaný typový list se kterým el na magistrát a nechal si tané zapsat. ádná STK!! Ta je opravdu nutná pouze v případě, e tané montoval někdo, kdo není k tomuto autorizovaný.
|
|
04.02.2016 20:19 -
|
2915601
|
|
TygrXM
|
Město: Uherské Hraditě, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Nevíte někdo jaké jsou potřeba rouby na uchycení taného k nosníkům auta? (C5 II Combi)
Chci předělat tané z dárcovského auta na moje.. Vechny rezavé rouby jsem vyhodil, e je potom nahradím novými. Teď zjiuji e M8 je málo a M10 je moc. To e musí být pevnostní je mi jasné, ale to je musím koupit v Citroenu?
Nevíte někdo jaké jsou potřeba rouby na uchycení taného k nosníkům auta? (C5 II Combi)
Chci předělat tané z dárcovského auta na moje.. Vechny rezavé rouby jsem vyhodil, e je potom nahradím novými. Teď zjiuji e M8 je málo a M10 je moc. To e musí být pevnostní je mi jasné, ale to je musím koupit v Citroenu? :-o
|
|
04.02.2016 20:20 -
|
2915602
|
|
jumep
|
|
|
su to M10, len treba precistit zavit
a tiez by tam nemali ist obycajne, ale pevnostne
su to M10, len treba precistit zavit
a tiez by tam nemali ist obycajne, ale pevnostne
|
|
27.02.2016 15:37 -
|
2922973
|
|
ivanivan
|
|
|
Mám problém se zásuvkou na C5ll, někde zkratuje. Je tam originál Citroen el i tané . Potřebuji prozatím odpojit svazek do zásuvky. Je to ten velký edý konektor? Díky
A bude ve jinak fungovat? Jen ne koupím zásuvku.
Jetě doplním, e tané má svůj věk a má nárok na údrbu. Je rozsypaný ten mikrospínač v zásuvce a běhaj tam bludné proudy.
Mám problém se zásuvkou na C5ll, někde zkratuje. Je tam originál Citroen el i tané . Potřebuji prozatím odpojit svazek do zásuvky. Je to ten velký edý konektor? Díky
A bude ve jinak fungovat? Jen ne koupím zásuvku.
Jetě doplním, e tané má svůj věk a má nárok na údrbu. Je rozsypaný ten mikrospínač v zásuvce a běhaj tam bludné proudy.
Přílohy: P_20160227_151543.jpg ( 680637b ) - Levý tapec v kufru. |
|
25.03.2016 19:51 -
Nejde tempomat, nejde allrm, nesvítí pravý zadní blinkr
|
2932765
|
|
Faňas
|
Město: Ostrov nad Ohří, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Dlouho ji sleduji toto forum, mnoho věcí co jsem tady nael mi pomohlo. Mám ji druhou C5, ta první byla 2.0 HDi, exklusiv v sedanu, rok 2002, tu chtěl syn, tak jsme mu ji přenechali a v únoru jsem koupili 2.0 HDi rok 2006 ve výbavě exklusiv. Jsou to neskutečně pohodlný auta, mají své mouchy, ale která značka je nemá, zkrátka na ně nedám dopustit.
Teď k problému, který mi dneního dne nastal.
Dnes jsem na auto montoval tané zařízení, po mechanické stránce ve v pohodě (kdy to srovnám s Mondeem rok 2006 nebe a dudy). Problém nastal při instalaci elektriky, Na levé straně jsem ve napojil bez problému, ve funguje. Na pravé straně jsem si nejprve zkouečkou nael koncové, pak jsem si zapnul blinkr, abych si nael který je to drát, ale zapomněl jsem ze světla odpojit tekr, ten jsem odpojil, zkouečkou jsem si drát nael a po napojení tekru ji pravý zadní blinkr nejde a v kablíku není proud. Samozřejmě jsem zkouel árovku, ale nic, nutno podotknout, e pravý přední a boční blinkr bliká, ale rychle. Levý blinkr funguje normálně. Kdy jsem to vzdal a jel jsem domů, tak jsem jetě zjistil, e nejde tempomat, kdy ho zapnu svítí OFF a nejde nastavit rychlost, dále jsem při zamykaní zjistil, e mi nepípl alarm a ani při odemykání.
Jetě doplňuji, e elektriku mám koupenou přímo do C5 s krabičkou, ale napojuje se na jednotlivé dráty. Jetě jsem do ní nezapojil + od baterky, mám zapojené pouze svazky.
Pomozte prosím, doufám, e jsem nic neodpálil.
Dlouho ji sleduji toto forum, mnoho věcí co jsem tady nael mi pomohlo. Mám ji druhou C5, ta první byla 2.0 HDi, exklusiv v sedanu, rok 2002, tu chtěl syn, tak jsme mu ji přenechali a v únoru jsem koupili 2.0 HDi rok 2006 ve výbavě exklusiv. Jsou to neskutečně pohodlný auta, mají své mouchy, ale která značka je nemá, zkrátka na ně nedám dopustit.
Teď k problému, který mi dneního dne nastal.
Dnes jsem na auto montoval tané zařízení, po mechanické stránce ve v pohodě (kdy to srovnám s Mondeem rok 2006 nebe a dudy). Problém nastal při instalaci elektriky, Na levé straně jsem ve napojil bez problému, ve funguje. Na pravé straně jsem si nejprve zkouečkou nael koncové, pak jsem si zapnul blinkr, abych si nael který je to drát, ale zapomněl jsem ze světla odpojit tekr, ten jsem odpojil, zkouečkou jsem si drát nael a po napojení tekru ji pravý zadní blinkr nejde a v kablíku není proud. Samozřejmě jsem zkouel árovku, ale nic, nutno podotknout, e pravý přední a boční blinkr bliká, ale rychle. Levý blinkr funguje normálně. Kdy jsem to vzdal a jel jsem domů, tak jsem jetě zjistil, e nejde tempomat, kdy ho zapnu svítí OFF a nejde nastavit rychlost, dále jsem při zamykaní zjistil, e mi nepípl alarm a ani při odemykání.
Jetě doplňuji, e elektriku mám koupenou přímo do C5 s krabičkou, ale napojuje se na jednotlivé dráty. Jetě jsem do ní nezapojil + od baterky, mám zapojené pouze svazky.
Pomozte prosím, doufám, e jsem nic neodpálil.:-(
|
|
25.03.2016 20:06 -
|
2932785
|
|
jumep
|
|
|
do faceliftu nesmies davat zasuvku na kable ale potrebujes jednotku (pod lavy tapecom v kufri mas k tomu pripojenie)
ak to tam zisti skrat / vysoku zataz tak to prestane pustat stavu, treba odpojit baterku - odpoj to z toho a zozen si elektriku aka tam patri a odpoj baterku na pol hodinu a potom to skus
do faceliftu nesmies davat zasuvku na kable ale potrebujes jednotku (pod lavy tapecom v kufri mas k tomu pripojenie)
ak to tam zisti skrat / vysoku zataz tak to prestane pustat stavu, treba odpojit baterku - odpoj to z toho a zozen si elektriku aka tam patri a odpoj baterku na pol hodinu a potom to skus
|
|
25.03.2016 20:27 -
|
2932810
|
|
Faňas
|
Město: Ostrov nad Ohří, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Koupil jsem elektriku přímo na C5.
Koupil jsem elektriku přímo na C5.
|
|
25.03.2016 20:53 -
|
2932828
|
|
jumep
|
|
|
1 ci 2?
tam sa nemas moc preco zapajat na ziarovky
1 ci 2?
tam sa nemas moc preco zapajat na ziarovky
|
|
25.03.2016 21:01 -
|
2932849
|
|
Faňas
|
|
|
Je to kupovaný přímo na C5 II. Je tam krabička s odpojením na parkovací asistent, ale má se to napojit přes takové zaklapávací svorky přímo na kabely. Teď vak neřeím tu kabelá, ta není zapojena, řeím proč mi nefunguje blinkr, tempomat a alarm. Baterku jsem odpojil, sice ne na 1/2 hodiny, ale nic. Jde mi o to, jestli je v mých silách to nějak zprovoznit, nebo budu muset do servisu.
Edit:
Opět se mi potvrdile, e nejsem tak bohatej, abych kupoval levné věci, měl jsem koupit rovnou od BOSALA a ne se snait uetřit nějaký 2000.
Je to kupovaný přímo na C5 II. Je tam krabička s odpojením na parkovací asistent, ale má se to napojit přes takové zaklapávací svorky přímo na kabely. Teď vak neřeím tu kabelá, ta není zapojena, řeím proč mi nefunguje blinkr, tempomat a alarm. Baterku jsem odpojil, sice ne na 1/2 hodiny, ale nic. Jde mi o to, jestli je v mých silách to nějak zprovoznit, nebo budu muset do servisu.
Edit:
Opět se mi potvrdile, e nejsem tak bohatej, abych kupoval levné věci, měl jsem koupit rovnou od BOSALA a ne se snait uetřit nějaký 2000.
|
|
25.03.2016 21:05 -
|
2932858
|
|
jumep
|
|
|
ak to mas s toho dole a neposkratovane po zapojeni baterky by to malo nabehnut normalne
ak to mas s toho dole a neposkratovane po zapojeni baterky by to malo nabehnut normalne
|
|
25.03.2016 21:07 -
|
2932862
|
|
Faňas
|
|
|
Nebude vadit, kdy dojdu odpojit baterku teď a zapojím jí a ráno?
Nebude vadit, kdy dojdu odpojit baterku teď a zapojím jí a ráno?
|
|
25.03.2016 21:08 -
|
2932865
|
|
jumep
|
|
|
nie, nebude
ak si otvaral svetla, skontroluj aj ziarovky ci ti neskratuju a nie su zle zalozene
nie, nebude
ak si otvaral svetla, skontroluj aj ziarovky ci ti neskratuju a nie su zle zalozene
|
|
25.03.2016 21:12 -
|
2932866
|
|
Faňas
|
|
|
Díky, jdu to odpojit a dám zítra vědět jak to dopadlo.
Díky, jdu to odpojit a dám zítra vědět jak to dopadlo.:-)
|
|
25.03.2016 21:20 -
|
2932871
|
|
Faňas
|
|
|
Jetě mne napadlo, e jsem to moná udělal sám, protoe jsem napřed zapnul blinkr, pak a odpojil tekr a po tom, jsem si zkouečkou hledal drát, zkouečka problikla a pak u to nelo.
Vzpomínám na na svou 120 tam mi stačilo kladivo, roubovák a kombinačky
Jetě mne napadlo, e jsem to moná udělal sám, protoe jsem napřed zapnul blinkr, pak a odpojil tekr a po tom, jsem si zkouečkou hledal drát, zkouečka problikla a pak u to nelo.
Vzpomínám na na svou 120 tam mi stačilo kladivo, roubovák a kombinačky:-d
|
|
25.03.2016 21:20 -
|
2932872
|
|
jruze
|
|
|
Pokud myslí zn.servis tak BSI stojí +-11000,- com také(podle výbavy) , pojiskovnice kolem 5000,- , pojistky stojí pár halířů. Cokoli z toho můe být KO a bez diag se asi neobejde a zkueností také ne. A s tou půlhodinou odpojení aku ? to je kde v postupech? (e by tam byly nějaké udrovací zdroje?)
Pokud myslí zn.servis tak BSI stojí +-11000,- com také(podle výbavy) , pojiskovnice kolem 5000,- , pojistky stojí pár halířů.;-) Cokoli z toho můe být KO a bez diag se asi neobejde a zkueností také ne. A s tou půlhodinou odpojení aku ? to je kde v postupech?:nevim (e by tam byly nějaké udrovací zdroje?)
|
|
| |
|
|