| | |
16.10.2011 10:59 -
Únik kapaliny pod motorem
|
2419222
|
|
robo258
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahojte som tu novy mam C5. 2003. 2.0.HDI. Dnes som si vsimol e na lavej strane mi zacalo tiec, pravdepodobne je to hadica s hydrauliky, oradite mi kde moe byt problem
?
dakujem
Ahojte som tu novy mam C5. 2003. 2.0.HDI. Dnes som si vsimol e na lavej strane mi zacalo tiec, pravdepodobne je to hadica s hydrauliky, oradite mi kde moe byt problem
?
dakujem
|
|
16.10.2011 11:27 -
Re: Únik kapaliny pod motorem
|
2419233
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ono by nebolo zlé upresni, či vpredu, vzadu, hore, dole... Nie?
Ono by nebolo zlé upresni, či vpredu, vzadu, hore, dole... Nie?
|
|
16.10.2011 11:27 -
|
2419235
|
|
jumep
|
|
|
skor ako nieco napises, hladaj
dozvedel by si sa najskor ze su to tecuce manzety na piestniciach ... za par drobnych vymenis (ps. osobne ked som kupil auto, precital som si uplne cele forum, viem ze teraz je to uz nerealne, ale vo fore su vyznacene najcastejsie veci + mas tu rozcestnik)
skor ako nieco napises, hladaj
dozvedel by si sa najskor ze su to tecuce manzety na piestniciach ... za par drobnych vymenis (ps. osobne ked som kupil auto, precital som si uplne cele forum, viem ze teraz je to uz nerealne, ale vo fore su vyznacene najcastejsie veci + mas tu rozcestnik)
|
|
16.10.2011 11:30 -
|
2419236
|
|
robo258
|
|
|
je to cierna hadica na lavej strne dole, na hydraulickej hadici je nasunuta eta jedna
je to cierna hadica na lavej strne dole, na hydraulickej hadici je nasunuta eta jedna
|
|
16.10.2011 11:32 -
|
2419237
|
|
jumep
|
|
|
stale si sa nevyjadril ze ci vpredu alebo vzadu a co je cierna krabic? na prednom pieste?
stale si sa nevyjadril ze ci vpredu alebo vzadu a co je cierna krabic? na prednom pieste?
|
|
16.10.2011 11:34 -
|
2419238
|
|
robo258
|
|
|
v predu
idem to odfotit
v predu
idem to odfotit
|
|
16.10.2011 11:43 -
|
2419239
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Aj keď som Citróna ako tak poznal, tie som prečítal skoro celé fórum kým som si to kúpil aby som vedel zhruba do čoho idem.
Aj keď som Citróna ako tak poznal, tie som prečítal skoro celé fórum kým som si to kúpil aby som vedel zhruba do čoho idem.
|
|
16.10.2011 12:09 -
|
2419240
|
|
robo258
|
|
|
foto
foto
Přílohy: IMG_3091.JPG ( 1041661b ) - |
|
16.10.2011 12:22 -
|
2419246
|
|
jumep
|
|
|
cierna krabica .. lol ..
to su plastove dekle pod motorom a co pravdepodobne tece su hadice serva
to treba oddeklovat a pozret, poumyvat a potom uvidis co a ako na tom ...
cierna krabica .. lol ..
to su plastove dekle pod motorom a co pravdepodobne tece su hadice serva
to treba oddeklovat a pozret, poumyvat a potom uvidis co a ako na tom ...
|
|
16.10.2011 21:02 -
|
2419377
|
|
jope
|
Město: Cheb, Auto: | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Včera jsem řeil,pravděpodobně ten samý problém.
Začalo být hlučné servo a zjistil jsem,e mám málo LDS.
Mastný levý přední prostor
Po odstranění spodního krytu jsem zjistil netěsnost na zpětné trubce od serva do nádrky LDS.Je tam hadička na trubce,pouze staená nalysovanou páskou.
Pro nedostatek času a materiálu,jsem tam nasadil jetě jednu roubovací pásku 16-20,ale je to nadoraz.
Chtělo by to asi 18-24.
Mělo by to udret,je to zpětné vedení,není tam ádný velký tlak,pouze tlak jaký je v nádrce a je to v nejniím místě.
Umístěné je to pod chladičem vzduchu od turba.
Včera jsem řeil,pravděpodobně ten samý problém.
Začalo být hlučné servo a zjistil jsem,e mám málo LDS.
Mastný levý přední prostor
Po odstranění spodního krytu jsem zjistil netěsnost na zpětné trubce od serva do nádrky LDS.Je tam hadička na trubce,pouze staená nalysovanou páskou.
Pro nedostatek času a materiálu,jsem tam nasadil jetě jednu roubovací pásku 16-20,ale je to nadoraz.
Chtělo by to asi 18-24.
Mělo by to udret,je to zpětné vedení,není tam ádný velký tlak,pouze tlak jaký je v nádrce a je to v nejniím místě.
Umístěné je to pod chladičem vzduchu od turba.
|
|
17.10.2011 07:19 -
|
2419446
|
|
robo258
|
|
|
jope napsal(a): Včera jsem řeil,pravděpodobně ten samý problém. Začalo být hlučné servo a zjistil jsem,e mám málo LDS. Mastný levý přední prostor Po odstranění spodního krytu jsem zjistil netěsnost na zpětné trubce od serva do nádrky LDS.Je tam hadička na trubce,pouze staená nalysovanou páskou. Pro nedostatek času a materiálu,jsem tam nasadil jetě jednu roubovací pásku 16-20,ale je to nadoraz. Chtělo by to asi 18-24. Mělo by to udret,je to zpětné vedení,není tam ádný velký tlak,pouze tlak jaký je v nádrce a je to v nejniím místě. Umístěné je to pod chladičem vzduchu od turba.
prosim ta mohol by si to odfotit, dakujem
Včera jsem řeil,pravděpodobně ten samý problém. Začalo být hlučné servo a zjistil jsem,e mám málo LDS. Mastný levý přední prostor Po odstranění spodního krytu jsem zjistil netěsnost na zpětné trubce od serva do nádrky LDS.Je tam hadička na trubce,pouze staená nalysovanou páskou. Pro nedostatek času a materiálu,jsem tam nasadil jetě jednu roubovací pásku 16-20,ale je to nadoraz. Chtělo by to asi 18-24. Mělo by to udret,je to zpětné vedení,není tam ádný velký tlak,pouze tlak jaký je v nádrce a je to v nejniím místě. Umístěné je to pod chladičem vzduchu od turba.
prosim ta mohol by si to odfotit, dakujem
|
|
17.10.2011 10:37 -
|
2419528
|
|
jumep
|
|
|
.link.
tu mas fotky tych hadic ...
po oddeklovani tu konkretne: .link.
http://www.c5club.cz/galerie/technika/technika/45/5
tu mas fotky tych hadic ...
po oddeklovani tu konkretne: http://www.c5club.cz/showpic/technika/technika/84363552
|
|
17.10.2011 11:36 -
|
2419553
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Trubkohadice jsme řeili tady :.link.
Trubkohadice jsme řeili tady :http://www.c5club.cz/diskuze/hydraulika-rizeni-brzdy/166696-auto-se-nezveda/6/ :palec
|
|
17.10.2011 18:59 -
|
2419661
|
|
jope
|
|
|
Zítra se pokusím to nafotit,ale kdy se podívá do galerie na technický výkres hadic serva,tak je to pozice
"16".Je to spoj hadice z trbkou zajitěný páskou.
V levé přední části.Spojuje se tam plast nárazníku a krytu podběhu.Jekmile sundá kryt pod motorem tak to uvidí.
Zítra se pokusím to nafotit,ale kdy se podívá do galerie na technický výkres hadic serva,tak je to pozice
"16".Je to spoj hadice z trbkou zajitěný páskou.
V levé přední části.Spojuje se tam plast nárazníku a krytu podběhu.Jekmile sundá kryt pod motorem tak to uvidí.
|
|
18.10.2011 20:39 -
|
2419837
|
|
jope
|
|
|
Není to nicmoc,fotil jsem to mobilem.
Jen tak pro přdstavu.
Není to nicmoc,fotil jsem to mobilem.
Jen tak pro přdstavu.
Přílohy: 18102011294.jpg ( 149328b ) - 18102011296.jpg ( 143196b ) - 18102011297.jpg ( 144980b ) - |
|
02.02.2014 20:59 -
|
2664255
|
|
DOUFAK
|
|
|
Ony "trubkohadice" serva se prodávají jako celek-komplet v Citroenu? Tj.jen je vyměnit,odvzdunit a jedem? Ví někdo na kolik to vyjde? 10 let se mi to jen mírně rosilo a ted se to doslova "rozechcandilo"...
Ony "trubkohadice" serva se prodávají jako celek-komplet v Citroenu? Tj.jen je vyměnit,odvzdunit a jedem? Ví někdo na kolik to vyjde? 10 let se mi to jen mírně rosilo a ted se to doslova "rozechcandilo"... :-(
|
|
02.02.2014 22:01 -
|
2664286
|
|
DOUFAK
|
|
|
A neví co za to chtějí ?
A neví co za to chtějí ?
|
|
02.02.2014 22:59 -
|
2664306
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1300 |
|
|
DOUFAK napsal(a): A neví co za to chtějí ?
no, jestli je to číslo: 4014EW , tak ta se dá koupit od cca 3600,-
Pokud ti ale teče jen vratka, to je ta napojená na trubku vlevo pod chladičem, tak ta se dá opravit za cca 120,- korun ( cca metr hadice a 2 spony)
Ta vratka od serva má po cestě kurv*tko a to hliníkovou trubku v ocelovém dráku. Je to pod převodovkou na nápravnici. Jak se tam dostane pína voda a sůl, hliník začne korodovat a uplně to v něm proere dírky jak červotoč. Drák se odvrtá a rozdělá, hliníková trubka vyndá. Ta druhá tlakovka tam zustane, je ocelová a tu to nepostihuje.
Řeím to tak, e nechám výstupní trubku u serva, tam hned nasadím cca metr hadice 12mm průměr a v celé délce to protáhnu a pod chladič k dalí trubce, zasponkuju zacvakávacíma nerez sponama cobra. Tu hliníkovou s kousky staré hadice vyhodím. Tu novou vhodně připevním aby nedolo ke kontaktu s poloosou a řízením
no, jestli je to číslo: 4014EW , tak ta se dá koupit od cca 3600,-
Pokud ti ale teče jen vratka, to je ta napojená na trubku vlevo pod chladičem, tak ta se dá opravit za cca 120,- korun ( cca metr hadice a 2 spony)
Ta vratka od serva má po cestě kurv*tko a to hliníkovou trubku v ocelovém dráku. Je to pod převodovkou na nápravnici. Jak se tam dostane pína voda a sůl, hliník začne korodovat a uplně to v něm proere dírky jak červotoč. Drák se odvrtá a rozdělá, hliníková trubka vyndá. Ta druhá tlakovka tam zustane, je ocelová a tu to nepostihuje.
Řeím to tak, e nechám výstupní trubku u serva, tam hned nasadím cca metr hadice 12mm průměr a v celé délce to protáhnu a pod chladič k dalí trubce, zasponkuju zacvakávacíma nerez sponama cobra. Tu hliníkovou s kousky staré hadice vyhodím. Tu novou vhodně připevním aby nedolo ke kontaktu s poloosou a řízením
|
|
| |
|
|