| | |
11.04.2011 20:30 -
Druhá poloha klíčku a nic...
|
2383634
|
|
jimhawkey
|
Město: Praha , Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Zdravím. Řeim takovou závadu.
popis: auto odemknu dálkou, odemknu řadící páku, dám klíček do zapalování, otočím do druhé polohy a nic. Budíky se nerozsvítí, počítač se nerozsvítí, ádné kontrolky, ádné hláky. Tudí nenastartuju. Otáčím klíčkem a ani uk. (v druhé poloze se vdycky rozsvítí na přístrojovce kontrolky-abs, motor, servise kdúčsl...) teď nic.
Světla svítí, rádio hraje, okénka se stahují, zrcátka taky, je slyet hydraulika. Baterku mám starou dva měsíce, před týdnem jsem ji jetě měřil v souvislosti s něčím jiným. Prolezl jsem pojistky, největí naději jsem vkládal do F8 v motoru. Tak tam chyba asi nebude. Teď jsem na noc odpojil baterku, ale moc nadějí si nedělám. Včera jsem s tím jetě v klidu přijel
Prohledal jsem celé forum, ale vdy při startování alespoň točil motor. mě se ani nesepne čerpadlo(předpokládám, e se tak děje v druhé poloze klíčku a při inicializaci ostatních funkcí)
Nesetkal jste se prosím někdo s takovou závadou? Nic mechanického to nejspí nebude. Jetě mě napadlo, e jsem měl po koupi v autě dvd vzadu(dvě obrazovky pro děcka) a pod sedadlem spolujezdce měnič. Protoe vím, jak to v naí kotlině funguje tak jsem nechtěl hned první noc přijít o okýnko a celé jsem to demontoval. Teda hnus to byl, Změ drátů natvrdo, vyřízlý uplík pod sedadlem a samořezkami chycený bluetooth na středovém panelu. Po demontái mi tam zbyly jakoby od levé lity co drí sedadlo tři dráty-černý, červený a lutý. Tak jsem to zaizoloval a vechno bylo v pořádku. jene včera jsem vezl vzadu spolujezdce a dnes ty zaizolované dráty byly mírně povytaené(ale pořád zaizolované). myslel jsem e to je jen napájení k dvd a ne e to odnese startování. Moná to s tím ale nesouvisí.
Nenapadá prosím někoho něco? díky moc
Zdravím. Řeim takovou závadu.
popis: auto odemknu dálkou, odemknu řadící páku, dám klíček do zapalování, otočím do druhé polohy a nic. Budíky se nerozsvítí, počítač se nerozsvítí, ádné kontrolky, ádné hláky. Tudí nenastartuju. Otáčím klíčkem a ani uk. (v druhé poloze se vdycky rozsvítí na přístrojovce kontrolky-abs, motor, servise kdúčsl...) teď nic.
Světla svítí, rádio hraje, okénka se stahují, zrcátka taky, je slyet hydraulika. Baterku mám starou dva měsíce, před týdnem jsem ji jetě měřil v souvislosti s něčím jiným. Prolezl jsem pojistky, největí naději jsem vkládal do F8 v motoru. Tak tam chyba asi nebude. Teď jsem na noc odpojil baterku, ale moc nadějí si nedělám. Včera jsem s tím jetě v klidu přijel:-(
Prohledal jsem celé forum, ale vdy při startování alespoň točil motor. mě se ani nesepne čerpadlo(předpokládám, e se tak děje v druhé poloze klíčku a při inicializaci ostatních funkcí)
Nesetkal jste se prosím někdo s takovou závadou? Nic mechanického to nejspí nebude. Jetě mě napadlo, e jsem měl po koupi v autě dvd vzadu(dvě obrazovky pro děcka) a pod sedadlem spolujezdce měnič. Protoe vím, jak to v naí kotlině funguje tak jsem nechtěl hned první noc přijít o okýnko a celé jsem to demontoval. Teda hnus to byl, Změ drátů natvrdo, vyřízlý uplík pod sedadlem a samořezkami chycený bluetooth na středovém panelu. Po demontái mi tam zbyly jakoby od levé lity co drí sedadlo tři dráty-černý, červený a lutý. Tak jsem to zaizoloval a vechno bylo v pořádku. jene včera jsem vezl vzadu spolujezdce a dnes ty zaizolované dráty byly mírně povytaené(ale pořád zaizolované). myslel jsem e to je jen napájení k dvd a ne e to odnese startování. Moná to s tím ale nesouvisí.
Nenapadá prosím někoho něco? díky moc
|
|
11.04.2011 20:35 -
Re: Druhá poloha klíčku a nic...
|
2383643
|
|
Darja
|
|
|
A načtení klíčku si zkouel? 3 minuty v poloze 2?
edit: teda pokud je baterka cajk
A načtení klíčku si zkouel? 3 minuty v poloze 2?
edit: teda pokud je baterka cajk :-)
|
|
11.04.2011 20:35 -
|
2383644
|
|
jumep
|
|
|
spinacka? nakolko je to c5 1
a v motorovom priestore je este 8 mega poistiek, ktore maju dost veci na svedomi, v podstate su to zakladne poistky
ALE - poistka neodide len tak pre nic za nic
moj osobny odhad ale bude ta spinacka, poloha 1 sa ozivi to co pises, poloha 2 je zbytok, co ti nejde
spinacka? nakolko je to c5 1
a v motorovom priestore je este 8 mega poistiek, ktore maju dost veci na svedomi, v podstate su to zakladne poistky
ALE - poistka neodide len tak pre nic za nic
moj osobny odhad ale bude ta spinacka, poloha 1 sa ozivi to co pises, poloha 2 je zbytok, co ti nejde
|
|
11.04.2011 21:42 -
|
2383665
|
|
jimhawkey
|
|
|
jo tak.. tak neoiví se vubec nic. jak píu. rádio se dá zapnout světla svítí, stěrače a klakson jsem teda nezkouel, ale to bych přeci viděl, a slyel ne?
baterka je určitě ok.
v pojiskové skříni v motoru jsem to vechno prolezl, i kdy si nejsem uplně jistej, kolik to má vlastně pojistkových skříní. v manuálu jsem se dočetl, e tři. já teda neel jenom dvě a z manuály mám která k čemu je. ta třetí by tak leda mohla být pod druhou v motoru, ale k té u asi popis není... teď jsem se do toho zamotal...
to Darja: načtení klíčku je myleno v druhé poloze drení cca deset sekund jakékoli tlačítko? tak to jsem taky zkouel. Ale myslim, e to funguje jen kdy blbne imobilizér a ten snad zasahuje při startování motoru a ne tak, e neinicializuje zbytek funkcí.
spínačka? no asi to na ní vypadá. jen jsem napřed zkouel mení zlo. taky se zkusim dostat k těm drátům u levého prahu pod sedačkou. třeba zjistim, odkud byly vytaené. sice to s ničím nepomůe, ale co tam mají co trčet tři dráty, ejo?
jo tak.. tak neoiví se vubec nic. jak píu. rádio se dá zapnout světla svítí, stěrače a klakson jsem teda nezkouel, ale to bych přeci viděl, a slyel ne?:-d
baterka je určitě ok.
v pojiskové skříni v motoru jsem to vechno prolezl, i kdy si nejsem uplně jistej, kolik to má vlastně pojistkových skříní. v manuálu jsem se dočetl, e tři. já teda neel jenom dvě a z manuály mám která k čemu je. ta třetí by tak leda mohla být pod druhou v motoru, ale k té u asi popis není... teď jsem se do toho zamotal...
to Darja: načtení klíčku je myleno v druhé poloze drení cca deset sekund jakékoli tlačítko? tak to jsem taky zkouel. Ale myslim, e to funguje jen kdy blbne imobilizér a ten snad zasahuje při startování motoru a ne tak, e neinicializuje zbytek funkcí.
spínačka? no asi to na ní vypadá. jen jsem napřed zkouel mení zlo. taky se zkusim dostat k těm drátům u levého prahu pod sedačkou. třeba zjistim, odkud byly vytaené. sice to s ničím nepomůe, ale co tam mají co trčet tři dráty, ejo?
|
|
11.04.2011 21:44 -
|
2383666
|
|
jimhawkey
|
|
|
to jumep: na kolko je to c1? e já mám chybu v profilu?
to jumep: na kolko je to c1? e já mám chybu v profilu?
|
|
11.04.2011 22:37 -
|
2383686
|
|
jumep
|
|
|
jimhawkey napsal(a): to jumep: na kolko je to c1? e já mám chybu v profilu?
2004, 2.0i, H3+, 2 polohy spinacky = je to C5 1
poistkovka s megapoistkami je pod tou co je v motorovom priestore, v podstate staci uvlonit z plastov a vytihanut dohora, povacsine pre zjednodusenie odpojit baterku, konektory, povolit tu 13stku a dat dole kable a potom to vytiahnut
poistkovka s megapoistkami je pod tou co je v motorovom priestore, v podstate staci uvlonit z plastov a vytihanut dohora, povacsine pre zjednodusenie odpojit baterku, konektory, povolit tu 13stku a dat dole kable a potom to vytiahnut
|
|
11.04.2011 22:38 -
|
2383687
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
jimhawkey napsal(a): to jumep: na kolko je to c1? e já mám chybu v profilu?
Je to C5 I.
(C5 II nemá dvě polohy klíčku)
Je to C5 I.
(C5 II nemá dvě polohy klíčku)
|
|
12.04.2011 06:53 -
|
2383736
|
|
jimhawkey
|
|
|
jasně e je to C5 1... tak to mám dobře. jetě mrknu na ty mega pojistky. asi je jedno k čemu která je...patnou najdu. pak uvidim. potřeboval bych s tim dojet do servisu. na spínačce toho asi moc nenajdu, e? max něco upadlého, ale takový optimista nejsem. jdu hledat, co stojí spínačka. to chce i klíče, e? a diagnostiku?
tak to to auto stejně budu muset odtáhnout
jasně e je to C5 1... tak to mám dobře. jetě mrknu na ty mega pojistky. asi je jedno k čemu která je...patnou najdu. pak uvidim. potřeboval bych s tim dojet do servisu. na spínačce toho asi moc nenajdu, e? max něco upadlého, ale takový optimista nejsem. jdu hledat, co stojí spínačka. to chce i klíče, e? a diagnostiku?
tak to to auto stejně budu muset odtáhnout:-(
|
|
12.04.2011 08:37 -
|
2383768
|
|
jruze
|
|
|
Spínačka stojí 6000,-,klíč (s dálkou) 2500,-
Spínačka stojí 6000,-,klíč (s dálkou) 2500,-
|
|
12.04.2011 10:51 -
|
2383799
|
|
jimhawkey
|
|
|
to darja: a co teda bylo myleno načtením klíčku? to nechám v druhé poloze klíček a čekám tři minuty? co se během té doby děje s klíčkem?
to darja: a co teda bylo myleno načtením klíčku? to nechám v druhé poloze klíček a čekám tři minuty? co se během té doby děje s klíčkem?
|
|
12.04.2011 13:08 -
|
2383844
|
|
dedek
|
Město: Jeneč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
to jimhawkey: sleduji to co Tě trápí a zeptám se Tě rozsvítí se Ti symbol diagnostiky + STOP+ servis???
na spínačce má načítací krouek ze kterého vedou drátky do BSI-jsou v pohodě???
to jimhawkey: sleduji to co Tě trápí a zeptám se Tě rozsvítí se Ti symbol diagnostiky + STOP+ servis???
|
|
12.04.2011 13:48 -
|
2383847
|
|
jumep
|
|
|
Darja napsal(a): Tak mi řekni, kde ti dealer nabídnul klíček s dálkou za ty prachy, jedu tam hned Já mám u jen jeden klíč a chci druhý
9170 T1 - KLUC VYSIELACA
- KOMBINÁCIA PECIFIKOVANÁ NA OBJEDNÁVKU
116,80 EUR a este sa da nejaka zlava
dedek napsal(a): to jimhawkey: sleduji to co Tě trápí a zeptám se Tě rozsvítí se Ti symbol diagnostiky + STOP+ servis???
jimhawkey napsal(a): otočím do druhé polohy a nic. Budíky se nerozsvítí, počítač se nerozsvítí, ádné kontrolky, ádné hláky
|
|
12.04.2011 13:53 -
|
2383848
|
|
jumep
|
|
|
jo, spinacka sa da obist prepojenim kablov natvrdo (pre overenie ze je to v nej, ale nerobit pokial silno nevies co robis)
jo, spinacka sa da obist prepojenim kablov natvrdo (pre overenie ze je to v nej, ale nerobit pokial silno nevies co robis)
|
|
| |
|
|