| | |
29.10.2016 13:28 -
Re: Problémy s topením v C5 I - klapky
|
3006972
|
|
sefi
|
Město: Cheb, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Tak nový poznatek..já tam vůbec nemám motorek na ovládání nastavení.na okno nebo na nohy,atd..No to je tak,kdy koupí auto po praseti!!!tvl nechápu proč??
Tak nový poznatek..já tam vůbec nemám motorek na ovládání nastavení.na okno nebo na nohy,atd..No to je tak,kdy koupí auto po praseti!!!tvl nechápu proč??:-))))
|
|
29.10.2016 13:35 -
|
3006973
|
|
Hanz 397
|
|
|
A tobě jako funguje i třeba větrák, kdy má jen zapnutý klíček bez běícího motoru ?
A tobě jako funguje i třeba větrák, kdy má jen zapnutý klíček bez běícího motoru :-o?
|
|
04.11.2016 12:42 -
|
3008493
|
|
sefi
|
|
|
Nee to ne..jako nastavit rychlost foukání to jo,ale běí a po nastartování..No a ke vemu jsem zjistil,e mám i vykloktaný ten estihran,kam se dává motorek.Malý dotaz neměl by někdo za rozumný peníz ten horní motůrek?Nevím jestli jsou oba shodné?Díky
Nee to ne..jako nastavit rychlost foukání to jo,ale běí a po nastartování..No a ke vemu jsem zjistil,e mám i vykloktaný ten estihran,kam se dává motorek.Malý dotaz neměl by někdo za rozumný peníz ten horní motůrek?Nevím jestli jsou oba shodné?Díky
|
|
04.11.2016 13:51 -
|
3008508
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Kup si tohle:
.link.
Kup si tohle:
http://www.prodejdilu.cz/cs/nahradni-dily/valeo-nastavovaci-prvek-smesovaci-klapka-509964
|
|
04.11.2016 13:56 -
|
3008510
|
|
ivanivan
|
|
|
Zkusil bych spí vrakáč a celé topení, jestli to je v tak patném stavu.
Zkusil bych spí vrakáč a celé topení, jestli to je v tak patném stavu.
|
|
04.11.2016 14:03 -
|
3008514
|
|
sefi
|
|
|
okes.ty jo ale tzn,e celá palubka dole ne?Jinak mě jetě trápí klasika,e mám 16st a fouká mi teplo.Take dalí oprava viz odkaz Jumep
Juras555 napsal(a):
Díky docela super cena..Normál jsem koukal,za tak malej křáp,nějaký repas prodlouený cca 1250ká
okes.ty jo ale tzn,e celá palubka dole ne?Jinak mě jetě trápí klasika,e mám 16st a fouká mi teplo.Take dalí oprava viz odkaz Jumep:-((((
Díky docela super cena..Normál jsem koukal,za tak malej křáp,nějaký repas prodlouený cca 1250ká :-o
|
|
06.06.2017 12:01 -
Re: Klimatizace nechladí
|
3072289
|
|
Stopař
|
Město: Kořenov, Auto: Citroën XM 2.0 Carburator (84 kW) | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdravím zdejí odborníky. Omlouvám se e to vkládám semka ale nechtěl jsem zakládat dalí vlákno. Já mám C5 pár dní a dneska mně začala klima blbnout.Levá strana normálně chladí jak má a pravá strana a nastavím 16°C nebo 19°C tak stále jen topí.Dnení cesta z Liberce do Kořenova byla děsná,do okna sluníčko a auto topí.Co to múe bejt,co s tím ?
Zdravím zdejí odborníky. Omlouvám se e to vkládám semka ale nechtěl jsem zakládat dalí vlákno. Já mám C5 pár dní a dneska mně začala klima blbnout.Levá strana normálně chladí jak má a pravá strana a nastavím 16°C nebo 19°C tak stále jen topí.Dnení cesta z Liberce do Kořenova byla děsná,do okna sluníčko a auto topí.Co to múe bejt,co s tím ? :nevim
|
|
06.06.2017 16:55 -
Re: Klimatizace nechladí
|
3072351
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Stopař napsal(a): Zdravím zdejí odborníky. Omlouvám se e to vkládám semka ale nechtěl jsem zakládat dalí vlákno. Já mám C5 pár dní a dneska mně začala klima blbnout.Levá strana normálně chladí jak má a pravá strana a nastavím 16°C nebo 19°C tak stále jen topí.Dnení cesta z Liberce do Kořenova byla děsná,do okna sluníčko a auto topí.Co to múe bejt,co s tím ?
Hele, ne začne hrabat v klapkách, tak z mé zkuenosti to je tím, e pomalu uniká náplň (chladivo) a jakmile klesne někde pod 600g tak přestává chladit pravý okruh. Vím to, protoe manelka brblá, e má teplý vzduch a já studený Jakmile to známý chlaďař doplní na 650 a 700 chladí celou sezónu oba okruhy v pohodě.
Hele, ne začne hrabat v klapkách, tak z mé zkuenosti to je tím, e pomalu uniká náplň (chladivo) a jakmile klesne někde pod 600g tak přestává chladit pravý okruh. Vím to, protoe manelka brblá, e má teplý vzduch a já studený :-) Jakmile to známý chlaďař doplní na 650 a 700 chladí celou sezónu oba okruhy v pohodě.
|
|
06.06.2017 19:00 -
|
3072422
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tohle asi bude blud. Klima ochladí, nebo topení ohřeje jen jeden vzduch, jedním společným výparníkem a jedním společným radiátorem. Ten se pak pomocí klapek rozvádí do různých výdechů a podle nastavení se míchá teplý se studeným na poadovanou teplotu pro kadou stranu zvlá. Není tam nikde levý a pravý výparník, take nemůe poloprázdná klima jednu stranu uchladit a druhou u nestíhat.
Tohle asi bude blud. Klima ochladí, nebo topení ohřeje jen jeden vzduch, jedním společným výparníkem a jedním společným radiátorem. Ten se pak pomocí klapek rozvádí do různých výdechů a podle nastavení se míchá teplý se studeným na poadovanou teplotu pro kadou stranu zvlá. Není tam nikde levý a pravý výparník, take nemůe poloprázdná klima jednu stranu uchladit a druhou u nestíhat.
|
|
06.06.2017 20:39 -
|
3072472
|
|
Hanz 397
|
|
|
Mikra napsal(a): Tohle asi bude blud. Klima ochladí, nebo topení ohřeje jen jeden vzduch, jedním společným výparníkem a jedním společným radiátorem. Ten se pak pomocí klapek rozvádí do různých výdechů a podle nastavení se míchá teplý se studeným na poadovanou teplotu pro kadou stranu zvlá. Není tam nikde levý a pravý výparník, take nemůe poloprázdná klima jednu stranu uchladit a druhou u nestíhat.
No, moný to je, protoe kdy se náplň za expanzním ventilem rozepne,tak se ochladí (princip klimy),ale pokud je náplně málo,tak se citelněj ochladí část výparníku blí k ventilu. To by ale bylo chladný u manelky protoe ventil jr na pravý straně výparníku... Kadopádně si nemyslím, e by to dělal únik pod 600 g, kdy náplň je (myslím) 625-675 g...
Ale u Stopaře bude asi problém v klapkách.
Take hledat a v téhle dráce je popsaný jak test,tak oprava
No, moný to je, protoe kdy se náplň za expanzním ventilem rozepne,tak se ochladí (princip klimy),ale pokud je náplně málo,tak se citelněj ochladí část výparníku blí k ventilu. To by ale bylo chladný u manelky protoe ventil jr na pravý straně výparníku... Kadopádně si nemyslím, e by to dělal únik pod 600 g, kdy náplň je (myslím) 625-675 g...
Ale u Stopaře bude asi problém v klapkách.
Take hledat a v téhle dráce je popsaný jak test,tak oprava ;-)
|
|
06.06.2017 22:25 -
|
3072525
|
|
Stopař
|
|
|
Jenom e mně nechladí levá strana.
Jenom e mně nechladí levá strana. :nevim
|
|
06.06.2017 23:09 -
|
3072555
|
|
Hanz 397
|
|
|
Stopař napsal(a): Jenom e mně nechladí levá strana.
Počkej,psal jsi, e nechladí pravá a levá jde normálně...
To kadopádně nic nemění na tom, e nejjednoduí a nejlevnějí je udělat ten test v tomhle vlákně popsanej a v případě pozitivního výsledku zkontrolovat klapku
K tomu, e to chladí míň napravo, kdy je málo náplně... Je to Citroën Ten se prostě chová občas nelogicky. Ale moná je médiu vedený trubkou uvnitř výparníku za ventilem nejdřív doleva a pak do samotného výparníku. Fakt nevim,nezkoumal jsem to...
Počkej,psal jsi, e nechladí pravá a levá jde normálně...:nevim:nevim
To kadopádně nic nemění na tom, e nejjednoduí a nejlevnějí je udělat ten test v tomhle vlákně popsanej a v případě pozitivního výsledku zkontrolovat klapku ;-)
K tomu, e to chladí míň napravo, kdy je málo náplně... Je to Citroën :-)))) Ten se prostě chová občas nelogicky. Ale moná je médiu vedený trubkou uvnitř výparníku za ventilem nejdřív doleva a pak do samotného výparníku. Fakt nevim,nezkoumal jsem to...
|
|
07.06.2017 05:36 -
|
3072614
|
|
Stopař
|
|
|
Sakra omlouvám se vem.Prává strana chladí a levá jen topí ! Pomotal jem to.
Hele a na kolik kaček přijde zhruba doplnění ? S tím nemám ádnou zkuenost,jak je to časově náročné ?
Sakra omlouvám se vem.Prává strana chladí a levá jen topí ! Pomotal jem to.
Hele a na kolik kaček přijde zhruba doplnění ? S tím nemám ádnou zkuenost,jak je to časově náročné ?
|
|
07.06.2017 07:33 -
|
3072633
|
|
NMC
|
|
|
Nejdřív bych si to fakt otestoval.
.link.
Nejdřív bych si to fakt otestoval.
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/navod-na-opravu-klimatizacie-c5-1-(2001-2004)#.WTePxoVOJjo
|
|
07.06.2017 11:25 -
|
3072672
|
|
Stopař
|
|
|
NMC napsal(a): Nejdřív bych si to fakt otestoval.
.link.
No jasně, večer to prubnu.
No jasně, večer to prubnu.
|
|
07.06.2017 17:46 -
|
3072706
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
No jasně klasa. Spolujezdec chladí, řidič topí, jasná klapka u řidiče. Dětská nemoc C5.
No jasně klasa. Spolujezdec chladí, řidič topí, jasná klapka u řidiče. Dětská nemoc C5.
|
|
07.06.2017 21:25 -
|
3072729
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Dnes jsem byl doplnit klimatizaci. Odsáto 83g. Doplněno 650g. Klimatizace jetě jela, ale pravá strana hůř.
Test klapek bych doplnil o tento postup:
1 Vypnout ventilátor , nastavit vnitřní okruh
2 Nastavit vadnou stranu na 28°C a počkat na přestavení motorku
3 Nastavit vadnou stranu na 16°C a počkat na přestavení motorku
4 Zapnout reim AUTO
Proud vzduchu působí proti klapce, proto se klapka bez odporu vzduchu přetočí.
Naopak při ventilátoru na MAX se nepřetočí. Stav klapky je takový, jak velký proud vzduchu zvládne.
Není třeba jet z dovolené s topícím autem.
Za doplnění chtěli 1Kč za gram + 200Kč
Dnes jsem byl doplnit klimatizaci. Odsáto 83g. Doplněno 650g. Klimatizace jetě jela, ale pravá strana hůř.
Test klapek bych doplnil o tento postup:
1 Vypnout ventilátor , nastavit vnitřní okruh
2 Nastavit vadnou stranu na 28°C a počkat na přestavení motorku
3 Nastavit vadnou stranu na 16°C a počkat na přestavení motorku
4 Zapnout reim AUTO
Proud vzduchu působí proti klapce, proto se klapka bez odporu vzduchu přetočí.
Naopak při ventilátoru na MAX se nepřetočí. Stav klapky je takový, jak velký proud vzduchu zvládne.
Není třeba jet z dovolené s topícím autem. ;-)
Za doplnění chtěli 1Kč za gram + 200Kč
|
|
08.06.2017 05:47 -
|
3072774
|
|
Stopař
|
|
|
Test proveden, ve funguje jak má. Jen ta levá strana občas reaguje drobet hůř. Asi je teda načatá .
Test proveden, ve funguje jak má. Jen ta levá strana občas reaguje drobet hůř. Asi je teda načatá .:-(
|
|
| |
|
|