| | |
05.08.2010 12:01 -
Zaklapovací zpětná zrcátka / C5 I/II
|
2352037
|
|
ebzorp
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Dobry den,
Mam automatcky zaklapovaci zpetna zrcatka na C5 a nejaky dobrak mi je prklapnul o 45 stupnu. Potreboval bych je vratit do puvodni polohy, ale nevim jestli kdyz pouziju silu abych je neurval. Ma s timto nekdo zkusenosti?
Diky. L
Dobry den,
Mam automatcky zaklapovaci zpetna zrcatka na C5 a nejaky dobrak mi je prklapnul o 45 stupnu. Potreboval bych je vratit do puvodni polohy, ale nevim jestli kdyz pouziju silu abych je neurval. Ma s timto nekdo zkusenosti?
Diky. L
|
|
05.08.2010 13:00 -
Re: Zaklapovací zpětná zrcátka / C5 I/II
|
2352046
|
|
Barlow
|
|
|
Dle me zkusenosti to lze udelat lehce rucne.
Dle me zkusenosti to lze udelat lehce rucne.
|
|
05.08.2010 14:28 -
|
2352065
|
|
Darja
|
|
|
Já taky nala zrcátko vyklopené opačně. Vrátila jsem ho ručně a sklápí se ok.
Já taky nala zrcátko vyklopené opačně. Vrátila jsem ho ručně a sklápí se ok.
|
|
05.08.2010 14:33 -
|
2352069
|
|
C5stepan
|
|
|
Soused mně ohlásil: někdo vám sklopil obě zrcátka, tak jsem vám je narovnal. Náprava byla jednoduchá (ručně) a zrcátka fungovala bez problémů.
Soused mně ohlásil: někdo vám sklopil obě zrcátka, tak jsem vám je narovnal. Náprava byla jednoduchá (ručně) a zrcátka fungovala bez problémů.
|
|
05.08.2010 15:03 -
|
2352073
|
|
ebzorp
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Mockrat dekuji vsem! Jsem novym majitelem, tak nemam jeste s tim zkusenosti
Mockrat dekuji vsem! Jsem novym majitelem, tak nemam jeste s tim zkusenosti :-)
|
|
05.08.2010 15:06 -
|
2352075
|
|
kodas
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
ja mám"opačný" problem so sklapaním zrkadla pri cúvaní... pravé zrkadlo sa má sklápat smerom dolu k "obrubníku" ale ono sa sklápa smerom hore k nebesúúm rieenie: ovladač som prepol z pravého na lavé zrkadlo a je pokoj
ja mám"opačný" problem so sklapaním zrkadla pri cúvaní... pravé zrkadlo sa má sklápat smerom dolu k "obrubníku" ale ono sa sklápa smerom hore k nebesúúm:-) rieenie: ovladač som prepol z pravého na lavé zrkadlo a je pokoj:-))
|
|
05.08.2010 18:36 -
|
2352098
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Abych se jen nesmál a ty nemusel hledat manuál:
Seřízení polohy zpětného zrcátka spolujezdce pro zpětný chod
Za chodu motoru:
- Zvolte zpětné zrcátko spolujezdce pomocí ovladače 1.
- Zařaďte zpětný chod, zrcátko se automaticky nastaví tak, aby bylo lépe vidět na okraj chodníku,
- Pomocí elektrického ovládání seřiďte zrcátko podle potřeby!
Zruení funkce sklápění zpětného zrcátka spolujezdce při zpětném chodu
K vypnutí této funkce, přesuňte ovládání 1 do polohy zpětného zrcátka řidiče nebo do střední polohy.
Abych se jen nesmál a ty nemusel hledat manuál:
Seřízení polohy zpětného zrcátka spolujezdce pro zpětný chod
Za chodu motoru:
- Zvolte zpětné zrcátko spolujezdce pomocí ovladače 1.
- Zařaďte zpětný chod, zrcátko se automaticky nastaví tak, aby bylo lépe vidět na okraj chodníku,
- Pomocí elektrického ovládání seřiďte zrcátko podle potřeby!
Zruení funkce sklápění zpětného zrcátka spolujezdce při zpětném chodu
K vypnutí této funkce, přesuňte ovládání 1 do polohy zpětného zrcátka řidiče nebo do střední polohy.
|
|
06.08.2010 11:10 -
|
2352168
|
|
Jinec
|
|
|
Dobrý den ,
asi blbá otázka ale jak zjistím zda tuto funkci mám
Dobrý den ,
asi blbá otázka ale jak zjistím zda tuto funkci mám :-(
|
|
06.08.2010 11:48 -
|
2352172
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Podívej se na ovládač zpětných zrcátek. Pokud má u ní přepínání na levou a pravou stranu, tak to mají vechny C5. Ovládají zvlá levé a pravé zrcátko.
Pro sklopení ale je na spínači navíc taková "ipka" která ukazuje, e jde spínačem pohnout i směrem dozadu - tedy na sklopení zrcátek... Na fotce je vidět ten symbol ipky. Pokud ji na spínači nemá, má "obyčejné" nesklopné zrcátko... tedy bez elektrického sklopení (neboj, já ho mám taky bez elektriky a iju )
Podívej se na ovládač zpětných zrcátek. Pokud má u ní přepínání na levou a pravou stranu, tak to mají vechny C5. Ovládají zvlá levé a pravé zrcátko.
Pro sklopení ale je na spínači navíc taková "ipka" která ukazuje, e jde spínačem pohnout i směrem dozadu - tedy na sklopení zrcátek... Na fotce je vidět ten symbol ipky. Pokud ji na spínači nemá, má "obyčejné" nesklopné zrcátko... tedy bez elektrického sklopení (neboj, já ho mám taky bez elektriky a iju :-d )
Přílohy: zrcátko.jpg ( 49817b ) - |
|
15.11.2010 21:42 -
|
2362759
|
|
pepe8998
|
Město: Čejč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 57 |
|
|
Prosím o radu - neúspěně jsem hledal na fóru dobrý tip na mazání zrcátek. Zrcátkama cvičím celkem dost, i při zajídění do garáe (úzký profil). Zatím fungují O.K., ale chtěl bych jim to trochu ulehčit. Uvítal bych tedy "čím a jak" mazat sklápěcí pígly, zvlá, kdy zima a mráz asi přijde i letos. Díky za kadou radu.
Prosím o radu - neúspěně jsem hledal na fóru dobrý tip na mazání zrcátek. Zrcátkama cvičím celkem dost, i při zajídění do garáe (úzký profil). Zatím fungují O.K., ale chtěl bych jim to trochu ulehčit. Uvítal bych tedy "čím a jak" mazat sklápěcí pígly, zvlá, kdy zima a mráz asi přijde i letos. Díky za kadou radu.:-)
|
|
28.04.2011 14:59 -
|
2387127
|
|
maptinek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
prosim mam malinky problem. kdyz sklopim zrcatka a pak je chci vratit zpet, tak leve zrcatko zustane sklopene a jenom vrci..hodne vrci. asi se tam neco ulomilo. jde to nejak opravit?
diky za radu.
prosim mam malinky problem. kdyz sklopim zrcatka a pak je chci vratit zpet, tak leve zrcatko zustane sklopene a jenom vrci..hodne vrci. asi se tam neco ulomilo. jde to nejak opravit?
diky za radu.
|
|
28.04.2011 15:25 -
|
2387130
|
|
jumep
|
|
|
je tam taky snek ktory sa povacsine vylomi, diely samostatne nezohnatelne v podstate
musis to rozobrat a uvidis
je tam taky snek ktory sa povacsine vylomi, diely samostatne nezohnatelne v podstate
musis to rozobrat a uvidis
|
|
03.04.2013 15:36 -
|
2563078
|
|
paliop
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
ahoj
ja mám to e sa mi prestali sami sklápa po zamknutí auta, vie niekto poradi? funguje to iba cez ten ovládač u oféra
ahoj
ja mám to e sa mi prestali sami sklápa po zamknutí auta, vie niekto poradi? funguje to iba cez ten ovládač u oféra
|
|
03.04.2013 20:41 -
|
2563171
|
|
DrMarvin
|
|
|
ahoj....ja furt neprisel na to jak se zrcatko rozebira...jsem z toho jelen..kdyz se snazim zabrat tak ale bojim se aby to neprasklo sklapi se mi v pohode...ale nevim proc..ale potom co dostalo od jedny sikovny pani ranu zrcatko na zrcatko tak se sklapi..ale az uplne na sklo....nezustava tam zadna mezera jeko u druhyho...a sklo mi zachranily jen kabely od vyhrejvani:=)
ahoj....ja furt neprisel na to jak se zrcatko rozebira...jsem z toho jelen..kdyz se snazim zabrat tak ale bojim se aby to neprasklo:-( sklapi se mi v pohode...ale nevim proc..ale potom co dostalo od jedny sikovny pani ranu zrcatko na zrcatko tak se sklapi..ale az uplne na sklo....nezustava tam zadna mezera jeko u druhyho...a sklo mi zachranily jen kabely od vyhrejvani:=)
|
|
03.04.2013 21:59 -
|
2563190
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
DrMarvin:
Bude tam mít ulomený takový plast, který funguje jako zaráka, take se to sklápí a dokud to nenarazí na jinej odpor, tj. sklo, při otevřeném oknu se zrcátko sklopí jetě trochu víc.. Rozebrat mi to lo celkem v pohodě, moc si to ale nepamatuju. Vydloubnout sklo(nasrtavit nadoraz dolu a roubovákem opatrně vycvakat), pak sejmout kryt zrcátka, potom odcvaknout čidlo teploměru(pokud tam je), odroubovat 2 hvězdičky a pak u by to mělo jít samo. Je to plast, take to chce dělat v teple a opatrně.. Já to rozebral, nepřiel jsem v rychlosti na to, jak tam dát dostatečnou náhradu - to sklápění má docela sílu, tak jsem se na to vyprdnul.. A ten plastík se nejspí bude nacházet ve dráce pod zrcátkem. Chvilku mi trvalo, ne jsem pochopil jak to tam funguje, ale dá se to, kdy to má rozebraný a pákrát zrcadla sklopí a odklopí..
DrMarvin:
Bude tam mít ulomený takový plast, který funguje jako zaráka, take se to sklápí a dokud to nenarazí na jinej odpor, tj. sklo, při otevřeném oknu se zrcátko sklopí jetě trochu víc.. Rozebrat mi to lo celkem v pohodě, moc si to ale nepamatuju. Vydloubnout sklo(nasrtavit nadoraz dolu a roubovákem opatrně vycvakat), pak sejmout kryt zrcátka, potom odcvaknout čidlo teploměru(pokud tam je), odroubovat 2 hvězdičky a pak u by to mělo jít samo. Je to plast, take to chce dělat v teple a opatrně.. Já to rozebral, nepřiel jsem v rychlosti na to, jak tam dát dostatečnou náhradu - to sklápění má docela sílu, tak jsem se na to vyprdnul.. A ten plastík se nejspí bude nacházet ve dráce pod zrcátkem. Chvilku mi trvalo, ne jsem pochopil jak to tam funguje, ale dá se to, kdy to má rozebraný a pákrát zrcadla sklopí a odklopí.. ;)
|
|
03.04.2013 22:28 -
|
2563192
|
|
DrMarvin
|
|
|
jj..tak to se nejak poda az to rozeberu...ale vubec jsem neprisel na to jak sundat ten zadni dekl(v barve auta) bal jsem se vcelku ze ho nejak zlomim a delal jsem to v teple tipuju ze tam nekam musim strcit malinkej sroubovacek a zapacit.-)
jj..tak to se nejak poda az to rozeberu...ale vubec jsem neprisel na to jak sundat ten zadni dekl(v barve auta) bal jsem se vcelku ze ho nejak zlomim:-( a delal jsem to v teple:-( tipuju ze tam nekam musim strcit malinkej sroubovacek a zapacit.-)
|
|
| |
|
|