| | |
03.01.2017 11:35 -
Re: Problémy s topením v C5 II - klapky
|
3025346
|
|
peterson
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, v novém roce. Tak mi začíná dělat moje C5 u spí více starostí, ne radostí.. V létě odela klima (chladič) a teď v mrazech přestala topit spolujezdcova strana. jen si chci potvrdit, zda je jediná monost prasklá klapka a tudí přístrojovka ven... nejde mi toti do hlavy, proč jde regulovat směr a intenzitu foukání i na té pravé straně, ale přesto fouká jen studeně ikdy je nastaveno na max. Sice mě to bude asi mrzet, ale moje C5 bude muset jít asi z domu...přijde mi e těch typických nemocí je u po 3letech moc a to jsem jetě nesahal na vstriky, turbo, dvouhmotu, take taková časovaná bomba...
Ahoj, v novém roce. Tak mi začíná dělat moje C5 u spí více starostí, ne radostí.. :nevim V létě odela klima (chladič) a teď v mrazech přestala topit spolujezdcova strana. jen si chci potvrdit, zda je jediná monost prasklá klapka a tudí přístrojovka ven... :-(((( nejde mi toti do hlavy, proč jde regulovat směr a intenzitu foukání i na té pravé straně, ale přesto fouká jen studeně ikdy je nastaveno na max. Sice mě to bude asi mrzet, ale moje C5 bude muset jít asi z domu...přijde mi e těch typických nemocí je u po 3letech moc a to jsem jetě nesahal na vstriky, turbo, dvouhmotu, take taková časovaná bomba...
|
|
03.01.2017 11:55 -
|
3025348
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
99% je to klapka takze tak jak popisujes palubovka ven. Jinak mixovat jde norpalne protoze to zajistuje uplne jiny motorek a jina klapaka
99% je to klapka takze tak jak popisujes palubovka ven. Jinak mixovat jde norpalne protoze to zajistuje uplne jiny motorek a jina klapaka
|
|
03.01.2017 21:52 -
|
3025436
|
|
Hanz 397
|
|
|
peterson napsal(a): ...Sice mě to bude asi mrzet, ale moje C5 bude muset jít asi z domu...přijde mi e těch typických nemocí je u po 3letech moc a to jsem jetě nesahal na vstriky, turbo, dvouhmotu, take taková časovaná bomba...
...no a kup si třeba to,co se vyrábí u vás ve městě. Sice ti nebudou odcházet klapky,kvůli kterým musí vyndat palubu,ale odejde ti třeba větrák topení (podstatně častějí),kvůli kterýmu zase na Schade musí vyndat palubu. Jinak na cikánstru (Roomster) mám větrák vyměněnej u za něco přes dvě hoďky,jak u to mám nacvičený... Take tak k tomu,e půjde z domu...
Sorry kluci moderátorský za OT,ale musel jsem-tyhle hláky mě prostě nenechávají v klidu...
...no a kup si třeba to,co se vyrábí u vás ve městě. Sice ti nebudou odcházet klapky,kvůli kterým musí vyndat palubu,ale odejde ti třeba větrák topení (podstatně častějí),kvůli kterýmu zase na Schade musí vyndat palubu. Jinak na cikánstru (Roomster) mám větrák vyměněnej u za něco přes dvě hoďky,jak u to mám nacvičený... Take tak k tomu,e půjde z domu...:-p
Sorry kluci moderátorský za OT,ale musel jsem-tyhle hláky mě prostě nenechávají v klidu...
|
|
04.01.2017 09:42 -
|
3025548
|
|
peterson
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 5 |
|
|
u jsem na mojí C5 za 3roky (60tis km) opravoval zadní loiska, přetěsnění pístů, klimatizaci a teď mě čekají ty klapky.. proto jsem psal, e mi začíná dělat u spíe více starostí, ne radostí ze začátku plavné jízdy... .a jak jsem taky psal, to jsem jetě nesáhnul na vstřiky, turbo, dvouhmotu- časovaá bomba, třeba záleí na kusu, ale podle mě konkrétně C5 vyaduje dost specifický servis a jeliko si na autě bohuel nic sám neudělám, je to auto pro kutily a nebo pro ty, kterým nevadí etřit na opravy...(mě u to přestalo bavit) ale nestěuju si, tak nějak jsem věděl, do čeho jdu a rozhodně nemám nic proti Citroenu, naopak... měl jsem před tím starou Xsaru 1,9td a tam jsem za 100tis Km měnil jen zadní nápravu (4tis Kč) a zbytek jako jsou čepy, tyčky,olej nepočítám...jene co teď místo C5, babo raď... kodovka to rozhodně nebude a ani jedno auto z koncernu u jen ze zásady...
Hanz 397 napsal(a): ...no a kup si třeba to,co se vyrábí u vás ve městě. Sice ti nebudou odcházet klapky,kvůli kterým musí vyndat palubu,ale odejde ti třeba větrák topení (podstatně častějí),kvůli kterýmu zase na Schade musí vyndat palubu. Jinak na cikánstru (Roomster) mám větrák vyměněnej u za něco přes dvě hoďky,jak u to mám nacvičený... Take tak k tomu,e půjde z domu...
u jsem na mojí C5 za 3roky (60tis km) opravoval zadní loiska, přetěsnění pístů, klimatizaci a teď mě čekají ty klapky.. proto jsem psal, e mi začíná dělat u spíe více starostí, ne radostí ze začátku plavné jízdy... :-).a jak jsem taky psal, to jsem jetě nesáhnul na vstřiky, turbo, dvouhmotu- časovaá bomba, třeba záleí na kusu, ale podle mě konkrétně C5 vyaduje dost specifický servis a jeliko si na autě bohuel nic sám neudělám, je to auto pro kutily a nebo pro ty, kterým nevadí etřit na opravy...(mě u to přestalo bavit) ale nestěuju si, tak nějak jsem věděl, do čeho jdu a rozhodně nemám nic proti Citroenu, naopak... měl jsem před tím starou Xsaru 1,9td a tam jsem za 100tis Km měnil jen zadní nápravu (4tis Kč) a zbytek jako jsou čepy, tyčky,olej nepočítám...jene co teď místo C5, babo raď...:nevim kodovka to rozhodně nebude a ani jedno auto z koncernu u jen ze zásady... :-p
|
|
04.01.2017 10:34 -
|
3025558
|
|
Luki_C5
|
|
|
Tak to jsou same prkotiny. To bych vubec neresil. Ulozeni napravy, klima, to jsou vsechno veci opotrebovane a odejite starim. Klapka taky praskne starim. Takze auto 10 let je auto 10 let. V cene 100 tis za kolik se da prodat slusna c5 II stejne nic jineho nesezenes. Bude to zase ta sama zumpa.
Tak to jsou same prkotiny. To bych vubec neresil. Ulozeni napravy, klima, to jsou vsechno veci opotrebovane a odejite starim. Klapka taky praskne starim. Takze auto 10 let je auto 10 let. V cene 100 tis za kolik se da prodat slusna c5 II stejne nic jineho nesezenes. Bude to zase ta sama zumpa.
|
|
07.01.2017 18:45 -
|
3026558
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Čaute.Tak po desiatich rokoch som sa stal členom klubu klapkárovNa druhý krát úspenom tartovaní som zapol kúrenie na predné a zadné sklo.Potom som behol do domu(vak kto bude sediet v aute ked je -18?)Z okna som si vimol,e mi na čelnom skle rozmrazuje len vodičovu polovičku.Po nasadnutí do auta som zistil,e niečo hlasne píska pri spolujazdcovej schránke a fuka na okno ladový vzduch!
Čaute.Tak po desiatich rokoch som sa stal členom klubu klapkárov:-))Na druhý krát úspenom tartovaní som zapol kúrenie na predné a zadné sklo.Potom som behol do domu(vak kto bude sediet v aute ked je -18:-d?)Z okna som si vimol,e mi na čelnom skle rozmrazuje len vodičovu polovičku.Po nasadnutí do auta som zistil,e niečo hlasne píska pri spolujazdcovej schránke a fuka na okno ladový vzduch!:-(
|
|
07.01.2017 19:24 -
|
3026569
|
|
Luki_C5
|
|
|
Ano, takovy sykot je vzdy zlomena klapka. Tam uz neni ani potreba sundavat kastlik pro kontrolu motorku.
Ano, takovy sykot je vzdy zlomena klapka. Tam uz neni ani potreba sundavat kastlik pro kontrolu motorku.
|
|
07.01.2017 20:25 -
|
3026580
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Dakujem Luká,poteil si ma
Dakujem Luká,poteil si ma:-d
|
|
07.01.2017 20:39 -
|
3026581
|
|
Luki_C5
|
|
|
Tak aspon ze ridicova topi. Vem si volno a na otocku to udelame. Zitra muzes klidne topit obouma Klapky drzim skladem
Tak aspon ze ridicova topi. :-p Vem si volno a na otocku to udelame. Zitra muzes klidne topit obouma :-) Klapky drzim skladem ;-)
|
|
07.01.2017 23:06 -
|
3026610
|
|
Luki_C5
|
|
|
Coby ne,malou u jsme okoupali a ted jdou s mamou spat, jen nevim jestli by se ti chtelo dojet po D1.
Coby ne,malou u jsme okoupali a ted jdou s mamou spat, jen nevim jestli by se ti chtelo dojet po D1.
|
|
09.06.2017 21:45 -
|
3073093
|
|
Luki_C5
|
|
|
Hele mám tu rébus pro znalé a ádost pro pokoutne kutily samodomáky. Komu je co divné na těchto klapkách ?
Přijde vám normální, e kutil sundá palubovku, vyree díru do topení, koupí zesílené klapky a pak je dá obráceně? Modrou doprava a hnědou doleva ? topení pak zalepí nějakou pěnovkou a samozřejmě, e jak to prasil tak zlomil i klapky na mixování vzduchu.
Kdy u sundá palubovku, proč si nevytáhne celé těleso a v klidu na stole si to neudělá. Musí dodrbat celé těleso.
To e jak vracel palubovku tak zapojil kabel k osvetlení nohou u spolujezdce na osvetlení vydechu ventilace to je u prd ale to e kdy vracel kastlík tak ty +12V skřípnul na kompletní kostru palubní desky to u smrdělo , e auto vyduní.
Opravdu bych se chtěl s tímto kutilem vidět jestli vychodil aspoň devítiletku.
Doteď nechápu jak se mu podařilo ty klapky prohodit, to se muselo ukroutit hned po prvním nastartování.
Jen tak dál
Hele mám tu rébus pro znalé a ádost pro pokoutne kutily samodomáky. Komu je co divné na těchto klapkách ?
Přijde vám normální, e kutil sundá palubovku, vyree díru do topení, koupí zesílené klapky a pak je dá obráceně? Modrou doprava a hnědou doleva ? topení pak zalepí nějakou pěnovkou a samozřejmě, e jak to prasil tak zlomil i klapky na mixování vzduchu.
Kdy u sundá palubovku, proč si nevytáhne celé těleso a v klidu na stole si to neudělá. Musí dodrbat celé těleso.
To e jak vracel palubovku tak zapojil kabel k osvetlení nohou u spolujezdce na osvetlení vydechu ventilace to je u prd ale to e kdy vracel kastlík tak ty +12V skřípnul na kompletní kostru palubní desky to u smrdělo , e auto vyduní.
Opravdu bych se chtěl s tímto kutilem vidět jestli vychodil aspoň devítiletku.
Doteď nechápu jak se mu podařilo ty klapky prohodit, to se muselo ukroutit hned po prvním nastartování.
Jen tak dál :-)))):-)))):-))))
Přílohy: IMG_2691.JPG ( 211704b ) - IMG_2692.JPG ( 186456b ) - IMG_2693.JPG ( 202727b ) - |
|
09.06.2017 23:07 -
|
3073145
|
|
jruze
|
|
|
No vdy je to dobře nebo? = kompletní těleso je lepí keft ne klapky
No vdy je to dobře nebo? = kompletní těleso je lepí keft ne klapky :-d
|
|
09.06.2017 23:12 -
|
3073152
|
|
Luki_C5
|
|
|
Mno nastestí mám pořád z čeho brat, ale byt to v citroenu, tak majiteli řeknou 28 za cele teleso a můe se jít zastřelit po zásahu domácího vandala.
Mno nastestí mám pořád z čeho brat, ale byt to v citroenu, tak majiteli řeknou 28 za cele teleso a můe se jít zastřelit po zásahu domácího vandala. :-p
|
|
21.11.2017 13:15 -
|
3111896
|
|
Kaiserr
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Ahoj vsem,tak u me take potkali problémy s klapkou u ridice. Netopim. Koukal jsem endoskopem dovnitř a zjistil jsem,e klapka je otevřena,ale ádný defekt jsem na ni nevidel. U se vám stalo,e odeel motorek a klapka se neotacela. Je moné z boku vyndat motorek,ani by me klapka zapadla dovnitř. Díky za reakce
Ahoj vsem,tak u me take potkali problémy s klapkou u ridice. Netopim. Koukal jsem endoskopem dovnitř a zjistil jsem,e klapka je otevřena,ale ádný defekt jsem na ni nevidel. U se vám stalo,e odeel motorek a klapka se neotacela. Je moné z boku vyndat motorek,ani by me klapka zapadla dovnitř. Díky za reakce
|
|
21.11.2017 13:45 -
|
3111902
|
|
Kaiserr
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Díky za reakci. Měl jsem v plánu to zkusit opravit ani bych musel rozebírat celou palubku. S klapkou otočit z boku aby to topilo a na jare to nechat opravit. Nemohla se klapka zvyknout a zůstat v pořádku a motorek točí naprázdno...budu to muset kuchnout.
Díky za reakci. Měl jsem v plánu to zkusit opravit ani bych musel rozebírat celou palubku. S klapkou otočit z boku aby to topilo a na jare to nechat opravit. Nemohla se klapka zvyknout a zůstat v pořádku a motorek točí naprázdno...budu to muset kuchnout.
|
|
21.11.2017 13:51 -
|
3111907
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu pripad asi 3x zly motorcek (ulomeny zub v prevodovke)
staci skusit pretocit dokola, musi klast stale odpor (je to nepravdepodobne ze bude zly)
motorcek das dole uplne v pohode, potom staci skusit zatlacit do tej hriadelky a mala by padnut dnu, ale nemusi to byt pravidlom, vie sa to zaseknut tak ze to nevypadne
mal som tu pripad asi 3x zly motorcek (ulomeny zub v prevodovke)
staci skusit pretocit dokola, musi klast stale odpor (je to nepravdepodobne ze bude zly)
motorcek das dole uplne v pohode, potom staci skusit zatlacit do tej hriadelky a mala by padnut dnu, ale nemusi to byt pravidlom, vie sa to zaseknut tak ze to nevypadne
|
|
| |
|
|