| | |
07.07.2011 08:26 -
Těsnění okolo dveří
|
2400895
|
|
running
|
|
|
Zdravice z ČB, nemáte někdo zkuenost s těsněním předních dveří? u C5ky mi začíná praskat, tudí tam poteče co nevidět
Zdravice z ČB, nemáte někdo zkuenost s těsněním předních dveří? u C5ky mi začíná praskat, tudí tam poteče co nevidět:)
|
|
07.07.2011 09:28 -
Re: Těsnění okolo dveří
|
2400898
|
|
jumep
|
|
|
myslis tu gumu okolo dveri?
|
|
07.07.2011 13:45 -
|
2400933
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Nevím, co přesně míní autor vlákna, ale kdy u píe, tak přidám svůj dotaz.
U řidiče mám prasklou vnějí gumu na svislé (to jest zadní) straně dveří u okna. Asi jak řidič často zavírá dveře hmatem právě do té části dveří. Zkouel jsem to lepit lecčíms, ale nemá to význam. Je na to nějaké lepidlo, případně jak drahá a pracná je výměna?
Nevím, co přesně míní autor vlákna, ale kdy u píe, tak přidám svůj dotaz.
U řidiče mám prasklou vnějí gumu na svislé (to jest zadní) straně dveří u okna. Asi jak řidič často zavírá dveře hmatem právě do té části dveří. Zkouel jsem to lepit lecčíms, ale nemá to význam. Je na to nějaké lepidlo, případně jak drahá a pracná je výměna?
|
|
07.07.2011 13:51 -
|
2400934
|
|
jumep
|
|
|
predpokladam ze sa jedna o dverovu gumu - okolo ramu
stoji okolo 100eur, vymenit sa to da relativne v pohode
predpokladam ze sa jedna o dverovu gumu - okolo ramu
stoji okolo 100eur, vymenit sa to da relativne v pohode
|
|
07.07.2011 14:40 -
|
2400935
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
Jednou se mi stalo, e jsem chytal otevírající se dveře ve vichru, aby neutrpěly újmu a při tom jsem hloupě chytil za tu těsnící gumu u okna. Vznikla tam díra asi 6 cm. Kdy jsem zjistil, kolik stojí nová, podlepil jsem jí zrubu přes záhyb tenkou gumou. Je to přes rok, drí to a vidět to není. Nemá smysl lepit ve spoji. Je moc tenký.
Čus, Rampa
Jednou se mi stalo, e jsem chytal otevírající se dveře ve vichru, aby neutrpěly újmu a při tom jsem hloupě chytil za tu těsnící gumu u okna. Vznikla tam díra asi 6 cm. Kdy jsem zjistil, kolik stojí nová, podlepil jsem jí zrubu přes záhyb tenkou gumou. Je to přes rok, drí to a vidět to není. Nemá smysl lepit ve spoji. Je moc tenký.
Čus, Rampa
|
|
07.07.2011 15:30 -
|
2400945
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To Rampa - to je přesně ono. Té mne napadlo něčím to podloit. Napi jetě, čím jsi to lepil.
To Rampa - to je přesně ono. Té mne napadlo něčím to podloit. Napi jetě, čím jsi to lepil.
|
|
07.07.2011 17:16 -
|
2400951
|
|
running
|
|
|
jumep napsal(a): myslis tu gumu okolo dveri?
Jo tak přesně tu. Ta tenká guma mi praská a tedy nedoléhá. A asi to taky vyřeim nějakým podlepem. No jestli jde nějak inteligentně sundat, mám známýho na vrakáči, a nějakou c5ku tam maj.
Jo tak přesně tu. Ta tenká guma mi praská a tedy nedoléhá. A asi to taky vyřeim nějakým podlepem. No jestli jde nějak inteligentně sundat, mám známýho na vrakáči, a nějakou c5ku tam maj.
|
|
07.07.2011 17:50 -
|
2400954
|
|
jumep
|
|
|
tie gumy su normalne len nasunute, lahko sundatelne
tie gumy su normalne len nasunute, lahko sundatelne
|
|
07.07.2011 20:34 -
|
2400977
|
|
Rampa
|
Město: Rio, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 89 |
|
|
To Vilous - mám takový pocit e z nějaký due na kolo, ale vybíral jsem z několika, tu nejslabí co byla k mání - do 1/2 mm. Pokud bys dal nějakou tlustějí záplatu zespoda, udělalo by to hrb. Vystříhal sem obdélníček, e na kadé straně od praskliny přesahoval asi 1 cm (jsi limitován krajem původní gumy, aby se záplata schovala pod). Pořádně očistit toluenem a po nalepení jsem to docela dlouho přidroval. Pokud o tom neví, není to vidět. Nesmí to opatlat od lepidla okolo.
To Vilous - mám takový pocit e z nějaký due na kolo, ale vybíral jsem z několika, tu nejslabí co byla k mání - do 1/2 mm. Pokud bys dal nějakou tlustějí záplatu zespoda, udělalo by to hrb. Vystříhal sem obdélníček, e na kadé straně od praskliny přesahoval asi 1 cm (jsi limitován krajem původní gumy, aby se záplata schovala pod). Pořádně očistit toluenem a po nalepení jsem to docela dlouho přidroval. Pokud o tom neví, není to vidět. Nesmí to opatlat od lepidla okolo.
|
|
07.07.2011 21:08 -
|
2400983
|
|
pepe8998
|
Město: Čejč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 57 |
|
|
Dobrý nápad s podlepením, stejný problém mám i na C5 II. Při manipulaci s dveřma člověk někdy neikovně hrábne rukou a hned je o zábavu postaráno...
Dobrý nápad s podlepením, stejný problém mám i na C5 II. Při manipulaci s dveřma člověk někdy neikovně hrábne rukou a hned je o zábavu postaráno...
|
|
07.07.2011 21:20 -
|
2400986
|
|
running
|
|
|
Rampa napsal(a): To Vilous - mám takový pocit e z nějaký due na kolo, ale vybíral jsem z několika, tu nejslabí co byla k mání - do 1/2 mm. Pokud bys dal nějakou tlustějí záplatu zespoda, udělalo by to hrb. Vystříhal sem obdélníček, e na kadé straně od praskliny přesahoval asi 1 cm (jsi limitován krajem původní gumy, aby se záplata schovala pod). Pořádně očistit toluenem a po nalepení jsem to docela dlouho přidroval. Pokud o tom neví, není to vidět. Nesmí to opatlat od lepidla okolo.
No já tam mám snad 6cm. Asi tvrdne mrcha, tak se láme.
No já tam mám snad 6cm. Asi tvrdne mrcha, tak se láme.
|
|
08.07.2011 14:37 -
|
2401041
|
|
máca
|
|
|
já to nechala vyměnit vechno, byl to ranec, ale vyplatilo se to.Vypadá to skvěle a snad zase na dalích dost roků, bude klid.
já to nechala vyměnit vechno, byl to ranec, ale vyplatilo se to.Vypadá to skvěle a snad zase na dalích dost roků, bude klid.:-)
|
|
08.07.2011 21:38 -
|
2401064
|
|
JaMat
|
Město: Praha 4, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 115 |
|
|
Mělo to, máco, vliv na hlučnost auta?
Mělo to, máco, vliv na hlučnost auta?
|
|
09.07.2011 01:18 -
|
2401098
|
|
Darja
|
|
|
To si pi... u větiny těhle starejch pelechů slyí jak hvízdá vzduch (ponejvíce těsnění u řidiče), nové to Máce u nedělá, dosedá jak má.. ale neptej se na cenu, mě ji Máca řekla a radi budu mít starej hlučnej a hvízdající pelech
To si pi... u větiny těhle starejch pelechů slyí jak hvízdá vzduch (ponejvíce těsnění u řidiče), nové to Máce u nedělá, dosedá jak má.. ale neptej se na cenu, mě ji Máca řekla a radi budu mít starej hlučnej a hvízdající pelech :-))))
|
|
09.07.2011 08:45 -
|
2401113
|
|
C5stepan
|
|
|
.......radi budu mít starej hlučnej a hvízdající pelech ...... pro dvě kočky
.......radi budu mít starej hlučnej a hvízdající pelech ...... pro dvě kočky:-p
|
|
18.07.2011 21:40 -
|
2402143
|
|
vrata
|
Město: Preov, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím
Nazdar
moje skuenost pokud nemá 100% kámoe na vrakoviti a ten tam nemá auto max. 5 let starý (ne taxi, ne firemní) a neprí , nesvítí na nej potom si to nech vyměnit v servisu.
Cena staré + doprava anebo cesta za tesnením + výměna se nevyplatí, za dobu ivotnosti nové vymění min. 2 staré. V seriozním servisu Ti vrátej starou aby jsi měl jistotu a ručej za práce a díl 2 roky.
Vim jsem si poznámky o ceně 100 euro, mě to stálo okolo 30 euro za tesnení bez práce.
vráa
Zdravím
Nazdar
moje skuenost pokud nemá 100% kámoe na vrakoviti a ten tam nemá auto max. 5 let starý (ne taxi, ne firemní) a neprí , nesvítí na nej potom si to nech vyměnit v servisu.
Cena staré + doprava anebo cesta za tesnením + výměna se nevyplatí, za dobu ivotnosti nové vymění min. 2 staré. V seriozním servisu Ti vrátej starou aby jsi měl jistotu a ručej za práce a díl 2 roky.
Vim jsem si poznámky o ceně 100 euro, mě to stálo okolo 30 euro za tesnení bez práce.
vráa
|
|
18.07.2011 22:37 -
|
2402152
|
|
máca
|
|
|
JaMat napsal(a): Mělo to, máco, vliv na hlučnost auta?
urcite to je znat,a i dobre to vypada.Koupila jsem pred tim za 120euro,pouzite a bylo to naprd,tak jsem sla do novych.Musela jsem,uz se mi ten hlinik moc drolil.No a perlicka byli jsme v Medvedine a na parkovisti se mi asi nekdo dobejval bud na ofuk,nebo co chtel delat a trosku mi u ridice tesneni trosku ponicil.Nastesti jsme to zalepili a neni to videt.
urcite to je znat,a i dobre to vypada.Koupila jsem pred tim za 120euro,pouzite a bylo to naprd,tak jsem sla do novych.Musela jsem,uz se mi ten hlinik moc drolil.No a perlicka byli jsme v Medvedine a na parkovisti se mi asi nekdo dobejval bud na ofuk,nebo co chtel delat a trosku mi u ridice tesneni trosku ponicil.Nastesti jsme to zalepili a neni to videt.
|
|
31.03.2012 17:53 -
|
2463974
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
dnes som si vsimol ze mam odtrhnute tesnenie na piatych dverach. Asi to maju na svedomi tohtorocne mrazy. Uz ste to niekto menil??
dnes som si vsimol ze mam odtrhnute tesnenie na piatych dverach. Asi to maju na svedomi tohtorocne mrazy. Uz ste to niekto menil??
|
|
31.03.2012 19:12 -
|
2464012
|
|
jumep
|
|
|
mas na mysli to male okolo okna? s tym nic nepravis, je sucastou oknovej gumy ktora je vraj sucastou okna
mas na mysli to male okolo okna? s tym nic nepravis, je sucastou oknovej gumy ktora je vraj sucastou okna
|
|
31.03.2012 19:20 -
|
2464013
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
nie, myslim tesnenie okolo dveri (na obrazku pozicia 7)
nie, myslim tesnenie okolo dveri (na obrazku pozicia 7)
Přílohy: piate dvere.jpg ( 97376b ) - |
|
| |
|
|