| | |
10.08.2010 08:34 -
Hagusy - nový nástřik barvou
|
2352517
|
|
krem
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Začala se mi odlupovat barva na hagusech. Sundal jsem je a chtěl je nabarvit zapékací prákovou barvou. Po otryskání jsem zjistil, e přední a zadní tvarovaná část hagusu je z plastu a střední část (tyčka) je z nějaké hliníkové slitiny.
Take zapékaní nepřichází do úvahy (plasty by se asi roztekly) a barvu, která by byla na plast i na hliník a vydrela venkovní prostředí mi neporadili ani v profi lakovně.
Neporadí někdo, čím by to lo nalakovat ??
nebo neví někdo o levných hagusech po havarii nebo z vrakáče (u nás nic na C5 nemají) ??
Začala se mi odlupovat barva na hagusech. Sundal jsem je a chtěl je nabarvit zapékací prákovou barvou. Po otryskání jsem zjistil, e přední a zadní tvarovaná část hagusu je z plastu a střední část (tyčka) je z nějaké hliníkové slitiny.
Take zapékaní nepřichází do úvahy (plasty by se asi roztekly) a barvu, která by byla na plast i na hliník a vydrela venkovní prostředí mi neporadili ani v profi lakovně.
nebo neví někdo o levných hagusech po havarii nebo z vrakáče (u nás nic na C5 nemají) ??
|
|
10.08.2010 10:45 -
Re: Hagusy - nový nástřik barvou
|
2352532
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Nevím jestli levný , ale tady jsou na Aukru:
.link.
Nevím jestli levný , ale tady jsou na Aukru:
http://www.aukro.cz/item1153135197_citroen_c5_original_hagusy.html
|
|
10.08.2010 20:36 -
|
2352597
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
hmmmmmmmmm, tak to je peek. nedávno tam bylo tohle...:
.link.
je otázkou, v jakém stavu budou pouité hagusy...
hmmmmmmmmm, tak to je peek. nedávno tam bylo tohle...:
http://www.aukro.cz/item1164856028_prodam_hagusy_na_citroen_c5_break.html
je otázkou, v jakém stavu budou pouité hagusy...
|
|
10.08.2010 20:50 -
|
2352600
|
|
running
|
|
|
krem napsal(a): Začala se mi odlupovat barva na hagusech. Sundal jsem je a chtěl je nabarvit zapékací prákovou barvou. Po otryskání jsem zjistil, e přední a zadní tvarovaná část hagusu je z plastu a střední část (tyčka) je z nějaké hliníkové slitiny. Take zapékaní nepřichází do úvahy (plasty by se asi roztekly) a barvu, která by byla na plast i na hliník a vydrela venkovní prostředí mi neporadili ani v profi lakovně. Neporadí někdo, čím by to lo nalakovat ?? nebo neví někdo o levných hagusech po havarii nebo z vrakáče (u nás nic na C5 nemají) ??
Zejtra jedu na vrakáč ke známýmu, má tam brejka,zaptám se,za kolik je dá. Zavolej 606642921 zítra kolem třetí.
Začala se mi odlupovat barva na hagusech. Sundal jsem je a chtěl je nabarvit zapékací prákovou barvou. Po otryskání jsem zjistil, e přední a zadní tvarovaná část hagusu je z plastu a střední část (tyčka) je z nějaké hliníkové slitiny. Take zapékaní nepřichází do úvahy (plasty by se asi roztekly) a barvu, která by byla na plast i na hliník a vydrela venkovní prostředí mi neporadili ani v profi lakovně. Neporadí někdo, čím by to lo nalakovat ?? nebo neví někdo o levných hagusech po havarii nebo z vrakáče (u nás nic na C5 nemají) ??
Zejtra jedu na vrakáč ke známýmu, má tam brejka,zaptám se,za kolik je dá. Zavolej 606642921 zítra kolem třetí.
|
|
11.08.2010 00:12 -
|
2352623
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
krem napsal(a): Začala se mi odlupovat barva na hagusech. Sundal jsem je a chtěl je nabarvit zapékací prákovou barvou. Po otryskání jsem zjistil, e přední a zadní tvarovaná část hagusu je z plastu a střední část (tyčka) je z nějaké hliníkové slitiny.
Radu jak na to bohuzel nemam, ale pokud se ti podari sehnat jine (viz predchozi nabidka), mel bych zajem o zadni krytku na sroub, nejaky lotr mi ji ukradl a ted to mam prelepene stribrnou paskou
Diky
Radu jak na to bohuzel nemam, ale pokud se ti podari sehnat jine (viz predchozi nabidka), mel bych zajem o zadni krytku na sroub, nejaky lotr mi ji ukradl a ted to mam prelepene stribrnou paskou :(
Diky :palec
|
|
11.08.2010 10:56 -
|
2352636
|
|
zdenekb
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 81 |
|
|
alx napsal(a): Radu jak na to bohuzel nemam, ale pokud se ti podari sehnat jine (viz predchozi nabidka), mel bych zajem o zadni krytku na sroub, nejaky lotr mi ji ukradl a ted to mam prelepene stribrnou paskou Diky
To mně se snaili ukrást celé hagusy. Zachránilo mne, e jeden roub byl vdy atypický a neměli s sebou přísluný klíč. O krytky jsem přiel o vechny. Take jsme doplnil rouby a zaplnil díry epoxidovým tmelem (holt při potřebě demontáe budu napřed vrtat a dlabat) a přetřel silikonovou stříbřenkou - zatím (rok) drí.
Jestli je ale silikonová stříbřenka vhodná na plasty patek, to nevím. Zkus se přeptat v nějaké speciálce s barvami.
Radu jak na to bohuzel nemam, ale pokud se ti podari sehnat jine (viz predchozi nabidka), mel bych zajem o zadni krytku na sroub, nejaky lotr mi ji ukradl a ted to mam prelepene stribrnou paskou :( Diky :palec
To mně se snaili ukrást celé hagusy. Zachránilo mne, e jeden roub byl vdy atypický a neměli s sebou přísluný klíč. O krytky jsem přiel o vechny. Take jsme doplnil rouby a zaplnil díry epoxidovým tmelem (holt při potřebě demontáe budu napřed vrtat a dlabat) a přetřel silikonovou stříbřenkou - zatím (rok) drí.
Jestli je ale silikonová stříbřenka vhodná na plasty patek, to nevím. Zkus se přeptat v nějaké speciálce s barvami.
|
|
11.08.2010 17:02 -
|
2352653
|
|
Mamlas
|
|
|
Ja jsem nastrikal plastove prahy a spodky narazniku do stribrne metalizy a barva zatim drzi. Pokud prezije na plastech dole, ktere jsou dost namahane, tak musi prezit i nahore. Akorat bys musel trefit odstin te praskove barvy na stredni casti.
Ja jsem nastrikal plastove prahy a spodky narazniku do stribrne metalizy a barva zatim drzi. Pokud prezije na plastech dole, ktere jsou dost namahane, tak musi prezit i nahore. Akorat bys musel trefit odstin te praskove barvy na stredni casti.
|
|
11.08.2010 18:22 -
|
2352657
|
|
jumep
|
|
|
na plast je tzv. striekaci tmel (vsetci co striekaju narazniky plastove atd. musia vediet co s tym)
na plast je tzv. striekaci tmel (vsetci co striekaju narazniky plastove atd. musia vediet co s tym)
|
|
11.08.2010 20:00 -
|
2352659
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak to je jasny ze musi pouzit zaklad na plasty jinak se to oloupe. Daval jsem to jenom jako srovnani, ze neni problem nastrikat i ty plastovy konce.
Tak to je jasny ze musi pouzit zaklad na plasty jinak se to oloupe. Daval jsem to jenom jako srovnani, ze neni problem nastrikat i ty plastovy konce.
|
|
11.08.2010 21:21 -
|
2352668
|
|
jenyk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 48 |
|
|
Nastříkat hagusy je jedna věc,ale co kdy přidělá příčníky?Nebude se to loupat?
Nastříkat hagusy je jedna věc,ale co kdy přidělá příčníky?Nebude se to loupat?:nevim:-(
|
|
12.08.2010 10:55 -
|
2352680
|
|
krem
|
Město: Opava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ono ten největí problém je, e plastové konce jsou nalisovány?? /nalepeny?? do toho slitinového podélníku a nejdou ven. Hrubým násilím jsem to raději nezkouel. Take bych potřeboval barvu, která jde současně na plast i na slitinu, nemusí se vypalovat a to je právě problém. V lakovně mi řekli, e pouít speciálku pro podklad není problém, ale vrchní nátěr bude mít jiný odstín, kdy pouijí dvě extra barvy podle materiálu (kdy ne hned, tak po nějaké době na slunci) nebo pouijí jednu barvu a nezaručí, e se nezačne z jednoho materiálu po čase loupat. A připasovat k barvě auta (stříbrná metalíza) nevypalovanou barvu je prý u vůbec fantasmagorie.
Ono ten největí problém je, e plastové konce jsou nalisovány?? /nalepeny?? do toho slitinového podélníku a nejdou ven. Hrubým násilím jsem to raději nezkouel. Take bych potřeboval barvu, která jde současně na plast i na slitinu, nemusí se vypalovat a to je právě problém. V lakovně mi řekli, e pouít speciálku pro podklad není problém, ale vrchní nátěr bude mít jiný odstín, kdy pouijí dvě extra barvy podle materiálu (kdy ne hned, tak po nějaké době na slunci) nebo pouijí jednu barvu a nezaručí, e se nezačne z jednoho materiálu po čase loupat. A připasovat k barvě auta (stříbrná metalíza) nevypalovanou barvu je prý u vůbec fantasmagorie.
|
|
20.04.2012 17:35 -
|
2471088
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
Nechci zakládat nový topic a tak se zeptám tady, taky se mi loupe barva na té hliníkové střední části s tím si poradím, jen se chci zeptat jak hagusy sundat ??
Nespadne mi pak pod tapecírunkem nějaká matka nebo něco, abych to pak nemusel trhat dolů ??
Nebo jsou tam napevno nějaké matky a jen vyroubuju roub a pak vrátím ??
Díky
Nechci zakládat nový topic a tak se zeptám tady, taky se mi loupe barva na té hliníkové střední části s tím si poradím, jen se chci zeptat jak hagusy sundat ??
Nespadne mi pak pod tapecírunkem nějaká matka nebo něco, abych to pak nemusel trhat dolů ??
Nebo jsou tam napevno nějaké matky a jen vyroubuju roub a pak vrátím ??
Díky
|
|
21.04.2012 11:50 -
|
2471219
|
|
Sindy
|
Město: Nová Role, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 192 |
|
|
najk napsal(a): ano je to tam na pevno (matice), ja hagusy nemám a příprava na ně tam je - jen odhrnout krytky a jsou vidět matice
Děkuji
ano je to tam na pevno (matice), ja hagusy nemám a příprava na ně tam je - jen odhrnout krytky a jsou vidět matice
Děkuji
|
|
| |
|
|