| | |
01.04.2012 22:16 -
Funkce tempomatu
|
2464487
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
30.03.2012 18:40 -
Re: Tempomat - občas nefunguje
|
2463680
|
|
bexxx
|
|
|
Mam dotaz ohledně tempomatu,el by naučit nějak aby fungoval u od 3ky?
Mam dotaz ohledně tempomatu,el by naučit nějak aby fungoval u od 3ky?
|
|
30.03.2012 18:54 -
|
2463684
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Nie
Nie
|
|
30.03.2012 18:57 -
|
2463687
|
|
bexxx
|
|
|
zhrado napsal(a): Nie
Tak čekal jsem trochu obsáhlejí odpověď,třeba jako proč to nejde,kdy třeba co jsem vyčetl,tak u 2.2HDI to někdo má.
Tak čekal jsem trochu obsáhlejí odpověď,třeba jako proč to nejde,kdy třeba co jsem vyčetl,tak u 2.2HDI to někdo má.
|
|
30.03.2012 19:15 -
|
2463695
|
|
zhrado
|
|
|
A ako to urobil? Ja som to pocul od viacerych lebo tiez ma to zaujimalo. Ale vraj sa neda. Ze na to nieje vybavena riadiacka. Ale ci je to 100% pravda netusim. Ak by sa dalo dal by som si to aj ja
A ako to urobil? Ja som to pocul od viacerych lebo tiez ma to zaujimalo. Ale vraj sa neda. Ze na to nieje vybavena riadiacka. Ale ci je to 100% pravda netusim. Ak by sa dalo dal by som si to aj ja :)
|
|
30.03.2012 19:30 -
|
2463698
|
|
Henry
|
|
|
Jak tempomat pozná co mám zařazeno? Pokud jsou na převodovce spínače, el by dát i na trojku?
Jak tempomat pozná co mám zařazeno? Pokud jsou na převodovce spínače, el by dát i na trojku?
|
|
30.03.2012 19:30 -
|
2463700
|
|
Mamlas
|
|
|
Mně funguje i na trojku. Pouzivam ve městě dost často na 50km/h. Přece v tom snad nedělali rozdíl.
Mně funguje i na trojku. Pouzivam ve městě dost často na 50km/h. Přece v tom snad nedělali rozdíl. :nevim
|
|
30.03.2012 19:32 -
|
2463701
|
|
zhrado
|
|
|
Zaradenu rychlost pozna podla otacok motora a rychlosti vozidla. V zivote som nevidel ani nepocul, ze to ide aj na trojku.. Zaujimave..
Zaradenu rychlost pozna podla otacok motora a rychlosti vozidla. V zivote som nevidel ani nepocul, ze to ide aj na trojku.. Zaujimave..
|
|
30.03.2012 20:33 -
|
2463735
|
|
.45acp
|
|
|
Já taky jezdím běně na tempomat při trojce. Na dvojku jsem to nezkouel. Nevím, jak by tempomat poznal zařazenou určitou rychlost.
Já taky jezdím běně na tempomat při trojce. Na dvojku jsem to nezkouel. Nevím, jak by tempomat poznal zařazenou určitou rychlost.
|
|
30.03.2012 20:49 -
|
2463743
|
|
Mamlas
|
|
|
Rychlost by mohl urcit podle otacek motoru a jakou rychlosti auto jede.
Rychlost by mohl urcit podle otacek motoru a jakou rychlosti auto jede.
|
|
30.03.2012 20:59 -
|
2463750
|
|
.45acp
|
|
|
Jednou se mi povedlo zapnout tempomat s nastavenou 90 někde při 50 na trojku a vimnul jsem si toho a při zaúčinkování omezovače. Jinak se to nijak nevzpouzelo.
Jinak kolega Maxík tvdí, e mu 2,2 s estikvaltem taky na trojku netempomatuje. Já mám jen pětikvalt. Nemůe být nějakej zádrhel v počtu kvaltů v převodovce?
Jednou se mi povedlo zapnout tempomat s nastavenou 90 někde při 50 na trojku a vimnul jsem si toho a při zaúčinkování omezovače. Jinak se to nijak nevzpouzelo.
Jinak kolega Maxík tvdí, e mu 2,2 s estikvaltem taky na trojku netempomatuje. Já mám jen pětikvalt. Nemůe být nějakej zádrhel v počtu kvaltů v převodovce?
|
|
30.03.2012 21:02 -
|
2463751
|
|
jumep
|
|
|
1. zaradena rychlost sa presne rata otacky vs rychlost
2. 2.2 motor a mozno 3.0 idu od 3jky a 30km/h, ostatne auta od 4rky a 50
zjavne to bude mat nieco spolocne s krutakom atd.
6kvalt rovnako az od 4rky
vo facelifte je na mestku prevadzku spraveny obmedzovac
1. zaradena rychlost sa presne rata otacky vs rychlost
2. 2.2 motor a mozno 3.0 idu od 3jky a 30km/h, ostatne auta od 4rky a 50
zjavne to bude mat nieco spolocne s krutakom atd.
6kvalt rovnako az od 4rky
vo facelifte je na mestku prevadzku spraveny obmedzovac
|
|
31.03.2012 09:35 -
|
2463846
|
|
bexxx
|
|
|
Take to vypadá e od 3ky jdou jen 2.2 HDI,ale vrtá mi hlavou jestli by se to nějak nedalo softwarově poladit aby to u 2.0HDI lo taky od 3ky.
Mě to na 4ku na tempomat ve městě při 50km/h točí asi kolem 1500 otáček a přijde mi to dost málo,nechce se mi ho takhle týrat
Take to vypadá e od 3ky jdou jen 2.2 HDI,ale vrtá mi hlavou jestli by se to nějak nedalo softwarově poladit aby to u 2.0HDI lo taky od 3ky.
Mě to na 4ku na tempomat ve městě při 50km/h točí asi kolem 1500 otáček a přijde mi to dost málo,nechce se mi ho takhle týrat :-(
|
|
31.03.2012 11:35 -
|
2463853
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ono to je asi tím, e tempomat je určený hlavně pro dálniční provoz. Nebo přinejmením mimoměstský provoz. Tzn. plynulá jízda bez nutnosti častýho řazení. Prostě tempomat zapnu, nastavím rychlost a kochám se krásama naich dálnic . Ve městě s max. 50ti kilometrovou rychlostí se moc často pouít nedá. Ne e by to nelo, ale nějak to ztrácí na významu. Jezdit od křiovatky ke křiovatce a kromě soustavnýho řazení, rozjídění, zpomalování a zastavování jetě navíc pořád zapínat tempomat? Nezní to jako usnadnění řízení a ani to nepřipomíná zvýení komfortu. Ve městě je výhodnějí pouít omezovač rychlosti. Ten mi zajistí nepřekročení povolený rychlosti bez toho, abych se musel o něco starat. Nemusím sledovat ručičku, nemusím po kadým selápnutí plynu, brzdy nebo spojky znova něco zapínat. Tomu říkám pohoda.
Ono to je asi tím, e tempomat je určený hlavně pro dálniční provoz. Nebo přinejmením mimoměstský provoz. Tzn. plynulá jízda bez nutnosti častýho řazení. Prostě tempomat zapnu, nastavím rychlost a kochám se krásama naich dálnic :-). Ve městě s max. 50ti kilometrovou rychlostí se moc často pouít nedá. Ne e by to nelo, ale nějak to ztrácí na významu. Jezdit od křiovatky ke křiovatce a kromě soustavnýho řazení, rozjídění, zpomalování a zastavování jetě navíc pořád zapínat tempomat? Nezní to jako usnadnění řízení a ani to nepřipomíná zvýení komfortu. Ve městě je výhodnějí pouít omezovač rychlosti. Ten mi zajistí nepřekročení povolený rychlosti bez toho, abych se musel o něco starat. Nemusím sledovat ručičku, nemusím po kadým selápnutí plynu, brzdy nebo spojky znova něco zapínat. Tomu říkám pohoda.
|
|
31.03.2012 12:53 -
|
2463875
|
|
jruze
|
|
|
Mikra napsal(a): Ono to je asi tím, e tempomat je určený hlavně pro dálniční provoz. Nebo přinejmením mimoměstský provoz. Tzn. plynulá jízda bez nutnosti častýho řazení. Prostě tempomat zapnu, nastavím rychlost a kochám se krásama naich dálnic . Ve městě s max. 50ti kilometrovou rychlostí se moc často pouít nedá. Ne e by to nelo, ale nějak to ztrácí na významu. Jezdit od křiovatky ke křiovatce a kromě soustavnýho řazení, rozjídění, zpomalování a zastavování jetě navíc pořád zapínat tempomat? Nezní to jako usnadnění řízení a ani to nepřipomíná zvýení komfortu. Ve městě je výhodnějí pouít omezovač rychlosti. Ten mi zajistí nepřekročení povolený rychlosti bez toho, abych se musel o něco starat. Nemusím sledovat ručičku, nemusím po kadým selápnutí plynu, brzdy nebo spojky znova něco zapínat. Tomu říkám pohoda.
No já ho pouívám i ve městě dost (u automatu)-u jenom pro to e Praské silnice jsou snad z 50% osazeny kamerama se záznamem rychlosti(s tím asi vývojáři nepočítali- to by to udělali i na dvojku)- z centra kamkoli víc jak 1/2 měřených úseků vesměs rovinky delí jak 5.-7.Km.V tomhle státě by nejraději měli nějaký systém,který by jim po překročení rychlosti automaticky odeslal zprávu a oni by jen posílali sloenky.
No já ho pouívám i ve městě dost (u automatu)-u jenom pro to e Praské silnice jsou snad z 50% osazeny kamerama se záznamem rychlosti(s tím asi vývojáři nepočítali- to by to udělali i na dvojku)- z centra kamkoli víc jak 1/2 měřených úseků vesměs rovinky delí jak 5.-7.Km.V tomhle státě by nejraději měli nějaký systém,který by jim po překročení rychlosti automaticky odeslal zprávu a oni by jen posílali sloenky.
|
|
31.03.2012 13:30 -
|
2463896
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, automat je o něčem jiným. U toho ti asi tempomat nevypne, kdy automat přeřadí. Ale u manuálu musí po přeřazení znovu tempomat aktivovat. Respektive, při kadým selápnutí některýho pedálu. Vyjma krátkodobýho přidání plynu např. pro předjetí. Není to moc komfortní, ale dá se jezdit i tak.
Jo, automat je o něčem jiným. U toho ti asi tempomat nevypne, kdy automat přeřadí. Ale u manuálu musí po přeřazení znovu tempomat aktivovat. Respektive, při kadým selápnutí některýho pedálu. Vyjma krátkodobýho přidání plynu např. pro předjetí. Není to moc komfortní, ale dá se jezdit i tak.
|
|
31.03.2012 13:35 -
|
2463897
|
|
Henry
|
|
|
Mikra napsal(a): Ve městě s max. 50ti kilometrovou rychlostí se moc často pouít nedá. Ne e by to nelo, ale nějak to ztrácí na významu. Jezdit od křiovatky ke křiovatce a kromě soustavnýho řazení, rozjídění, zpomalování a zastavování jetě navíc pořád zapínat tempomat? Nezní to jako usnadnění řízení a ani to nepřipomíná zvýení komfortu.
50km/h se nejezdí jenom ve městě. Např., kdy jede z Trutnova do Hostinného, tak jede skoro 10km vesnicema, ádný semafor, ádná křiovatka jenom omezení na 50. Pokud chce dodrovat předpisy, tak se tempomat docela hodí. (vichni nemáme omezovač rychlosti) Podobných "malebných" vesniček je určidě víc. Můj tempomat musím nastavit na 55, jinak se někdy stane, e se sám vypne. Ono toti 50 na čtyřku je opravdu málo.
Ve městě s max. 50ti kilometrovou rychlostí se moc často pouít nedá. Ne e by to nelo, ale nějak to ztrácí na významu. Jezdit od křiovatky ke křiovatce a kromě soustavnýho řazení, rozjídění, zpomalování a zastavování jetě navíc pořád zapínat tempomat? Nezní to jako usnadnění řízení a ani to nepřipomíná zvýení komfortu.
50km/h se nejezdí jenom ve městě. Např., kdy jede z Trutnova do Hostinného, tak jede skoro 10km vesnicema, ádný semafor, ádná křiovatka jenom omezení na 50. Pokud chce dodrovat předpisy, tak se tempomat docela hodí. (vichni nemáme omezovač rychlosti) Podobných "malebných" vesniček je určidě víc. Můj tempomat musím nastavit na 55, jinak se někdy stane, e se sám vypne. Ono toti 50 na čtyřku je opravdu málo.
|
|
31.03.2012 13:53 -
|
2463901
|
|
Mikra
|
|
|
Jistě. Asi holt frantíci tu silnici neznají . Ale není takových případů zrovna moc. Jak jsem psal, ne e by to nelo, ale není to určeno právě do takových extrémů. V podstatě z logiky věci vyplývá, e pokud je na silnici takový omezení rychlosti, tak nejspí proto, e tam hrozí nějaký nebezpečí a je třeba se řízení věnovat se zvýenou pozorností. A k tomu tempomat moc nepřispívá. Ten je určený přesně pro opačný situace. Pohoda, klídek, kochačka z jízdy... Jo a docela to uspává, kdy u v autě dlouhou dobu nedělá nic jinýho, ne e se drí kolečka a poslouchá muziku. Ten tempomat je vlastně pěkně nebezpečná zákeřná bestie .
Jistě. Asi holt frantíci tu silnici neznají :-D. Ale není takových případů zrovna moc. Jak jsem psal, ne e by to nelo, ale není to určeno právě do takových extrémů. V podstatě z logiky věci vyplývá, e pokud je na silnici takový omezení rychlosti, tak nejspí proto, e tam hrozí nějaký nebezpečí a je třeba se řízení věnovat se zvýenou pozorností. A k tomu tempomat moc nepřispívá. Ten je určený přesně pro opačný situace. Pohoda, klídek, kochačka z jízdy... Jo a docela to uspává, kdy u v autě dlouhou dobu nedělá nic jinýho, ne e se drí kolečka a poslouchá muziku. Ten tempomat je vlastně pěkně nebezpečná zákeřná bestie :-D.
|
|
| |
|
|