| | |
14.07.2012 20:29 -
Zvuky interiéru / C5 III
|
2492152
|
|
cyryl
|
Město: Rymava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Ahojte,
z viacerých miest v interiéri sa mi ozýva vŕzganie. Najviac ma vytáčajú madlá dverí, ktoré pri kadom chytení vydávajú podivné zvuky. Jedno madlo u bolo vymenené vrámci záruky, take teraz vŕzga menej - zhruba rovnako ako ostatné. V servise mi bolo povedané, e je to dané kontrukciou plast-na-plast.
Trocha menej to vŕzga aj v strednom paneli - asi preto, lebo sa tak často nechytá.
Nemáte na to niekto nejaký recept?
Ahojte,
z viacerých miest v interiéri sa mi ozýva vŕzganie. Najviac ma vytáčajú madlá dverí, ktoré pri kadom chytení vydávajú podivné zvuky. Jedno madlo u bolo vymenené vrámci záruky, take teraz vŕzga menej - zhruba rovnako ako ostatné. V servise mi bolo povedané, e je to dané kontrukciou plast-na-plast.
Trocha menej to vŕzga aj v strednom paneli - asi preto, lebo sa tak často nechytá.
Nemáte na to niekto nejaký recept?
|
|
15.07.2012 01:26 -
Re: Zvuky interiéru / C5 III
|
2492187
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
samolepící těsnění co se dává do oken / dveří. Dá se nalepit kde se vejde na styčné plochy.
Mně taky vre středovej tunel - zas to má výhodu, člověk si vrzne, ikdy jede sám.
samolepící těsnění co se dává do oken / dveří. Dá se nalepit kde se vejde na styčné plochy.
Mně taky vre středovej tunel - zas to má výhodu, člověk si vrzne, ikdy jede sám. :-d
|
|
15.07.2012 09:52 -
|
2492199
|
|
karneval
|
|
|
Pri silnom stisku vrzgajú vzadu madlá dverí na naej 2005ke. Sem tam niečo vrzne vzadu ako sú plasty na C stlpiku, ale tomu autu naskočilo predvčerom na tacháči 230 000.Od nového by som to teda nečakal.
Pri silnom stisku vrzgajú vzadu madlá dverí na naej 2005ke. Sem tam niečo vrzne vzadu ako sú plasty na C stlpiku, ale tomu autu naskočilo predvčerom na tacháči 230 000.Od nového by som to teda nečakal.
|
|
15.07.2012 13:10 -
|
2492225
|
|
cyryl
|
Město: Rymava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Klokan napsal(a): samolepící těsnění co se dává do oken / dveří. Dá se nalepit kde se vejde na styčné plochy.
Skúsim rozobra jedny dvere. Som zvedavý čo sa tam vojde.
karneval napsal(a): Od nového by som to teda nečakal.
Skúal som aj vystavený kus na salóne a je to podobné (aj keď slabie). Som natvaný sám na seba, e som si to pri kúpe nevimol.
Inak som za 2 roky rieil 4 reklamácie (niektoré opakovane), celkovo som bol cca. 14x v servise + na riadne servisné prehliadky. Mám pocit, e som si asi dobre nevybral.
Skúal som aj vystavený kus na salóne a je to podobné (aj keď slabie). Som natvaný sám na seba, e som si to pri kúpe nevimol.
Inak som za 2 roky rieil 4 reklamácie (niektoré opakovane), celkovo som bol cca. 14x v servise + na riadne servisné prehliadky. Mám pocit, e som si asi dobre nevybral.
|
|
15.07.2012 21:52 -
|
2492504
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ja bych řekl, e kadé auto má své specifické zvuky a pazvuky, některé jsou více jiné méně slyitelné, má rada zní nepitvat a více přidat volume na rádiu
ja bych řekl, e kadé auto má své specifické zvuky a pazvuky, některé jsou více jiné méně slyitelné, má rada zní nepitvat a více přidat volume na rádiu ;-)
|
|
15.07.2012 22:20 -
|
2492512
|
|
Hanz 397
|
|
|
cyryl napsal(a): Skúal som aj vystavený kus na salóne a je to podobné (aj keď slabie). Som natvaný sám na seba, e som si to pri kúpe nevimol.
My těmhle zákazníkům říkáme zvukaři Kolikrát nechápu,co lidi řeí za hovadiny:"Slyel jste,TEĎ to klaplo..."-najeto cca 20km a za celou dobu to bylo slyet jednou... Samozřejmě,jsou i oprávněný reklamace a pokud to je výrobní(konstrukční) vada,tak je to smutný,ale větinou na tyhle věci (vechny) fabriky serou a řeí to a při případném xichtovýtahu. Pokud to teda neni průser nějakýho větího kalibru. Z toho plyne jedna rada,kterou ti v autorizáku nedaji,protoe prostě nesmí-hledej sám a kdy najde,tak přemýlej,co s tím...
My těmhle zákazníkům říkáme zvukaři ;-) Kolikrát nechápu,co lidi řeí za hovadiny:"Slyel jste,TEĎ to klaplo..."-najeto cca 20km a za celou dobu to bylo slyet jednou... Samozřejmě,jsou i oprávněný reklamace a pokud to je výrobní(konstrukční) vada,tak je to smutný,ale větinou na tyhle věci (vechny) fabriky serou a řeí to a při případném xichtovýtahu. Pokud to teda neni průser nějakýho větího kalibru. Z toho plyne jedna rada,kterou ti v autorizáku nedaji,protoe prostě nesmí-hledej sám a kdy najde,tak přemýlej,co s tím...
|
|
15.07.2012 22:58 -
|
2492525
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 422 |
|
|
Jo jak píe najk volume do prava a je to100% slyí co zrovna chce. Já jsem si ted takhle opravil klepání kostí na nápravě
Jo jak píe najk volume do;-) prava a je to100% slyí co zrovna chce. Já jsem si ted takhle opravil klepání kostí na nápravě:-))
|
|
23.03.2014 12:33 -
|
2679285
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Resili jste nekdo samodomo vrzani tech madel dveri? U ridice nic, ale spolujezdec vrze tak, ze se na to madlo staci podivat a to fakt hrozne. V tom spoji dvou pulek se to pekne hybe kdyz se za to chyti. Nevite jak to cele rozebrat a sundat ze dveri, ze bych to necim vypodlozil nebo podlepil silikonem nebo tak neco?
Resili jste nekdo samodomo vrzani tech madel dveri? U ridice nic, ale spolujezdec vrze tak, ze se na to madlo staci podivat a to fakt hrozne. V tom spoji dvou pulek se to pekne hybe kdyz se za to chyti. Nevite jak to cele rozebrat a sundat ze dveri, ze bych to necim vypodlozil nebo podlepil silikonem nebo tak neco?
|
|
23.03.2014 14:20 -
|
2679353
|
|
DrMarvin
|
|
|
zadni madla zvuky nedelaji....jedine co mne trochu znervoznuje je vrzani loketni operky..opru loket a vrze jak stara panna
resil to nekdo?
zadni madla zvuky nedelaji....jedine co mne trochu znervoznuje je vrzani loketni operky..opru loket a vrze jak stara panna:-)
resil to nekdo?
|
|
24.03.2014 19:14 -
|
2679809
|
|
maros.h
|
|
|
Opierku som vyrieil tak, e som rozobral ten polokoený vrch(je to na pár roboch) a vloil pod neho tenký izolačný materiál(sú v ňom balené napr. LED TV pri kúpe) a nevre. Madlá ale vrú u na pohlad, a vetky.
Opierku som vyrieil tak, e som rozobral ten polokoený vrch(je to na pár roboch) a vloil pod neho tenký izolačný materiál(sú v ňom balené napr. LED TV pri kúpe) a nevre. Madlá ale vrú u na pohlad, a vetky.
|
|
24.03.2014 19:19 -
|
2679811
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jednou mi někdo poradil, e v místech, kde se plasty dotýkají, překrývají, případně jsou něčím podepřené, tak ty místa normálně hrubo naplácat toaletním mýdlem - na sucho, poskládat a přebytek utřít. Věřte nevěřte mně to tenkráte pomohlo a byl jsem spokojený, nevím jak dlouho to vydrí, protoe auto lo pak po roce do světa. Jinak se to dobře vyuije i na namazání uplíků a nebo velkých např. stanových zipů....
jednou mi někdo poradil, e v místech, kde se plasty dotýkají, překrývají, případně jsou něčím podepřené, tak ty místa normálně hrubo naplácat toaletním mýdlem - na sucho, poskládat a přebytek utřít. Věřte nevěřte mně to tenkráte pomohlo a byl jsem spokojený, nevím jak dlouho to vydrí, protoe auto lo pak po roce do světa. Jinak se to dobře vyuije i na namazání uplíků a nebo velkých např. stanových zipů.... ;-)
|
|
24.03.2014 20:36 -
|
2679824
|
|
DrMarvin
|
|
|
no mejdlo nevim jestli pomuze,ale za zkousku to stoji.....jen mi trochu nejde do hlavy proc se musi u 3 roky stareho auta neco rozebirat a podkladat aby to nevrzalo...ale budiz:-.)
no mejdlo nevim jestli pomuze,ale za zkousku to stoji.....jen mi trochu nejde do hlavy proc se musi u 3 roky stareho auta neco rozebirat a podkladat aby to nevrzalo...ale budiz:-.)
|
|
24.03.2014 21:27 -
|
2679826
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Sice je to moje treti auto, ale zjistuji, ze to v prvnim aute fungovalo po 15 letech v druhe vydrzi sotva polovinu a v X7 sotva tri roky. Kazdopadne za ten navod dekuji, ale nejak jsem nepobral jak vycvaknout teda ten nalakovany plast ve tvary bumerangu, aniz bych tam neco poposkrabal nebo nebo ponicil.
Sice je to moje treti auto, ale zjistuji, ze to v prvnim aute fungovalo po 15 letech v druhe vydrzi sotva polovinu a v X7 sotva tri roky. Kazdopadne za ten navod dekuji, ale nejak jsem nepobral jak vycvaknout teda ten nalakovany plast ve tvary bumerangu, aniz bych tam neco poposkrabal nebo nebo ponicil.
|
|
24.03.2014 22:11 -
|
2679835
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ja by som to nechal tak, pokial to neprehlusije radio napr.na 5tke hlasitosti. Ale chapem,
Ked som mal fiata, tam som z toho bol na prasky. este by som mozno skusil streknut WD v mieste kde to puka. na chvilu to pomaha. tiez by som rozlisoval ci to vrzga na neovnostiach alebo aj na dialnici. ono totiz podla teploty a vlhkosti su mozu objavovat pazvuky aj inde a najhorsie je nechat si trebars spravit zbytocne rozborku napr.palubky. to je potom vzdy horsie ale neni to pravidlo.
Spominam si jak som riesil na novom fiate asi 4 mista pazvukov po 1 roku, jazdil s otcom s podkladal vselijake peny a podlozky a lial wdcko kade take.
ja by som to nechal tak, pokial to neprehlusije radio napr.na 5tke hlasitosti. Ale chapem,
Ked som mal fiata, tam som z toho bol na prasky. este by som mozno skusil streknut WD v mieste kde to puka. na chvilu to pomaha. tiez by som rozlisoval ci to vrzga na neovnostiach alebo aj na dialnici. ono totiz podla teploty a vlhkosti su mozu objavovat pazvuky aj inde a najhorsie je nechat si trebars spravit zbytocne rozborku napr.palubky. to je potom vzdy horsie ale neni to pravidlo.
Spominam si jak som riesil na novom fiate asi 4 mista pazvukov po 1 roku, jazdil s otcom s podkladal vselijake peny a podlozky a lial wdcko kade take.
|
|
24.03.2014 22:42 -
|
2679840
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Me to az tak nevadi, kdyz se na to nesaha tak to nevrze. Bohuzel kdo sedne do auta, chytne za to a zacne s tim cloumat a cumi na me proc to vrze a tim me dokaze tak akorat na...t
Me to az tak nevadi, kdyz se na to nesaha tak to nevrze. Bohuzel kdo sedne do auta, chytne za to a zacne s tim cloumat a cumi na me proc to vrze a tim me dokaze tak akorat na...t
|
|
03.05.2018 17:05 -
|
3154863
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Neví někdo, co by mohlo rezonovat/drnčet uvnitř palubky při záběru kolem 2000 otáček někde uvnitř? Nepodařilo se mi vysledovat, kde to je, i kdy jsem odendal rámeček displeje a displej. Jakoby to bylo hlouběji, ne co je nadosah. Má někdo nápad, co by tam mohlo rezonovat?
Neví někdo, co by mohlo rezonovat/drnčet uvnitř palubky při záběru kolem 2000 otáček někde uvnitř? Nepodařilo se mi vysledovat, kde to je, i kdy jsem odendal rámeček displeje a displej. Jakoby to bylo hlouběji, ne co je nadosah. Má někdo nápad, co by tam mohlo rezonovat?
|
|
04.05.2018 17:05 -
|
3155028
|
|
čelda
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Co jsem koupil auto,docela dlouhou dobu jsem se taky potýkal s drnčením.Rozebral jsem kde co v palubce a pořád ádné zlepení.Dělalo to taky kolem 2000 otáček.Pak jsem se soustředil na poutahování a zapáskování čehokoliv v motorovém prostoru,ale náhoda pomohla.Drnčela mi za jízdy toti podpěra kapoty,která v poloze zacvaknuto při zavřené haupně měla vůli a rezonovala.Stačilo ji jenom trochu přihnout,aby se opřela o tapec haupny.Při otevřené haupně byla ale podpěra zatíená a nelo na to poboucháním přijít.Taková blbost a dokáe to docela zkazit poitek z jízdy.
Co jsem koupil auto,docela dlouhou dobu jsem se taky potýkal s drnčením.Rozebral jsem kde co v palubce a pořád ádné zlepení.Dělalo to taky kolem 2000 otáček.Pak jsem se soustředil na poutahování a zapáskování čehokoliv v motorovém prostoru,ale náhoda pomohla.Drnčela mi za jízdy toti podpěra kapoty,která v poloze zacvaknuto při zavřené haupně měla vůli a rezonovala.Stačilo ji jenom trochu přihnout,aby se opřela o tapec haupny.Při otevřené haupně byla ale podpěra zatíená a nelo na to poboucháním přijít.Taková blbost a dokáe to docela zkazit poitek z jízdy.
|
|
30.05.2018 10:59 -
|
3160206
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Nesetkali jste se někdo s tím, e "praská" ve volantu při otáčení? Jde to odněkud za tím pevným středem. S aretací blinkru/páčky to nemá nic společného. Jsou to docela velké rány. Dělá to jen někdy
Nesetkali jste se někdo s tím, e "praská" ve volantu při otáčení? Jde to odněkud za tím pevným středem. S aretací blinkru/páčky to nemá nic společného. Jsou to docela velké rány. Dělá to jen někdy :-)
|
|
| |
|
|