| | |
08.01.2012 15:39 -
Závada palivoměru
|
2437802
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
23.03.2010 13:24 -
Re: Závada palivoměru
|
1807357
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Netyka se to primo kontrolky, ale palivomeru jako takoveho, tak to napisu sem.
Za posledni 2 mesice se mi dvakrat stalo, ze jsem doleval naftu kdyz byl motor pusteny a ani jednou palivomer na dolite palivo nereagoval. Poprvy stacilo chcipnout a znovu nastartovat (jinak pred tim asi 40 km tvrdil stale stejny objem a nejak dolitych 20 litru nezaznamenal). A ted se mi stalo, ze jsem ujela si 300 km, mezitim nekolikrat startoval a nic. Probral se ,az kdyz jsem z cca 1/5 nadrze dotankoval plnou, jinak zase asi 20 litru nezaregistroval. I palubni pocitac vypocitaval spatne dojezd atp. Napada vas, cim to? Ted uz nikdy nebudu dolevat, kdyz motor bezi, ale prijde mi to docela divny...
Netyka se to primo kontrolky, ale palivomeru jako takoveho, tak to napisu sem.
Za posledni 2 mesice se mi dvakrat stalo, ze jsem doleval naftu kdyz byl motor pusteny a ani jednou palivomer na dolite palivo nereagoval. Poprvy stacilo chcipnout a znovu nastartovat (jinak pred tim asi 40 km tvrdil stale stejny objem a nejak dolitych 20 litru nezaznamenal). A ted se mi stalo, ze jsem ujela si 300 km, mezitim nekolikrat startoval a nic. Probral se ,az kdyz jsem z cca 1/5 nadrze dotankoval plnou, jinak zase asi 20 litru nezaregistroval. I palubni pocitac vypocitaval spatne dojezd atp. Napada vas, cim to? Ted uz nikdy nebudu dolevat, kdyz motor bezi, ale prijde mi to docela divny...
|
|
23.03.2010 13:42 -
|
1807358
|
|
jumep
|
|
|
tu to auto potrebuje mat zhasnute a az potom reaguje na otvorenie a zatvorenie nadrze a podla toho premera stav v nadrzi, ak mas fap tak ho takto dostanes do chyby.
malo by stascit otvorit nadrz na minutu a zatvorit, ale nikdy nedolievaj pri zapatom zapalovani
tu to auto potrebuje mat zhasnute a az potom reaguje na otvorenie a zatvorenie nadrze a podla toho premera stav v nadrzi, ak mas fap tak ho takto dostanes do chyby.
malo by stascit otvorit nadrz na minutu a zatvorit, ale nikdy nedolievaj pri zapatom zapalovani
|
|
23.03.2010 14:17 -
|
1807359
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ok, FAP (nastesti) nemam a jak jsem psal - delat to uz nebudu.
BTW. neni to ponekud divny zpusob? Jak potom vypocitava aktualni stav paliva pri jizde - podle udaju z motoru, kolik se toho spalilo, tak to odecita z posledniho premereni nadrze? To jako kdyby mi nekde kapalo palivo (dirka v nadrzi apod.), tak to auto pri jizde na palivomeru neukaze... pokud to funguje takhle, tak mi to prijde trosku na hlavu... Na co delat veci jednoduse, ze?
Ok, FAP (nastesti) nemam a jak jsem psal - delat to uz nebudu.
BTW. neni to ponekud divny zpusob? Jak potom vypocitava aktualni stav paliva pri jizde - podle udaju z motoru, kolik se toho spalilo, tak to odecita z posledniho premereni nadrze? To jako kdyby mi nekde kapalo palivo (dirka v nadrzi apod.), tak to auto pri jizde na palivomeru neukaze... pokud to funguje takhle, tak mi to prijde trosku na hlavu... :-o Na co delat veci jednoduse, ze? :-d
|
|
23.03.2010 14:28 -
|
1807362
|
|
jumep
|
|
|
tu sa eliminuje pohyb rucicky a statie sikmo a podobne, inak kontrola podla plavaku sa vykonava raz za cas tiez
tu sa eliminuje pohyb rucicky a statie sikmo a podobne, inak kontrola podla plavaku sa vykonava raz za cas tiez
|
|
24.03.2010 10:03 -
|
1807434
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak to vypada ze mam asi vadny plovak, protoze to stale neukazuje rezervu. No nic musim jezdit podle rafiky palivomeru a palubniho poc.. Nemam odvahu si nechat nekde dojit benzin a zbytecne vozit v aute smradlavej kanystr.
Tak to vypada ze mam asi vadny plovak, protoze to stale neukazuje rezervu. No nic musim jezdit podle rafiky palivomeru a palubniho poc.. Nemam odvahu si nechat nekde dojit benzin a zbytecne vozit v aute smradlavej kanystr.
|
|
24.03.2010 10:46 -
|
1807438
|
|
tief
|
|
|
ked ti to ukazuje hladinu ale nehlasi rezervu tak to nebude plavakom ...
ked ti to ukazuje hladinu ale nehlasi rezervu tak to nebude plavakom ...
|
|
24.03.2010 11:52 -
|
1807445
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
No neviem ako je to u C5 ale na mojom starom Nissane som mal vadné čidlo pri plaváku ktoré ked vyschlo tak sa rozsvietila kontrolka na vrakači som kupil cely plavak y ineho nissanu a prepajkoval a bolo OK či je to tak aj uC5 neviem
No neviem ako je to u C5 ale na mojom starom Nissane som mal vadné čidlo pri plaváku ktoré ked vyschlo tak sa rozsvietila kontrolka na vrakači som kupil cely plavak y ineho nissanu a prepajkoval a bolo OK či je to tak aj uC5 neviem;-)
|
|
24.03.2010 11:54 -
|
1807447
|
|
tief
|
|
|
Hmm teraz to to bolo vysvetlene par prispevkov dozadu ako to funguje u C5
Hmm teraz to to bolo vysvetlene par prispevkov dozadu ako to funguje u C5 :)
|
|
08.04.2010 08:10 -
|
2341266
|
|
chico_bk
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
quattrop napsal(a): Netyka se to primo kontrolky, ale palivomeru jako takoveho, tak to napisu sem. Za posledni 2 mesice se mi dvakrat stalo, ze jsem doleval naftu kdyz byl motor pusteny a ani jednou palivomer na dolite palivo nereagoval. Poprvy stacilo chcipnout a znovu nastartovat (jinak pred tim asi 40 km tvrdil stale stejny objem a nejak dolitych 20 litru nezaznamenal). A ted se mi stalo, ze jsem ujela si 300 km, mezitim nekolikrat startoval a nic. Probral se ,az kdyz jsem z cca 1/5 nadrze dotankoval plnou, jinak zase asi 20 litru nezaregistroval. I palubni pocitac vypocitaval spatne dojezd atp. Napada vas, cim to? Ted uz nikdy nebudu dolevat, kdyz motor bezi, ale prijde mi to docela divny...
No tak se mi povedlo taky dotankovat při zapnutým motoru.... Nové dotankování nepomohlo, odpojení baterie taky ne... Poradíte co s tím??? FAP mám. V nádri je teď cca 20 litrů a ukazatel i palubní počítač stále ukazují nulu......
Netyka se to primo kontrolky, ale palivomeru jako takoveho, tak to napisu sem. Za posledni 2 mesice se mi dvakrat stalo, ze jsem doleval naftu kdyz byl motor pusteny a ani jednou palivomer na dolite palivo nereagoval. Poprvy stacilo chcipnout a znovu nastartovat (jinak pred tim asi 40 km tvrdil stale stejny objem a nejak dolitych 20 litru nezaznamenal). A ted se mi stalo, ze jsem ujela si 300 km, mezitim nekolikrat startoval a nic. Probral se ,az kdyz jsem z cca 1/5 nadrze dotankoval plnou, jinak zase asi 20 litru nezaregistroval. I palubni pocitac vypocitaval spatne dojezd atp. Napada vas, cim to? Ted uz nikdy nebudu dolevat, kdyz motor bezi, ale prijde mi to docela divny...
No tak se mi povedlo taky dotankovat při zapnutým motoru.... Nové dotankování nepomohlo, odpojení baterie taky ne... Poradíte co s tím??? FAP mám. V nádri je teď cca 20 litrů a ukazatel i palubní počítač stále ukazují nulu......
|
|
08.04.2010 08:51 -
|
2341269
|
|
jruze
|
|
|
Zhasni motor a otevři dvířka a zátku od nádre - zavři a nastartuj.Mnělo by to zaznamenat(moná to chce i dotankovat min. 10L)Elektronika reaguje a na zmněnu stavu v nádri o víc jak deset litrů při vypnutém motoru.
Zhasni motor a otevři dvířka a zátku od nádre - zavři a nastartuj.Mnělo by to zaznamenat(moná to chce i dotankovat min. 10L)Elektronika reaguje a na zmněnu stavu v nádri o víc jak deset litrů při vypnutém motoru.
|
|
08.04.2010 09:27 -
|
2341273
|
|
jumep
|
|
|
Len by ma zaujimalo co vas vede k tomu tankovat s nastartovanym motorom. Ved to este moju mamu v autoskole ucili ze vypnut motor a zapalovanie pred tankovanim.
Inak ked s tym budes jazdit ono si to po case zmera hladinu.
Len by ma zaujimalo co vas vede k tomu tankovat s nastartovanym motorom. Ved to este moju mamu v autoskole ucili ze vypnut motor a zapalovanie pred tankovanim.
Inak ked s tym budes jazdit ono si to po case zmera hladinu.
|
|
08.04.2010 12:08 -
|
2341293
|
|
chico_bk
|
Město: Blansko, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
jumep napsal(a): Len by ma zaujimalo co vas vede k tomu tankovat s nastartovanym motorom. Ved to este moju mamu v autoskole ucili ze vypnut motor a zapalovanie pred tankovanim. Inak ked s tym budes jazdit ono si to po case zmera hladinu.
To je fakt rada do pranice... Proste se to stalo... Alespon, e "růa" je konstruktivní...
Len by ma zaujimalo co vas vede k tomu tankovat s nastartovanym motorom. Ved to este moju mamu v autoskole ucili ze vypnut motor a zapalovanie pred tankovanim. Inak ked s tym budes jazdit ono si to po case zmera hladinu.
To je fakt rada do pranice... Proste se to stalo... Alespon, e "růa" je konstruktivní...
|
|
08.04.2010 12:33 -
|
2341296
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Ale vdy ti poradil - časem se to srovná. A mě by váně taky zajímalo, proč při tankování nevypínáte motor. Bez uráky - já být obsluha čerpačky, tak bych u takového auta čekal, e mi odjede bez placení.
Osobně při tankování vyndám i klíč ze spínací skříňky. Jednou jsem ho tam nechal a stav paliva se srovnal a druhý den.
Ale vdy ti poradil - časem se to srovná. A mě by váně taky zajímalo, proč při tankování nevypínáte motor. Bez uráky - já být obsluha čerpačky, tak bych u takového auta čekal, e mi odjede bez placení.
Osobně při tankování vyndám i klíč ze spínací skříňky. Jednou jsem ho tam nechal a stav paliva se srovnal a druhý den.
|
|
29.10.2011 18:00 -
|
2422172
|
|
9000petr
|
|
|
Zdar pani mamjeden taky mali problem zle mi ukazuje palivomer v pondelok som tankoval lietal som celý tíden dnes som tankoval a to iste ručička je tak 5milimetrov pred polkou nadre ked som odpojil tento konektor (obrazok) a zapol kluč tak mi načitalo takí istí stav nadre ale otazka je či to malo načítat ked to bolo odpojené, čo moe bý príčinou e to ukazuje stale to isté zaseknutý plavak..... za kadu radu diki
Zdar pani mamjeden taky mali problem zle mi ukazuje palivomer v pondelok som tankoval lietal som celý tíden dnes som tankoval a to iste ručička je tak 5milimetrov pred polkou nadre ked som odpojil tento konektor (obrazok) a zapol kluč tak mi načitalo takí istí stav nadre ale otazka je či to malo načítat ked to bolo odpojené, čo moe bý príčinou e to ukazuje stale to isté zaseknutý plavak..... za kadu radu diki
Přílohy: IMG063.jpg ( 397522b ) - konektor |
|
29.10.2011 18:28 -
|
2422194
|
|
jumep
|
|
|
nevrtal sa ti niekto v diagnostike?
inak je to tam v pohode dostupne, staci povolit maticu a vysrobovat ju a potom vytiahnes cerpadlo aj z plavakom a mozes skontrolovat
nevrtal sa ti niekto v diagnostike?
inak je to tam v pohode dostupne, staci povolit maticu a vysrobovat ju a potom vytiahnes cerpadlo aj z plavakom a mozes skontrolovat
|
|
02.02.2012 19:48 -
Ukazatel paliva
|
2446601
|
|
Radwy
|
|
|
Zdravim vas vsechny klubaci stala se mi zajimava vec, mel jsem v c5 rezervu paliva na pocitaci dojezd 60km tak jsem koupil naftu za 500 a na druhy den mi porad svitila rezerva ted tedy pocitac nic neukazuje jen pipa ze nema naftu.Chtel jsem se zeptat jestli ta merka v nadrzi muze byt primrzla ze to neukazuje nebo je problem nekde jinde.aditivum dolivam mam od castrolu uz nejake 3roky.Zajimalo byme jestli meto nenecha nekde stat jestli pocitac to nejak nebere neboco diky za rady s pozdravem Radwy
Zdravim vas vsechny klubaci;-) stala se mi zajimava vec, mel jsem v c5 rezervu paliva na pocitaci dojezd 60km tak jsem koupil naftu za 500 a na druhy den mi porad svitila rezerva ted tedy pocitac nic neukazuje jen pipa ze nema naftu.Chtel jsem se zeptat jestli ta merka v nadrzi muze byt primrzla ze to neukazuje nebo je problem nekde jinde.aditivum dolivam mam od castrolu uz nejake 3roky.Zajimalo byme jestli meto nenecha nekde stat jestli pocitac to nejak nebere neboco diky za rady s pozdravem Radwy
|
|
02.02.2012 20:32 -
|
2446647
|
|
jumep
|
|
|