| | |
01.08.2015 16:34 -
Re: Elektrické stahování oken / C5 I/II
|
2846798
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Okno jsem kontroloval a je nasazené a usazené dobře. Při vysouvání i zasouvání jde plynule, ádné problémy. Jen kdy vyjede do horní polohy, připadá mi, jako kdyby bylo o 0,5 cm delí a proto se jakoby napruí a tím pádem se hned zase otevře.
Okno jsem kontroloval a je nasazené a usazené dobře. Při vysouvání i zasouvání jde plynule, ádné problémy. Jen kdy vyjede do horní polohy, připadá mi, jako kdyby bylo o 0,5 cm delí a proto se jakoby napruí a tím pádem se hned zase otevře.
|
|
01.08.2015 19:39 -
|
2846821
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nechápe princip ochrany proti přiskřípnutí.
Ten motorek má vypnout při přetíení, ale nejdřív musí vědět, kde je jeho krajní poloha. Take se to musí naučit. To u jsi zkouel. No a neúspěně.
Jetě jednou popíu způsob učení. Na ovladači u řidiče kadý okno zvlá. Musí sjet dolů a chvíli dret tlačítko (několik sekund) a pak vyjet nahoru a pořád to tlačítko dret. Zase několik sekund. A pak na dalí okno. Někdy je slyet, jak v tom lehce cvakne. Od tý doby by okna měly vědět, kde jsou jejich krajní polohy a měly by tam dojídět, ani by se po dojetí vrátily kousek zpátky, jako to mají udělat v případě přiskřípnutí někde v místě mezi krajníma polohama. I kdy okno bude o 5cm delí, i tak si zapamatuje tu krajní polohu a zastaví díky přetíení motorku. Pokud teda není ten motorek pokozený. Moná má nemocný motorek a ten nemá dost síly a cítí se přetíený pořád. Tak se zastavuje i kdy není v krajní poloze.
Nechápe princip ochrany proti přiskřípnutí.
Ten motorek má vypnout při přetíení, ale nejdřív musí vědět, kde je jeho krajní poloha. Take se to musí naučit. To u jsi zkouel. No a neúspěně.
Jetě jednou popíu způsob učení. Na ovladači u řidiče kadý okno zvlá. Musí sjet dolů a chvíli dret tlačítko (několik sekund) a pak vyjet nahoru a pořád to tlačítko dret. Zase několik sekund. A pak na dalí okno. Někdy je slyet, jak v tom lehce cvakne. Od tý doby by okna měly vědět, kde jsou jejich krajní polohy a měly by tam dojídět, ani by se po dojetí vrátily kousek zpátky, jako to mají udělat v případě přiskřípnutí někde v místě mezi krajníma polohama. I kdy okno bude o 5cm delí, i tak si zapamatuje tu krajní polohu a zastaví díky přetíení motorku. Pokud teda není ten motorek pokozený. Moná má nemocný motorek a ten nemá dost síly a cítí se přetíený pořád. Tak se zastavuje i kdy není v krajní poloze.
|
|
01.08.2015 22:11 -
|
2847028
|
|
jumep
|
|
|
popis je zbytocny ked ma rozladene okraje to nastavit nepojde
ak mu okno hore po odpojeni baterky neslo po kuskoch ale priamo, tak to nezabudlo a teda sa to znova nenastavilo
minule sa mi to podarilo dosiahnut ze okno bolo ani nie dole ani nie hore
po zapojeni baterky som ho dal dole a potom hore islo po krokoch a naucilo sa
popis je zbytocny ked ma rozladene okraje to nastavit nepojde
ak mu okno hore po odpojeni baterky neslo po kuskoch ale priamo, tak to nezabudlo a teda sa to znova nenastavilo
minule sa mi to podarilo dosiahnut ze okno bolo ani nie dole ani nie hore
po zapojeni baterky som ho dal dole a potom hore islo po krokoch a naucilo sa
|
|
02.08.2015 08:27 -
|
2847179
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ochrana proti priskripnuti neni nic jednodussiho nez proudova ochrana....pokud ji nemas nastavenou tak jejasze se ze to bude takto chovat
ochrana proti priskripnuti neni nic jednodussiho nez proudova ochrana....pokud ji nemas nastavenou tak jejasze se ze to bude takto chovat
|
|
02.08.2015 18:22 -
|
2847321
|
|
Vitaeidel
|
Město: Tachov, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Take ani návod Mikry nzafungoval... U na to dlabu, proč se s tím trápit, kdy ivot je tak krásný
Take ani návod Mikry nzafungoval... U na to dlabu, proč se s tím trápit, kdy ivot je tak krásný :-d
|
|
16.08.2015 21:30 -
|
2851736
|
|
Lucky76
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Ahoj Vem, mám mrtvou stahovačku u řidiče C5 III, opravoval to u někdo pomocí této opravné sady? .link.
Ahoj Vem, mám mrtvou stahovačku u řidiče C5 III, opravoval to u někdo pomocí této opravné sady? http://www.stahovacky.szm.com/stahovackaC5.html
|
|
16.08.2015 21:36 -
|
2851741
|
|
jumep
|
|
|
ked pohladas je to tu riesene
kupujem to na ebay zhruba 20E s postovnym
ked pohladas je to tu riesene
kupujem to na ebay zhruba 20E s postovnym
|
|
16.08.2015 23:07 -
|
2851802
|
|
Lucky76
|
Město: Nový Bor, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Děkuji
Děkuji ;-)
|
|
14.09.2015 16:18 -
|
2862264
|
|
Lucky76
|
|
|
Tak nakonec jsem objednal toto a musím říct, e tam krásně pasuje, bez jediného problému, ikdy vypadá trochu jinak, ne origo. Lana vypadají kvalitně, ale raději jsem je jetě promázl.
.link.
Tak nakonec jsem objednal toto a musím říct, e tam krásně pasuje, bez jediného problému, ikdy vypadá trochu jinak, ne origo. Lana vypadají kvalitně, ale raději jsem je jetě promázl.
http://citroeny.eu/karoserie-osvetleni-a-interier/1163-stahovacka-predniho-leveho-okna-pro-citroen-c5-x7-od-rv-2008-9221eq-9675899080.html
|
|
18.09.2015 13:07 -
|
2864021
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
tak mám u rok po výměně stahovačky u řidiče a stále to není ono. Při celkovém staení i vytaení okna OK. Při postupném stahování OK. Při postupném vytahování OK. Problém nastává, kdy částečně stáhnu okno a pak ho chci vytáhnout. okno poté sjede o pár cm dolů a zastaví se. Na dalí zmáčknutí nahoru u reaguje. To by mi ale a tak nevadilo, horí je, kdy chci uzamknout auto a zároveň delím stiskem DO vytáhnout okna. Zbylá tři okna reagují správně, u řidiče zase sjede o pár cm dolů a zastaví se. Zkouel jsem to nastavit podrením ovladače oken déle jak 10 vteřin v krajních polohách s postupným vytahováním, ale nepomohlo to. Dá se to nějak jinak, popř. tou diagnostikou?
tak mám u rok po výměně stahovačky u řidiče a stále to není ono. Při celkovém staení i vytaení okna OK. Při postupném stahování OK. Při postupném vytahování OK. Problém nastává, kdy částečně stáhnu okno a pak ho chci vytáhnout. okno poté sjede o pár cm dolů a zastaví se. Na dalí zmáčknutí nahoru u reaguje. To by mi ale a tak nevadilo, horí je, kdy chci uzamknout auto a zároveň delím stiskem DO vytáhnout okna. Zbylá tři okna reagují správně, u řidiče zase sjede o pár cm dolů a zastaví se. Zkouel jsem to nastavit podrením ovladače oken déle jak 10 vteřin v krajních polohách s postupným vytahováním, ale nepomohlo to. Dá se to nějak jinak, popř. tou diagnostikou?
|
|
18.09.2015 13:19 -
|
2864031
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vím e má C5 III a já C5 II, tak nevím, zda to je stejné, mne blblo okno u spolujezdce, zkouel jsem ve dle zdejích návodů, dokonce i odpojit aku, nic nepomohlo, a Hanz napíchl diagnostiku, během mikrosukundy ( Mikro, to není na tebe ) bylo hotovo a od té doby jdou okna jak za mlada a bez problémů.
Vím e má C5 III a já C5 II, tak nevím, zda to je stejné, mne blblo okno u spolujezdce, zkouel jsem ve dle zdejích návodů, dokonce i odpojit aku, nic nepomohlo, a Hanz napíchl diagnostiku, během mikrosukundy ( Mikro, to není na tebe :-d ) bylo hotovo a od té doby jdou okna jak za mlada a bez problémů. ;-)
|
|
18.09.2015 13:24 -
|
2864032
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
a neví co tam nastavoval, abych nějak navedl svého diagnostika?
a neví co tam nastavoval, abych nějak navedl svého diagnostika?
|
|
18.09.2015 13:33 -
|
2864033
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Tak to u si opravdu nepamatuji, v tom ti nepomohu.
Tak to u si opravdu nepamatuji, v tom ti nepomohu. :nevim
|
|
18.09.2015 15:43 -
|
2864101
|
|
jumep
|
|
|
on len zmazal nastavenia v pamati, u teba si myslim ze to okno ide prilis tazko hore, niekde zadrha a protipriskrip ho vrati dole
vacsinou to je niekde niektora guma zle osadena a zapiera o sklo
on len zmazal nastavenia v pamati, u teba si myslim ze to okno ide prilis tazko hore, niekde zadrha a protipriskrip ho vrati dole
vacsinou to je niekde niektora guma zle osadena a zapiera o sklo
|
|
01.07.2016 10:39 -
|
2968690
|
|
Morgan011
|
Město: Vajkovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Prečítal som celé vlákno. Spomínate mazanie vedenia okna. Ja som skúsil teflónový spray a neuspel som. Čím iným môem namaza, aby okno nebolo mastné?
Prečítal som celé vlákno. Spomínate mazanie vedenia okna. Ja som skúsil teflónový spray a neuspel som. Čím iným môem namaza, aby okno nebolo mastné? :nevim
|
|
01.07.2016 11:23 -
|
2968695
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
okno se ti nekde krizi...pokud mas novou stahovacku a neni kriva uz od vyrobce koukni se jestli mas okno dobre nasazene a jestli nemas nejakou gumu/voditko skroucene..staci aby bylo trochu ze sikma a jak pise Jumep elektronika aktivuje proudovou ochranu proti priskripnuti
pokud je vse ok neni duvod voditka mazat
okno se ti nekde krizi...pokud mas novou stahovacku a neni kriva uz od vyrobce koukni se jestli mas okno dobre nasazene a jestli nemas nejakou gumu/voditko skroucene..staci aby bylo trochu ze sikma a jak pise Jumep elektronika aktivuje proudovou ochranu proti priskripnuti
pokud je vse ok neni duvod voditka mazat
|
|
01.07.2016 12:10 -
|
2968705
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Taky jsem měl problém se stahováním oken. V létě skoro ok, v zimě horí, ale to tolik nevadilo, tak jsem to neřeil a přikládal jsem to zatuhlému mechanismu. A teď mi odeel altík a po opravě voilá, okna fungují perfektně. Předtím bylo asi o něco mení napětí, ale vechno jinak fungovalo, jen ty okna u několik let zlobily...
Taky jsem měl problém se stahováním oken. V létě skoro ok, v zimě horí, ale to tolik nevadilo, tak jsem to neřeil a přikládal jsem to zatuhlému mechanismu. A teď mi odeel altík a po opravě voilá, okna fungují perfektně. Předtím bylo asi o něco mení napětí, ale vechno jinak fungovalo, jen ty okna u několik let zlobily...
|
|
| |
|
|