| | |
20.07.2014 09:15 -
Re: Palivové čerpadlo - nefunguje
|
2716535
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
tak včera jsem dojel a stalo se mi toto:nejdřív mě ena upozornila e ze mě lije nafta.Pak naskákaly hláky abs atd.zastavil jsem z pod kapoty dým otevřu sundám plaast.dekle motoru a nad vstřiky úplně zatopené naftou.počkal jsem a to schladne,osál jsem to stříkačkou,vysuil a hledal odkud to teče.nenael.pak jsem zkusil startnout a tekla nafta ze spojky tak 20cm.před paliv.fitrem je tam světlé kolínko(hrubí spodní hadice)nacvaknul jsem to zpět a na třetí pokus naskočil a já s velkým oddychem sjem jel domů.po 40km.auto kublo spadl výkon zdechl motor opět vechny hláky včetně imobilizéru a pak u jen hrobové ticho.take odtahovka(1500set)do nejbliího servisu na francouze kde napojil diag(jaký to nevím)e je nedostatečný tlak paliva.pak zkusil stříknout sprej do sání auto naskočilo ale divně klepalo se a zase zdechlo,zkusil to jětě jednou a to samý.pak opět diag a znovu nedostatečný tlak paliva.no a pak mě potěil e se zřejmě zadřelo jedno z čerpadel-to co je v motoru repas 7,5tis.e se zadřelo tím e přes něj nela nafta co je divný kdy jsem měl naftou zatopený motor a po spojení hadic jsem ujel dalích 40km
tak včera jsem dojel a stalo se mi toto:nejdřív mě ena upozornila e ze mě lije nafta.Pak naskákaly hláky abs atd.zastavil jsem z pod kapoty dým otevřu sundám plaast.dekle motoru a nad vstřiky úplně zatopené naftou.počkal jsem a to schladne,osál jsem to stříkačkou,vysuil a hledal odkud to teče.nenael.pak jsem zkusil startnout a tekla nafta ze spojky tak 20cm.před paliv.fitrem je tam světlé kolínko(hrubí spodní hadice)nacvaknul jsem to zpět a na třetí pokus naskočil a já s velkým oddychem sjem jel domů.po 40km.auto kublo spadl výkon zdechl motor opět vechny hláky včetně imobilizéru a pak u jen hrobové ticho.take odtahovka(1500set)do nejbliího servisu na francouze kde napojil diag(jaký to nevím)e je nedostatečný tlak paliva.pak zkusil stříknout sprej do sání auto naskočilo ale divně klepalo se a zase zdechlo,zkusil to jětě jednou a to samý.pak opět diag a znovu nedostatečný tlak paliva.no a pak mě potěil e se zřejmě zadřelo jedno z čerpadel-to co je v motoru repas 7,5tis.e se zadřelo tím e přes něj nela nafta co je divný kdy jsem měl naftou zatopený motor a po spojení hadic jsem ujel dalích 40km:nevim
|
|
21.07.2014 17:42 -
|
2716931
|
|
jumep
|
|
|
vysokotlake cerpadlo je stavane na to aby sa samomazalo a nezadrelo
vysokotlake cerpadlo je stavane na to aby sa samomazalo a nezadrelo
|
|
12.10.2014 18:52 -
|
2741174
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
přestalo se mi točit palivové čerpadlo, je moná oprava nebo ho musím koupit komplet celé, nebo se dá koupit jen motorek? Je vadné čerpadlo ikdy na něj přivedu napětí tak ani nevrkne.
přestalo se mi točit palivové čerpadlo, je moná oprava nebo ho musím koupit komplet celé, nebo se dá koupit jen motorek? Je vadné čerpadlo ikdy na něj přivedu napětí tak ani nevrkne.
|
|
12.10.2014 20:49 -
|
2741218
|
|
tomikku
|
|
|
tuil jsem to, ale líná huba ...
tuil jsem to, ale líná huba ...
|
|
12.10.2014 21:58 -
|
2741258
|
|
Jirka
|
Město: Český Krumlov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Po zkuenosti se starím doporučuji rovnou nové. To starí vydrelo rok a pak jsem stějně koupil nové.
Po zkuenosti se starím doporučuji rovnou nové. To starí vydrelo rok a pak jsem stějně koupil nové.
|
|
13.10.2014 09:22 -
|
2741352
|
|
jumep
|
|
|
aby ten co auto po nom kupi mohol nadavat ze co to za kram?
aby ten co auto po nom kupi mohol nadavat ze co to za kram?
|
|
13.10.2014 20:35 -
|
2741573
|
|
tomikku
|
|
|
objednáno nové v alstaru za 2900,- po mě to auto půjde do rotu, bude jezdit dokud se nerozpadne
objednáno nové ;) v alstaru za 2900,- po mě to auto půjde do rotu, bude jezdit dokud se nerozpadne
|
|
14.10.2014 10:47 -
|
2741671
|
|
miskod
|
|
|
V pripade ze by niekto bol mimo civilizacie (ako som bol kedysi ja) a stalo sa mu ze odide cerpadlo (napajanie v poriadku a cerpadlo nebezi), tak casto na dojazd staci po nom tresnut kladivom a rozbehne sa. Zrejme je tam uz vybehany komutator a nema kontakt, ked zastane prave v nevhodnej pozicii. Staci ho o malinko posunut a rozbehne sa.
V pripade ze by niekto bol mimo civilizacie (ako som bol kedysi ja) a stalo sa mu ze odide cerpadlo (napajanie v poriadku a cerpadlo nebezi), tak casto na dojazd staci po nom tresnut kladivom a rozbehne sa. Zrejme je tam uz vybehany komutator a nema kontakt, ked zastane prave v nevhodnej pozicii. Staci ho o malinko posunut a rozbehne sa.
|
|
15.10.2014 08:00 -
|
2741849
|
|
tomikku
|
|
|
miskod napsal(a): V pripade ze by niekto bol mimo civilizacie (ako som bol kedysi ja) a stalo sa mu ze odide cerpadlo (napajanie v poriadku a cerpadlo nebezi), tak casto na dojazd staci po nom tresnut kladivom a rozbehne sa. Zrejme je tam uz vybehany komutator a nema kontakt, ked zastane prave v nevhodnej pozicii. Staci ho o malinko posunut a rozbehne sa.
třískal jsem jak jsem mohl, v mém případě prostě padlo za vlast, po proměření mělo vinutí odpor jen 1,2 ohmu
třískal jsem jak jsem mohl, v mém případě prostě padlo za vlast, po proměření mělo vinutí odpor jen 1,2 ohmu
|
|
17.04.2015 17:34 -
|
2811053
|
|
gurney
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 43 |
|
|
konektor vyčitěn a opět jezdíme. Díky chlapi, jen by mě zajímalo na základě čeho ten kontakt oxiduje, ostatní kontakty v konektoru byly jako nové.
konektor vyčitěn a opět jezdíme. Díky chlapi, jen by mě zajímalo na základě čeho ten kontakt oxiduje, ostatní kontakty v konektoru byly jako nové.
|
|
04.07.2015 03:07 -
Re: Demontá palivového čerpadla
|
2837134
|
|
kendy5
|
Město: Humenné, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
zhrado napsal(a): Nie, zapni kžúčik a normálne tartuj. Ak chce 100% istotu zapni kžúčik po sebe pár krát, nech dotlačí naftu..
No tak teda čerpadlo sa vymenilo, chvížu ilo normálne (asi 10min) potom hláka Antipollution failed a pár sekúnd na to auto chcíplo. Po otočení kžúčom bolo poču relátko ale motorček čerpadla nie. Po pár minútach u čerpadlo ilo, natartoval som spravil sotva 500m, kriovatka, znovu chyba a chcíplo to znovu. a tak sa to opakovalo a k bloku. Dal som tam spä pôvodne čerpadlo, či nieje chyba v tom čo som si zohnal za par eur. Výsledok iaden, tak isto sa to teraz správa aj s tým pôvodným čerpadlom. S stále to po chvížke zdochne dnes dokonca asi tak po 20 sekundách. Potom som u nemal silu s tým nič robi, akurát to e dám z auta spravi kocku na rotovisku Ja si myslím, ale moc sa nevyznám, či sa to nejak nezavzdunilo.
No tak teda čerpadlo sa vymenilo, chvížu ilo normálne (asi 10min) potom hláka Antipollution failed a pár sekúnd na to auto chcíplo. Po otočení kžúčom bolo poču relátko ale motorček čerpadla nie. Po pár minútach u čerpadlo ilo, natartoval som spravil sotva 500m, kriovatka, znovu chyba a chcíplo to znovu. a tak sa to opakovalo a k bloku. Dal som tam spä pôvodne čerpadlo, či nieje chyba v tom čo som si zohnal za par eur. Výsledok iaden, tak isto sa to teraz správa aj s tým pôvodným čerpadlom. S stále to po chvížke zdochne dnes dokonca asi tak po 20 sekundách. Potom som u nemal silu s tým nič robi, akurát to e dám z auta spravi kocku na rotovisku :( Ja si myslím, ale moc sa nevyznám, či sa to nejak nezavzdunilo.:-((((:-((((:nevim
|
|
04.07.2015 10:27 -
|
2837174
|
|
jumep
|
|
|
to znie ako kontakt v BSM
v motorovom priestore otvor dekel nad baterkou a vytiahni sedy konektor, bude opaleny
to znie ako kontakt v BSM
v motorovom priestore otvor dekel nad baterkou a vytiahni sedy konektor, bude opaleny
|
|
04.07.2015 13:10 -
|
2837205
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tie si myslím. BSM je poistková skrinka, ide tam viacej konektorov. Pri vypnutom kžúčiku ich môe poodpája a pozrie opálený kontakt. Budú opálené mono 2 hrubie káble. Jeden čerpadlo v nádri a druhý ventilátor v kabíne.
Tie si myslím. BSM je poistková skrinka, ide tam viacej konektorov. Pri vypnutom kžúčiku ich môe poodpája a pozrie opálený kontakt. Budú opálené mono 2 hrubie káble. Jeden čerpadlo v nádri a druhý ventilátor v kabíne. :)
|
|
07.07.2015 22:58 -
|
2838390
|
|
kendy5
|
Město: Humenné, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
No chlapi, tak som kukol na tie konektory v motorovom priestore, skontroloval som vetky ale ani známky po nejakej oxidácii nemal som iadny kontaktol ani nič podobné, take to musím kúpi a ete to skúsim prestrieka, a pre istotu strieknem aj ten konektor na čerpadle. Ete otázka, tie dva modré konektory pri palivovom čerpadle patria k čomu ?
No chlapi, tak som kukol na tie konektory v motorovom priestore, skontroloval som vetky ale ani známky po nejakej oxidácii :-( nemal som iadny kontaktol ani nič podobné, take to musím kúpi a ete to skúsim prestrieka, a pre istotu strieknem aj ten konektor na čerpadle. Ete otázka, tie dva modré konektory pri palivovom čerpadle patria k čomu ?
|
|
07.07.2015 23:30 -
|
2838409
|
|
jumep
|
|
|
ABS cidla
ABS cidla
|
|
26.08.2016 12:33 -
|
2987630
|
|
starjazz
|
|
|
Dobrý den pánové ,mám na Vás takovou prosbičku o pomoc . Mám C5II 2.0hdi a při startování se ozývá z motoru velmi divný zvuk(něco jako kdy se roztáčí přidřená vrtule).Motor ihned zdechne , při následném startování u motor normálně naskočí jak má a ve funguje - nejhorí je to při studeném motoru. Nicméně občas to udělá i po zhasnutí/nastartování po delí trase . V servisu mi řekli 3/4 haviček KO ( vyměněno) , Baterka KO ( vyměněna) , Termostat KO ( vyměněn) . Chyba stále přetrvává nevíte co by to mohlo být?kouknul jsem se do pojistkovky v motoru dle návodu ale nevím který kabel to je :/ . Díky za rady jsem z toho docela netastný protoe se mi to stalo po natankování u pumpy :/
Dobrý den pánové ,mám na Vás takovou prosbičku o pomoc . Mám C5II 2.0hdi a při startování se ozývá z motoru velmi divný zvuk(něco jako kdy se roztáčí přidřená vrtule).Motor ihned zdechne , při následném startování u motor normálně naskočí jak má a ve funguje - nejhorí je to při studeném motoru. Nicméně občas to udělá i po zhasnutí/nastartování po delí trase . V servisu mi řekli 3/4 haviček KO ( vyměněno) , Baterka KO ( vyměněna) , Termostat KO ( vyměněn) . Chyba stále přetrvává nevíte co by to mohlo být?kouknul jsem se do pojistkovky v motoru dle návodu ale nevím který kabel to je :/ . Díky za rady jsem z toho docela netastný protoe se mi to stalo po natankování u pumpy :/
|
|
| |
|
|