| | |
06.09.2010 22:07 -
Re: Problémy s topením v C5 I - klapky
|
2355049
|
|
jumep
|
|
|
ano, ten co ju nema sa k nej dopracuje ...
ako som uz pisal, je to sposobene trubkami kurenia iducimi popri tomto motorceku / klapke
ked si zobereme ze je vonku + 35, okolo toho idu 90 stupnov zohriate trubky, co ine to moze spravit, zosrotovat ten makky plast (stale si myslim ze je to lepsie ako v C5 2 kde sa to pre istotu cele ulomi a treba rozoberat klimu)
ano, ten co ju nema sa k nej dopracuje ...
ako som uz pisal, je to sposobene trubkami kurenia iducimi popri tomto motorceku / klapke
ked si zobereme ze je vonku + 35, okolo toho idu 90 stupnov zohriate trubky, co ine to moze spravit, zosrotovat ten makky plast (stale si myslim ze je to lepsie ako v C5 2 kde sa to pre istotu cele ulomi a treba rozoberat klimu)
|
|
09.10.2010 10:29 -
|
2358071
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Nemáte někdo typ, kdo z okolí Brna, by mi problém s topením pomohl vyřeit ?
Nemáte někdo typ, kdo z okolí Brna, by mi problém s topením pomohl vyřeit ?
|
|
15.10.2010 20:19 -
|
2358637
|
|
Dan 1
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 152 |
|
|
Mám takový dotaz-kdy vyndám zmíněný motorek a ručně nastavím, aby to stále topilo-bude někde problém ? Vím, e nebudu moct regulovat teplotu- a jinak ? V týdnu bych potom motorek opravil a dalí víkend bych ho dal zpět
Mám takový dotaz-kdy vyndám zmíněný motorek a ručně nastavím, aby to stále topilo-bude někde problém ? Vím, e nebudu moct regulovat teplotu- a jinak ? V týdnu bych potom motorek opravil a dalí víkend bych ho dal zpět
|
|
15.10.2010 22:18 -
|
2358653
|
|
jumep
|
|
|
to by si ten motorcek nesmel vratit, ono to moze stocit s5
na kurenie to natocis tak ze das ventilator na najslabsie, nastavis 16, pockas chvilku, natocis 28, pockas chvilku a pustis ventilator rychlo, ak to bude kurit, mas hotovo ak nie, proces zopaknes
to by si ten motorcek nesmel vratit, ono to moze stocit s5
na kurenie to natocis tak ze das ventilator na najslabsie, nastavis 16, pockas chvilku, natocis 28, pockas chvilku a pustis ventilator rychlo, ak to bude kurit, mas hotovo ak nie, proces zopaknes
|
|
16.10.2010 09:58 -
|
2358674
|
|
Dan 1
|
|
|
Vůbec mi to nereaguje-jdu to zkusit rozdělat. Jen se mi nechce otevřít návod na opravu, který je umístěný na těchto stránkách
Vůbec mi to nereaguje-jdu to zkusit rozdělat. Jen se mi nechce otevřít návod na opravu, který je umístěný na těchto stránkách:nevim
|
|
16.10.2010 13:32 -
|
2358683
|
|
Dan 1
|
|
|
Ve jsem rozdělal a zjistil, e motorek i ta hvězdice je ok. Ale při pokusu o manuální pootočení-aby to topilo-mi to celé zapadlo dovnitř, take závada je asi a v samotném topení. Asi mi z toho ......
Ve jsem rozdělal a zjistil, e motorek i ta hvězdice je ok. Ale při pokusu o manuální pootočení-aby to topilo-mi to celé zapadlo dovnitř, take závada je asi a v samotném topení. Asi mi z toho ......
|
|
19.10.2010 12:43 -
|
2358903
|
|
major62
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Jsem obyčejný duchodce vlastníci toto skvělé vozidlo hlavně k vůli rybaření ale.Leva strana klimatiyace si dělá co chce v servisu mi řekli e to není v motorku ale je nějakzý prasklý okrouek uvnitř klimatizace a oprava by stala 25.ooo co se mi sdá trochu moc tak mi známý vdy na jaře nebo na podzim nějak to tam přehodí aby to topilo nebo chladilo ale pořad to nejde
Jsem obyčejný duchodce vlastníci toto skvělé vozidlo hlavně k vůli rybaření ale.Leva strana klimatiyace si dělá co chce v servisu mi řekli e to není v motorku ale je nějakzý prasklý okrouek uvnitř klimatizace a oprava by stala 25.ooo co se mi sdá trochu moc tak mi známý vdy na jaře nebo na podzim nějak to tam přehodí aby to topilo nebo chladilo ale pořad to nejde
|
|
19.10.2010 13:31 -
|
2358917
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
někde tady je o tom spousty napsáno, má patný převod ze serva na klapku, prohledej forum anajde to tady, jinak mě to dělali na jaře, u si nepamatuji kolik to stálo, ale určitě do 1000,- Kč (kdy nebudu počítat druhé srvo ketré museli koupit na vrakáči, protoe na tom mém prý nela vyměnit ta ozubvená hřídelka).
Jumep (člen fora) na to udělal pěkný návod
.link.
někde tady je o tom spousty napsáno, má patný převod ze serva na klapku, prohledej forum anajde to tady, jinak mě to dělali na jaře, u si nepamatuji kolik to stálo, ale určitě do 1000,- Kč (kdy nebudu počítat druhé srvo ketré museli koupit na vrakáči, protoe na tom mém prý nela vyměnit ta ozubvená hřídelka).
Jumep (člen fora) na to udělal pěkný návod
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/navod-na-opravu-klimatizacie-c5-1-%282001-2004%29
|
|
25.10.2010 19:55 -
|
2360217
|
|
zdenosk
|
Město: Vrable, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
petrik1 napsal(a): Caute,
Nemal niekto z Vas problem s 2zonovou klimatizaciou? Nemyslim konkretne chladenie, vseobecne rozvod vzduchu a regulacia teploty. Od kedy som kupil auto, tak od zaciatku ma hneva, nemozem len tak nastavit nejaku teplotu a uzivat si konfort. Z pravych vyduchov mi vacsinou zacne kurit az ked nastavim teplotu na 27 st, inac fuka studeny. Na lavej strane zas len na nohy (stred,okno asi OK) mi zacalo fukat horuci vzduch aj ked nastavim 16st. Ked prepinam smery fukania, tak neuplne uzatvara jednotlive vystupy, napr. ked zvolim len okno alebo len nohy tak furt prepustaju stredne vyduchy.
Este som sa nepokusil rozobrat cely pristrojovy panel aby som zistil v com presne je problem. Chcem sa na to pripravit. Odhadujem problem v 2 veciach - chybne teplotne cidla aj poskodene klapky. Odhadujem ze asi sa vydralo nejake ozubenie, serva budu ok, lebo obcas to ide, obcas nie. Pri regulacii pocut aj take vrncanie. Na otcovej c5 nepocut nic.
Neviete nahodou presne kde/kolko su umiestnene teplotne cidla, v ktorych miestach su klapky/pocet. Postup na rozobranie pristrojovky uz mam:C5 - C5FS02P0 - Odstrojení - Kompletace : Palubní deska. Nema niekto pristup aj k detailom 2-zonovej klimy, resp. hocijake fotky ktore nejako suvisia?
V najblizsom case planujem obvolat vrakoviska, ci nemaju nahodou tieto diely. netusite co to moze stat?
Ja som mal taky problem pred letom. Potreboval som chladit a klima stale kurila...Chyba bola v tom,ze bolo prasknute osadenie ozubeneho koliecka,nasledkom coho to tam presmykovalo a nevedelo prepat klapku. Rozobral som to..,zalepil so sek.lepidlom (ale pozor,aby sa nezalepilo aj osadenie) lebo to tam nebude pretacat.
Ja som mal taky problem pred letom. Potreboval som chladit a klima stale kurila...Chyba bola v tom,ze bolo prasknute osadenie ozubeneho koliecka,nasledkom coho to tam presmykovalo a nevedelo prepat klapku. Rozobral som to..,zalepil so sek.lepidlom (ale pozor,aby sa nezalepilo aj osadenie) lebo to tam nebude pretacat.
|
|
31.10.2010 13:35 -
|
2360994
|
|
Dan 1
|
|
|
Nemáte někdo zkuenost s tímto motorkem-.link. je to u ten vylepený ?
Nemáte někdo zkuenost s tímto motorkem-http://www.automedik.cz/autodily.html?path[]=11757&path[]=82268&path[]=82293&path[]=99207&path[]=989914&path[]=997498&product=253565- je to u ten vylepený ?
|
|
31.10.2010 13:51 -
|
2360997
|
|
jumep
|
|
|
ani podla fotky a ani podla oem kodu to nevypada na ten predlzeny
miesto zhanania motorceka si uz davno mohol mat predlzovak spraveny
ak by si dobre cital tak spravny oem kod je 6447 TK
ani podla fotky a ani podla oem kodu to nevypada na ten predlzeny
miesto zhanania motorceka si uz davno mohol mat predlzovak spraveny
ak by si dobre cital tak spravny oem kod je 6447 TK
|
|
31.10.2010 18:22 -
|
2361014
|
|
Dan 1
|
|
|
Já nemám problém s tím prodlouením na motorku. Měl jsem zlomené ty klapky-u jsou spravené, ale někdo se v tom u vrtal a podle mechanika tam je jeden ten motorek z jiného typu,asi C4. Má úplně opačnou funkci, tak scháním jiný.
Já nemám problém s tím prodlouením na motorku. Měl jsem zlomené ty klapky-u jsou spravené, ale někdo se v tom u vrtal a podle mechanika tam je jeden ten motorek z jiného typu,asi C4. Má úplně opačnou funkci, tak scháním jiný.
|
|
08.11.2010 21:49 -
Klimatizace nepřepíná (nesměruje) proudění vzduchu
|
2361818
|
|
miras 64
|
Město: Pchery 13, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Zdravím vechny z klubu.Před měsícem jsem si pořídil svou první C5 ,při prohlídce jsem se zapoměl podívat jak funguje rozdělování vzduch z klimi. Mám takový problem : foukání a přepínám jak přepínám funguje pouze na nohy a jen slabě při plném výkonu na sklo.Rozdělování do kabiny nejde vůbec.Pročítal jsem tady vechna moná témata,ale tento problem jsem nenael.
Máte nějaké nápady?
Pokud to tady někde je tak se omlouvám ,jsem tu nováček.
Za rady předem děkuji.
Zdravím vechny z klubu.Před měsícem jsem si pořídil svou první C5 ,při prohlídce jsem se zapoměl podívat jak funguje rozdělování vzduch z klimi. Mám takový problem : foukání a přepínám jak přepínám funguje pouze na nohy a jen slabě při plném výkonu na sklo.Rozdělování do kabiny nejde vůbec.Pročítal jsem tady vechna moná témata,ale tento problem jsem nenael.
Máte nějaké nápady?
Pokud to tady někde je tak se omlouvám ,jsem tu nováček.
Za rady předem děkuji.
|
|
08.11.2010 23:40 -
Re: Klimatizace nepřepíná (nesměruje) proudění vzduchu
|
2361819
|
|
jumep
|
|
|
na 90% .link.
na 90% http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-klimatizacie-c5-2-(2004-2008)
|
|
09.11.2010 20:38 -
|
2361894
|
|
miras 64
|
|
|
Díky, jestli to bude ono ,tak na to asi nestačim. No někoho snad seenu.Jetě jednou díky. O víkendu se podívam jestli je to ono.
Díky, jestli to bude ono ,tak na to asi nestačim. No někoho snad seenu.Jetě jednou díky. O víkendu se podívam jestli je to ono.
|
|
09.11.2010 20:41 -
|
2361895
|
|
jumep
|
|
|
nemusi to byt uplne ulomene ale treba skusit to zatlacit dovnutra a pootocit (to je zistenie z posledneho auta)
ale zakladny popis poruchy je takyto:
"Z větracích výstupů na palubní desce neproudí ádný vzduch nebo je proud vzduchu příli silný - Obtíné seřizování teploty" - teplota je jasne ze sa tiez neda nastavit, ono sa to tam skrizi a je to tatam ...
nemusi to byt uplne ulomene ale treba skusit to zatlacit dovnutra a pootocit (to je zistenie z posledneho auta)
ale zakladny popis poruchy je takyto:
"Z větracích výstupů na palubní desce neproudí ádný vzduch nebo je proud vzduchu příli silný - Obtíné seřizování teploty" - teplota je jasne ze sa tiez neda nastavit, ono sa to tam skrizi a je to tatam ...
|
|
13.11.2010 17:14 -
|
2362502
|
|
miras 64
|
|
|
tak jsem to rozebral, klapka ok krásně chodí. Jinak mi to začalo krásně foukat na sklo ,ale jen na pár dní, dnes to opět fouká jen na nohy. Diagnostika říká klapky ok , provoz jen na 48 procent. Jetě se zeptam, kdy vypnu klimu tak se mi celé auto okamitě zamlí . To se mi nelíbí ,ale bude to asi tim foukánim co?
tak jsem to rozebral, klapka ok krásně chodí. Jinak mi to začalo krásně foukat na sklo ,ale jen na pár dní, dnes to opět fouká jen na nohy. Diagnostika říká klapky ok , provoz jen na 48 procent. Jetě se zeptam, kdy vypnu klimu tak se mi celé auto okamitě zamlí . To se mi nelíbí ,ale bude to asi tim foukánim co?
|
|
13.11.2010 17:22 -
|
2362504
|
|
jumep
|
|
|
tak ten druhy motorcek tam je prepinanie smeru fukania, pozri aj ten
diagnostika nevie o tom kde a ako su klapky, ono to funguje na dost velkej teoretickej bazi
ked vypnes klimu, prestane fungovat vysusanie vzduchu a vymenik klimatizacie sa zarosi a zamlzi ti auto, ak budes startovat bez kompresoru klimatizacie tak sa to nebude mlzit
tak ten druhy motorcek tam je prepinanie smeru fukania, pozri aj ten
diagnostika nevie o tom kde a ako su klapky, ono to funguje na dost velkej teoretickej bazi
ked vypnes klimu, prestane fungovat vysusanie vzduchu a vymenik klimatizacie sa zarosi a zamlzi ti auto, ak budes startovat bez kompresoru klimatizacie tak sa to nebude mlzit
|
|
13.11.2010 18:41 -
|
2362523
|
|
miras 64
|
|
|
Myslí jestli chodí ten motorek, nebo jsou tam zase nějaké klapky.
Myslí jestli chodí ten motorek, nebo jsou tam zase nějaké klapky.
|
|
| |
|
|