| | |
25.10.2014 10:57 -
Re: Problémy s topením v C5 I - klapky
|
2745027
|
|
Hanz 397
|
|
|
Akorát teď na zimu to nebude moc příjemný,protoe ti ta klapka nejspí spadne do "studený" polohy. Jezdil jsem takhle půl roku-přes léto,a mě to na podzim nakonec donutilo to tam dát
Jinak-moná jsem to tu u psal-já klapky s mýma na výrobu čehokoliv majdavýma rukama,řeím tak,e uříznu ze čtyřhranné hřídelky dveřní kliky cca 1,5 cm,obrousím jeden konec na rozměr,kterej se dá zasunout do motoru,nastavim klapku vzhledem k motoru(kvůli tomu,e je prodloení jen čtyřhranný to tam jde nasadit v podstatě v jakýkoliv pozici,tak proto nastavuju) a nasadim. Funguje skvěle a pokud je člověk míň manuálně zručnej,tak nemusí pilovat přesnej tvar.
Akorát teď na zimu to nebude moc příjemný,protoe ti ta klapka nejspí spadne do "studený" polohy. Jezdil jsem takhle půl roku-přes léto,a mě to na podzim nakonec donutilo to tam dát :-d
Jinak-moná jsem to tu u psal-já klapky s mýma na výrobu čehokoliv majdavýma rukama,řeím tak,e uříznu ze čtyřhranné hřídelky dveřní kliky cca 1,5 cm,obrousím jeden konec na rozměr,kterej se dá zasunout do motoru,nastavim klapku vzhledem k motoru(kvůli tomu,e je prodloení jen čtyřhranný to tam jde nasadit v podstatě v jakýkoliv pozici,tak proto nastavuju) a nasadim. Funguje skvěle a pokud je člověk míň manuálně zručnej,tak nemusí pilovat přesnej tvar.
|
|
25.10.2014 10:59 -
|
2745029
|
|
jumep
|
|
|
je uplne jedno ako to tam vo svojej podstate otocis, ten motor sa nauci nanovo doraz a funguje
ako som uz povedal, mam hriadelky a s tymi je to 100%, ten stvorec sa moze lahsie casom predrat
je uplne jedno ako to tam vo svojej podstate otocis, ten motor sa nauci nanovo doraz a funguje
ako som uz povedal, mam hriadelky a s tymi je to 100%, ten stvorec sa moze lahsie casom predrat
|
|
25.10.2014 13:18 -
|
2745036
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): je uplne jedno ako to tam vo svojej podstate otocis, ten motor sa nauci nanovo doraz a funguje
V podstatě to jedno je,jene pokud se ten motor nenasadí "správně",tak se můe stát,e ho tam nacpe tak,e ten sedmihran na motoru nebude sedět na sedmihran v klapce a v krajním případě můe tu klapku prasknout,nebo se můe křízit a pomoct tomu protočení. Jinak se mi jetě nestalo,e by se mi ten čtyřhran protoči...Take je to plnohodnotná,jednoduí varianta.
V podstatě to jedno je,jene pokud se ten motor nenasadí "správně",tak se můe stát,e ho tam nacpe tak,e ten sedmihran na motoru nebude sedět na sedmihran v klapce a v krajním případě můe tu klapku prasknout,nebo se můe křízit a pomoct tomu protočení. Jinak se mi jetě nestalo,e by se mi ten čtyřhran protoči...Take je to plnohodnotná,jednoduí varianta.;-)
|
|
25.10.2014 14:00 -
|
2745047
|
|
jumep
|
|
|
vidim ze nemas nastudovanu onu, teoriu
ked tomu odpojis elektriku ono to absolutne netusi ze kde ta klapka je, ked ju presuva a dojde na doraz tak proste na zaklade odberu urci ze je uz na kraji a prestane sa snazit tocit - toto je vlastne aj pricina preco to vymele, ako je to rozohriate od trubiek kurenia ktore su popri tom, tak je to makke a vymele sa to
X krat som vybral motor pretoceny o 180.
vidim ze nemas nastudovanu onu, teoriu
ked tomu odpojis elektriku ono to absolutne netusi ze kde ta klapka je, ked ju presuva a dojde na doraz tak proste na zaklade odberu urci ze je uz na kraji a prestane sa snazit tocit - toto je vlastne aj pricina preco to vymele, ako je to rozohriate od trubiek kurenia ktore su popri tom, tak je to makke a vymele sa to
|
|
25.10.2014 19:09 -
|
2745118
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Jak hluboký je ten zubatý prostor v té klapce ?? Kdyby se mi nepodařilo vytáhnout ten utrený nástavec tak mě napadlo zastrčit ho co nejvíc do vnitřku klapky a na uvolněné místo dát nový nástavec....
Jak hluboký je ten zubatý prostor v té klapce ?? Kdyby se mi nepodařilo vytáhnout ten utrený nástavec tak mě napadlo zastrčit ho co nejvíc do vnitřku klapky a na uvolněné místo dát nový nástavec....
|
|
25.10.2014 19:40 -
|
2745119
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): vidim ze nemas nastudovanu onu, teoriu
Ale tohle já přeci vechno vím,pane učiteli
Jen jsem psal,e je lepí ho dát,jak patří(a není to ádný problém),protoe kdy ho tam bude cpát přes ten sedmihran,tak se MŮE,ale taky NEMUSÍ prajcnout o ty zbytky. Protoe ne vdycky je to vymletý tak,e ta klapka je úplně mrtvá...
Ale tohle já přeci vechno vím,pane učiteli :-d
Jen jsem psal,e je lepí ho dát,jak patří(a není to ádný problém),protoe kdy ho tam bude cpát přes ten sedmihran,tak se MŮE,ale taky NEMUSÍ prajcnout o ty zbytky. Protoe ne vdycky je to vymletý tak,e ta klapka je úplně mrtvá...
|
|
25.10.2014 21:03 -
|
2745158
|
|
jumep
|
|
|
uz si presne nepamatam ale tusim 2.5cm som to nameral
hanz: ja davam vyfrezovane hriadelky origo tvaru, takze to musim natocit vzdy ...
uz si presne nepamatam ale tusim 2.5cm som to nameral
hanz: ja davam vyfrezovane hriadelky origo tvaru, takze to musim natocit vzdy ...
|
|
25.10.2014 21:58 -
|
2745192
|
|
jruze
|
|
|
Orrigo prodlouená je 3cm - take 3cm - origo neprodlouené provedení. . Bohuel se nedá u sehnat - výroba ukončena!!
Orrigo prodlouená je 3cm - take 3cm - origo neprodlouené provedení.;-) . Bohuel se nedá u sehnat - výroba ukončena!!
|
|
27.10.2014 13:11 -
|
2745606
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
2,5 nebo 3cm! Záleí na způsobu měření, protoe ten motorek vysí nad dírou řekl bych cca 1cm. Proto to taky praská, protoe originál hvězdička zadadá do díry jen okrajem.
Co se týče určení krajní polohy klapky - dalí způsob jak ji elektronika můe nastavit je taková:
1. Otočení motorku do poslední uloené krajní polohy
2. Krátký impuls, který se periodicky opakuje (co 1min, co 10min, záleí na autě) se pokusí klapku jetě dovřít.
3. Pokud je místo k dovření, klapka se přiblíí ke krajní poloze. Pokud ne klapka zůstane na místě.
Dovírací impulsy jsou pravděpodobně prováděny slabí silou, aby nedolo k urvání klapky.
Takto to bylo vypozorováno na Renault Laguna. Nevím jak je to u C5, ale, jak u jsem tu psal, o vypnutí motorku na základě odběru silně pochybuji. Já bych se tedy snail dát klapku co nejvíce do původní polohy.
2,5 nebo 3cm! Záleí na způsobu měření, protoe ten motorek vysí nad dírou řekl bych cca 1cm. Proto to taky praská, protoe originál hvězdička zadadá do díry jen okrajem.
Co se týče určení krajní polohy klapky - dalí způsob jak ji elektronika můe nastavit je taková:
1. Otočení motorku do poslední uloené krajní polohy
2. Krátký impuls, který se periodicky opakuje (co 1min, co 10min, záleí na autě) se pokusí klapku jetě dovřít.
3. Pokud je místo k dovření, klapka se přiblíí ke krajní poloze. Pokud ne klapka zůstane na místě.
Dovírací impulsy jsou pravděpodobně prováděny slabí silou, aby nedolo k urvání klapky.
Takto to bylo vypozorováno na Renault Laguna. Nevím jak je to u C5, ale, jak u jsem tu psal, o vypnutí motorku na základě odběru silně pochybuji. Já bych se tedy snail dát klapku co nejvíce do původní polohy.
|
|
27.10.2014 14:23 -
|
2745630
|
|
jumep
|
|
|
je uplne jedno kde ta klapka je, ked vyberes par motorcekov kde je pretocena o 180 stupnov tak uz je fakt jedno ako to zlozis, hlavne to skladas v stave ze ju mas nastudeno a v klime si mal nastavenych 20 stupnov napr. - ono si to mixuje na zaklade ostatnych snimacov
facelift uz klapky parkuje vzdy po vypnuti motora a x7 je uz uplne niekde inde postavene
je uplne jedno kde ta klapka je, ked vyberes par motorcekov kde je pretocena o 180 stupnov tak uz je fakt jedno ako to zlozis, hlavne to skladas v stave ze ju mas nastudeno a v klime si mal nastavenych 20 stupnov napr. - ono si to mixuje na zaklade ostatnych snimacov
facelift uz klapky parkuje vzdy po vypnuti motora a x7 je uz uplne niekde inde postavene
|
|
28.10.2014 08:25 -
|
2745822
|
|
Rio11
|
|
|
jestli je to jen 3 cm hluboké tak to jsem v parádním průvihu a musím ten ulomený nástavec dostat ven za kadou cenu. U jsem přemýlel jak udělat díru do palubky abych ji nemusel celou dávat dolu...
jestli je to jen 3 cm hluboké tak to jsem v parádním průvihu a musím ten ulomený nástavec dostat ven za kadou cenu. U jsem přemýlel jak udělat díru do palubky abych ji nemusel celou dávat dolu...
|
|
28.10.2014 11:38 -
|
2745852
|
|
Rio11
|
|
|
A jak dlouho ti trvá sundání a nandání palubky ??? To e jsem to trochu nedomyslel u vím dnes také.....
A jak dlouho ti trvá sundání a nandání palubky ??? To e jsem to trochu nedomyslel u vím dnes také.....
|
|
28.10.2014 12:06 -
|
2745860
|
|
jumep
|
|
|
ak si pamatam tak hned vtedy sme ti hovorili ze to neni dobry napad a ze to dlho nevydrzi (len tie prispevky neviem najst )
kazdopadne palubku mozme dat aj na zraze dole, to bude hned o program postarane
skusil by som pouzit srob do dreva a ten zavrtat do toho z coho si to vyrobil a vysparat to tak ...
ak si pamatam tak hned vtedy sme ti hovorili ze to neni dobry napad a ze to dlho nevydrzi (len tie prispevky neviem najst :) )
kazdopadne palubku mozme dat aj na zraze dole, to bude hned o program postarane :D
skusil by som pouzit srob do dreva a ten zavrtat do toho z coho si to vyrobil a vysparat to tak ...
|
|
28.10.2014 12:28 -
|
2745866
|
|
Rio11
|
|
|
Já jsem hrozně rád e se mi snaíte pomoci. Ale nějak se mi nechce věřit, e mi bude vyndavat palubní desku někde na srazu na parkoviti....To e to nebyl z epoxidu dobrý nápad jsem se tu dočetl, ale nenapadlo mne to hned vyndat abych předeel těmto problémům, nějak jsem doufal e to něco vydrí.
Já jsem hrozně rád e se mi snaíte pomoci. Ale nějak se mi nechce věřit, e mi bude vyndavat palubní desku někde na srazu na parkoviti....To e to nebyl z epoxidu dobrý nápad jsem se tu dočetl, ale nenapadlo mne to hned vyndat abych předeel těmto problémům, nějak jsem doufal e to něco vydrí.
|
|
28.10.2014 12:34 -
|
2745868
|
|
jumep
|
|
|
ak bol ten epoxyd tvrdy predtym ako si to tam dal tak to pojde vybrat
co mam skusenost tak sa to aj tak rozdrvilo na kusocky a malo by to ist vyskrabat
ak bol ten epoxyd tvrdy predtym ako si to tam dal tak to pojde vybrat
co mam skusenost tak sa to aj tak rozdrvilo na kusocky a malo by to ist vyskrabat
|
|
28.10.2014 13:59 -
|
2745881
|
|
Rio11
|
|
|
Ten epoxid byl dobře vytvrzenej, dělám s ním léta a nečekal jsem e by nevydrel to , co vydrí to plastové ozubené kolo na tom motorku....
Ten epoxid byl dobře vytvrzenej, dělám s ním léta a nečekal jsem e by nevydrel to , co vydrí to plastové ozubené kolo na tom motorku....
|
|
28.10.2014 17:52 -
|
2745985
|
|
jruze
|
|
|
Já mám osvěčenej roub do sádrokartonu - zavrtá ho do čehokoli - jen se k tomu musí dostat. A přístrojovku ?? stačí jí jen odsunout tak 10 - 15 cm a u by se tam mělo dát dostat.Jen nevím kolik - tam bude - jak jsem říkal kamna na olej beru,olej tam bude no jetě by to chtělo vojenskej stan a budou z nás po srazu milionáři
Nebo eby jsme obsadili Mikrovo království?? jestli se nepletu tak o nějaké dílně se zmínil.
Já mám osvěčenej roub do sádrokartonu - zavrtá ho do čehokoli:-d - jen se k tomu musí dostat. A přístrojovku ?? stačí jí jen odsunout tak 10 - 15 cm a u by se tam mělo dát dostat.Jen nevím kolik - tam bude - jak jsem říkal kamna na olej beru,olej tam bude no jetě by to chtělo vojenskej stan a budou z nás po srazu milionáři :-))))
Nebo eby jsme obsadili Mikrovo království?? jestli se nepletu tak o nějaké dílně se zmínil.
|
|
| |
|
|