| | |
27.04.2012 10:23 -
Syčení klimatizace
|
2472258
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Ahoj, po náběhu klimatizace se ozývá tiché jakoby kovové syčení. Postupem času jakoby polevuje. V threadu o klimě jsem četl, e můe pomoci nová náplň. Nebo to můe být jetě něčím jiným? Má někdo zkuenosti, co to vlastně syčí?
Díky, m
Ahoj, po náběhu klimatizace se ozývá tiché jakoby kovové syčení. Postupem času jakoby polevuje. V threadu o klimě jsem četl, e můe pomoci nová náplň. Nebo to můe být jetě něčím jiným? Má někdo zkuenosti, co to vlastně syčí?
Díky, m
|
|
27.04.2012 10:44 -
Re: Syčení klimatizace
|
2472260
|
|
jumep
|
|
|
1. preco zakladas nove vlakno?
2. ano, je to malo naplne, ak unika - 90% je chladic vredu prezraty
syci prave ten ventil ktory rozprasuje chladivo
1. preco zakladas nove vlakno?
2. ano, je to malo naplne, ak unika - 90% je chladic vredu prezraty
syci prave ten ventil ktory rozprasuje chladivo
|
|
27.04.2012 11:58 -
|
2472266
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Čau,
ad 1. protoe to nespadá do tématu Klimatizace nechladí, ale klimatizace syčí
Díky, m
Čau,
ad 1. protoe to nespadá do tématu Klimatizace nechladí, ale klimatizace syčí:)
Díky, m
|
|
27.04.2012 13:31 -
|
2472269
|
|
myneur
|
|
|
Jetě dotaz: zkontrolují/doplní to standardní plniči klimatizací včetně kontroly případné netěsnosti ti to jenom doplní a na obhlídku musím zase do servisu?
Auto je 7 let staré - je to normální, e je potřeba takhle občas doplnit nebo to vdycky znamená nějakou závadu?
Díky, m
Jetě dotaz: zkontrolují/doplní to standardní plniči klimatizací včetně kontroly případné netěsnosti ti to jenom doplní a na obhlídku musím zase do servisu?
Auto je 7 let staré - je to normální, e je potřeba takhle občas doplnit nebo to vdycky znamená nějakou závadu?
Díky, m
|
|
27.04.2012 13:34 -
|
2472270
|
|
jumep
|
|
|
ak to este nikdy nebolo plnene (ma sa to kontrolovat raz za rok) tak by to mohlo byt v pohode
spravi to hocikto, kto ma masinu a vie mnozstvo
ak to utece po naplneni - je to tym ze sa zvysil tlak a diera sa prerazila vacsia ...
masina spravy podtlak a caka 10 min ci kolko ci nestupne tlak, ak nestupne, je vsetko podla nej ok a naplni to
ak to este nikdy nebolo plnene (ma sa to kontrolovat raz za rok) tak by to mohlo byt v pohode
spravi to hocikto, kto ma masinu a vie mnozstvo
ak to utece po naplneni - je to tym ze sa zvysil tlak a diera sa prerazila vacsia ...
masina spravy podtlak a caka 10 min ci kolko ci nestupne tlak, ak nestupne, je vsetko podla nej ok a naplni to
|
|
27.04.2012 17:58 -
|
2472370
|
|
jumep
|
|
|
u faceliftu som tu mal teraz asi 3 alebo 4 auta co mali chladic
presne problem ako pises, sol, ale za saharou ... zozrate tak ze na dotyk sa to rozpada...
u faceliftu som tu mal teraz asi 3 alebo 4 auta co mali chladic
presne problem ako pises, sol, ale za saharou ... zozrate tak ze na dotyk sa to rozpada...
|
|
05.05.2012 04:23 -
|
2475070
|
|
khb
|
Město: Ústí nad Labem, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny C5-kaře.Chtěl bych se zeptat na funkci ventilátoru chladiče klimatizace,jestli se má točit v kuse při zapnuté klimoce?Byl jsem u známého co opravuje auta kvůli doplnění klimoky,ale on mi řekl,e se mi netočí ventilátor ve předu u chladiče ,tak nevím co s tím?Klima studený vzduch fouká,ale zdá se mi e málo.Prosím o kadou radu.Předem díky moc.
Zdravím vechny C5-kaře.Chtěl bych se zeptat na funkci ventilátoru chladiče klimatizace,jestli se má točit v kuse při zapnuté klimoce?Byl jsem u známého co opravuje auta kvůli doplnění klimoky,ale on mi řekl,e se mi netočí ventilátor ve předu u chladiče ,tak nevím co s tím?Klima studený vzduch fouká,ale zdá se mi e málo.Prosím o kadou radu.Předem díky moc.
|
|
15.06.2016 06:46 -
|
2962329
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Tak se mi objevil stejny problem. Vim, ze diagnostikovat na dalku je hloupost ale treba aspon budete tusit kde by byl nejspis problem at to v servise hledaj co nejkratsi dobu. Klima mi obcas minuly rok sycela (chladila sice min, ale sycela jen obcas). Pres zimu a ze zacatku jara jsem ji mel celou dobu vyplou (vim, asi hloupost). Pri prvnich vedrech jsem ji zapl a... nic. Klima uz ani nesepla. Naposledy byla delana v roce 2013. Tak jsem si rikal proste uz to je asi dlouho, dal ji naplnit (zkouska podtlakem 10 min pri vysouseni v pohode, zadny narust tlaku). Vse jelo jeden den, dalsi den zacala sycet a treti uz zase nespinala. A ted zapeklita otazka, kde by mohl nejspis byt problem (prece jen je divne, ze ocividne problem mela uz minuly rok ale testem okruh prosel...) . Diky moc za kazdou radu.
Tak se mi objevil stejny problem. Vim, ze diagnostikovat na dalku je hloupost ale treba aspon budete tusit kde by byl nejspis problem at to v servise hledaj co nejkratsi dobu. Klima mi obcas minuly rok sycela (chladila sice min, ale sycela jen obcas). Pres zimu a ze zacatku jara jsem ji mel celou dobu vyplou (vim, asi hloupost). Pri prvnich vedrech jsem ji zapl a... nic. Klima uz ani nesepla. Naposledy byla delana v roce 2013. Tak jsem si rikal proste uz to je asi dlouho, dal ji naplnit (zkouska podtlakem 10 min pri vysouseni v pohode, zadny narust tlaku). Vse jelo jeden den, dalsi den zacala sycet a treti uz zase nespinala. A ted zapeklita otazka, kde by mohl nejspis byt problem (prece jen je divne, ze ocividne problem mela uz minuly rok ale testem okruh prosel...) :nevim . Diky moc za kazdou radu.
|
|
15.06.2016 07:23 -
|
2962332
|
|
NMC
|
|
|
Dotaz u ti zde zodpověděli na začátku vlákna. Protoe jsi z Brna, dej v C.C.C.A. do vyhledávání "klimatizace Brno" - u mně měnili chladič v Ivanovicích za neorigo a druhý rok plná spokojenost.
Dotaz u ti zde zodpověděli na začátku vlákna. Protoe jsi z Brna, dej v C.C.C.A. do vyhledávání "klimatizace Brno" - u mně měnili chladič v Ivanovicích za neorigo a druhý rok plná spokojenost.
|
|
15.06.2016 10:24 -
|
2962363
|
|
spacekj
|
|
|
Slo mi o to, ze to driv fungovalo relativne normalne a syceni jsem prisuzoval tomu, ze se neplnila pres 3 roky. Takze to bylo mysleno spis tak jestli treba to, ze jsem ji mel skoro pul roku uplne vyplou nemohlo zpusobit specificky problem nebo tak (tesneni nejak vytvrdle ci neco skrze neproudici chladivo a olej ktery se nejspis drzel nekde naspodu)... Jinak CCCA jsem zkousel pouzit nekolikrat a bohuzel musim rict, ze je to docela na prd a lepsi je treba google nebo seznam takze servis uz mam. Jen jsem chtel pozjistovat, jestli je neco na co se primo primarne zamerit I tak dekuju za odpoved.
Slo mi o to, ze to driv fungovalo relativne normalne a syceni jsem prisuzoval tomu, ze se neplnila pres 3 roky. Takze to bylo mysleno spis tak jestli treba to, ze jsem ji mel skoro pul roku uplne vyplou nemohlo zpusobit specificky problem nebo tak (tesneni nejak vytvrdle ci neco skrze neproudici chladivo a olej ktery se nejspis drzel nekde naspodu)... Jinak CCCA jsem zkousel pouzit nekolikrat a bohuzel musim rict, ze je to docela na prd a lepsi je treba google nebo seznam takze servis uz mam. Jen jsem chtel pozjistovat, jestli je neco na co se primo primarne zamerit ;-) I tak dekuju za odpoved.
|
|
15.06.2016 10:31 -
|
2962364
|
|
NMC
|
|
|
Nezmínil jsi se, jestli u má měněný chladič. Pokud ne, má asi u nárok. Firma, na kterou jsem tě směroval v C.C.C.A. se v Brně specializuje na klimatizace a myslím si, e ti tam pomohou diagnostikovat a odstranit chybu v celém okruhu - nejen vyměnit chladič. Já jsem u nich měl dvě auta a vdy OK. Tím samozřejmě nemyslím, e jsou v Brně jediní.
Nezmínil jsi se, jestli u má měněný chladič. Pokud ne, má asi u nárok. Firma, na kterou jsem tě směroval v C.C.C.A. se v Brně specializuje na klimatizace a myslím si, e ti tam pomohou diagnostikovat a odstranit chybu v celém okruhu - nejen vyměnit chladič. Já jsem u nich měl dvě auta a vdy OK. Tím samozřejmě nemyslím, e jsou v Brně jediní.
|
|
15.06.2016 11:15 -
|
2962370
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
spacekj napsal(a): Slo mi o to, ze to driv fungovalo relativne normalne a syceni jsem prisuzoval tomu, ze se neplnila pres 3 roky. Takze to bylo mysleno spis tak jestli treba to, ze jsem ji mel skoro pul roku uplne vyplou nemohlo zpusobit specificky problem nebo tak (tesneni nejak vytvrdle ci neco skrze neproudici chladivo a olej ktery se nejspis drzel nekde naspodu)... Jinak CCCA jsem zkousel pouzit nekolikrat a bohuzel musim rict, ze je to docela na prd a lepsi je treba google nebo seznam takze servis uz mam. Jen jsem chtel pozjistovat, jestli je neco na co se primo primarne zamerit I tak dekuju za odpoved.
Syčí to, kdy dochází chladivo.
Chce to servis, napustit kontrastní látkou a najít únik.
Syčí to, kdy dochází chladivo.
Chce to servis, napustit kontrastní látkou a najít únik.
|
|
15.06.2016 16:20 -
|
2962436
|
|
jumep
|
|
|
kontrastna latka je uplne zbytocna, su len 2 miesta kde to bezne uteka
chladic
trubkohadica z kompresora do chladica
tu netreba nic spekulovat, dat dole saharu a hned sa vidi ako je na tom chladic a pripadne pozret stav tej trubkochadice, az potom hladat nejaky unik a problem inde ...
kontrastna latka je uplne zbytocna, su len 2 miesta kde to bezne uteka
chladic
trubkohadica z kompresora do chladica
tu netreba nic spekulovat, dat dole saharu a hned sa vidi ako je na tom chladic a pripadne pozret stav tej trubkochadice, az potom hladat nejaky unik a problem inde ...
|
|
17.06.2016 09:20 -
|
2962867
|
|
spacekj
|
|
|
Jemepe diky moc za odpoved, takovou jsem hledal (strucnou a k veci). Auto jsem dal tam, kde mi to plnili jelikoz mi za prve nebudou uctovat za druhy plneni a za druhe tam jezdim s vicero vecma a vzdy spokojenost. Chtel jsem jen jestli je mam treba nekam navest at se netrapej dlouho Snad to chladic nebude a klima se opravi jeste behem dne, bez auta jsem jako bez jedne ruky...
Jemepe diky moc za odpoved, takovou jsem hledal (strucnou a k veci). Auto jsem dal tam, kde mi to plnili jelikoz mi za prve nebudou uctovat za druhy plneni a za druhe tam jezdim s vicero vecma a vzdy spokojenost. Chtel jsem jen jestli je mam treba nekam navest at se netrapej dlouho :) Snad to chladic nebude a klima se opravi jeste behem dne, bez auta jsem jako bez jedne ruky...
|
|
21.06.2017 21:38 -
|
3077084
|
|
peprik
|
Město: Ostrov nad ohri, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravim vsechny mam stejny problem ja to syceni slysim pod palubovkou? Prosim o radu
Zdravim vsechny mam stejny problem ja to syceni slysim pod palubovkou? Prosim o radu
|
|
22.06.2017 05:27 -
|
3077139
|
|
peprik
|
Město: Ostrov nad ohri, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ok diky moc
Ok diky moc
|
|
| |
|
|