| | |
27.01.2017 16:55 -
Re: Zaklapovací zpětná zrcátka / C5 I/II
|
3032767
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
O této funkci vím,ale domnívám se,e to nepomůe.Ale můu to zkusit.Nevím toti kdy se zrcátka při sklopení,resp. od čeho vznikne impulz ,e je sklopeno dostatečně a zastaví se motorek.Pokud je to od toho,e a přijde nějaký přirozený odpor,tak to nepůjde,páč to zrcátko se nesklápí.Je tam něco utreného a nějaké hnací kolečko či co s tím tímto směrem nepohne.
O této funkci vím,ale domnívám se,e to nepomůe.Ale můu to zkusit.Nevím toti kdy se zrcátka při sklopení,resp. od čeho vznikne impulz ,e je sklopeno dostatečně a zastaví se motorek.Pokud je to od toho,e a přijde nějaký přirozený odpor,tak to nepůjde,páč to zrcátko se nesklápí.Je tam něco utreného a nějaké hnací kolečko či co s tím tímto směrem nepohne.:-(
|
|
27.01.2017 17:21 -
|
3032769
|
|
jruze
|
|
|
Pavel123 napsal(a): Citroen C5 I r.v. 2013
Zdravím kolegy citroeňáky.Můj první dotaz na této sajtě.Tak snad jej směřuji tam kam mám.O co tedy jde.
Couval jsem a urval jsem zpětné zrcátko u řidiče.Moje blbost vím.Teď je ve stavu e sklo je neporuené a vlastně i ten kryt je v poho.Problém ale je,e se utrhlo něco v čem se to celé zrcátko natáčí.Tzn. e s ním mohu rukou volně natáčet jak chci.Blbý je,e kdy nastartuju,tak má stále ,tedy tak půl minuty,tendenci se dorovnávat a tak se sklopí,resp. vyklopí, a nadoraz ,ale dopředu.No prostě je tam něco utrené.A teď co dál.Tak předevím bych potřeboval najít příslunou pojistku(v manuálu jsem ji nenael),aby ne provedu opravu, se toto po nastartování nedělo.Anebo ho sundat,odpojit z konektoru a zase provizorně nasadit.Tím i zjistím kolika pinové je.Mimochodem je elektrické,vyhřívané a el. sklopné.No a pak co dál. Předevím nevím jak přesně ho celé sundat,nechci dloubat kam nemám a pak a jej sundám, tak aby to bylo co nejlevnějí, zdali by nelo pouít to sklo a kryt v barvě auta.Můete mi někdo prosím poradit?Díky moc.
No zrcátka tu mám , ale zastavit sklápění na C5 I - prostřední polohu na tom přesuvným bazmeku na seřízování a stlačit dozadu na několik vteřin (podélné tlačítko kterým se sklápí a přepíná seřizování zrcatka) - tím vypne automatické sklápění
No zrcátka tu mám , ale zastavit sklápění na C5 I - prostřední polohu na tom přesuvným bazmeku na seřízování a stlačit dozadu na několik vteřin (podélné tlačítko kterým se sklápí a přepíná seřizování zrcatka) - tím vypne automatické sklápění;-)
|
|
27.01.2017 19:18 -
|
3032803
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pavel123 napsal(a): ... Sundání celého zrcátka je tak sloité? ...
Kdy ví kam áhnout, tak není. Ale musí pod tapec dveří, uláme zácvaky, pak uláme zácvaky na samotným zrcátku a na krytech, kór v tomhle vedru, nemá je doma, neví kolik a který odejdou a dozví se to, a bude pozdě. Pak je začne shánět a do týdne moná bude vechno fungovat.
Ne tohle podstupovat, zajel bych k Jardovi třeba na kraj světa a za hodinku můu být z5.
Kdy ví kam áhnout, tak není. Ale musí pod tapec dveří, uláme zácvaky, pak uláme zácvaky na samotným zrcátku a na krytech, kór v tomhle vedru, nemá je doma, neví kolik a který odejdou a dozví se to, a bude pozdě. Pak je začne shánět a do týdne moná bude vechno fungovat.
Ne tohle podstupovat, zajel bych k Jardovi třeba na kraj světa a za hodinku můu být z5. :-) ;-)
|
|
28.01.2017 18:40 -
|
3033098
|
|
Pavel123
|
|
|
Jo jo díky za rady.Zrcátko jsem znehybněl.Ovem nyní jaké či kolika pinové mám zrcátko.To bych zjistil demontáí,ale píete e to je problém.Hm.Nedaleko je vrakovitě a do litru se vejdu,ale nevím jaké mám shánět.Kolik tedy stojí i s výměnou?Ale jak píu nevím jaké.Vím jen, e je zrcátko elektrické(natáčení skla) pak vyhřívané a el. sklápěcí.Také to sklo je dělené zmenující mrtvý úhel.Ale sklo cajk i ten kryt v barvě.
Jo jo díky za rady.Zrcátko jsem znehybněl.Ovem nyní jaké či kolika pinové mám zrcátko.To bych zjistil demontáí,ale píete e to je problém.Hm.Nedaleko je vrakovitě a do litru se vejdu,ale nevím jaké mám shánět.Kolik tedy stojí i s výměnou?Ale jak píu nevím jaké.Vím jen, e je zrcátko elektrické(natáčení skla) pak vyhřívané a el. sklápěcí.Také to sklo je dělené zmenující mrtvý úhel.Ale sklo cajk i ten kryt v barvě.:nevim
|
|
28.01.2017 18:52 -
|
3033105
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Proč to nechce svěřit odborníkovi? Tyhle starosti jsi si mohl uetřit.
Proč to nechce svěřit odborníkovi? Tyhle starosti jsi si mohl uetřit. :nevim
|
|
28.01.2017 19:01 -
|
3033107
|
|
Pavel123
|
|
|
Tak zatím ádné velké starosti s tím nemám a jen se ptám.Vak o tom je snad tato sajta. Výměna zkueností a názorů. Zatím nemám o náročnosti představu a proto se ptám. To ,e mohu něco dát odborníkovi není tak těké vědět.To se dá v podstatě napsat ke kadému dotazu a je hotovo.....Ovem chci si udělat objektivní úsudek a myslel jsem,e mi k tomu tyto stránky pomohou.Tedy alespoň z části.Mimochodem ve svém příspěvku se i mj. ptám,kolik by to stálo i s výměnou.
Tak zatím ádné velké starosti s tím nemám a jen se ptám.Vak o tom je snad tato sajta. Výměna zkueností a názorů. Zatím nemám o náročnosti představu a proto se ptám. To ,e mohu něco dát odborníkovi není tak těké vědět.To se dá v podstatě napsat ke kadému dotazu a je hotovo....:-o.Ovem chci si udělat objektivní úsudek a myslel jsem,e mi k tomu tyto stránky pomohou.Tedy alespoň z části.Mimochodem ve svém příspěvku se i mj. ptám,kolik by to stálo i s výměnou.;-)
|
|
28.01.2017 19:15 -
|
3033109
|
|
jumep
|
|
|
zrkadla su len sklopne alebo nesklopne, ziadne piny ta nezaujimaju
aby si ho dal dole, musi ist dole tapec
zrkadla su len sklopne alebo nesklopne, ziadne piny ta nezaujimaju
aby si ho dal dole, musi ist dole tapec
|
|
28.01.2017 19:24 -
|
3033119
|
|
Pavel123
|
|
|
Jj díky. Myslel jsem,kdy jsem koukal na různé nabídky zrcátek (a někde byl počet pinů), e to hraje roli.Take jde jen o to jestli je či není sklopné. Ok.Díky.
Jj díky. Myslel jsem,kdy jsem koukal na různé nabídky zrcátek (a někde byl počet pinů), e to hraje roli.Take jde jen o to jestli je či není sklopné. Ok.Díky.
|
|
29.01.2017 12:25 -
|
3033299
|
|
Pavel123
|
|
|
.link.
tady je rozborka zrcátka ,ale pro C5 II. Je to stejné jako pro C5 I?Díky.
https://www.youtube.com/watch?v=iMgGhbtaHLs
tady je rozborka zrcátka ,ale pro C5 II. Je to stejné jako pro C5 I?Díky.
|
|
29.01.2017 12:33 -
|
3033301
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Je to stejný a doporučuju tu rozborku samotnýho zrcadla udělat na autě, dělá se to líp ne na koleni. A počkal bych s tím do tepla, pokud nemá gará..
Je to stejný a doporučuju tu rozborku samotnýho zrcadla udělat na autě, dělá se to líp ne na koleni. A počkal bych s tím do tepla, pokud nemá gará.. ;)
|
|
29.01.2017 12:54 -
|
3033314
|
|
Pavel123
|
|
|
díky za radu.Jen jetě nevím , jak poznám elektricky sklopné zrcátko kdy ho na vrakáči koupím.Jak vizuelně poznám,e má i tuto vlastnost,bez zapojení napájení a ovládání.Ale ta rada ,e je to stejné jako u C5 II je moc dobrá.
;-) díky za radu.Jen jetě nevím , jak poznám elektricky sklopné zrcátko kdy ho na vrakáči koupím.Jak vizuelně poznám,e má i tuto vlastnost,bez zapojení napájení a ovládání.Ale ta rada ,e je to stejné jako u C5 II je moc dobrá.:-)
|
|
29.01.2017 12:55 -
|
3033317
|
|
jumep
|
|
|
ma 2 konektory
ma 2 konektory
|
|
29.01.2017 13:09 -
|
3033327
|
|
Mikra
|
|
|
Ten muik musí být nejmíň hrdina sovětskýho svazu. Evidentně to nikdy neviděl a přesto se do toho s vervou pustil. Vydrel jsem se koukat a do doby, kdy začal míchat a motat s těma dílama zavěenýma do řetězu. Ani nevím, jak to dopadlo, ale jistě vím, e já bych to absolvovat nechtěl. Nehledě na to, e ty důleitý díly od sebe dostal mimo kameru a tak vlastně jen ukázal, jak neodborně a chaoticky sundat tapec a zrcátko z auta.
No drím palce, a se ti to podaří a nechytne při tom nějakej amok.
Ten muik musí být nejmíň hrdina sovětskýho svazu. :-d Evidentně to nikdy neviděl a přesto se do toho s vervou pustil. Vydrel jsem se koukat a do doby, kdy začal míchat a motat s těma dílama zavěenýma do řetězu. Ani nevím, jak to dopadlo, ale jistě vím, e já bych to absolvovat nechtěl. Nehledě na to, e ty důleitý díly od sebe dostal mimo kameru a tak vlastně jen ukázal, jak neodborně a chaoticky sundat tapec a zrcátko z auta.
No drím palce, a se ti to podaří a nechytne při tom nějakej amok. :-d
|
|
29.01.2017 14:19 -
|
3033367
|
|
Pavel123
|
|
|
No půjdu asi cestou "pouhé" výměny.Zvlátě pokud seenu celé v barvě auta.Nejhorí asi bude sundat ten tapec. Ale pokud to někdo vymění za rozumnou cenu , tak to nechám vyměnit.
No půjdu asi cestou "pouhé" výměny.Zvlátě pokud seenu celé v barvě auta.;-)Nejhorí asi bude sundat ten tapec. Ale pokud to někdo vymění za rozumnou cenu , tak to nechám vyměnit.
|
|
30.01.2017 07:29 -
|
3033663
|
|
Juras555
|
Město: Bučovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Já to řeil dva roky zpátky taky, kdy jsem si ho ulomil kvůli ledu. Při hledání jinýho jsem postupně zjistil jak správně identifikovat to co tam patří. Musí mít dva konektory a kabel je navlečen v edé buírce. Pozor na zrcátka z RHD, mají jinej úhel sklonu a nedají se nastavit, aby v nich bylo vidět dobře dozadu, navíc nemají čidlo teploměru a pamě nastavení sklonu pro zpátečku. A nemají edou buírku, ale oranovou, jestli si to dobře pamatuju. Jinak barvu samotnýho zrcátka řeit nemusí, ten plast se dá snadno vyměnit, resp. sklo taky, pokud to má oboje nepokozený.
Já to řeil dva roky zpátky taky, kdy jsem si ho ulomil kvůli ledu. Při hledání jinýho jsem postupně zjistil jak správně identifikovat to co tam patří. Musí mít dva konektory a kabel je navlečen v edé buírce. Pozor na zrcátka z RHD, mají jinej úhel sklonu a nedají se nastavit, aby v nich bylo vidět dobře dozadu, navíc nemají čidlo teploměru a pamě nastavení sklonu pro zpátečku. A nemají edou buírku, ale oranovou, jestli si to dobře pamatuju. Jinak barvu samotnýho zrcátka řeit nemusí, ten plast se dá snadno vyměnit, resp. sklo taky, pokud to má oboje nepokozený.
|
|
30.01.2017 08:36 -
|
3033686
|
|
ivanivan
|
|
|
Nedávno bylo v Kelly za 1500 nové.
Nedávno bylo v Kelly za 1500 nové.
|
|
30.01.2017 09:29 -
|
3033702
|
|
Pavel123
|
|
|
co je RHD?A ke kelly..Za 1500? Tomu moc nevěřím.Jste si jist e bylo i el.sklopné?Tak či tak.Nyní ho tam za tuto cenu nemají.Ale já nové nakonec nepotřebuji.Stačí z vrakáče pouité.Jak jsem ji psal, dá se sehnat do litru.Horí je ta výměna.Nakoupím si nějaké zácvaky do foroty a uvidí se.No zkusím to a bude tepleji.Gará sice mám,ale nevytápěnou.Nevadí počkám.
co je RHD?A ke kelly..Za 1500? Tomu moc nevěřím.Jste si jist e bylo i el.sklopné?Tak či tak.Nyní ho tam za tuto cenu nemají.Ale já nové nakonec nepotřebuji.Stačí z vrakáče pouité.Jak jsem ji psal, dá se sehnat do litru.Horí je ta výměna.Nakoupím si nějaké zácvaky do foroty a uvidí se.No zkusím to a bude tepleji.Gará sice mám,ale nevytápěnou.Nevadí počkám.
|
|
| |
|
|