| | |
25.03.2013 17:42 -
Re: Problémy s topením v C5 I - klapky
|
2560231
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Kopnu to tedy z minulého topicu i sem a doplním:
Ahoj. Vypadá to, e se na jaro s těmi problémy s autem nevyhrabu. Cívky jsem vyměnil (ale pořád se mi zdá, e mi to nejede, jak má, uvidím po sluebce do Budapetě). Vypínač na výstrané světla doel z GB, vyměnil jsem ho a je to ok. Ale teď jsem zase u klimy a topení.
Snad to sem patří, ale co jsem četl, tak větinou jde furt o to, e někdo nechladí. Já chladím a moc a topím a moc. Levá strana na řidiče nejde stáhnout teplotně, furt to topí tak na 22 stupňů, i kdy dám 16, tak ádná změna. Pravá zase občas topí, ale po chvilce větinou spadne a i kdy je třeba nastavení na 28, tak to chladí. Nedej boe na 21, to je tam kosa jak svině.
Taky bych řekl, e pravý větrák u okna jede jen tak trochu, moc to tam nefučí.
Nevíte, čím to můe být? Diag mám celý v plánu asi přítí pátek, i na motor apod.
Doplnění: Zkusil jsem dnes Jumepův návod. Ale kdy jedu 28, tak to hřálo (nic moc, motor nebyl úplně zahřátý jetě), kdy jsem dal 16, tak obě strany chladily. Take tohle asi funguje a mám pocit, e mi měnili ten bazmek, co se láme, před 3 roky.
Jde tady teda o čidla? Co s nimi, pročistit, vyměnit...?
Kopnu to tedy z minulého topicu i sem a doplním:
Ahoj. Vypadá to, e se na jaro s těmi problémy s autem nevyhrabu. Cívky jsem vyměnil (ale pořád se mi zdá, e mi to nejede, jak má, uvidím po sluebce do Budapetě). Vypínač na výstrané světla doel z GB, vyměnil jsem ho a je to ok. Ale teď jsem zase u klimy a topení.
Snad to sem patří, ale co jsem četl, tak větinou jde furt o to, e někdo nechladí. Já chladím a moc a topím a moc. Levá strana na řidiče nejde stáhnout teplotně, furt to topí tak na 22 stupňů, i kdy dám 16, tak ádná změna. Pravá zase občas topí, ale po chvilce větinou spadne a i kdy je třeba nastavení na 28, tak to chladí. Nedej boe na 21, to je tam kosa jak svině.
Taky bych řekl, e pravý větrák u okna jede jen tak trochu, moc to tam nefučí.
Nevíte, čím to můe být? Diag mám celý v plánu asi přítí pátek, i na motor apod.
Doplnění: Zkusil jsem dnes Jumepův návod. Ale kdy jedu 28, tak to hřálo (nic moc, motor nebyl úplně zahřátý jetě), kdy jsem dal 16, tak obě strany chladily. Take tohle asi funguje a mám pocit, e mi měnili ten bazmek, co se láme, před 3 roky.
Jde tady teda o čidla? Co s nimi, pročistit, vyměnit...?
|
|
25.03.2013 18:09 -
|
2560254
|
|
jumep
|
|
|
klasicky klapka, vydrata hriadel, akurat tebe to nevie zo studena presunut do tepla, ostatnym to nevedelo z tepla do studena
1% moze byt vadny motorcek alebo kabelaz
klasicky klapka, vydrata hriadel, akurat tebe to nevie zo studena presunut do tepla, ostatnym to nevedelo z tepla do studena
1% moze byt vadny motorcek alebo kabelaz
|
|
25.03.2013 18:55 -
|
2560276
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
tak tak ja měl stejný případ v zimě sem přestal topit a byla to klapa
tak tak ja měl stejný případ v zimě sem přestal topit a byla to klapa
|
|
26.03.2013 12:03 -
|
2560359
|
|
ivanivan
|
|
|
Mě dělá pravá strana taky problém. A bude teplo, tak na to musím kouknout. Při 28 mi začne chladit. Dám auto a 16 a větinou v tom klapne a začne topit. Tak jsem přeil zimu . Jetě mi venkovní teplota ukazuje víc ne 35st. Nemůe to mít spojitost?
tomikku: pravá, nebo levá?
stirius: mám to samé v pravo. málo fouká a kdy dám 16, tak se zvedne a topí. Levou stranu u jsem měnil osu na klapku a dobrý
Mě dělá pravá strana taky problém. A bude teplo, tak na to musím kouknout. Při 28 mi začne chladit. Dám auto a 16 a větinou v tom klapne a začne topit. Tak jsem přeil zimu :-d . Jetě mi venkovní teplota ukazuje víc ne 35st. Nemůe to mít spojitost?
tomikku: pravá, nebo levá?
stirius: mám to samé v pravo. málo fouká a kdy dám 16, tak se zvedne a topí. Levou stranu u jsem měnil osu na klapku a dobrý :palec
|
|
26.03.2013 12:13 -
|
2560360
|
|
ivanivan
|
|
|
Lubos:ahoj, chtěl bych poádat o radu - klima mám nastavenou na 25 jednu i druhou stranu, ale polovina u řidiče topí a druhá chladí. Pokusil jsem se u obou dát 16 stupnů, ale stále stejné. Ví někdo co s tím? děkuji
jruze: link na levou klapku
Mám to samé a l. klapku jsem dělal a l. str. funguje a chci dělat pravou a tohle mě zmátlo. Co mám udělat?
Lubos:ahoj, chtěl bych poádat o radu - klima mám nastavenou na 25 jednu i druhou stranu, ale polovina u řidiče topí a druhá chladí. Pokusil jsem se u obou dát 16 stupnů, ale stále stejné. Ví někdo co s tím? děkuji
jruze: link na levou klapku
Mám to samé a l. klapku jsem dělal a l. str. funguje a chci dělat pravou a tohle mě zmátlo. Co mám udělat?
|
|
26.03.2013 12:57 -
|
2560364
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Můj problém je trochu jiný. Venkovní teploměr ukazuje +-1stupeň přesně. Teplota ve voze nastavena na 22 obě strany, aktuální teplota ve voze 18 . Topení zapnuto na ECO - topí perfekt obě strany. Přepnu na AUTO - topení vypne, zapne klima a chladí a do 15, pak zapne topení a dál běí bez problémů, e by vnitřní teploměr?
Můj problém je trochu jiný. Venkovní teploměr ukazuje +-1stupeň přesně. Teplota ve voze nastavena na 22 obě strany, aktuální teplota ve voze 18 . Topení zapnuto na ECO - topí perfekt obě strany. Přepnu na AUTO - topení vypne, zapne klima a chladí a do 15, pak zapne topení a dál běí bez problémů, e by vnitřní teploměr?
|
|
26.03.2013 14:39 -
|
2560392
|
|
ivanivan
|
|
|
jruze: Jsem mimoň, ale u chápu . Je těké aspirovat na hlupáka, kdy konkurence je tak velká.
jruze: Jsem mimoň, ale u chápu :-)))) . Je těké aspirovat na hlupáka, kdy konkurence je tak velká.
|
|
26.03.2013 18:06 -
|
2560419
|
|
jumep
|
|
|
ivanivan: vonkajsie cidlo ma vplyv na chod klimatizacie, ak si to mysli ze je vonku +35 tak sa to bude snazit chladit vzdy
dalsia chyba C5 1 klimatizacie je ze v zime na rezim auto nevie fungovat spravne, ak nastavis 22 nalavo, vpravo treba dat podla zimi 24 az 25, presnu pricinu som nejako este nedoriesil a naucil som sa s tym zit, akonahle ide teplota k 0 tak nastavim to takto a neriesim
bude to zjavne softwarova chyba ktora nebola nikdy odstranena, zrejme sa na to soudruzi ve francii vyflakli a nemali to ako odskusat
ivanivan: vonkajsie cidlo ma vplyv na chod klimatizacie, ak si to mysli ze je vonku +35 tak sa to bude snazit chladit vzdy
dalsia chyba C5 1 klimatizacie je ze v zime na rezim auto nevie fungovat spravne, ak nastavis 22 nalavo, vpravo treba dat podla zimi 24 az 25, presnu pricinu som nejako este nedoriesil a naucil som sa s tym zit, akonahle ide teplota k 0 tak nastavim to takto a neriesim
bude to zjavne softwarova chyba ktora nebola nikdy odstranena, zrejme sa na to soudruzi ve francii vyflakli a nemali to ako odskusat :)
|
|
27.03.2013 11:55 -
|
2560592
|
|
ivanivan
|
|
|
Mě pravá nereaguje. Jen 2 polohy- vedro a mráz . A kdy dneska topí, tak jsem rád . U aby se oteplilo a lo něco dělat. Tuhle zimu toho odelo nějak moc (z. okno, 3. brzdové světlo, 5té dveře). Jetě e tu jsou návody od Vás.
Mě pravá nereaguje. Jen 2 polohy- vedro a mráz :-d . A kdy dneska topí, tak jsem rád :palec. U aby se oteplilo a lo něco dělat. Tuhle zimu toho odelo nějak moc (z. okno, 3. brzdové světlo, 5té dveře). Jetě e tu jsou návody od Vás.
|
|
28.03.2013 14:20 -
|
2560851
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Tak mě abák opět překvapil s topením. Minulý týden jsem zjistil, e teploměr oleje funguje skokově. Dokud se olej neohřál leela ručička jako mrcha úplně dole. Po ohřátí skočila rovnou mimo modré pole. Včera jsem vyměnil snímač teploty oleje. Teploměr funguje normálně. Ale co mě překvapilo je, e začala normálně fungovat i klima na AUTO (viz výe). Zřejmě vechno souvisí se vím.
Tak mě abák opět překvapil s topením. Minulý týden jsem zjistil, e teploměr oleje funguje skokově. Dokud se olej neohřál leela ručička jako mrcha úplně dole. Po ohřátí skočila rovnou mimo modré pole. Včera jsem vyměnil snímač teploty oleje. Teploměr funguje normálně. Ale co mě překvapilo je, e začala normálně fungovat i klima na AUTO (viz výe). Zřejmě vechno souvisí se vím.
|
|
02.05.2013 16:33 -
|
2574573
|
|
ivanivan
|
|
|
Tak teploměr funguje, pravá strana funguje, ale levá stále topí (auto i manuál). Zkusím prodlouit i levou klapku.
Tak teploměr funguje, pravá strana funguje, ale levá stále topí (auto i manuál). Zkusím prodlouit i levou klapku.
|
|
12.07.2013 23:58 -
|
2598680
|
|
rocesko
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Zdravim Vas.
Akurat som v Grecku a dnes som si vsimol ze po nastartovani mi huci vo vetraku co mi nikdy nerobilo a to asi bude nizkou hladinou chladiva, ktore som tam po zime namal a dal som si ho cca 3 mesiace dozadu naplnit. Nehlasilo ziadny unik, ale bola uplne prazdna.
Druhy problem je ze z prava strana klimatizacie mi nechladi tak ako lava. Rozobral som teraz vecer ten servo motorcek a je v poriadku aj manualne som preklapal tu klapku a pekne ide studeny aj teply no nie tak studeny ako z lavej strany. Moze to byt sposobene nizkou hladinou chladiva, alebo inou zavadou ?
Skusal som vsetky altrnativy a mam pocit ako keby prava strana nesla cez klimu aj ked je to blbost lebo maju len jeden radiator na chladenie a ked ide z lava, tak by malo ist aj z prava.
Dik za kazdu radu este ma caka cesta domov cca 1400km, tak dufam ze to nejako vyriesim.
Dakujem
Zdravim Vas.
Akurat som v Grecku a dnes som si vsimol ze po nastartovani mi huci vo vetraku co mi nikdy nerobilo a to asi bude nizkou hladinou chladiva, ktore som tam po zime namal a dal som si ho cca 3 mesiace dozadu naplnit. Nehlasilo ziadny unik, ale bola uplne prazdna.
Druhy problem je ze z prava strana klimatizacie mi nechladi tak ako lava. Rozobral som teraz vecer ten servo motorcek a je v poriadku aj manualne som preklapal tu klapku a pekne ide studeny aj teply no nie tak studeny ako z lavej strany. Moze to byt sposobene nizkou hladinou chladiva, alebo inou zavadou ?
Skusal som vsetky altrnativy a mam pocit ako keby prava strana nesla cez klimu aj ked je to blbost lebo maju len jeden radiator na chladenie a ked ide z lava, tak by malo ist aj z prava.
Dik za kazdu radu este ma caka cesta domov cca 1400km, tak dufam ze to nejako vyriesim.
Dakujem
|
|
15.07.2013 18:28 -
|
2599154
|
|
rocesko
|
|
|
Nikto nic ???
Nikto nic ???:nevim
|
|
15.07.2013 22:25 -
|
2599289
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
klapka, ani se neptám na výi nastavené teploty vlevo a vpravo
klapka, ani se neptám na výi nastavené teploty vlevo a vpravo ;-)
|
|
15.07.2013 22:34 -
|
2599300
|
|
rocesko
|
|
|
Najk ale kco je sklapkou ? Lebo servo je ok a ked bolo vonku tak som tu klapku manualne preklapal a isiel aj teply aj studeny ale ten studeny nikdy nesiel tak chladny ako na lavo u vodica. Samozrejme aj pri nastaveni 16 stupnov. Pri teplom vzduchu je to v poriadku.
Najk ale kco je sklapkou ? Lebo servo je ok a ked bolo vonku tak som tu klapku manualne preklapal a isiel aj teply aj studeny ale ten studeny nikdy nesiel tak chladny ako na lavo u vodica. Samozrejme aj pri nastaveni 16 stupnov. Pri teplom vzduchu je to v poriadku.
|
|
15.07.2013 22:39 -
|
2599302
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
skus zavřít díru do kastlíku, jestli to nepomůe, jinak nevím spíe Jumep nebo Jarda striptér
skus zavřít díru do kastlíku, jestli to nepomůe, jinak nevím spíe Jumep nebo Jarda striptér
|
|
15.07.2013 22:41 -
|
2599305
|
|
jumep
|
|
|
bol si zistit kolko chladiva tam mas / doplnit?
v akom stave je pelovy filter?
bol si zistit kolko chladiva tam mas / doplnit?
v akom stave je pelovy filter?
|
|
15.07.2013 22:51 -
|
2599314
|
|
rocesko
|
|
|
Jumep . Ved keby som bol na Slovensku tak sem ani nepisem. Pracujem v Dealerstve kde predavame Citroen aj Peugeot a hned by som to dal pozriet, som teraz v Grecku, hladam cim to moze byt a odstranit to, ale asi to bude tou nizkou hladinou chladiva lebo niekde unika a nezachladi celu tu plochu kade ide vduch.
Jumep :-d. Ved keby som bol na Slovensku tak sem ani nepisem. Pracujem v Dealerstve kde predavame Citroen aj Peugeot a hned by som to dal pozriet, som teraz v Grecku, hladam cim to moze byt a odstranit to, ale asi to bude tou nizkou hladinou chladiva lebo niekde unika a nezachladi celu tu plochu kade ide vduch.
|
|
| |
|
|