| | |
18.12.2012 22:01 -
Re: Chyba imobilizeru
|
2531457
|
|
jumep
|
|
|
toto presne znie ako nejaky skrat, alebo za kostra, ako pisal zhrado, pozri vzadu to svedlo (voda tam zateka spod anteny)
ak to nebude ono, treba hlada po elektrike skor ako nieco odide
toto presne znie ako nejaky skrat, alebo za kostra, ako pisal zhrado, pozri vzadu to svedlo (voda tam zateka spod anteny)
ak to nebude ono, treba hlada po elektrike skor ako nieco odide
|
|
09.10.2013 16:44 -
|
2625362
|
|
mican
|
|
|
tak to potkalo i mě - moná někomu pomůe postup co sem provedl já a nakonec zase ve funguje
engine imolizier fault
baterie cajk nabitá, 20tka pojistka kontrola - raději vyměněna za novou
stropní světlo kontrola - bez koroze
dráty kontrola - vycvaknutí a prohlídnutí konektorů, ádnej vypálenej
mě nakonec pomohl restart mozku BSI kterej sem si nael na netu:
1. otevřít kapotu, stáhnout okýnko u řidiče, vechno povypínat
2. vechny dveře zavřít a okénkem vytáhnout klíček ze zapalování
3. počkat 3 minuty a odpojit kabel od autobaterie
4. počkat minutu a znovu kabel od baterie připojit
5. 10vteřin po připojení zapnout obrysová světla - ruku protáhnout oknem neotvírat dveře
6. zasunout klíček a zapnout zapalování (nestartovat!)
7. zmáčknout a dret 10vteřin zamykací tlačítko na klíčku
8. vypnout a vytáhnout klíček, otevřít a zavřít dveře, zamknout a odemknout auto
9. nastoupit a nastartovat
PS: kdy má člověk tu ruku nataenou okýnkem a k zámku a otáčí klíčkem tak se rádo splete
zamykací a odemykací tlačítko - mě se to povedlo a napodruhé ale od té doby mám klid
tak to potkalo i mě - moná někomu pomůe postup co sem provedl já a nakonec zase ve funguje
engine imolizier fault
baterie cajk nabitá, 20tka pojistka kontrola - raději vyměněna za novou
stropní světlo kontrola - bez koroze
dráty kontrola - vycvaknutí a prohlídnutí konektorů, ádnej vypálenej
mě nakonec pomohl restart mozku BSI kterej sem si nael na netu:
1. otevřít kapotu, stáhnout okýnko u řidiče, vechno povypínat
2. vechny dveře zavřít a okénkem vytáhnout klíček ze zapalování
3. počkat 3 minuty a odpojit kabel od autobaterie
4. počkat minutu a znovu kabel od baterie připojit
5. 10vteřin po připojení zapnout obrysová světla - ruku protáhnout oknem neotvírat dveře
6. zasunout klíček a zapnout zapalování (nestartovat!)
7. zmáčknout a dret 10vteřin zamykací tlačítko na klíčku
8. vypnout a vytáhnout klíček, otevřít a zavřít dveře, zamknout a odemknout auto
9. nastoupit a nastartovat
PS: kdy má člověk tu ruku nataenou okýnkem a k zámku a otáčí klíčkem tak se rádo splete
zamykací a odemykací tlačítko - mě se to povedlo a napodruhé ale od té doby mám klid
|
|
22.10.2013 20:07 -
|
2629192
|
|
Hary.honza
|
Město: Koálov, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Chlapáci já jsem vyndal dneska Parrota a nestartuju nejde středový info panel .. nefunguje rádio a dálkový zamikání .... A nevyrval jsem ani uk navíc jen Parrot... poradíte ??? prosíííím
Chlapáci já jsem vyndal dneska Parrota a nestartuju nejde středový info panel .. nefunguje rádio a dálkový zamikání .... A nevyrval jsem ani uk navíc jen Parrot... poradíte ??? prosíííím
|
|
22.10.2013 20:08 -
|
2629194
|
|
jumep
|
|
|
najskor si skratol nieco ked si to vyberal a vyhodilo poistku na bsi ?
najskor si skratol nieco ked si to vyberal a vyhodilo poistku na bsi ?
|
|
22.10.2013 20:13 -
|
2629196
|
|
Hary.honza
|
Město: Koálov, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Super a kde ji najdu ?? moc dík snad to bude ono
Super a kde ji najdu ?? moc dík snad to bude ono :-D
|
|
22.10.2013 20:16 -
|
2629197
|
|
jumep
|
|
|
bsi je positkovka pod volantom (odklopny kastlik na lavej strane)
bsi je positkovka pod volantom (odklopny kastlik na lavej strane)
|
|
04.12.2013 15:16 -
|
2643299
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Ahoj. Dnes som kontroloval poistky kvôli tomu, e nefunguje na aute kúrenie. Vetky poistky boli v poriadku. Potom som skúsil natartova, ale objavila sa na displeji hláka "posilňovač riadenia zlyhal". Tak znova poistky a následne u ani natartova nelo Len 2x cukne, ani nepretočí. Skúsil som odpoji baterku, znova zapoji. Rovnako. Skúsil som zamknú-odomknú + necha kžúč v polohe 1, kým zhasnú vetky kontrolky a chvížu počka - nepomohlo.
Naiel by sa v Nitre niekto ochotný s diagnostikou? Vďaka.
Ahoj. Dnes som kontroloval poistky kvôli tomu, e nefunguje na aute kúrenie. Vetky poistky boli v poriadku. Potom som skúsil natartova, ale objavila sa na displeji hláka "posilňovač riadenia zlyhal". Tak znova poistky a následne u ani natartova nelo :-(((( Len 2x cukne, ani nepretočí. Skúsil som odpoji baterku, znova zapoji. Rovnako. Skúsil som zamknú-odomknú + necha kžúč v polohe 1, kým zhasnú vetky kontrolky a chvížu počka - nepomohlo.
Naiel by sa v Nitre niekto ochotný s diagnostikou? Vďaka. :-(
|
|
04.12.2013 18:06 -
|
2643359
|
|
Gabo
|
|
|
Slabá baterka určite nie je, veď vdy naskočilo hneď. Nikdy sa neprejavila známka aieho tartovania. Problém nastal a po tom, čo som kontroloval tie neastné poistky.
Existuje ete iný spôsob, ako zosynchronizova kžúč?
Slabá baterka určite nie je, veď vdy naskočilo hneď. Nikdy sa neprejavila známka aieho tartovania. Problém nastal a po tom, čo som kontroloval tie neastné poistky.
Existuje ete iný spôsob, ako zosynchronizova kžúč? :nevim
|
|
04.12.2013 20:53 -
|
2643427
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
GABO!!! keď Striptér vraví baterka ke kontrole, tak tím myslí kontrolu!!! a nabít, to, e si ty myslí, e je v pořádku je jenom tvůj pocit, ale ne realita. LEN 2x CUKNE A ANI NEPRETOČÍ!!!!!!
GABO!!! keď Striptér vraví baterka ke kontrole, tak tím myslí kontrolu!!! a nabít, to, e si ty myslí, e je v pořádku je jenom tvůj pocit, ale ne realita. LEN 2x CUKNE A ANI NEPRETOČÍ!!!!!! ;-)
|
|
04.12.2013 21:12 -
|
2643450
|
|
jumep
|
|
|
presne, cely popis znie ako baterka ...
presne, cely popis znie ako baterka ...
|
|
04.12.2013 21:24 -
|
2643465
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Ve ukazuje na tu baterku,kamarád měl na odchodu imobilizer,motorem točil normálně,akorát nenastartoval,bo mu to nepovolil počítač,tam bych chybu nehledal,kdy je baterka dobrá,točí vdy.
Ve ukazuje na tu baterku,kamarád měl na odchodu imobilizer,motorem točil normálně,akorát nenastartoval,bo mu to nepovolil počítač,tam bych chybu nehledal,kdy je baterka dobrá,točí vdy.
|
|
06.12.2013 11:21 -
|
2644096
|
|
Gabo
|
|
|
Mali ste pravdu, bola to baterka - bola takmer úplne vybitá. Vďaka za rady
Mali ste pravdu, bola to baterka - bola takmer úplne vybitá. Vďaka za rady :palec
|
|
23.12.2016 08:52 -
|
3022694
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Tak mám problém..Auto jsem koupil před týdnem, rovnou nechal nainstalovat LPG (Lovato). 100 km ze servisu ádný problém, ale ted' se mi děje toto-auto normálně jede, po ohřátí přepne bez cuknutí na LPG, ale po ujetí cca 20 km bez nějakého kubnutí motor přestane jet-jakobyste vypli klíček. Při pokusu o strtování napíe asr/esp not function (nebo tak nějak) a po dalím pokusu i engine imobiliser faulty. Kdy jsem čekal na kamaráda s odtahhem tak jsem zkouel občas zamknout, odemknout a startovat-a najednou to lo. Ujel jsem dalích cca 5 km a to samé. Divné je, e po zapnutí klíčku není slyet palivové čerpadlo, ale jakmile po náhodném pokusu slyet bylo, auto chytlo. Ted' jsem si viml, e po uzamknutí auta dálkou se nerozblikalo to tlačítko na středovém panelu. Baterka točí motorem úplně v pohodě, dálka taky funguje normálně. diagnostika napsala "ádné chybové kódy". Co to můe být, kdy to auto odstaví i během jízdy a náhodně? Je problém v tom imobilizéru?
Tak mám problém..Auto jsem koupil před týdnem, rovnou nechal nainstalovat LPG (Lovato). 100 km ze servisu ádný problém, ale ted' se mi děje toto-auto normálně jede, po ohřátí přepne bez cuknutí na LPG, ale po ujetí cca 20 km bez nějakého kubnutí motor přestane jet-jakobyste vypli klíček. Při pokusu o strtování napíe asr/esp not function (nebo tak nějak) a po dalím pokusu i engine imobiliser faulty. Kdy jsem čekal na kamaráda s odtahhem tak jsem zkouel občas zamknout, odemknout a startovat-a najednou to lo. Ujel jsem dalích cca 5 km a to samé. Divné je, e po zapnutí klíčku není slyet palivové čerpadlo, ale jakmile po náhodném pokusu slyet bylo, auto chytlo. Ted' jsem si viml, e po uzamknutí auta dálkou se nerozblikalo to tlačítko na středovém panelu. Baterka točí motorem úplně v pohodě, dálka taky funguje normálně. diagnostika napsala "ádné chybové kódy". Co to můe být, kdy to auto odstaví i během jízdy a náhodně? Je problém v tom imobilizéru?
|
|
23.12.2016 09:09 -
|
3022706
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na 90% budes mit problem v dodavce paliva nebo ti nejde jiskra,pricinu takhle po internetu snad jedine velky Guru
je potreba nekoho kdo s diagnostikou umi vic nez precist chyby a vi kam se podivat v motoru
immo je v tomhle nevinne,dalka take
na 90% budes mit problem v dodavce paliva nebo ti nejde jiskra,pricinu takhle po internetu snad jedine velky Guru
je potreba nekoho kdo s diagnostikou umi vic nez precist chyby a vi kam se podivat v motoru
immo je v tomhle nevinne,dalka take
|
|
23.12.2016 09:30 -
|
3022707
|
|
Froggy
|
Město: Radnice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Díky. Ale proč to udělá i za jízdy na plyn a po zapnutí klíčku není slyet čerpadlo? To mívá na svědomí právě ten imobilizér, nebo ne? Kdyby to byla zapalovací cívka tak by nela pořád, nebo ne? Já vím e vařím z vody, ale teď někoho sehnat na diagnostiku kolem Plzně je těký. Tak to zkouím takhle.. Jetě jsem si vzpomněl - kdy byla připojena diagnostika, tak bylo slyet jak čerpadlo nepravidelně zapíná a vypíná..
Díky. Ale proč to udělá i za jízdy na plyn a po zapnutí klíčku není slyet čerpadlo? To mívá na svědomí právě ten imobilizér, nebo ne? Kdyby to byla zapalovací cívka tak by nela pořád, nebo ne? Já vím e vařím z vody, ale teď někoho sehnat na diagnostiku kolem Plzně je těký. Tak to zkouím takhle.. Jetě jsem si vzpomněl - kdy byla připojena diagnostika, tak bylo slyet jak čerpadlo nepravidelně zapíná a vypíná.. :nevim
|
|
23.12.2016 10:46 -
|
3022712
|
|
Froggy
|
|
|
To mě taky napadlo ale bohuel při posledním úspěném nastartování jsem ujel u jen cca 2 km a ne jsem stihl vypnout plyn (raději jsem čekal na úsek, kde bych kdytak moc nepřekáel) tak to zase zdechlo.. Domů jsem dojel z kopce na chcipnuto. Jestli se nehada plynová jednotka s benzinovou - ale to by snad blblo hned. Mě jebne zrovna na Vánoce zase pakarna Jetě doplnění - pokadé to chciplo jen při sundání nohy z plynu (brzdění motorem) případně při vykvaltovani, ale nikdy kdy byl motor v zatahu..
To mě taky napadlo ale bohuel při posledním úspěném nastartování jsem ujel u jen cca 2 km a ne jsem stihl vypnout plyn (raději jsem čekal na úsek, kde bych kdytak moc nepřekáel) tak to zase zdechlo.. Domů jsem dojel z kopce na chcipnuto. Jestli se nehada plynová jednotka s benzinovou - ale to by snad blblo hned. Mě jebne zrovna na Vánoce zase pakarna :-(((( Jetě doplnění - pokadé to chciplo jen při sundání nohy z plynu (brzdění motorem) případně při vykvaltovani, ale nikdy kdy byl motor v zatahu..
|
|
23.12.2016 11:14 -
|
3022721
|
|
jruze
|
|
|
Ten plyn jde vypnout hned nebo né? - jezdi chvilku jen na benzín - pokud se to bude chovat OK zajeď za plynařema a to dají dopořádku = musí zjistit jestli je na vině ten jejich výtvor.Pro chod je důleité aby auto jelo OK na benzín a potom by měl i na plyn = pokud chce něco řeit u plynařů musí mít v ruce trumf e to dělá plyn.
Ten plyn jde vypnout hned nebo né? - jezdi chvilku jen na benzín - pokud se to bude chovat OK zajeď za plynařema a to dají dopořádku = musí zjistit jestli je na vině ten jejich výtvor.Pro chod je důleité aby auto jelo OK na benzín a potom by měl i na plyn = pokud chce něco řeit u plynařů musí mít v ruce trumf e to dělá plyn.;-)
|
|
| |
|
|