| | |
02.06.2010 17:58 -
Vadné čidlo chladící kapaliny
|
2347230
|
|
Ziron
|
Město: Bor, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím,
mám benzínovou C5 2.0 a objevil se mi problém s teplotou chladící kapaliny, resp. s její signalizací. Po ujetí přiblině 5 km (zřejmě po otevření termostatu) vylétne ručička provozní teploty na maximum. Spustí se větrák na chladiči a počítač hlásí vysokou teplotu. Asi dvakrát jetě ručička spadla zpět do provozní teploty, aby opět vystřelila na maximum. Otáčky motoru na volnoběh houpaly. Voda měla asi po 10 min. po vypnutí motoru pouhých 45 stupňů, ale větrák přitom hučel jetě několik minut i při vytaeném klíčku. Předpokládám, e se jedná o vadné čidlo popř. kabel k čidlu. Zajímalo by mě, jestli se dá prověřit bezpečně funkčnost kabelu tak, aby nedolo k nějakému pokození nebo rozhození počítače. Také bych se rád ujistil, e na měření teploty chladící kapaliny je jen jedno čidlo. Předem děkuji za vae názory a rady.
Zdravím,
mám benzínovou C5 2.0 a objevil se mi problém s teplotou chladící kapaliny, resp. s její signalizací. Po ujetí přiblině 5 km (zřejmě po otevření termostatu) vylétne ručička provozní teploty na maximum. Spustí se větrák na chladiči a počítač hlásí vysokou teplotu. Asi dvakrát jetě ručička spadla zpět do provozní teploty, aby opět vystřelila na maximum. Otáčky motoru na volnoběh houpaly. Voda měla asi po 10 min. po vypnutí motoru pouhých 45 stupňů, ale větrák přitom hučel jetě několik minut i při vytaeném klíčku. Předpokládám, e se jedná o vadné čidlo popř. kabel k čidlu. Zajímalo by mě, jestli se dá prověřit bezpečně funkčnost kabelu tak, aby nedolo k nějakému pokození nebo rozhození počítače. Také bych se rád ujistil, e na měření teploty chladící kapaliny je jen jedno čidlo. Předem děkuji za vae názory a rady.
|
|
02.06.2010 19:17 -
Re: Vadné čidlo chladící kapaliny
|
2347240
|
|
Jeffrey
|
|
|
Ahoj, čidlo by mělo jít očekovat na diagnostice a co se týče kabílků k čidlu, tak to proměř zkouečkou nebo multimetrem. Nic by se nemělo stát. Podud má ale přece jen obavy, tak odpoj baterii a prozvoň cestu k čidlu multimetrem.
Ahoj, čidlo by mělo jít očekovat na diagnostice a co se týče kabílků k čidlu, tak to proměř zkouečkou nebo multimetrem. Nic by se nemělo stát. Podud má ale přece jen obavy, tak odpoj baterii a prozvoň cestu k čidlu multimetrem.;-)
|
|
09.06.2010 21:49 -
|
2347711
|
|
Ziron
|
Město: Bor, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Ahoj a dík za radu. Na diagnostice to zahlásilo vadné čidlo které jsem ji vyměnil a ve je O.K.
Ahoj a dík za radu. Na diagnostice to zahlásilo vadné čidlo které jsem ji vyměnil a ve je O.K.:-))))
|
|
15.05.2011 13:06 -
|
2390735
|
|
IvanM
|
Město: Kopidlno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Prosím ,kde je na tomto motoru čidlo ,nemůu ho najít. Dík třeba za foto.
Prosím ,kde je na tomto motoru čidlo ,nemůu ho najít. Dík třeba za foto.
|
|
15.05.2011 14:25 -
|
2390747
|
|
flyteSVK
|
|
|
Ked otvoris kapotu, tak na pravej strane bloku motora (pred soferom), tusim zelenej farby
Ked otvoris kapotu, tak na pravej strane bloku motora (pred soferom), tusim zelenej farby
|
|
15.05.2011 14:37 -
|
2390748
|
|
jumep
|
|
|
zelena farba je spravne, a je na tom plaste co na hlave motora a idu z neho hadice do chladica zozadu nasunute, zeleny konektor (je jediny)
prichitene je to takou zavlackou
zelena farba je spravne, a je na tom plaste co na hlave motora a idu z neho hadice do chladica zozadu nasunute, zeleny konektor (je jediny)
prichitene je to takou zavlackou
|
|
05.03.2013 11:55 -
|
2554071
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Potřebuji radu. Jednou za čas, se mi po startu motoru objeví hláka, e mám málo chladicí kapaliny, plus na budíku nápis STOP. Po rozjezdu do 100metrů jízdy hláka i nápis STOP zmizí. Chladící kapaliny mám dost. je tam nějaké čidlo, které u odchází?
Potřebuji radu. Jednou za čas, se mi po startu motoru objeví hláka, e mám málo chladicí kapaliny, plus na budíku nápis STOP. Po rozjezdu do 100metrů jízdy hláka i nápis STOP zmizí. Chladící kapaliny mám dost. je tam nějaké čidlo, které u odchází?
|
|
05.03.2013 14:48 -
|
2554094
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mám dojem, e tam ádný čidlo není. Mohlo by jít o kapalinu do ostřikovačů. Opi tu hláku přesně.
Mám dojem, e tam ádný čidlo není. Mohlo by jít o kapalinu do ostřikovačů. Opi tu hláku přesně.
|
|
05.03.2013 15:07 -
|
2554099
|
|
jumep
|
|
|
Mikra: nekomentuj za kazdu cenu ked nemas prehlad
C5 2 uz tie cidla vo vacsine nemali, ale C5 1 myslim kazda ma hladinomer v nadrzke na vodu, pocul som o 2ch pripadoch ked toto cidlo presne takto blblo - studena voda hlasilo ze malo vody, pridom vody bolo dost
je to konkretne to cidlo co je priamo na nadrzke
Mikra: nekomentuj za kazdu cenu ked nemas prehlad :)
C5 2 uz tie cidla vo vacsine nemali, ale C5 1 myslim kazda ma hladinomer v nadrzke na vodu, pocul som o 2ch pripadoch ked toto cidlo presne takto blblo - studena voda hlasilo ze malo vody, pridom vody bolo dost
je to konkretne to cidlo co je priamo na nadrzke
|
|
05.03.2013 17:29 -
|
2554120
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
to píe aj mne ked mrzne riadne. Aj ked mám novú baterku prikladám to podpätiu v sieti. A ani to nerieim. Po chvížke to prestane svieti.
to píe aj mne ked mrzne riadne. Aj ked mám novú baterku prikladám to podpätiu v sieti. A ani to nerieim. Po chvížke to prestane svieti.
|
|
05.03.2013 19:51 -
|
2554161
|
|
jumep
|
|
|
bude podla mna nieco cidlu, mne to nepise a nepisalo ani ked bolo -25
bude podla mna nieco cidlu, mne to nepise a nepisalo ani ked bolo -25
|
|
05.03.2013 21:09 -
|
2554192
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
vôbec to nerieim keďe mi to napíe tak 5 krát za .rok.. Aj tak to myslím odstraňovali kvôli ahaniu vody cez kabelaz do riadiacky.
vôbec to nerieim keďe mi to napíe tak 5 krát za .rok.. Aj tak to myslím odstraňovali kvôli ahaniu vody cez kabelaz do riadiacky.
|
|
05.03.2013 23:08 -
|
2554221
|
|
Katan
|
|
|
Mě to právě vyskočilo, kdy hodně mrzlo. Jinak ne. Nebudu to řeit. Díky za rady.
Mě to právě vyskočilo, kdy hodně mrzlo. Jinak ne. Nebudu to řeit. Díky za rady.
|
|
09.03.2013 19:21 -
|
2555242
|
|
Katan
|
|
|
Teď mi to začalo hlásit při kadém startu, zhasne to a po ujetí cca 2km. tve mě ten nápis STOP, který tak příerně svítí. Jde odpojit to čidlo na nádobce chladící kapaliny? Nebo je to tam nějak na pevno?
Teď mi to začalo hlásit při kadém startu, zhasne to a po ujetí cca 2km. tve mě ten nápis STOP, který tak příerně svítí. Jde odpojit to čidlo na nádobce chladící kapaliny? Nebo je to tam nějak na pevno?
|
|
09.03.2013 21:53 -
|
2555292
|
|
jumep
|
|
|
je na nom konektor, teraz neviem ale ako sa to zachova ked to odpojis
zozen si z vraku ine alebo toto vyber a skus ho vycistit (podla mna je zanesene kamenom)
je na nom konektor, teraz neviem ale ako sa to zachova ked to odpojis
zozen si z vraku ine alebo toto vyber a skus ho vycistit (podla mna je zanesene kamenom)
|
|
09.03.2013 22:28 -
|
2555295
|
|
Katan
|
|
|
To čidlo je někde ze spodu nádrky nebo ve výčku? Jde mi o to jestli budu muset vypustit chladící kapalinu.
To čidlo je někde ze spodu nádrky nebo ve výčku? Jde mi o to jestli budu muset vypustit chladící kapalinu.
|
|
09.03.2013 22:30 -
|
2555302
|
|
jumep
|
|
|
ked das plast dole tak je hned hore na nadrzke
odpojis kabel a vytiahnes ho, je zasunute cez gumu
ked das plast dole tak je hned hore na nadrzke
odpojis kabel a vytiahnes ho, je zasunute cez gumu
|
|
10.03.2013 15:59 -
|
2555384
|
|
Katan
|
|
|
Tak to vypadá, e se mi někde ztrácí kapalina, v nádobce bylo na MIN. dolil jsem litr kapaliny. Tak to budu pozorovat, jinak čidlo jsem očistil od kamene. Není nějaké místo, kde je největí pravděpodobnost e se tam ztrácí voda?
Tak to vypadá, e se mi někde ztrácí kapalina, v nádobce bylo na MIN. dolil jsem litr kapaliny. Tak to budu pozorovat, jinak čidlo jsem očistil od kamene. Není nějaké místo, kde je největí pravděpodobnost e se tam ztrácí voda?
|
|
10.03.2013 19:51 -
|
2555467
|
|
Mamlas
|
|
|
Tadyhle v tom vlakne najdes urcite odpoved kde se muze ztracet voda .link.
Sice je to HDI, ale principielne bych rekl ze to bude to samy.
Tadyhle v tom vlakne najdes urcite odpoved kde se muze ztracet voda http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1428808-chladici-system-ztraci-se-voda/#.UTzWBVdfbxQ
Sice je to HDI, ale principielne bych rekl ze to bude to samy.
|
|
| |
|
|