| | |
30.11.2016 17:48 -
Re: Omylem natankovaný benzín místo nafty
|
3016521
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Vzdycky jsem si myslel, ze mi se to stat nemuze. A stalo se. Byl jsem na suchu, pocitam tak 6l v nadrzi. Chtel jsem dat autu neco lepsiho, tak jsem se rozhodl pro diesel Evo s dvojnasobnou aditivaci na pumpe Moll. Koukal jsem na merak, ze to tece nejak pomalu a najednou vidim zelenou barvu - natural 100 Evo. Narval jsem tam 17l. Bylo stesti, ze jsem si toho vsiml. Odjel jsem asi 30m na parkoviste a skocil do prace pro 5l kanystr a kus gumove hadice. Napojil jsem to a v klidu dojel domu. Doma jsem z nadrze vytahl cca 22l takze neco malo tam zustalo. To by snad nemelo vad it. Do nadrze jsem nalil 5l s VIFem. Do prace jeste pojedu na kanystr a pak natankuju plnou. Doufam, ze nafty. Asi se zacina projevovat vek.
A jen pro zajimavost. Na pumpe jsem potkal cloveka, ktery tvrdil, ze je servisak. Radil mi, at to dotankuju do plna a klidne jezdim, ze se nemuze nic stat, ze to tak delaji na zimu bezne. Ze to aspon procisti system. No nevim, ctvrtinu nadrze benzinu se mi nejevi zrovna jako dobry napad. Do TD davam na zimu kazdy rok 2l benalu na nadrz plus VIF. Ale to je stare TD.
Vzdycky jsem si myslel, ze mi se to stat nemuze. A stalo se. Byl jsem na suchu, pocitam tak 6l v nadrzi. Chtel jsem dat autu neco lepsiho, tak jsem se rozhodl pro diesel Evo s dvojnasobnou aditivaci na pumpe Moll. Koukal jsem na merak, ze to tece nejak pomalu a najednou vidim zelenou barvu - natural 100 Evo. Narval jsem tam 17l. Bylo stesti, ze jsem si toho vsiml. Odjel jsem asi 30m na parkoviste a skocil do prace pro 5l kanystr a kus gumove hadice. Napojil jsem to a v klidu dojel domu. Doma jsem z nadrze vytahl cca 22l takze neco malo tam zustalo. To by snad nemelo vad it. Do nadrze jsem nalil 5l s VIFem. Do prace jeste pojedu na kanystr a pak natankuju plnou. Doufam, ze nafty. Asi se zacina projevovat vek.
A jen pro zajimavost. Na pumpe jsem potkal cloveka, ktery tvrdil, ze je servisak. Radil mi, at to dotankuju do plna a klidne jezdim, ze se nemuze nic stat, ze to tak delaji na zimu bezne. Ze to aspon procisti system. No nevim, ctvrtinu nadrze benzinu se mi nejevi zrovna jako dobry napad. Do TD davam na zimu kazdy rok 2l benalu na nadrz plus VIF. Ale to je stare TD.
|
|
30.11.2016 18:39 -
|
3016523
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já myslím, e jsi udělal dobré opatření, akorát bych dotankoval jetě plnou, a se pořádně naředí.
A 17 litrů benálu na nádr nafty je snad moc i na staré TDčka, já bych si asi pořádně zapamatoval toho servisáka a velkým obloukem bych se mu vyhýbal, u starých motorů se to v zimě ředilo, ale ne v tomto měřítku, na nádr se dávalo 5l benzínu, kdo byl odvánějí, dával maximálně 10l.
Já myslím, e jsi udělal dobré opatření, akorát bych dotankoval jetě plnou, a se pořádně naředí. ;-)
A 17 litrů benálu na nádr nafty je snad moc i na staré TDčka, já bych si asi pořádně zapamatoval toho servisáka a velkým obloukem bych se mu vyhýbal, u starých motorů se to v zimě ředilo, ale ne v tomto měřítku, na nádr se dávalo 5l benzínu, kdo byl odvánějí, dával maximálně 10l. ;-)
|
|
30.11.2016 19:23 -
|
3016527
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
V nadrzi ted mam 5l nafty s Vifem, ale rano jeste pojedu na kanystr. Natankuju plnou a do tepla odjedu taky jeste na kanystr. Profouknu trubky a pak to teprve pripojim. Do filtru se to urcite nedostalo.
Ten "servisak" asi nebyl odtud, nikd y jsem ho nevidel. Valel se pod autem a ja ho jen pozadal o sroubovak a dali jsme rec.
V nadrzi ted mam 5l nafty s Vifem, ale rano jeste pojedu na kanystr. Natankuju plnou a do tepla odjedu taky jeste na kanystr. Profouknu trubky a pak to teprve pripojim. Do filtru se to urcite nedostalo.
Ten "servisak" asi nebyl odtud, nikd y jsem ho nevidel. Valel se pod autem a ja ho jen pozadal o sroubovak a dali jsme rec.
|
|
30.11.2016 20:18 -
|
3016540
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Servisák byl číman. Asi jako výrobci aut. Úplně mu vidím do huby. -- Neboj, klidně jezdi, nic se ti nemůe stát. A kdyby se náhodou něco stalo, tak přijeď ke mě a já ti to opravím. Za nemalý obnos, samozřejmě. A při tý příleitosti tě hned objednám na dalí návtěvu, protoe ta moje oprava bude taky pěkně vyčůraná.
Take Kajmane! Kdybys ho náhodou jetě někdy někde potkal, tak ho střel jako kodnou. Pro výstrahu ostatním. Jinak nás ti lupiči sedřou z kůe.
Servisák byl číman. Asi jako výrobci aut. Úplně mu vidím do huby. -- Neboj, klidně jezdi, nic se ti nemůe stát. A kdyby se náhodou něco stalo, tak přijeď ke mě a já ti to opravím. Za nemalý obnos, samozřejmě. A při tý příleitosti tě hned objednám na dalí návtěvu, protoe ta moje oprava bude taky pěkně vyčůraná.
Take Kajmane! Kdybys ho náhodou jetě někdy někde potkal, tak ho střel jako kodnou. Pro výstrahu ostatním. Jinak nás ti lupiči sedřou z kůe.
|
|
01.12.2016 08:27 -
|
3016644
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Ja len nechápem, ako sa ti podarilo narva beznínovú pitož do hrdla Lebo X7 majú peciálne hrdlo s blokovaním (teda aspoň ja mám), aby si tam nevtisol teniu benzínovú pitož.
Ja len nechápem, ako sa ti podarilo narva beznínovú pitož do hrdla :nevim Lebo X7 majú peciálne hrdlo s blokovaním (teda aspoň ja mám), aby si tam nevtisol teniu benzínovú pitož.
|
|
01.12.2016 09:31 -
|
3016654
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nebývá to blokování naopak? Aby jsi tam nestrčil silněí pistoli.
Nebývá to blokování naopak? Aby jsi tam nestrčil silněí pistoli. :nevim
|
|
01.12.2016 12:27 -
|
3016670
|
|
kajman
|
|
|
Tak mam hotovo. Natankoval jsem plnou Vervy+Vif. Tentokrat jsem radeji zajel na Benzinu a 5x si overil, ze opravdu tankuju naftu. Nafta by do benzinu nemela jit strcit. Opacne to jde docela snadno, jak jsem se presvedcil. Zadnou zaklopku v nadrzi nemam.
Tak mam hotovo. Natankoval jsem plnou Vervy+Vif. Tentokrat jsem radeji zajel na Benzinu a 5x si overil, ze opravdu tankuju naftu. Nafta by do benzinu nemela jit strcit. Opacne to jde docela snadno, jak jsem se presvedcil. Zadnou zaklopku v nadrzi nemam.
|
|
01.12.2016 19:27 -
|
3016714
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Mě tam jde strčit benzínová a normálně funguje, stejně tak klasická naftová i ta tlustá kamioňácká
Mě tam jde strčit benzínová a normálně funguje, stejně tak klasická naftová i ta tlustá kamioňácká :nevim
|
|
02.12.2016 10:52 -
|
3016784
|
|
kajman
|
|
|
Asi to nepartri zrovna sem, ale souvisi to s tim. Palubak po natankovani plne nadrze pise dojezd jen 720km a to je docela malo je nejaky zmateny. Popisu co jsem udelal.
V nadrzi bylo cca 6l nafty-natankoval jsem 16l benzinu to je cca 22l
pripojil jsem kanystr a na nej najel nejakych 20km
doma jsem vycucl z nadrze 22l benzinonafty neco malo tam urcite zustalo. Tahal jsem to pres saci trubku rucni pumpickou.
do nadrze jsem nalil 5l nafty s aditivem
na benzinu jsem jel jeste na kanystr
natankoval jsem doplna 76l + tech 5l co tam bylo je 72l
Zeby to bylo tim, ze jsem to cucal ven s vypnutym zapalovanim. Jednotka vedela, ze ma naftu a najednou byla pryc a nevyrovnala se s tim? Da se to pres diag resetnout?
Asi to nepartri zrovna sem, ale souvisi to s tim. Palubak po natankovani plne nadrze pise dojezd jen 720km a to je docela malo je nejaky zmateny. Popisu co jsem udelal.
V nadrzi bylo cca 6l nafty-natankoval jsem 16l benzinu to je cca 22l
pripojil jsem kanystr a na nej najel nejakych 20km
doma jsem vycucl z nadrze 22l benzinonafty neco malo tam urcite zustalo. Tahal jsem to pres saci trubku rucni pumpickou.
do nadrze jsem nalil 5l nafty s aditivem
na benzinu jsem jel jeste na kanystr
natankoval jsem doplna 76l + tech 5l co tam bylo je 72l
Zeby to bylo tim, ze jsem to cucal ven s vypnutym zapalovanim. Jednotka vedela, ze ma naftu a najednou byla pryc a nevyrovnala se s tim? Da se to pres diag resetnout?
|
|
02.12.2016 11:34 -
|
3016807
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Moc bych si s tím nelámal hlavu, resetne se to při přítím normálním tankování.
Moc bych si s tím nelámal hlavu, resetne se to při přítím normálním tankování.
|
|
02.12.2016 23:18 -
|
3017133
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jak se jezdí " na kanystr"? Kam se připojí? Kam se dá ten kanystr?
Jinak já do mé dodávky C5 I. 2,2 taky omylem poslal 11 L benzinu,dolil jsem to 50 litry nafty a Vif.
Motor trochu klapal ale v pohodě to celé spapal
No u černého miláčka bych to asi nedělal, tak mě zajímá ten kanystr.
Jak se jezdí " na kanystr"? Kam se připojí? Kam se dá ten kanystr?
Jinak já do mé dodávky C5 I. 2,2 taky omylem poslal 11 L benzinu,dolil jsem to 50 litry nafty a Vif.
Motor trochu klapal ale v pohodě to celé spapal :-))
No u černého miláčka bych to asi nedělal, tak mě zajímá ten kanystr.
|
|
03.12.2016 08:58 -
|
3017189
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Přesně to mě napadlo, kbelík místo kanystru a čerpadlo dovnitř.
Take chápu dobře e ostatní modely nemají podávací čerpadlo v nádri ale někde před ní a do nádre vede jen hadice ?
Já o tom přemýlel a říkal si: kanystr na střechu hadice do motoru,samospádem to někam poteče - to je přece kravina, jak bych to napojil na vysokotlaké čerpadlo?
Takhle to u chápu čerpadlo si cucá z kanystru
Přesně to mě napadlo, kbelík místo kanystru a čerpadlo dovnitř.
Take chápu dobře e ostatní modely nemají podávací čerpadlo v nádri ale někde před ní a do nádre vede jen hadice ?
Já o tom přemýlel a říkal si: kanystr na střechu hadice do motoru,samospádem to někam poteče - to je přece kravina, jak bych to napojil na vysokotlaké čerpadlo? :-d
Takhle to u chápu čerpadlo si cucá z kanystru :palec
|
|
| |
|
|