| | |
04.04.2012 19:51 -
Re: Problémy s topením v C5 I - klapky
|
2465970
|
|
jumep
|
|
|
mal si motorcek vonku, skusal si potocit nim? ak ano citil si silu prevodov ...
mal si motorcek vonku, skusal si potocit nim? ak ano citil si silu prevodov ...
|
|
05.04.2012 08:58 -
|
2466085
|
|
milek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Taky jsem nemohl srazit mosaznou hvězdičku z hřídelky motorku. Buil jsem do toho tak vehementně, a mi praskl plast převodovky. Nakonec pomohlo hvězdičku mírně ohřát nad plynem, ta svině tam byla asi přilepená (pozor, plast převodovky je potřeba odstínit plechem).
Taky jsem nemohl srazit mosaznou hvězdičku z hřídelky motorku. Buil jsem do toho tak vehementně, a mi praskl plast převodovky. Nakonec pomohlo hvězdičku mírně ohřát nad plynem, ta svině tam byla asi přilepená (pozor, plast převodovky je potřeba odstínit plechem).
|
|
05.04.2012 20:51 -
|
2466287
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Také děkuji Jumepovi za návod, bez kterého bych závadu těko opravil. Mám auto měsíc a má snad vechny vrozené závady, které jsou u tohoto auta (Antipollution fault, Klimatizace, Pískající zadní brzda s ohřevem, ruční brzda, padající dveře kufru, aspoň, e páté okno jde otvírat ). Přikládám fotku, jak to dodadne, kdy se pouije na opravu nevhodná hmota. Pod otvorem jsou vidět piliny, které se při provozu vydrolily. Opravu chci provést pomocí Lukoprenu, silikonu na motory, který snad zajistí pevné a pruné spojení u na vdy.
Také děkuji Jumepovi za návod, bez kterého bych závadu těko opravil. Mám auto měsíc a má snad vechny vrozené závady, které jsou u tohoto auta :-(((( (Antipollution fault, Klimatizace, Pískající zadní brzda s ohřevem, ruční brzda, padající dveře kufru, aspoň, e páté okno jde otvírat :-d). Přikládám fotku, jak to dodadne, kdy se pouije na opravu nevhodná hmota. Pod otvorem jsou vidět piliny, které se při provozu vydrolily. Opravu chci provést pomocí Lukoprenu, silikonu na motory, který snad zajistí pevné a pruné spojení u na vdy.
Přílohy: 100_1514.JPG ( 1612301b ) - 100_1533.JPG ( 1736246b ) - 100_1534.JPG ( 1541170b ) - 100_1536.JPG ( 1694202b ) - 100_1535.JPG ( 1589883b ) - |
|
08.04.2012 18:51 -
|
2467310
|
|
Jimik
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 169 |
|
|
Tak jsem zkouel ověřit teorii o nastavení dojezdu serva klapky zvýeným odběrem proudu na konci dráhy. Tady je popis chování serva u mé C5:
Zapnu klíček - nic sed neděje.
Nastartuju - nic se neděje.
Otočím ovladačem teploty do druhé krajní polohy - servo se přetočí do druhé krajní polohy.
Otočím ovladačem teploty zpět do první krajní polohy - servo se přetočí zpět do první krajní polohy.
Znovu otočím a zkouím zabrzdit servo kombinačkama silou, kterou si myslím, e by ji zničila plastovou hvězdičku - servo vesele pokračuje v dráze do krajní polohy.
Opakuju postup a servo vdy chodí po stejné dráze.
Co jsem nezkouel, je odpojit a připojit baterku, třeba by dolo k nějaké kalibraci.
Proto si dám raději pozor na na správný úhel natočení při zpětné montái. (Co bude docela problém.)
Mám ,ale servo co je zobrazeno o příspěvek výe. Auto z rv. 2001, u jiných to můe být jinak.
Tak jsem zkouel ověřit teorii o nastavení dojezdu serva klapky zvýeným odběrem proudu na konci dráhy. Tady je popis chování serva u mé C5:
Zapnu klíček - nic sed neděje.
Nastartuju - nic se neděje.
Otočím ovladačem teploty do druhé krajní polohy - servo se přetočí do druhé krajní polohy.
Otočím ovladačem teploty zpět do první krajní polohy - servo se přetočí zpět do první krajní polohy.
Znovu otočím a zkouím zabrzdit servo kombinačkama silou, kterou si myslím, e by ji zničila plastovou hvězdičku - servo vesele pokračuje v dráze do krajní polohy.
Opakuju postup a servo vdy chodí po stejné dráze.
Co jsem nezkouel, je odpojit a připojit baterku, třeba by dolo k nějaké kalibraci.
Proto si dám raději pozor na na správný úhel natočení při zpětné montái. (Co bude docela problém.)
Mám ,ale servo co je zobrazeno o příspěvek výe. Auto z rv. 2001, u jiných to můe být jinak.
|
|
08.04.2012 18:58 -
|
2467311
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
motorky jako takove silu nemaji ale jsou zprevodovane a tam uz sila je
jsou to krokove motorky ,jednotka vi jaky je pomer otacka/krok
zpetne ma i kontrolu potenciometrem odporove
motorky jako takove silu nemaji ale jsou zprevodovane a tam uz sila je
jsou to krokove motorky ,jednotka vi jaky je pomer otacka/krok
zpetne ma i kontrolu potenciometrem odporove
|
|
09.04.2012 19:48 -
|
2468133
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je to mozne ze tam potak nemas,cili klasicke 5 dratove vedeni jen pro motorek
je to mozne ze tam potak nemas,cili klasicke 5 dratove vedeni jen pro motorek
|
|
10.04.2012 13:51 -
|
2468586
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahoj...moturek mam venku,ale nevypada ze by byla hvezdicka nejak zdeformovana....je to zdeformovane ve vnirt kam hvezdicka zapada nebo bude problem nikde jinde?obcas to slo ale spis ne
Hvezdicka vypada jako nova
Ahoj...moturek mam venku,ale nevypada ze by byla hvezdicka nejak zdeformovana....je to zdeformovane ve vnirt kam hvezdicka zapada nebo bude problem nikde jinde?obcas to slo ale spis ne:-)
Hvezdicka vypada jako nova:-)
Přílohy: IMAG0096.jpg ( 603967b ) - IMAG0098.jpg ( 685532b ) - IMAG0099.jpg ( 474915b ) - IMAG0102.jpg ( 466175b ) - IMAG0105.jpg ( 505625b ) - |
|
10.04.2012 14:26 -
|
2468634
|
|
DrMarvin
|
|
|
Zkusil jsem moturek zapojit a zkusit jestli jde...pri otoceni na 28st.. se pohnul tak o 1mm a na dalsi otaceni vubec nereagoval
asi spatnej moturek coz? safrble
Zkusil jsem moturek zapojit a zkusit jestli jde...pri otoceni na 28st.. se pohnul tak o 1mm a na dalsi otaceni vubec nereagoval:-(
asi spatnej moturek coz?:-( safrble
|
|
10.04.2012 15:23 -
|
2468696
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jak psal jumep, na otestování motorku stačí zapínat a vypínat klíčky.
Mohla se taky seknout ta redukční převodovka uvnitř.
Můe ho zkusit otevřít, jestli to půjde, zda jsou zoubky na kolečkách v pořádku.
Jinak u Citrónů je nový za 1770,- (6447HH)
Ani jsem netuil, e jsou dva typy (tenhle a ten s kovovou hvězdičkou co ovýká klapku - ten má označení 6447 EL)
Jak psal jumep, na otestování motorku stačí zapínat a vypínat klíčky.
Mohla se taky seknout ta redukční převodovka uvnitř.
Můe ho zkusit otevřít, jestli to půjde, zda jsou zoubky na kolečkách v pořádku.
Jinak u Citrónů je nový za 1770,- (6447HH)
Ani jsem netuil, e jsou dva typy (tenhle a ten s kovovou hvězdičkou co ovýká klapku - ten má označení 6447 EL) :-)
|
|
10.04.2012 15:24 -
|
2468701
|
|
jumep
|
|
|
ty si sa ani nesnazil citat?
hriadelka na motorceku je vzdy ok, vydrata je hriadelka v klapke - pozri si este raz ten navod
hybat sa to bude len pri nastartovanom motore
ty si sa ani nesnazil citat?
hriadelka na motorceku je vzdy ok, vydrata je hriadelka v klapke - pozri si este raz ten navod
hybat sa to bude len pri nastartovanom motore
|
|
10.04.2012 15:28 -
|
2468703
|
|
DrMarvin
|
|
|
motor jsem mel nastartovanejnevim..jdu to zkusit jeste poladit no
snad to nejak dam dohromady...jen skoda ze jsem nervak a uz jsem si na to bral flexu
motor jsem mel nastartovanej:-)nevim..jdu to zkusit jeste poladit no:-)
snad to nejak dam dohromady...jen skoda ze jsem nervak a uz jsem si na to bral flexu:D
|
|
10.04.2012 21:07 -
|
2468924
|
|
stano1
|
|
|
neviem,neviem mňa to neako obchádza...
neviem,neviem mňa to neako obchádza...:)
|
|
10.04.2012 21:19 -
|
2468928
|
|
DrMarvin
|
|
|
tak fobrý..motorek uz beha jak ma....nevim co s nim bylo..prostrikl jsem ho konkorem a uz zase slape:=)
ted si jdu dat pivko a pilovat:=)
tak fobrý..motorek uz beha jak ma....nevim co s nim bylo..prostrikl jsem ho konkorem a uz zase slape:=)
ted si jdu dat pivko a pilovat:=)
|
|
27.04.2012 07:18 -
|
2472236
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
tak jsem se včera konečně dokopal do opravy krokového motorku-jen koda e v tom "linku"není varování e jsou tam motorky DVA!!!samozřejmě jsem vytáhl ten od klapek,take rubikova kostka-nacpat ho zpět a vytáhnout ten správný.no v kadém případě hvězda i protikus v klapě v pořádku ale asi byla klapka přidřená-nějako jsem prodlouil hadičku WDéčka přostříkl a po dvou hodkách se mi podařilo tam nacpat i ten motorek.take u netopí ale chladíkromě té přidřené klapky ten motorek byl dotaen jen1 roubem a ty dva tam byly na ozdobu,moná je stačilo dotáhnout a fungovalo by to.a na závěr:lehký prac.úraz-musel jsem zapřít spojkový pedál dlouhým roubovákem abych tam viděl a samozřejmě jsem si ho hlavou vyrazil a dostal jsem facku jak od havíře....
tak jsem se včera konečně dokopal do opravy krokového motorku-jen koda e v tom "linku"není varování e jsou tam motorky DVA!!!samozřejmě jsem vytáhl ten od klapek,take rubikova kostka-nacpat ho zpět a vytáhnout ten správný.no v kadém případě hvězda i protikus v klapě v pořádku ale asi byla klapka přidřená-nějako jsem prodlouil hadičku WDéčka přostříkl a po dvou hodkách se mi podařilo tam nacpat i ten motorek.take u netopí ale chladíkromě té přidřené klapky ten motorek byl dotaen jen1 roubem a ty dva tam byly na ozdobu,moná je stačilo dotáhnout a fungovalo by to.a na závěr:lehký prac.úraz-musel jsem zapřít spojkový pedál dlouhým roubovákem abych tam viděl a samozřejmě jsem si ho hlavou vyrazil a dostal jsem facku jak od havíře....:-(
|
|
27.04.2012 10:18 -
|
2472255
|
|
jumep
|
|
|
WD40 - zarabas si na rozoberanie palubky a klimi?
WDcko uschne a je to este horsie ako keby tam nic nebolo
WD40 - zarabas si na rozoberanie palubky a klimi?
WDcko uschne a je to este horsie ako keby tam nic nebolo
|
|
27.04.2012 10:38 -
|
2472259
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj taky jsem nejdrive vyndal ten spatnej ale trvalo mi to den cely i s pilovanim pomalu...ale hlavne ze je hotovo:=)
jj taky jsem nejdrive vyndal ten spatnej:-) ale trvalo mi to den cely i s pilovanim pomalu...ale hlavne ze je hotovo:=)
|
|
27.04.2012 14:13 -
|
2472283
|
|
jumep
|
|
|
facelift ich parkuje, tu ostavaju vo svojej polohe, a podla vhananenoho vzduchu ich potom steluje
vo facelifte po nastartovani zisti teploty a podla toho presune klapky ...
facelift ich parkuje, tu ostavaju vo svojej polohe, a podla vhananenoho vzduchu ich potom steluje
vo facelifte po nastartovani zisti teploty a podla toho presune klapky ...
|
|
| |
|
|