| | |
26.08.2016 13:11 -
Re: Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2987646
|
|
jruze
|
|
|
starjazz napsal(a): Dobrý den pánové ,mám na Vás takovou prosbičku o pomoc . Mám C5II 2.0hdi a při startování se ozývá z motoru velmi divný zvuk(něco jako kdy se roztáčí přidřená vrtule).Motor ihned zdechne , při následném startování u motor normálně naskočí jak má a ve funguje - nejhorí je to při studeném motoru. Nicméně občas to udělá i po zhasnutí/nastartování po delí trase . V servisu mi řekli 3/4 haviček KO ( vyměněno) , Baterka KO ( vyměněna) , Termostat KO ( vyměněn) . Chyba stále přetrvává nevíte co by to mohlo být?kouknul jsem se do pojistkovky v motoru dle návodu ale nevím který kabel to je :/ . Díky za rady jsem z toho docela netastný protoe se mi to stalo po natankování u pumpy :/
Příjde mi e spojuje dvě věci a) zvuk při startování=patně vystředěný starter,b) padající nafta-zavzdunění,přicpaný filtr paliva.(havky ? = po startu bude hlučnějí běh motoru a to pár vteřin),ale bez auta ? to moc nejde.
Příjde mi e spojuje dvě věci a) zvuk při startování=patně vystředěný starter,b) padající nafta-zavzdunění,přicpaný filtr paliva.(havky ? = po startu bude hlučnějí běh motoru a to pár vteřin),ale bez auta ? to moc nejde.;-)
|
|
26.08.2016 15:05 -
|
2987655
|
|
starjazz
|
|
|
Ja jsem v tomto ohledu naprosty laik snazim se popsat symptony kvuli pomoci(je proto mozne ze opravdu pletu problemy do sebe)protoze jsem docela bezradny v servisu jsem nechal 10tisic a v podstate mam auto ve stejnem stavu jako predtim...po natankovani nafty u Benziny v Brandyse(tankuji zde pravidelne jen 1x za dva mesice tankuji verva plus) mi po ujeti 1/4 nadrze zaclo auto spatne startovat az to doslo do stavu ze jsem nenastartoval vubec..nasledne vymenili to co jsem psal nicmene chyba pretrvava tak nevim co s tim servis predal aauto s tim ze nyni je vse ok
Ja jsem v tomto ohledu naprosty laik snazim se popsat symptony kvuli pomoci(je proto mozne ze opravdu pletu problemy do sebe)protoze jsem docela bezradny v servisu jsem nechal 10tisic a v podstate mam auto ve stejnem stavu jako predtim...po natankovani nafty u Benziny v Brandyse(tankuji zde pravidelne jen 1x za dva mesice tankuji verva plus) mi po ujeti 1/4 nadrze zaclo auto spatne startovat az to doslo do stavu ze jsem nenastartoval vubec..nasledne vymenili to co jsem psal nicmene chyba pretrvava tak nevim co s tim :-( servis predal aauto s tim ze nyni je vse ok :-(
|
|
26.08.2016 18:39 -
|
2987684
|
|
jumep
|
|
|
to co si pisal nema moc vplyv na startovanie v tychto teplotach
ja by som zacal tym starterom
to co si pisal nema moc vplyv na startovanie v tychto teplotach
ja by som zacal tym starterom
|
|
26.08.2016 19:24 -
|
2987694
|
|
jruze
|
|
|
Zapoměl jsem jetě na podávací čerpadlo - to je ale součástí vysokotlaku . To u jsem několikrát měnil právě kvůli tomu e odelo podávací,starí se dá sehnat za rozum,nebo ho zkus ohřát a potom přes to zkus prohnat vif (ale obávám se e pomůe jen výměna)
Zapoměl jsem jetě na podávací čerpadlo - to je ale součástí vysokotlaku . To u jsem několikrát měnil právě kvůli tomu e odelo podávací,starí se dá sehnat za rozum,nebo ho zkus ohřát a potom přes to zkus prohnat vif (ale obávám se e pomůe jen výměna)
|
|
05.01.2017 10:18 -
Schéma zapojení čerpadla.
|
3025847
|
|
kaza.xx
|
Město: Roztoky 37, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Ahoj veteráni,
potřebuju poradit. Mám C5 2003 79kw v naftě. Měl jsem problémy se spínáním čerpadla i po očitění. Tak jsem vyměnil za nové. Problém se ale postupně opakoval. Při hledání chyby v pojistkách (a odstupem času) jsem zjistil e problém je ve svazku u pojistek v motorovém prostoru. Vdy kdy nechtělo čerpadlo sepnout, otevřel jsem kapotu, odkrytoval, zahýbal se svazkem a čerpadlo seplo (a několik týdnu byl klid).
Rád bych ale tenhle problém vyřeil, protoe kdy jede mladá s dítětem někam, nebo natankovat tak a se nemusí hrabat v autě... Nemáte někdo schéma zapojení (který kabel) patří k podávacímu čerpadlu z nádre?
Dělat mi to bude elektrikář, ale rád bych mu to hledání usnadnil.
Ahoj veteráni,
potřebuju poradit. Mám C5 2003 79kw v naftě. Měl jsem problémy se spínáním čerpadla i po očitění. Tak jsem vyměnil za nové. Problém se ale postupně opakoval. Při hledání chyby v pojistkách (a odstupem času) jsem zjistil e problém je ve svazku u pojistek v motorovém prostoru. Vdy kdy nechtělo čerpadlo sepnout, otevřel jsem kapotu, odkrytoval, zahýbal se svazkem a čerpadlo seplo (a několik týdnu byl klid).
Rád bych ale tenhle problém vyřeil, protoe kdy jede mladá s dítětem někam, nebo natankovat tak a se nemusí hrabat v autě... Nemáte někdo schéma zapojení (který kabel) patří k podávacímu čerpadlu z nádre?
Dělat mi to bude elektrikář, ale rád bych mu to hledání usnadnil.
|
|
05.01.2017 10:23 -
Re: Schéma zapojení čerpadla.
|
3025849
|
|
jumep
|
|
|
stacilo trosku pohladat, je tu k tomu popis
sedy konektor, ked vytiahnes ma opaleny pin - to je to co ide do cerpadla
stacilo trosku pohladat, je tu k tomu popis
sedy konektor, ked vytiahnes ma opaleny pin - to je to co ide do cerpadla
|
|
05.01.2017 10:34 -
|
3025855
|
|
kaza.xx
|
|
|
OK, dnes omrkneme. No já hledal ale jak jsou tady toho tuny, tak je to hodně proklikávání a pročítání. A já jsem zamozřejmě teď v práci (a zoufalá ena volá e jí to furt chcípá) tak jsem potřeboval trochu urychlit
OK, dnes omrkneme. No já hledal ale jak jsou tady toho tuny, tak je to hodně proklikávání a pročítání. A já jsem zamozřejmě teď v práci (a zoufalá ena volá e jí to furt chcípá) tak jsem potřeboval trochu urychlit :-)
|
|
05.01.2017 10:53 -
|
3025858
|
|
kaza.xx
|
|
|
Jinak jsem teď zjistil e jsem se jen do vyhledávače blbě vyjádřil. Zadal jsem teď "zapojeni podavaci cerpadlo" a nael jsem dvě vlákna z jednoho příspěvku. Tam ve popsáno. Děkuji.
jruze: no řeknu mu to, ale raději bych vyčistil ne proklenoval.Přeci jen je to francouz a bůh ví co by si pak v průběhu sluby vymyslel e přestalo fungovat díky proklemování... přeci jen ten jeden volný tam asi nebude jen tak jako záloní ne?
Jinak jsem teď zjistil e jsem se jen do vyhledávače blbě vyjádřil. Zadal jsem teď "zapojeni podavaci cerpadlo" a nael jsem dvě vlákna z jednoho příspěvku. Tam ve popsáno. Děkuji.
jruze: no řeknu mu to, ale raději bych vyčistil ne proklenoval.Přeci jen je to francouz a bůh ví co by si pak v průběhu sluby vymyslel e přestalo fungovat díky proklemování... přeci jen ten jeden volný tam asi nebude jen tak jako záloní ne?:nevim
|
|
05.01.2017 11:39 -
|
3025869
|
|
kaza.xx
|
|
|
Teď mladá přijela, take jsem mrknul na můj problém. Ten svazek (edé kabely) přímo k BSI nechám na elektrikáři (pro jistotu zkontrolovat a očistit), ale nael jsem problém v malém svazku přímo u pojistek. Očouzený a roztaený kontakt (růový tlustý kabílek). Asi to bude chtít koupit tenhle nový kontakt (nebo čokoládu). Prodává se to normálně? Dík za odpověď
Teď mladá přijela, take jsem mrknul na můj problém. Ten svazek (edé kabely) přímo k BSI nechám na elektrikáři (pro jistotu zkontrolovat a očistit), ale nael jsem problém v malém svazku přímo u pojistek. Očouzený a roztaený kontakt (růový tlustý kabílek). Asi to bude chtít koupit tenhle nový kontakt (nebo čokoládu). Prodává se to normálně? Dík za odpověď
|
|
05.01.2017 13:15 -
|
3025902
|
|
jumep
|
|
|
o tom sme hovorili
sedy konektor a vedla toho konektoru je prazdny pin, tam by chcelo pridat pin a spojit to (je to v BSM prepojene a samotny citroen to tak uvadza) aby sa znizil konektorovy prechod
o tom sme hovorili
sedy konektor a vedla toho konektoru je prazdny pin, tam by chcelo pridat pin a spojit to (je to v BSM prepojene a samotny citroen to tak uvadza) aby sa znizil konektorovy prechod
|
|
05.01.2017 14:43 -
|
3025943
|
|
kaza.xx
|
|
|
Já myslel e se bavíte o jiném svazku. K řídící jednotce vedou tři svazky z boku, na jednom z nich jsou ty edé tlusté (zde zmiňované i vv jiném vláknu). Pak jsou tři svazky u pojistek. Já nael ten očouzený na tom prostředním svazku shora a nemá edou barvu. Vyloeně růová (moná jak by někdo řekl "lososová"). Take se bavíme přímo o tomto malém svazku a není nutné rozpojovat ten u řídící jednotky (z boku)? Nobo se u mě objevbil známý ale jiný problém?
Tak nějak se v tom ztrácím.
Já myslel e se bavíte o jiném svazku. K řídící jednotce vedou tři svazky z boku, na jednom z nich jsou ty edé tlusté (zde zmiňované i vv jiném vláknu). Pak jsou tři svazky u pojistek. Já nael ten očouzený na tom prostředním svazku shora a nemá edou barvu. Vyloeně růová (moná jak by někdo řekl "lososová"). Take se bavíme přímo o tomto malém svazku a není nutné rozpojovat ten u řídící jednotky (z boku)? Nobo se u mě objevbil známý ale jiný problém?
Tak nějak se v tom ztrácím.
|
|
20.04.2017 14:54 -
|
3060851
|
|
kaza.xx
|
|
|
abych nezapomněl, bylo pročitěno a znovu přihnuto. Zatím ve ok, jestli se opět objeví problém a kamarád bude opět v ČR propojíme.
abych nezapomněl, bylo pročitěno a znovu přihnuto. Zatím ve ok, jestli se opět objeví problém a kamarád bude opět v ČR propojíme.:palec
|
|
18.10.2018 09:22 -
Umístění relé palivového čerpadla
|
3185592
|
|
Snoopy08
|
Město: Čerčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Zdravím. Potřebuji poradit kde hledat relé palivového čerpadla . Jednotka píe chybu P0230. Relé náhradní mám,ale na autě jsem ho nenael. C5 2.0 HDi 80KW.
Děkuji za radu
Zdravím. Potřebuji poradit kde hledat relé palivového čerpadla . Jednotka píe chybu P0230. Relé náhradní mám,ale na autě jsem ho nenael. C5 2.0 HDi 80KW.
Děkuji za radu
|
|
18.10.2018 10:06 -
Re: Umístění relé palivového čerpadla
|
3185607
|
|
Snoopy08
|
Město: Čerčany, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Díky za radu. Tuil jsem, e to bude v BSM. Je to ten levý velký konektor e?
Díky za radu. Tuil jsem, e to bude v BSM. Je to ten levý velký konektor e?
|
|
18.10.2018 10:12 -
Re: Umístění relé palivového čerpadla
|
3185609
|
|
Snoopy08
|
|
|
Bohuel toto téma nemohu najít. Brouzdám tu u několik dní a nic Neporadil by jste mi kde hledat? Předem děkuju
Konektory jsou čisté a vypadají jako nové. patně to startovalo, točilo a nenaskočilo. Rozpojil jsem vechny konektory a ocistil. Auto startuje parádně, ale začalo hlásit chybu tohoto relé
Bohuel toto téma nemohu najít. Brouzdám tu u několik dní a nic :nevim Neporadil by jste mi kde hledat? Předem děkuju
Konektory jsou čisté a vypadají jako nové. patně to startovalo, točilo a nenaskočilo. Rozpojil jsem vechny konektory a ocistil. Auto startuje parádně, ale začalo hlásit chybu tohoto relé:-(
|
|
| |
|
|