| | |
13.06.2010 19:01 -
hlučný alternátor
|
2347896
|
|
miák
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
ahojte vichni. Minulý týden jsem psal, e mi asi nedobíjí altík. Tak se to potvrdilo. Navíc kdy jsme to měřili, bylo při otevřené kapotě slyet dost hlasitý elest. Myslím si, e to budou uhlíky (najeto 182 000). Můete mi, prosím, někdo poradit jak provedu výměnu těch uhlíků. Altík je poměrně patně přístupný a jak jsem tady vyčetl, není radno jezdit bez dobíjení - nelíbí se to řídící jednotce. Pokud u jste to někdo dělal, poraďte mi nějak blbuvzdorně, anto to budu dělat před barákem na chodníku. Pokud to bude vůbec proveditelné. Vem předem děkuju.
ahojte vichni. Minulý týden jsem psal, e mi asi nedobíjí altík. Tak se to potvrdilo. Navíc kdy jsme to měřili, bylo při otevřené kapotě slyet dost hlasitý elest. Myslím si, e to budou uhlíky (najeto 182 000). Můete mi, prosím, někdo poradit jak provedu výměnu těch uhlíků. Altík je poměrně patně přístupný a jak jsem tady vyčetl, není radno jezdit bez dobíjení - nelíbí se to řídící jednotce. Pokud u jste to někdo dělal, poraďte mi nějak blbuvzdorně, anto to budu dělat před barákem na chodníku. Pokud to bude vůbec proveditelné. Vem předem děkuju.
|
|
13.06.2010 19:23 -
Re: hlučný alternátor
|
2347898
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ten selest ti prvdepodobne nezpusobuji uhliky ale loziska nebo volnobezka
uhliky nejdou menit i vsech typu obvyklim zpusobem,vetsinou jsou soucasti regulatoru --(dle typu alternatoru)
ten selest ti prvdepodobne nezpusobuji uhliky ale loziska nebo volnobezka
uhliky nejdou menit i vsech typu obvyklim zpusobem,vetsinou jsou soucasti regulatoru --(dle typu alternatoru)
|
|
13.06.2010 21:33 -
|
2348027
|
|
jumep
|
|
|
ono na altik treba diely
ja to osobne davam repasovat manikovy tuna, stoji to asi 50E, vymeni loziska, uhliky a spravi kontrolu
neviem kde nakupit tie veci na to
a to co selesti su loziska (pocul som aj svoje, davam si to robit cez tyzden)
ono na altik treba diely
ja to osobne davam repasovat manikovy tuna, stoji to asi 50E, vymeni loziska, uhliky a spravi kontrolu
neviem kde nakupit tie veci na to
a to co selesti su loziska (pocul som aj svoje, davam si to robit cez tyzden)
|
|
13.06.2010 21:34 -
|
2348030
|
|
miák
|
|
|
díky za typ, ale loisko by spíe hučelo, tohle je opravdu zvuk podobný krábání na kumutátoru. Navíc bych chtěl jít cestou vylučovací - od nejjednoduího po nejsloitějí.
Neví jak se k tomu dostat? Díky
díky za typ, ale loisko by spíe hučelo, tohle je opravdu zvuk podobný krábání na kumutátoru. Navíc bych chtěl jít cestou vylučovací - od nejjednoduího po nejsloitějí.
Neví jak se k tomu dostat? Díky
|
|
13.06.2010 21:38 -
|
2348033
|
|
jumep
|
|
|
repas = vzdy loziska, uhliky a pripadne ak su zodrate aj zberace (ak su ok, len sa stacaju)
neviem ako je to tu spravene, ale castokrat to treba rozletovavat a byva to cele polepene, za tie prachy co dam za repas sa s tym neoplati experimentovat
repas = vzdy loziska, uhliky a pripadne ak su zodrate aj zberace (ak su ok, len sa stacaju)
neviem ako je to tu spravene, ale castokrat to treba rozletovavat a byva to cele polepene, za tie prachy co dam za repas sa s tym neoplati experimentovat
|
|
14.06.2010 07:16 -
|
2348083
|
|
miák
|
|
|
já se do toho hrabat nechci, ale znáte někoho v Praze kdo by m to zrepasoval za rozumné peníze? Mám obavu, e pokud to nechám odtáhnout do servisu, tak se nebudou zabývat opravou alternátoru, ale rovnou ho vymění. Nejlevnějí jsem viděl za cca 11 000 a to je nálo. Za odpověď / tip předem díky.
já se do toho hrabat nechci, ale znáte někoho v Praze kdo by m to zrepasoval za rozumné peníze? Mám obavu, e pokud to nechám odtáhnout do servisu, tak se nebudou zabývat opravou alternátoru, ale rovnou ho vymění. Nejlevnějí jsem viděl za cca 11 000 a to je nálo. Za odpověď / tip předem díky.
|
|
14.06.2010 07:50 -
|
2348087
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud budes mit lternator valeo nebo mitsubishi bude mozna koupe noveho levnejsi nez jednotlive dily pro repas
pokud budes mit lternator valeo nebo mitsubishi bude mozna koupe noveho levnejsi nez jednotlive dily pro repas
|
|
14.06.2010 10:32 -
|
2348118
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
altik asi bude v háji ale ten zvuk můe dělat napínací kladka to zjistí tak e na řemen stříkne nějaké mazivo a je po elestu doporučuji vyměnu
altik asi bude v háji ale ten zvuk můe dělat napínací kladka to zjistí tak e na řemen stříkne nějaké mazivo a je po elestu doporučuji vyměnu
|
|
14.06.2010 20:11 -
|
2348197
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Pokud bys do toho chtěl jít sám, článek pro inspiraci "jak na to" je na Xantiaklubu:
.link.
Pokud bys do toho chtěl jít sám, článek pro inspiraci "jak na to" je na Xantiaklubu:
http://www.xantiaclub.cz/view.php?nazevclanku=repase-alternatoru-valeo&cisloclanku=2005032501
|
|
14.06.2010 21:30 -
|
2348203
|
|
jumep
|
|
|
prave som ho dnes vymontoval
je to radost,hlavne tie 2 sroby zozadu ....
zajtra nesem na repasaciu
prave som ho dnes vymontoval :)
je to radost,hlavne tie 2 sroby zozadu ....
zajtra nesem na repasaciu
|
|
15.06.2010 21:19 -
|
2348273
|
|
miák
|
|
|
Díky vem za odpověď, ale po přečtení demontáe z linku od TomasT (názorné, leč odrazující) si na to netroufnu. Nechápu, jak to mohl jumep vyndat. To má, chlape, doma superdílnu či co?
Dík, ale dám to asi za velký peníz do servisu. Holt nebudu chodit pár měsíců na pivo. Nemáte někdo ánung, povědomost či tuení o tom, kolik můe takový repasovaný altík kotovat? V servisu to mění kus proti kusu
Díky vem za odpověď, ale po přečtení demontáe z linku od TomasT (názorné, leč odrazující) si na to netroufnu. Nechápu, jak to mohl jumep vyndat. To má, chlape, doma superdílnu či co?
Dík, ale dám to asi za velký peníz do servisu. Holt nebudu chodit pár měsíců na pivo. Nemáte někdo ánung, povědomost či tuení o tom, kolik můe takový repasovaný altík kotovat? V servisu to mění kus proti kusu:-((((
|
|
15.06.2010 21:27 -
|
2348275
|
|
jumep
|
|
|
hmm, neni to take hrozne:
demontovat
koleso, podblatnik, remen - zaistit napinak, spodny kryci plast
2 sroby spredu
kable z alternatoru, hadica do serva zo servocerpadla
sroby zo zadu - za tie by si niekto zasluzil ... ale da sa to
mal som zodrate kruzky kde dosadaju uhliky a samozrejme uhliky, zajtra si idem pon, je to strasne byt bez auta
Co sa tyka ceny, viem akurat co stoji novy - 500 - 800E + chcu kauciu, tj. stary kus
hmm, neni to take hrozne:
demontovat
koleso, podblatnik, remen - zaistit napinak, spodny kryci plast
2 sroby spredu
kable z alternatoru, hadica do serva zo servocerpadla
sroby zo zadu - za tie by si niekto zasluzil ... ale da sa to
mal som zodrate kruzky kde dosadaju uhliky a samozrejme uhliky, zajtra si idem pon, je to strasne byt bez auta :)
Co sa tyka ceny, viem akurat co stoji novy - 500 - 800E + chcu kauciu, tj. stary kus
|
|
15.06.2010 21:41 -
|
2348278
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
mi měnili altík kus za kus před třemi lety v rakousích a po přepočtu na Kč to vylo na cca 15papírů...........fuj hnus
pracovní postup zvolili jako Jumep, jen hadici od serva nevyndavali. Vím to, účastnil jsem se výměny přímo na dílně a radil jsem jim
mi měnili altík kus za kus před třemi lety v rakousích a po přepočtu na Kč to vylo na cca 15papírů...........fuj hnus:-(:-((((
pracovní postup zvolili jako Jumep, jen hadici od serva nevyndavali. Vím to, účastnil jsem se výměny přímo na dílně a radil jsem jim:palec:-)))):-)))):-))))
|
|
15.06.2010 21:42 -
|
2348279
|
|
jumep
|
|
|
no preco sa trapit okolo nej ked nemusi zavadzat
a tez ju potrebujem vymenit .... zajtra musim ist kupit este tie o kruzky nech to tam hodim
no preco sa trapit okolo nej ked nemusi zavadzat :)
a tez ju potrebujem vymenit .... zajtra musim ist kupit este tie o kruzky nech to tam hodim
|
|
15.06.2010 21:47 -
|
2348280
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Jumepe, na kolik tě vyla repase altíku??
Jumepe, na kolik tě vyla repase altíku??
|
|
15.06.2010 21:48 -
|
2348281
|
|
jumep
|
|
|
zajtra budem vedet, ale obvykle je to okolo 50E,
teda naposledy ten co sa robil na XA
zajtra budem vedet, ale obvykle je to okolo 50E,
teda naposledy ten co sa robil na XA
|
|
16.06.2010 09:39 -
|
2348314
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Také jsem si kdysi na Xantii nechával dělat repasi alternátoru výměnou kus za kus a vylo to něco přes 3000,- (měli jednotnou cenu dle typu auta/alternátoru bez ohledu na stav/závadu starého)
Bylo to ve specializovaném servise na alternátory a startéry v Praze .................. - přidal jsem do CCCA, ale asi to jetě nebude vidět.
Také jsem si kdysi na Xantii nechával dělat repasi alternátoru výměnou kus za kus a vylo to něco přes 3000,- (měli jednotnou cenu dle typu auta/alternátoru bez ohledu na stav/závadu starého)
Bylo to ve specializovaném servise na alternátory a startéry v Praze .................. - přidal jsem do CCCA, ale asi to jetě nebude vidět.
|
|
16.06.2010 17:33 -
|
2348332
|
|
jumep
|
|
|