| | |
02.10.2013 22:36 -
Re: Tané zařízení - montá
|
2624074
|
|
jumep
|
|
|
to auto ma kompletne natahanu kabelaz na tazne, staci pripojit bez roboty
s touto neorigo sa zbytocne narobis a budes tam mat hrcu vselicoho + neviem ci to bude vedet odpajat parkovaci asistent
to auto ma kompletne natahanu kabelaz na tazne, staci pripojit bez roboty
s touto neorigo sa zbytocne narobis a budes tam mat hrcu vselicoho + neviem ci to bude vedet odpajat parkovaci asistent
|
|
31.01.2014 15:27 -
|
2663460
|
|
beendy
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Dobrý den,potřeboval bych radu,mám C5 2008,model 2009 nový typ kombi,podle servisu bych měl pouít elekroinstalaci,která bude komunikovat s počítačem auta,nevím jak který model můj počítač umí spotřebu olej a dveře to je vechno,jinak nic nepozná ani spálenou árovku,nebo jinou závadu,nejradi bych elektriku nacvakal na kabelá od lamp a park. senzor vypnul. Na co budu kupovat elektriku za 4000 kdy to auto nepozná,nevíte nekdo něco o tom? Děkuji
Dobrý den,potřeboval bych radu,mám C5 2008,model 2009 nový typ kombi,podle servisu bych měl pouít elekroinstalaci,která bude komunikovat s počítačem auta,nevím jak který model můj počítač umí spotřebu olej a dveře to je vechno,jinak nic nepozná ani spálenou árovku,nebo jinou závadu,nejradi bych elektriku nacvakal na kabelá od lamp a park. senzor vypnul. Na co budu kupovat elektriku za 4000 kdy to auto nepozná,nevíte nekdo něco o tom? Děkuji
|
|
31.01.2014 15:35 -
|
2663462
|
|
jruze
|
|
|
beendy napsal(a): Dobrý den,potřeboval bych radu,mám C5 2008,model 2009 nový typ kombi,podle servisu bych měl pouít elekroinstalaci,která bude komunikovat s počítačem auta,nevím jak který model můj počítač umí spotřebu olej a dveře to je vechno,jinak nic nepozná ani spálenou árovku,nebo jinou závadu,nejradi bych elektriku nacvakal na kabelá od lamp a park. senzor vypnul. Na co budu kupovat elektriku za 4000 kdy to auto nepozná,nevíte nekdo něco o tom? Děkuji
Jak nepozná ? Od C5 II je krabička(kabelá) nutnost - pokud jí tam nedá mělo by to hlásit chybu a krom toho můe být problém s BSI a nebo tam něco vypálí - kadá X7 umí poznat prasklou árovku a spoustu jiného(i ta největí socka X7 tohle umí)
Jak nepozná ? Od C5 II je krabička(kabelá) nutnost - pokud jí tam nedá mělo by to hlásit chybu a krom toho můe být problém s BSI a nebo tam něco vypálí - kadá X7 umí poznat prasklou árovku a spoustu jiného(i ta největí socka X7 tohle umí);-)
|
|
31.01.2014 16:01 -
|
2663470
|
|
beendy
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Tak tomu nerozumím,moje nepozná nic,árovku ne,měl jsem spápené dvě havičky taky nic,jen olej dveře spotřeba a hlásí nízkou teplotu venku,opravdu nic víc. Tak kdy se napojím na kabely od lamp bude jí to jedno.
Tak tomu nerozumím,moje nepozná nic,árovku ne,měl jsem spápené dvě havičky taky nic,jen olej dveře spotřeba a hlásí nízkou teplotu venku,opravdu nic víc. Tak kdy se napojím na kabely od lamp bude jí to jedno.
|
|
31.01.2014 16:45 -
|
2663480
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdo nevěří, a tam běí ...
Kup si lacinou kabelá, napoj si to třeba rovnou na baterku a potom popros nějakýho odborníka, aby ti to dal za příplatek do pořádku. V autě má těch počítačů nepočítaně, tak nemysli, e kdy ti něco nehlásí, tak je to tam zbytečně. U tady bylo podobných pokusů hodně a s taným se tu trápilo dost lidí. Můe se přidat k nim.
Dej si poradit a uetří.
Kdo nevěří, a tam běí ...
Kup si lacinou kabelá, napoj si to třeba rovnou na baterku a potom popros nějakýho odborníka, aby ti to dal za příplatek do pořádku. V autě má těch počítačů nepočítaně, tak nemysli, e kdy ti něco nehlásí, tak je to tam zbytečně. U tady bylo podobných pokusů hodně a s taným se tu trápilo dost lidí. Můe se přidat k nim.
Dej si poradit a uetří.
|
|
31.01.2014 16:55 -
|
2663487
|
|
beendy
|
|
|
Dobře děkuju,nechám to namontovat firmou tady v Brně,teď jetě budu hledat problém proč mi počítač nic nehlásí kdy to umí i poslední socka x7.
Dobře děkuju,nechám to namontovat firmou tady v Brně,teď jetě budu hledat problém proč mi počítač nic nehlásí kdy to umí i poslední socka x7.
|
|
31.01.2014 17:01 -
|
2663497
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ono to chce na diagnostiku k někomu, kdo s ní umí pracovat. Spousta hláek můe být jenom právě diagnostikou vypnutá.
No a co jsi myslel tou firmou? Opravdu by bylo lepí, kdyby to byla firma na Citroeny zaměřená. Nemusí to být zrovna autorizovaný servis, to toti není záruka kvality, ale jsou tu jistý zkuenosti s tím, e fajnový dobrý mechanici zvyklí na VW a pod. si na Citroenech vylámou zuby. Tak hledej opravdu raději někoho, kdo se kolem PSA trochu pohybuje.
Ono to chce na diagnostiku k někomu, kdo s ní umí pracovat. Spousta hláek můe být jenom právě diagnostikou vypnutá.
No a co jsi myslel tou firmou? Opravdu by bylo lepí, kdyby to byla firma na Citroeny zaměřená. Nemusí to být zrovna autorizovaný servis, to toti není záruka kvality, ale jsou tu jistý zkuenosti s tím, e fajnový dobrý mechanici zvyklí na VW a pod. si na Citroenech vylámou zuby. Tak hledej opravdu raději někoho, kdo se kolem PSA trochu pohybuje.
|
|
31.01.2014 18:19 -
|
2663505
|
|
radůz
|
Město: Holice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 43 |
|
|
mam prosbu co si myslíte o tomhla taáku? + poradí mi někdo nějakou el. instalaci? stačí ta obyč?
.link.
díky za rady. zatím jsem z toho nějak jelen
mam prosbu co si myslíte o tomhla taáku? + poradí mi někdo nějakou el. instalaci? stačí ta obyč?
http://www.nejautodily.cz/tazne-zarizeni-citroen-c5-2/
díky za rady. zatím jsem z toho nějak jelen :-)
|
|
01.02.2014 13:41 -
|
2663731
|
|
radůz
|
Město: Holice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 43 |
|
|
myslíte e ho muu obj? abych si nenaběhl?
myslíte e ho muu obj? abych si nenaběhl?
|
|
01.02.2014 16:36 -
|
2663779
|
|
beendy
|
|
|
Jumep tu píe,e nová C5 má kompletně nataenou kabelá,za co si si teda ti mejdi v servisech berou 8000 za montá kdy taný stojí od 2500 a třeba Auto Kelly si naůčtuje za elektroinstalaci k tanýmu na C5 4500.
Jumep tu píe,e nová C5 má kompletně nataenou kabelá,za co si si teda ti mejdi v servisech berou 8000 za montá kdy taný stojí od 2500 a třeba Auto Kelly si naůčtuje za elektroinstalaci k tanýmu na C5 4500.
|
|
01.02.2014 16:43 -
|
2663784
|
|
jumep
|
|
|
pozor, univerzalnu jednotku nenapichnes na kabelaz ktora tam je a tiez ti nebude podporovat odpajanie parkovacieho asistenta a podobne
osobne to riesim tak ze si kupim druhosku tazne a origo kabelaz (a ta je draha)
pozor, univerzalnu jednotku nenapichnes na kabelaz ktora tam je a tiez ti nebude podporovat odpajanie parkovacieho asistenta a podobne
osobne to riesim tak ze si kupim druhosku tazne a origo kabelaz (a ta je draha)
|
|
16.05.2014 10:58 -
|
2696403
|
|
Adeon88
|
Město: Chomutov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Ahoj.
Montoval jsem si sám tané (C5 I r. v. 2003, dám sem postup, kdyby to také někdo řeil.
1) Tané jsem koupil tady: .link. cca 2.450,-
2) univerzální elektroinstalace 150,- (7-pinů)
3) namontování taného + elektroinstalace - podle návodu je to opravdu jednochuché, jen si s tím pohrát... JEN POZOR na návod k zapojení krabičky - osobně jsem na návodu měl vyobrazení zapojení krabičky z její vnitřní strany - to znamená, e při pohledu na kontakty krabičky jsem si piny musel prohodit (zrcadlově ke svislé ose) to mi dalo, ne jsem na to přiel..
4) zajet na STK s typovým listem, které dostanete s TZ - za 350,- technik zkontroloval zapojení a vytvořil nějaký protokol
5) vzal jsem malý + velký techničák + typový list + potvrení od STK + asi 300,- a na registru upraveno + zapsáno do techničáků....
Od objednávky do oficiálního povolení 4 dny a 3250,-Kč.
Ahoj.
Montoval jsem si sám tané (C5 I r. v. 2003, dám sem postup, kdyby to také někdo řeil.
1) Tané jsem koupil tady: http://www.tazne-zarizeni-vamot.cz/tazna-zarizeni/citroen/c5/tazne-zarizeni-citroen-c5-kombi/ cca 2.450,-
2) univerzální elektroinstalace 150,- (7-pinů)
3) namontování taného + elektroinstalace - podle návodu je to opravdu jednochuché, jen si s tím pohrát... JEN POZOR na návod k zapojení krabičky - osobně jsem na návodu měl vyobrazení zapojení krabičky z její vnitřní strany - to znamená, e při pohledu na kontakty krabičky jsem si piny musel prohodit (zrcadlově ke svislé ose) to mi dalo, ne jsem na to přiel..:-D
4) zajet na STK s typovým listem, které dostanete s TZ - za 350,- technik zkontroloval zapojení a vytvořil nějaký protokol
5) vzal jsem malý + velký techničák + typový list + potvrení od STK + asi 300,- a na registru upraveno + zapsáno do techničáků....
Od objednávky do oficiálního povolení 4 dny a 3250,-Kč.
|
|
16.05.2014 11:22 -
|
2696418
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Tak nevím, na STK jsem platil 150,- kč a na registru 50,- kč.
Tak nevím, na STK jsem platil 150,- kč a na registru 50,- kč.
:-)
|
|
16.05.2014 14:05 -
|
2696470
|
|
Adeon88
|
|
|
Na STK to bylo opravdu 350,- a na úřadě to mohlo být míň.. dělal jsem tam více změn, tak jestli se to nějak sčítá?? hodil jsem tam 300,- a je to i s rezervou..
Na STK to bylo opravdu 350,- a na úřadě to mohlo být míň.. dělal jsem tam více změn, tak jestli se to nějak sčítá?? hodil jsem tam 300,- a je to i s rezervou..;):-p
|
|
03.06.2014 17:42 -
|
2701765
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Pochopil jsem správně e na c5 Break 2.2 Hdi rok 2002 stačí obyčejná univerzální elektroinstalace?
Pochopil jsem správně e na c5 Break 2.2 Hdi rok 2002 stačí obyčejná univerzální elektroinstalace?
|
|
03.06.2014 18:11 -
|
2701783
|
|
Adeon88
|
|
|
martinrx napsal(a): Pochopil jsem správně e na c5 Break 2.2 Hdi rok 2002 stačí obyčejná univerzální elektroinstalace?
Ano, ta lepčí s COM je potřeba a od C5 II. Pokud to má originální parkovací čidla, tak bych koupil orig. elektroinstalaci (jen dopojí do konektorů), kdy jsem to řeil já, tak jsem jí nael za cca 1300,-Kč (BEZ COMu).
Ano, ta lepčí s COM je potřeba a od C5 II. Pokud to má originální parkovací čidla, tak bych koupil orig. elektroinstalaci (jen dopojí do konektorů), kdy jsem to řeil já, tak jsem jí nael za cca 1300,-Kč (BEZ COMu).
|
|
03.06.2014 18:16 -
|
2701784
|
|
martinrx
|
|
|
Parkovací senzory to má, ale nefungují a ani fungovat nebudou. Auto se bude pouívat jako pracovní jen na jízdu s přívěsem.
Parkovací senzory to má, ale nefungují a ani fungovat nebudou. Auto se bude pouívat jako pracovní jen na jízdu s přívěsem.
|
|
| |
|
|