| | |
16.01.2011 12:01 -
Re: Problémy s topením v C5 II - klapky
|
2369867
|
|
jumep
|
|
|
ten navod je myslim lepsi uz tu
.link.
ten navod je myslim lepsi uz tu
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-klimatizacie-c5-2-(2004-2008)
|
|
16.01.2011 20:01 -
|
2369931
|
|
jumep
|
|
|
hmm, palubka sedi uplne krasne a v pohode, je vcelku dobre uchytena
hmm, palubka sedi uplne krasne a v pohode, je vcelku dobre uchytena
|
|
16.01.2011 20:05 -
|
2369933
|
|
jumep
|
|
|
vymena klapky v C5 2 je asi 8hod v klude
vymena klapky v C5 2 je asi 8hod v klude
|
|
17.01.2011 10:24 -
|
2369991
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Taky jsem někde zachytil názor, e je lepí v tuhých mrazech nechat nejdřív troku ohřát vzduch v topení a a potom ho zapínat. Kdy toti přijede se zahřátým avytopeným autem domů, jsou klapky v určité poloze. Potom auto např. přes noc vymrzne, ty nastaruje a kalpky by při stejné nastavené teplotě chtěly být jinak natočené. A tak první co udělají po otočení potenciometru ventilátoru je jejich překlopení. No a ve vymrzlém uloení klapek jde moná ve tí a tak to praská.
Taky jsem někde zachytil názor, e je lepí v tuhých mrazech nechat nejdřív troku ohřát vzduch v topení a a potom ho zapínat. Kdy toti přijede se zahřátým avytopeným autem domů, jsou klapky v určité poloze. Potom auto např. přes noc vymrzne, ty nastaruje a kalpky by při stejné nastavené teplotě chtěly být jinak natočené. A tak první co udělají po otočení potenciometru ventilátoru je jejich překlopení. No a ve vymrzlém uloení klapek jde moná ve tí a tak to praská.
|
|
17.01.2011 10:34 -
|
2369992
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já z toho nejoklivějí zvuky slyím v létě kdy přijdu k rozpálenému autu a po nastartování zapnu klimu - to tam podle zvuku praskne pokadé aspoň 5 klapek (jak se to začne ochlazovat)
Já z toho nejoklivějí zvuky slyím v létě kdy přijdu k rozpálenému autu a po nastartování zapnu klimu - to tam podle zvuku praskne pokadé aspoň 5 klapek (jak se to začne ochlazovat) :-d
|
|
26.02.2011 22:37 -
|
2375264
|
|
azaza
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Dnes jsem se setkal s popisovaným problémem u svého auta, C5, 2,0HDI, r.v. 2007. Po nastartování jsem ujel cca 5 km, pak zaparkoval a po cca hodině pokračoval v jízdě. Ovem u zmrzlý, protoe na místo řidiče fouká jen ledový vzduch. Z této předchozí diskuse jsem vytuil o co asi jde. Z fotek i návodu na opravu mě téměř jímá děs. Sám to samozřejmě dělat nebudu. Máte představu, co taková oprava stojí v servisu? Díky za jakoukoliv informaci, nebo radu.
Dnes jsem se setkal s popisovaným problémem u svého auta, C5, 2,0HDI, r.v. 2007. Po nastartování jsem ujel cca 5 km, pak zaparkoval a po cca hodině pokračoval v jízdě. Ovem u zmrzlý, protoe na místo řidiče fouká jen ledový vzduch. Z této předchozí diskuse jsem vytuil o co asi jde. Z fotek i návodu na opravu mě téměř jímá děs. Sám to samozřejmě dělat nebudu. Máte představu, co taková oprava stojí v servisu? Díky za jakoukoliv informaci, nebo radu.
|
|
26.02.2011 23:18 -
|
2375272
|
|
jumep
|
|
|
1. mas chaos v tom ake auto mas, tj mas C5 2 2.0HDi, takze tam sa jedna o ine klapky
2. autorizovany servis by som v tomto pripade skusil vynechat, skusenost je ze nepouchytavane kable po demontazi palubky a strasna cena
1a. navod teda plati tento .link. a ako som tam napisal - treba kupit klapky zhruba za 60EUR a tie vymenit
ak sa ti chce previezt sem, je to zhruba na 1 den (doobeda okolo 10-11 zacat a konci sa tak okolo 20tej), napis mi sz
1. mas chaos v tom ake auto mas, tj mas C5 2 2.0HDi, takze tam sa jedna o ine klapky
2. autorizovany servis by som v tomto pripade skusil vynechat, skusenost je ze nepouchytavane kable po demontazi palubky a strasna cena
1a. navod teda plati tento http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/oprava-klimatizacie-c5-2-(2004-2008) a ako som tam napisal - treba kupit klapky zhruba za 60EUR a tie vymenit
ak sa ti chce previezt sem, je to zhruba na 1 den (doobeda okolo 10-11 zacat a konci sa tak okolo 20tej), napis mi sz
|
|
27.02.2011 23:16 -
|
2375405
|
|
azaza
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Díky za upozornění, e jsem asi patně uvedl označení do profilu. C5 2,0 HDi vyrobená koncem r.2007 je asi II, e. Ovem ta cena za opravu ve značkovém servisu je děsivá. To u je levnějí pořídit si na cesty pořádný koich. Nemáte radu, tip na jiné cenově přijatelné řeení? Díky!
Díky za upozornění, e jsem asi patně uvedl označení do profilu. C5 2,0 HDi vyrobená koncem r.2007 je asi II, e. Ovem ta cena za opravu ve značkovém servisu je děsivá. To u je levnějí pořídit si na cesty pořádný koich. Nemáte radu, tip na jiné cenově přijatelné řeení? Díky!
|
|
28.02.2011 19:57 -
|
2375479
|
|
DOUFAK
|
|
|
jumep napsal(a): 1. mas chaos v tom ake auto mas, tj mas C5 2 2.0HDi, takze tam sa jedna o ine klapky
1a. navod teda plati tento .link. a ako som tam napisal - treba kupit klapky zhruba za 60EUR a tie vymenit
Úcty hodná práce - náročná - OPRAVDU - KLOBOUK DOLŮ - Jumepe
Úcty hodná práce - náročná - OPRAVDU - KLOBOUK DOLŮ - Jumepe :palec:palec:palec
|
|
13.03.2011 20:36 -
Re: Ventilátor topení - klimatizace
|
2377771
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
Mě se minulý týden stalo, e přestal foukat teplý vzduch, po vypnutí motoru opět v funguje, na diagnostice to pak napsalo P0483 ventilátor chlazení porucha funkce, tak by mě jen zajímalo, jaké radosti mě asi čekají...
Co jsem se tu dočet o různých poruchách topení, z toho mě jímá hrůza, asi se tomu taky nevyhnu
Mě se minulý týden stalo, e přestal foukat teplý vzduch, po vypnutí motoru opět v funguje, na diagnostice to pak napsalo P0483 ventilátor chlazení porucha funkce, tak by mě jen zajímalo, jaké radosti mě asi čekají...
Co jsem se tu dočet o různých poruchách topení, z toho mě jímá hrůza, asi se tomu taky nevyhnu:-(
|
|
13.03.2011 20:39 -
|
2377773
|
|
jumep
|
|
|
uz ide teplo, do zimy vydrzis
potom si prehodis klapky v klime
uz ide teplo, do zimy vydrzis :)
potom si prehodis klapky v klime :)
|
|
13.03.2011 20:57 -
|
2377779
|
|
funtomas
|
Město: Roudnička - HK, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 71 |
|
|
u aby to teplo bylo
u aby to teplo bylo :-d
|
|
13.03.2011 20:58 -
|
2377780
|
|
jumep
|
|
|
ps. odporucam to robit v lete aj ked to si malokto vsimne ze mu to prdlo v lete
ps. odporucam to robit v lete :) aj ked to si malokto vsimne ze mu to prdlo v lete
|
|
16.03.2011 10:01 -
|
2378686
|
|
funtomas
|
|
|
Teď sem to zas zkouel telovat a zjistil jsem toto:
1. Strana u spolujezdce fouká míň ne u řidiče
2. U spolujezdce nereagovalo na změnu teploty, a kdy jsem regulaci průtoku vzduchu nastavil na automatiku, začalo to fungovat normálně.
Teď sem to zas zkouel telovat a zjistil jsem toto:
1. Strana u spolujezdce fouká míň ne u řidiče
2. U spolujezdce nereagovalo na změnu teploty, a kdy jsem regulaci průtoku vzduchu nastavil na automatiku, začalo to fungovat normálně. :nevim
|
|
16.03.2011 10:08 -
|
2378694
|
|
jumep
|
|
|
takto znie popis pri zlych klapkach od citroenu:
Z větracích výstupů na palubní desce neproudí ádný vzduch nebo je proud vzduchu příli silný - Obtíné seřizování teploty
Při činnosti rozdělování proudu vzduchu skupiny topení kabiny v automatickém nebo ručním reimu
takto znie popis pri zlych klapkach od citroenu:
Z větracích výstupů na palubní desce neproudí ádný vzduch nebo je proud vzduchu příli silný - Obtíné seřizování teploty
Při činnosti rozdělování proudu vzduchu skupiny topení kabiny v automatickém nebo ručním reimu
|
|
16.03.2011 10:16 -
|
2378701
|
|
funtomas
|
|
|
Take klapky, no to mám radost
Take klapky, no to mám radost :-(
|
|
| |
|
|